Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Opća anestezija i dojenje

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno Opća anestezija i dojenje

Imam te nesretne miome... i preporuka je da ih odstranim...
    Vidim da će naše dojenje potrajati, da s 14 mjeseci voli cicu kao i prvog dana... a s druge strane rado bi skinula miome, bojim se da bi mi opet mogli uzrokovati probleme, posebno sad kad su se u trudnoći povećali.

Pa se pitam kako opća anestezija i dojenje idu skupa? Ima li smisla uopće se upustiti u to dok dojim? Koliko nakon opće je mlijeko "zagađeno"? Rodila sam na CR u općoj i dojila sat i pol po porodu... pa možda onda i nije tako stašno?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa jel' hitno odstranjivati te miome? Imaš li ih još uvijek nakon poroda?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Teoretski nije hitno... praktički bi moglo biti...

Imam ih još uvijek.. i još su veći nego su bili prije trudnoće.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 06.01.2013. at 23:39

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Idem sutra na jedan pregled madeža kod kirurga pa ga, pored pitanja o eventualnoj štetnosti lokalne anestezije, mogu pitati i za opću!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Super!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Morat ćeš biti i u bolnici neko vrijeme, posebno ako su miomi preveliki da bi se laparoskopski vadili.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

To znam. Ide izdajalica sa mnom (ako se odlučim) i sve ok.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

moja prija je mesec dana posle porođaja išla na kiretažu zbog zaostale posteljice
    radili su joj u onoj kratkoj opštoj anesteziji
    ne znam da li je nešto posle toga izdajala, ali je nastavila da doji malu
    Posljednje uređivanje od vissnja : 07.01.2013. at 00:13

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kad je H. imao oko 14 mjeseci bila sam na operaciji hernije u općoj anesteziji. Znam da sam sse raspitivala oko dojenja, rekli su mi da je u redu ali sam zaboravila detalje.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

znam da nema smisla sad pitati, ali zar se nisu mogli odstraniti odmah pri porodu?

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

kasnim malo - ja sam imala zahvat u općoj krajem ljeta i rečeno mi je da se 24 sata poslije ne smije dojiti... curku sam istorpedirala baki i nije bilo problema jer joj je dojenje zapravo samo "psihoterapija" bez neke nutritivne vrijednosti - nije da joj je falilo obroka. Mojca, koliko sam upratila, tvoja mala baš i ne prihvaća dohranu i dojenje joj je još uvijek glavni izvor hrane - možda da pričekaš da se prihvaćanje dohrane malo stabilizira?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Tua, nisam tad razmišljala o tome, rodila sam vani, platila sam poroid... ne bi bila fora da se nešto zakompliciralo.

Frka, super podatak Je odbijala je dohranu jako dugo... ali počela je jesti... otkad sam ja počela raditi, odnosno još u vrijeme adaptacije na čuvalicu. Naravno, mene i dalje ne šljivi kad je hran au pitanju pojede malo i traži cicu, ali zato uz tatu i čuvalicu ipak pojede.
    Ma ovo pitanje je samo hipotetsko... da mi popuni rupu u informacijama kojima baratam vezano za te beštije. Već se mjesecima spremam u Split dr. Šparcu da kaže svoje mišljenje... pa ne idem.. jer, ne ide mi se na operaciju... a opet... ako se odlučimo na još jedan pokušaj, bilo bi bolje da ih nema. A nismo još niti odlučili da ćemo opet pokušati...

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Evo me! Bila danas kod doktora (i jučer, ali sam fulala dan ). Anestezije ne smetaju dojenju.
    Odi

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Pa i nakon CR u općoj se može dojiti (a dobiješ osim anestetika i dosta jake lijekove protiv bolova), prema tome - ne smeta dojenju.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

a meni rekli 24 sata nakon anestezije ne dojiti! a bar sam se malo odmorila od cjelonoćnog nacicavanja :grin:

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Pa i nakon CR u općoj se može dojiti (a dobiješ osim anestetika i dosta jake lijekove protiv bolova), prema tome - ne smeta dojenju.
    Da, to sam i rekla, i ja sam rodila u općoj, dojila sat i ppl nakon njenog dolaska na svijet. A osim anestezije sam dobila i žestoku dozu nečeg protiv bolova...

A odmor od cjelonoćnog nacicavanja... i meni bi dobro došlo na noć-dvije, ne bi više... moram još ispitati koliko dana se ostaje u bolnici nakon operacije mioma.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako je klasična operacija 7 dana, ako je laparoskopija onda 2-3 dana.
    Samo, operacija mioma pa onda trudnoća - to baš i nije bezazlena situacija.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Znam... zato i jako premišljam.

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ja sam bila operirana u 22 h,i sutradan ujutro oko 8 je malecki bio na cici,popila sam 5 kutija antibiotika,on je i dalje bio na cici,e sad...na tebi je da odlučiš i svakako se savjetuj s lječnikom!

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Morala sam na kirurški zahvat,i to dok je beica imala mj. dana i sisala svako malo,rečeno mi je 24h poslije anestezije da joj ne dajem svoje mlijeko a onda može. Isto bila opća anestezija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •