ne znam di da smjestim temu pa evo ovdje
Trenutačno sam u potrazi za poslom, pa mi dajte prijedloge i ideje ili kakv trik da ga lakše nađem ako to postoji
ne znam di da smjestim temu pa evo ovdje
Trenutačno sam u potrazi za poslom, pa mi dajte prijedloge i ideje ili kakv trik da ga lakše nađem ako to postoji
a kaj je starim poslom, do kad si na njezi?
Pogledaj malo ovaj topic
http://forum.roda.hr/threads/72634-za-nezaposlene
mozda nadjes kakav koristan savjet
Teško mi je dati pametan savjet, ali probaj ovako:
- prvo sjedni na debelo meso i razmisli znaš li odgovore na ova pitanja:
Što bih voljela raditi?
Za što imam papire (diploma, osposobljenost)?
Što još znam raditi, tj. koje su mi prednosti (jezik, vozačka, iskustvo)?
Što MOGU raditi (npr. ne bih radila noćne smjene) i slično...
GDJE bih mogla raditi, odnosno koliko vremena mogu utrošiti na put do posla i natrag?
Logistika - jesu li djeca zbrinuta i slično... (ti ćeš najbolje znati).
Tek kad to otprilike imaš u glavi (s tim da se ne treba ograničavati - život koji put ima bolje ideje od nas samih) kreni dalje:
- napiši si dobar životopis + popratno pismo (vjerojatno ti neće biti dobar samo jedan životopis, nego treba imati više vrsta - nije isto tražiti posao u školi ili u štajaznam turističkoj agenciji)
- Pretraži portale za oglašavanje poslova (mojposao ili bika net) da vidiš što se otprilike traži
- Nemoj se ograničavati na ponudu slobodnih radnih mjesta nego u skladu s tim što si po struci i što bi željela raditi napravi si bazu podataka gdje bi to bilo (po prioritetima, da ti baš nije nakraj svijeta)
- Nemoj se ustručavati "tražiti veze" - ne u smislu protekcije, nego u smislu preporuke - više ljudi više zna! Poslodavci su često skloni raspitati se o potencijalnim zaposlenicima. Te reference u smislu kontakta osoba koje nešto mogu reći o tvom radu možeš čak napisati u životopis ili popratno pismo.
- Počni slati ponude /molbe (nazovi to kako želiš - ovisno što procijeniš da će biti "djelotvornije" jer u državnoj službi još uvijek pali "Molba" ili "Zamolba", a kod poduzetnika je pametnije napraviti "Ponudu" jer nudiš svoje usluge)
- bilježi kome si kad što slala, bez obzira da li je u pitanju javljanje na natječaj ili bez natječaja
- nemoj zaboraviti poslije zvati telefonom (pa i više puta) da vidiš što se dogodilo s tvojim dopisom jer ti treba povratna informacija.
- nemoj se obeshrabriti ako će trajati relativno dugo, ali tko kuca, otvorit će mu se!
Sretno!
hvala ti peterlin na iscrpnim informacijama dobro će mi doći
Da te utješim ili ne baš, ja sam godinu dana intenzivno tražila posao, ali stvarno intenzivno. I ništa, jednostavno izgubiš se u masi, na jedno mjesto javlja se gimila zainteresiranih. Moja je preporuka traži vezu, preporuku i poznanstva.
Znala sam gomile suza proliu jer sam mislala sa sam nesposobna ali nije, jednosatvno situacija je takva da je svima koma i malo se ljudi traži a i poslovi koji se nude su ugl provizijski ili call centri.
U svakom slučaju sretno!
upravo sam se i ja ovako osjećala dok si nisam posložila u glavi da sam ja zapravo prepametna za njih sve pa me zato neće
uglavnom, posao sam tražila dvije godine (jer me dočekala čestitka nakon poroda)...
sad radim honorarno i to preko veze jer drugačije nije išlo...
domy ne bih da te ubijem u pojam, ali poslodavci ti sada uglavnom uzimaju ovu ekipu za 1600 kn jer su im troškovi minimalni, a mogu ih maltretirati do mile volje...
ili pak uzimaju ekipu koja je preko tri godine na burzi jer za njih isto mogu dobiti neke naknade...
dakle, glavni zadatak ti je trenutno naći vezu!!!