mislim da pretjeruješ. jer po toj logici ne bi trebali ni spavati nidje ni nikad, jer kako djeci objasniti da ne smiju spavati u školi, a smiju u svojoj sobi.ako se nešto "ne smije" onda se "ne smije nigdje, nikad itd"...jer kako djeca da "pobjede" tu svoju potrebu u školi ili vrtiću- tamo nema njihove sobe
meni je masturbacija (baš kod djevojčica) bitan dio seksualnosti i odrastanja. kroz upoznavanje svog tijela, svojih maštarija i onog što njeno tijelo doživljava kao užitak, postaje samosvjesnija. moći će više uživati jednog dana u seksu s partnerom (partnericom), jer će znati što voli, a što ne. znat će i bit će ona aktivna - odlučit će sama s kim će i kako će voditi ljubav. neće joj nitko drugi pojašnjavati što bi trebala voljeti ili prihvaćati. meni je taj aspekt da ona odlučuje o svom tijelu i sebi jako bitan.

Odgovori s citatom

Oni stvarno nisu sposobni baš svaku situaciju shvatiti uzročno-posljedično, samo je važno da ih se u konačnici ne ostavi bez objašnjenja, da znaju da će u pravilu objašnjenje ipak dobiti,al ne baš uvijek kad se njima prohtije filozofirati prije nego poslušaju.. (opet sve ovisno o dobi)
), nije bilo tih knjiga, ni na taj način predavanja, ili ja nisam na to potrefila, i to je moguće, tako da je sve to bilo kao neka tamo visoka, nedostižna zapovijed, kojoj se dubinski smisao uopće ne može dokučiti, u nekim vjetropirskim godinama naročito, a kako je ne dokučuju ni oni iz okoline, ni stariji ni mlađi, niti je se drže, tako mladi idu po svom instinktu. Govorim za svoj primjer, kao i primjer ogromne većine iz mog okruženja. Naš se život uglavnom nije razlikovao od života ostalih mladih, bili ateisti ili što drugo. Ruku na srce, nisam ni znala tko je tko po nekom vjerskom uvjerenju.