Pokazuje rezultate 1 do 50 od 386

Tema: Život na selu - prednosti i nedostaci

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Iz vlastitog iskustva, nitko ti ne može reći kako će ti biti dok sama ne odeš tamo.
    Ja sam 2010.g nakon što sam rodila praktički otrčala u MM-ovo rodno selo na jednom otoku, uvjerena kako je to ono što želim i kako jedva čekam otići iz Zagreba, međutim nije isto maštati i stvoriti si sliku u glavi i stvarno otići i probati. Dolazila sam ja tamo vikendima i na godišnji i to čak cijeli život, međutim kad sam počela živjeti tamo shvatila sam da to i nije za mene. Ljeta su divna, ali zimeeee....
    Ja stvarno volim i taj otok i to MM-ovo selo ( cca 100 ljudi) i predivno je kako su svi kao jedna velika obitelj i ima puno djece i mladih, ali meni je svejedno bilo više mana.
    Selo je od većeg mjesta bilo udaljeno 7km, što i nije puno, međutim svaki dan 3-4 puta po 7km i nakupi se, a za bilo kakvu veću kupovinu trebalo je potegnuti i 40km. Benzin je bio veća stavka u budžetu, čak 2-3 puta veća nego što je sada u Zagrebu.
    Meni je smetao nedostatak nekih sadržaja, mogućnosti. Smetalo me to što bi moja J. jednoga dana krenula u školu s 3-4 učenika u razredu, što nema nekih mogućnosti za izvanškolske aktivnosti, što se tisuću puta šetaš po jednom te istom mjestu.
    Ono što mi je najviše smetalo, što svi o svima sve znaju, gdje si bio, s kim i po što si bio. Što svi guraju nos u tuđe poslove, raspliću priče, ogovaraju. Drugačiji je mentalitet, interesi itd.
    Na kraju krajeva, shvatila sam da ja to ne mogu i vratili smo se u Zagreb, doduše ne baš iz tih razloga, ali kad smo došli u Zagreb, shvatila sam koliko mi je falio. E, sad sve ono što ja volim u Zagrebu, MM ne voli, jer je naučio drugačije.
    Stvarno mislim da treba probati da bi znao adali voliš takav način života ili ne voliš.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Ja stvarno volim i taj otok i to MM-ovo selo ( cca 100 ljudi) i predivno je kako su svi kao jedna velika obitelj i ima puno djece i mladih, ali meni je svejedno bilo više mana.
    Selo je od većeg mjesta bilo udaljeno 7km, što i nije puno, međutim svaki dan 3-4 puta po 7km i nakupi se, a za bilo kakvu veću kupovinu trebalo je potegnuti i 40km. Benzin je bio veća stavka u budžetu, čak 2-3 puta veća nego što je sada u Zagrebu.
    Meni je smetao nedostatak nekih sadržaja, mogućnosti. Smetalo me to što bi moja J. jednoga dana krenula u školu s 3-4 učenika u razredu, što nema nekih mogućnosti za izvanškolske aktivnosti, što se tisuću puta šetaš po jednom te istom mjestu.
    Ono što mi je najviše smetalo, što svi o svima sve znaju, gdje si bio, s kim i po što si bio. Što svi guraju nos u tuđe poslove, raspliću priče, ogovaraju. Drugačiji je mentalitet, interesi itd.
    ovo ko da sam ja pisala
    mi svake godine idemo na par dana u jedno malo selo u središtu istre
    mislim sve je to predivno, i priroda i čisti zrak i sve... ali nakon 2 dana ja počinjem luditi, em od dosade i nedostatka bilo kakvih događanja i sadržaja, em od susjeda koji mi doslovno gledaju u vrećice što sam kupila u trgovini i zabadaju nosu u sve
    da moram tamo živjeti mislim da bi poludila i to čisto radi tih seoskih peripetija i trača

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •