Stranica 7 od 8 PrviPrvi ... 5678 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 386

Tema: Život na selu - prednosti i nedostaci

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni tu na selu jako smeta veliki utjecaj crkve. I to sto ljudi ne paze na zdravu prehranu djece. To mi stvara probleme. I to sto je slab izbor slobodnih aktivnosti i sto bus ne vozi nedjeljom. To sto je ko kome napravio i rekao mi je manji problem.

Prema mojim saznanjima, djeca u zg su puno razmazenija. U prvom razredu recimo svi prolaze s pet, sigurno znam za neke skole, a u nekima je omjer petica i cetvorki nerealan, al takvo je susjedstvo i sta se moze. Tu kod mene na selu nije tako. Puno su strozi. I roditelji nisu toliko angazirani. Niti se profesori i ucitelji trude. U zg mi kazu frendice da se to salju mailovi, smsovi, ne znam sta sve ne uciteljici. Mi nemamo od uciteljice ni mobitel!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Možda je stvar u perspektivi, naime moja djeca su već pubertetlije, puno su više samostalno uključeni u životić selendre, od tvoje djece?
    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    koliko god su to predrasude, možda ima i nešto u davorovoj teroiji - istra vs dalmacija?
    Ne znam - vjerujem da je Istra mirnija, premda je baš ovo naše selo na glasu kao malo divlje, a i vidjet ćemo još do puberteta.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    Prema mojim saznanjima, djeca u zg su puno razmazenija. U prvom razredu recimo svi prolaze s pet, sigurno znam za neke skole, a u nekima je omjer petica i cetvorki nerealan, al takvo je susjedstvo i sta se moze. Tu kod mene na selu nije tako. Puno su strozi. I roditelji nisu toliko angazirani. Niti se profesori i ucitelji trude. U zg mi kazu frendice da se to salju mailovi, smsovi, ne znam sta sve ne uciteljici. Mi nemamo od uciteljice ni mobitel!
    Vrlo paušalno ću dodati na to tvoje vrlo paušalno, da je recimo naša seoska škola sranje ali da imam mobitel od učiteljice.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

da, dolje je ipak malo divlji kraj.
    u mom ljetnom selu ima tip koji ima nadimak ustaša. odlično mu pristaje. plus, skroz je divlji. recimo, nasred ceste cijelo popodne rastavlja auto. i nitko, uključujući turiste, ne može proći po cesti. hebe se njemu. njegov mali, ne znam 14-15 godina, uz tatinu potporu, sjedne u neregistriranu krntiju i valjda sa 150 na sat projuri cijelim selom, ugrožavajući živote, doslovce. policija dođe, i prijateljski ga ukori. s razumijevanjem. otprilike kako bih ja svoje dijete nakon što pojede cijelu čokoladu umjesto jednog retka.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobar opis cvijeto. onda za koju godinu tog malog ganja pol hrvatske interventne policije pa im se velikodušno preda na magistrali, da bi samo godinu kasnije ukrao neko vozilo i napravio cca. 120000 kn štete nekome. al to je naš mali, štaš s njim. taki je kaki je.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

život na seli ili manjoj sredini te neminovno ograničava na interakciju sa ljudima s kojima se ne bi baš toliko susretao i ispreplitao da si u većoj sredini
    nemaš izbora i to je za mene nešto loše
    ti jednostavno budeš upleten u neke situacije mimo svoje volje
    naravno da krađe, nasilništvo i ine loše pojave nisu rezervirane samo za selo ili samo za grad, ne poznaju granice
    ali kad su stavovi male sredine takvi da ti je najbolje ne talasati i biti dijelom mjenja da su to "naši", poznati, hebiga od toga mi je muka
    meda ovo što govoriš o ukradenoj lovi, meni je nezamislivo da bih pristala preći preko toga za vid neke družbe
    time se šalje potpuno pogrešna poruka djetetu
    nema veze, što sad, neš propasti za 160 kn
    pa nećeš
    ali to nije poanta
    da dijete ima mogućnost izbora druženja s drugom djecom, bi li jednako reagirala?
    vjerujem da ne bi, nego bi rekla klincu osim što je to loše i neprihvatljivo da potraži drugo društvo za igru...
    ne znam, što sam starija vidim da mi osim sporijeg i mirnijeg načina života te čistog zraka i prirode mala sredina u milion drugih stvari radi sve veći pritisak....

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

i da, diže mi se kosa na glavi od toga on je takav, što sad, naš je
    ovo što marta govori
    pa jebaji ga, zar bi svi trebali na to slegnuti ramenima i što, ništa
    nema te svijesti
    jasnog stava da je to loše i da se ne smije tolerirati
    pa bio to mali od susjeda, strica kuma ili načelnika
    a toga u malim sredinama ima napretek
    i to je užasno loše
    jer utječe i na nas koji ne mislimo tako
    onda se moraš boriti, dokazivati, raspravljati, ma nikad kraja

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A sta je ovo sada natjecanje cije je selo gore? U zg nema takvih stvari nikada. Pa odite samo na jedan dan u recimo gornje vrapce. Cesta uska za jedan auto, al svi pice sto na sat.

Ne branim ja selo, ja sam tu slucajno dosla i mogu otic bilo kad u zagreb, al me te neke stvari u zg zivciraju jos i vise.

Sve ima svoje mane i prednosti. I svako treba odluciti sto mu vise pase u kojem trenutku. Jer objektivno reci sta je bolje je nemoguce. A tvrditi da se neke stvari dogadaju iskljucivo na selu ili u gradu je nerealno. Jer nije danas ko prije 50 ili vise godina. Svi zivimo slicno.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa ja sam tog deckica prihvatila takav kakav je. I djeca u zg me zivciraju nekad i njihovi roditelji sa svojim pristupom, koji je puno blizi mojem pristupu. Ja mislim da na selu ima puno vise osudivanja i neprihvacanja razlicitosti. Tog decka recimo puno vise ljudi izbjegava. I stalno slusam ksk je on grozan. Je, nekad. Al inace je ok. Ja to gledam kao nacin da njemu pomognemo, jer ce druzeci se s nama cuti i neke druge stvari i stavove i ici ce na mjesta na koje ne bi isao.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da opwt to napravi bi drugacije gledala na stvari. I D bi valjda dopi.....lo. al ovak je ok. Sta sad, pa dijete je. Ima pravo na drugu sansu. I nije krivo sto ima blesave roditelje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Rekla bih da je to do škole, a ne do sela ili grada.
    Mi smo u širem centru Zg, pa od učiteljice nisam nikad imala ni mobitel, ni e-mail, niti ikakvu drugu mogućnost komunikacije osim da osobno dođem u školu i potražim je. A slična je praksa i u višim razredima.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Sve ima svoje mane i prednosti. I svako treba odluciti sto mu vise pase u kojem trenutku.

ovo potpisujem
    i baš je tako, što nama u kojem trenutku više paše
    jer se događa da nam u nekom životnom razdoblju neke stvari u potpunosti odgovaraju pa smo spremni zažmiriti na druge ne tako dobre
    a nakon par godina prioriteti se mijenjaju...

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

izgleda da ja živim u nekom sasvim netipičnom selu,
    osvijetljeno noću, ljudi šetaju, bave se nordijskim hodanjem, prirode koliko hoćeš, ostaviš slobodno bicikl na igralištu-nema šanse da ga netko domaći ukrade. e sad jel se ljudi bave tuđim poslovima ne znam, možda i da, nemam pojma.
    mana sela je što smo daleko od pojedinih stvari, ali ne može se nikada imati sve u isto vrijeme i na istom mjestu.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    osvijetljeno noću, ljudi šetaju, bave se nordijskim hodanjem, prirode koliko hoćeš, ostaviš slobodno bicikl na igralištu-nema šanse da ga netko domaći ukrade. e sad jel se ljudi bave tuđim poslovima ne znam, možda i da, nemam pojma.
    mana sela je što smo daleko od pojedinih stvari, ali ne može se nikada imati sve u isto vrijeme i na istom mjestu.
    Ovo zvuči stvarno dobro. Drago mi je pročitati da ima normalnih sela.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    suncokret ako se moze znati u kojem dijelu Hrvatske je to selo?

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja isto volim svoje selo.

Ja u gradu pozivcanim, a pogotovo kada moram voziti i cekati u guzvi. Budem bas luda.
    Valjda mi je mozak nastiman na prirodu i u gradskoj vrevi jednostavno poludi.

Gradove volim jedino na putovanjima, tada se nautivam muzeja i svega gradskoga, a za svaki dan - ne hvala.

A opet - meni je centar grada na 10 min s autom, tako da nije da smo u izolaciji.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    suncokret ako se moze znati u kojem dijelu Hrvatske je to selo?
    sjeverozapadnom (sigurno vas to nije začudilo)

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo zvuči stvarno dobro. Drago mi je pročitati da ima normalnih sela.
    dok nisam pročitala neke postove ovdje mislila sam da je većina sela kao naše

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj In love prvotno napisa Vidi poruku
    Ja isto volim svoje selo.

Ja u gradu pozivcanim, a pogotovo kada moram voziti i cekati u guzvi. Budem bas luda.
    Valjda mi je mozak nastiman na prirodu i u gradskoj vrevi jednostavno poludi.

Gradove volim jedino na putovanjima, tada se nautivam muzeja i svega gradskoga, a za svaki dan - ne hvala.

A opet - meni je centar grada na 10 min s autom, tako da nije da smo u izolaciji.
    Ja zivim 6 stanica od Trga i isto mi je centar 10 min autom
    Al stignem i pjesice. Biciklom 20 min.

Da mogu birati, zivjela bih i centru s parkirnim mjestom. Recimo Lopasiceva i okolica

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ja zivim 6 stanica od Trga i isto mi je centar 10 min autom
    Al stignem i pjesice. Biciklom 20 min.

Da mogu birati, zivjela bih i centru s parkirnim mjestom. Recimo Lopasiceva i okolica
    Joj, i ja bi svugdje biciklom, da nije u pitanju Rijeka grrrr

To mi jako fali, u svom starom selu sam svugdje isla biciklom. U Ri i okolici je to jednostavno nemoguce

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Cvijeto, ti bi trebala pisat, tvoji su opisi prave male genijalne minijature iskrene, duhovite i tocne do bola, a imas i dar da ljudima svojom iskrenoscu ne stajes na zulj . O dilemi grad vs selo sam na strani onih tipa moze selo, al koje cu oformit ja i frendovi , iako mi selo s nordijskim stapovima zvuci simpaticnije od onoga s mladim momkom iz cvijetine crtice.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Za deset minuta do centra ne mozes ni iz dubrave ili.podsuseda. Koje je to onda selo? Sestine? :D

Ili neki drugi grad, al ne zg.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A ok, Rijeka. Sorry

Rijeka je prekrasan grad, al fakat ta brda ja isto ne podnosim. Ma ni u Zg. Meni je vazan tramvaj, da mogu pjesice ili bajkom.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moje "selo" je ok.
    ZA:
    - ljudi su ok
    - škola blizu, ustvari mi je sve blizu (MUP, grad, općina, pošta i slično)
    - učiteljicu imamo najbolju na svijetu, ali to je stvar osobe, ne sela
    - blizina Zgb., tako da se može raditi u Zgb.
    - posao mi je blizu
    - ima strašno puno zelenila
    - od rekreacije za odrasle imam ponešto: pilates, zumba, teretana, tai boo (ili kako se piše),...
    - imamo bazene
    - za djecu predškolske dobi ima malo toga, ali za školsku dob je relativno ok: sport (mix atletike s razgibavanjem), plivanje (za sve uzraste), u sklopu škole (privatna glazbena škola, škola plesa, šah, stolni tenis,...), nogomet

PROTIV:
    - imamo autobus i vlak, ali relativno loša povezanost s Zgb.
    - ja sam u centru, pa mi je sve na dohvat ruke, ostatak sela po brdima, nije te sreće
    - nema srednja škola
    - centar je dobro osvijetljen, ali okolica loše
    - nema u okolici nogostupa
    - ne postoji javni prijevoz između zaseoka
    - lab. radi samo 2 puta tjedno
    - nema društvenih događanja, odnosno ima minimalno
    ....
    Mogla bi do sutra nabrajati.

