Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1101

Tema: odgoj u duhu vjere 6. dio

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja nemam problema reći oprosti,
    zato što se osjećam jako loše kad nekoga povrijedim
    i ispričavam se gotovo odmah ili čim dobijem priliku.

ono s čim ja kao vjernica imam veliki problem je oprostiti,
    ne za nekakve svakodnevne gluposti, sitne provokacije ili uvrede,
    imam problem oprostiti velike stvari.
    dvoje ljudi je u mom životu jako povrijedilo moju obitelj,
    iz toga je izašla velika patnja i trpljenje i ne mogu,
    ne mogu i sve da to meni osobno nikada ne bude oprošteno, ja ne mogu oprostiti.
    jednom sam imala raspravu o tome i rečeno mi je da ću se bolje osjećati ako oprostim.
    mogu ja to izgovoriti, ok ajde oprošteno im je, ali duboko u sebi to nikada neću napraviti.
    ja te osobe ne mrzim, što je možda kontradiktorno s ovim što pišem, ali oprosta nema.

s mržnjom nemam problem, jer ne mrzim.
    od osoba koje mi ne odgovaraju se mičem
    ili ako moram komunicirati s njima, prebacim se na neki privremeni trpni level.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    ja nemam problema reći oprosti,
    zato što se osjećam jako loše kad nekoga povrijedim
    i ispričavam se gotovo odmah ili čim dobijem priliku.

ono s čim ja kao vjernica imam veliki problem je oprostiti,
    ne za nekakve svakodnevne gluposti, sitne provokacije ili uvrede,
    imam problem oprostiti velike stvari.
    dvoje ljudi je u mom životu jako povrijedilo moju obitelj,
    iz toga je izašla velika patnja i trpljenje i ne mogu,
    ne mogu i sve da to meni osobno nikada ne bude oprošteno, ja ne mogu oprostiti.
    jednom sam imala raspravu o tome i rečeno mi je da ću se bolje osjećati ako oprostim.
    mogu ja to izgovoriti, ok ajde oprošteno im je, ali duboko u sebi to nikada neću napraviti.
    ja te osobe ne mrzim, što je možda kontradiktorno s ovim što pišem, ali oprosta nema.

s mržnjom nemam problem, jer ne mrzim.
    od osoba koje mi ne odgovaraju se mičem
    ili ako moram komunicirati s njima, prebacim se na neki privremeni trpni level.
    Ovo me podsjeća na knjigu "Otrovni roditelji" u kojoj piše da ne treba oprostiti, odnosno da nije nužno nekome oprostiti da bi čovjek kojem su drugi učinili zlo pomogao sam sebi. Ne odnosi se to samo na roditelje, to se može proširiti na sve ljude s kojima dolazimo u kontakt. Jednostavno ima stvari koje su neoprostive. To je u skladu s ovim što si napisala.

Mislim da je u ovom slučaju bit oprosta NE OPTEREĆIVATI SEBE, a to si učinila. Što ne mijenja činjenicu da su ljudi učinili krivo i izazvali patnju. I nema te sile koja može stvari vratiti tamo gdje su bile, kao ono - ispovijediš se i onda su ti grijesi oprošteni. Zato se meni ne sviđa kršćanski oprost (grijeha) jer postoje stvari koje nisu neoprostive, ali su nepopravljive. Nikad više ne može biti kako je bilo i to je činjenica. Ako špaga pukne, ti je možeš nanovo zavezati, ali na tom mjestu će uvijek biti čvor.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 30.11.2015. at 13:46

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je u ovom slučaju bit oprosta NE OPTEREĆIVATI SEBE, a to si učinila. Što ne mijenja činjenicu da su ljudi učinili krivo i izazvali patnju. I nema te sile koja može stvari vratiti tamo gdje su bile, kao ono - ispovijediš se i onda su ti grijesi oprošteni. Zato se meni ne sviđa kršćanski oprost (grijeha) jer postoje stvari koje nisu neoprostive, ali su nepopravljive. Nikad više ne može biti kako je bilo i to je činjenica. Ako špaga pukne, ti je možeš nanovo zavezati, ali na tom mjestu će uvijek biti čvor.
    jako, jako mi se sviđa ovo što si napisala
    i pogodila si točno u sridu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •