Citiraj tridesetri prvotno napisa Vidi poruku
ja volim tjestetinu s lososom i radichem.
losos se filetira i nareze na manje komadice te stavi marinirati preko noci u smjesu zacina prema zelji (mediternanski okusi). skuhaju se siri rezanci.
na maslinovom preprziti losos koji se marinirao, dodati narezani radic (ovaj crvenkasti, gorkasti, koji se upravo prodaje na placu). kad radic onako "uvene" dodati malo vrhnja za kuhanje, umijesati tjestetinu i to je to.
Varijacija na ovu temu- zapravo najjednostavniji od svih mojih jednostavnih recepata:

1. tjesteninu (preferiram tagliatele, ali moze bilo koja) skuhati
2. dok se kuha nasjeckati dimljeni losos (100-200gr) i rukolu ( 400-500gr). Umjesto rukole moze i nesto drugo zeleno, npr. spinat -ali to se onda mora barem obariti
3. losos i zelenjavu ubaciti u vrucu, ocjedjenu tjesteninu i dodati vrhnje (4-5-6 zlica). Umjesto vrhnja moze i bilo koji bijele sir ala ricotta, philadelphia ili kombinacija sira i vrhnja.

Dimljeni losos je sam po sebi slan, pa oprezno sa solju.
Sve navedene kolicine su odokativne, a i izbor namirnica je fleksibilan. Najvaznije je da duljina pripreme ne prelazi 9 minuta (8 za tjesteninu, deveta za mjesanje).