Ustvari moje selo je idealno za roditelje s malom djecom i penzionere, ali kad djeca porastu do dobi srednje škole, onda se vidi brdo nedostataka.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

naprosto nevjerojatno kako svi vole trpat penzionere na selo. i to još selo s nedostacima poput lošeg javnog prijevoza i malo društvenih događanja. :D
    il recimo, nevezano, al nevjerojatno mi je kad smjeste dom umirovljenika u neku zabit. što dalje to bolje. lijepa je priroda. ma mojne me s tom prirodom. ne moš ni s prozora gledat ljude nego zeleno. to da ih mladi ne moraju gledat po busevima, tramvajima, korzu, kafićima. zato je to, a ne radi prirode.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cvijeto jel ti ozbiljno ovu zadnju recenicu :shock:

Pa u Zagrebu je jednostavno puno povoljnije kupit ili iznajmit prostor za dom umirovljenika negdje van centra nego u gradu i ne mogu si svi priustit da placaju 4000 kn mjesecno dom.

moja mama recimo silno zeli u dom ( al daleka je to buducnost) pogotovo ako ostane sama a znam da ne bi ni u ludilu htjela u onaj u Draskovicevoj al ni selo nego nesto izmedju.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.12.2015. at 13:44

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam si prije 20 godina odabrala dim - u Zadru je. Nije da mi je prakticno, al mi se bas svidja lokacija doma

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Haha, cvijeta, paranoja da ces zavrsit na selu pod stare dane :D

Mislim da su domovi vecinom na selu jer su kuce jeftinije. I radna snaga.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    naprosto nevjerojatno kako svi vole trpat penzionere na selo. i to još selo s nedostacima poput lošeg javnog prijevoza i malo društvenih događanja. :D
    il recimo, nevezano, al nevjerojatno mi je kad smjeste dom umirovljenika u neku zabit. što dalje to bolje. lijepa je priroda. ma mojne me s tom prirodom. ne moš ni s prozora gledat ljude nego zeleno. to da ih mladi ne moraju gledat po busevima, tramvajima, korzu, kafićima. zato je to, a ne radi prirode.
    Cvijeto73, govorim iz pozicije gdje ja stanujem.
    Tu penzioneru ne treba javni prijevoz, jer im je sve na dohvat ruke.
    Druga priča su okolna sela.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja mislim da se cvijeta šali.
    pa bilo bi super uredit centar grada u veliki starački dom bez prometa bez rizola po kojem se bapci điraju na onim motorčićima. Onda odradiš sve odjednom šoping, novu vozačku, izložbu i posjet baki.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa, anemona, onda ti ne zivis na selu. Nego u manjem gradu. Zivjeti u manjem gradu je jednostavnije nego u cucerju.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja se uopce ne salim.moja nona je htjela u dom i otisla je i zivjela je, kolko, 5-6 godina u domu. Od toga zadnja dva mjeseca u krevetu. Onaj tko je taj dom stavio na uzbrdicu, a autobusnu stanicu 300 m dalje, sigurno nije mislio na integraciju starih ljudi. Ona je dva put na dan znala ic u grad i onda po toj uzbrdici gor. A mogla bi i dulje da je bus stajao ispred doma npr.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma kod nas s tim busevima niko nije mislio na integraciju ikoga. Lokalne buseve drze ljudi koji imaju koncesiju i monopol nad tim podrucjem. Pa ti se lokalnim busom skuplhe vozit jednu stanicu nego zetom doc do zagreba. A da ne velim.kako su neuskladeni. Ja bi mogla s jednim busom doc do pola puta od skole, i onda hvatat drugi za do doma nakon 4.sata. al ne, oni dva idu u isto vrijemd otprilike dolaze i onda se krajcaju tako da nekad ovaj prvi s kojim idem iz skole dode prije i onda cekam ovaj drugi do doma, al nekad ovaj sto hvatam dode i prije i ode i onda treba ici pjesice. I sad ja zovem te kompanije. Prvo objasni pol sata sta pitas, a onda odgovor da neka zovem ovu drugu kompaniju da neka oni pomaknu. Nazivciram se bezveze, bas njih briga.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Drage moje treba mi vase misljenje.Stanujemo u mjestu udaljenom 9km od prvog grada.Tu radi mm.a 15 KM Od prvog velikog grada. Imamo kucu dvoriste i obiteljski posao.Sada me pukla ideja da mm digme stambeni i kupimo manji jednosoban stan u tom vecem gradu.Sada bih ga izdali jer nam ne treba,pa bi lakse vracali kredit.To mi je palo na pamet jer smo prestali trositi na doktore(mpo postupke)dobili smo zlato.I najprije bih to zbog nje, neka ima pa i kasnije kad bude na faxu ili cak u srednjoj pa se mozemo ipreseliti.Ali problem je u tome sto ce mozda taj trosak malo vise utjecati na nasu komotnost,da tako kazem.Sada mozemo priustiti lijepo ljetovanje s djetetom.Poneki vikend na snijegu.Planiramo pokoje putovanje kad aBd bude starija. Priustimo joj dosta toga sto zeli pa se zajedno igramo.... i sl.Uzivamo zajedno.S tim opterececem dosta toga nece biti tako. Tko zna mozda samo more kod rodbine

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja ne bih. Radije stavljaj visak na stranu, pa kad skupis odredenu kolicinu razmisli ponovo. Barem bi ti kredit bio manji ako odlucis isto.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Jos sam toga pisala ali nestade

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pisi ponovo.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Natovarivati si kredite na vrat, a ne znaš nikada što budućnost nosi. Ne znam. Nisam dovoljno pametna, ali što se mene tiče, to bi mi bilo toliko opterećenje i briga da se ne bih uopće radovala onome što time dobivam.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Uglavnom na prvu sam bila sretna i ideja mi se cinila super ali sada sto vise razmisljam. Cini mi se da cu si nstovariti na vrat bespotrebnu brigu vise.Ali me bas zanima i sta vi "pametnice"moje mislite

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mislim da bi si natovarila na vrat bespotrebnu brigu upitne koristi.
    Tko zna sto zivot nosi i kakve ce planove imati dijete. Radije stavljaj novac na stranu, ako ga vec imas visak.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

S druge strane, tog sam se jednom i ja sjetila, i bila oduševljena idejom. Uzeti kredit za stan, iznajmiti ga, i od najma otplaćivati kredit. Izgledalo mi je kao dobar posao, ono zapravo, drugi ti otplate stan, bez da mrdneš. Naravno, mene u ostvarenju tog sprječava što niti imam posao, niti imam krov nad glavom u kojem mogu biti dok, jel, drugi otplaćuju moj stan.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moj brat i njegova zena su kupili stan. Zaposleni oboje , bez djece.
    Place pale. Iznajmili stan, vratili se u njezinu djevojacku sobu i zivjeli sa njezinom mamom.
    na kraju im je pukao film. Dali su otkaze i otisli zivjeti u Irsku. I sad tamo zive u iznajmljenom stanu.

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ali 15 km od grada nije neka udaljenost, bar iz moje perspektive, da bi ti trebao stan u gradu. jedino ako je povezanost tako loša. neznam , nije ideja loša sama po sebi, ali neznam jel vam potrebna..nekako mi se cini da bi bilo bolje da uzivate sada, visak na stranu, pa nek se skuplja...uvijek će biti kakav stan za kupiti ako imaš love..uplaćuj maloj stednju ili tako nesto..

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ulaganje u nekretnine trenutno i nije nije poslovno dobar potez, sto je moje misljenje, a ja nisam financijski guru.

dicete kredit, uci u dugove, koji ce vam smanjiti kvalitetu zivota, ali cete imati zidove. ti zidovi traze i odrzavanje. no ako vam se situacije promjeni, morat cete te zidove prodati, pitanje je da li ce te do tada vratiti kredit ili ne. prodaja pod silu snizava cijenu.

sad imate dijete, uzivate u njemu bezbrizno. priustite si put. koliko god je djeci bitna obiteljska stabilnost, mogu reci da im u sjecanju ostaju i obiteljski izleti i putoavanja, koja nisu jeftina.
    kako dijete raste tako rastu i troskovi. jer svi mi zelimo djetetu dati sto vise mozemo.
    sve to dugovi ne dozvoljavaju.

trenutno ne znam koju investiciju preporuciti, ali nekretnine mozda to i nisu. doduse sad bi im trebala cijena biti niska, ali da li ce se i dici je pitanje.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ideja bi bila super da se stan kupuje viškom keša.
    Ovako s kreditom ni slučajno.
    Potpis na spajalicu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Ideja bi bila super da se stan kupuje viškom keša.
    Ovako s kreditom ni slučajno.
    Potpis na spajalicu.
    I ja se slažem s ovim i sa spajalicom.

Ne znam predložiti ništa pametno. Mi smo u jednom trenutku imali tako višak keša (nikakav kredit) jer sam ja 2 godine imala odličnu plaću i od tog viška smo kupili vikendicu i grunt izvan grada. Nikad požalili. Ali to nije nešto što će donijeti dobit, to je bila investicija s drugačijom svrhom - imali smo tada malu djecu koja su živjela u 65m2 na asfaltu i trebao nam je kutak zelenila. Investicija ne donosi dobit u vidu novaca (naprotiv, vječito tamo nešto ulažemo) ali nam je spasila dušu. Osim toga, dobro će se pokazati kad jednom odemo u mirovinu, he he he...

Što s viškom love - ako ništa drugo, barem oročiti. Može se staviti i u neki stambeni fond, pa pričekati dok se skupi toliko da rata kredita ne bude preveliko opterećenje. A i može čovjek za tim posegnuti ako zatreba...

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja bih na tvom mjestu radije neku svotu ostavljala sa strane pa kad se nakupi, razmisliš i staviš na papir za i protiv
    bolje se nemoj uvlačiti u kredite a posebno što ti ne treba
    čak i da iznajmiš stan, svejedno toliko kamata vratiš banci da je to suludo ako nije od prijeke potrebe

inače 15km od većeg grada i nije neka udaljenost iz moje perspektive
    pa i ja živim tako i ne bih otišla u centar nema šanse, al to sam ja, nije sad važno
    možda ćeš za par godina drugačije gledati na stvari a sad bolje ostavljaj sa strane neki iznos, a dotad uživajte u ljetovanjima i zimovanjima

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma gradovi se sire. Za 20 godina tih 15 km izledati ce kao danas 2km.
    Posljednje uređivanje od sirius : 08.02.2016. at 12:03

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mali stan u velikom gradu, na malo godina i s malom ratom uopce nije losa ideja. cijene su fakat niske i, ako mozete, go for it. ne da se odreknete svega, ali, uz malo 'koncentracije', ako je dostizno, ulozite. kao, ne isplati se ulagat u nekretnine, a ne znam zasto onda svi iole bolje stojeci ipak u njih ulazu. i za male ljude, one su sigurnost. koliko te moze kostati 30ak kvadrata?! ako ide na pet god recimo, to ti za cas prode.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

uz pretpostavku da taj mali stan nije u velikom zg

Stranica 7 od 8 PrviPrvi ... 5678 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •