Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Dajte mi nešto za talijanski!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Dajte mi nešto za talijanski!

Kćer mi uči talijanski drugu godinu, peti je razred, trebam savjet koji rječnik tal.-hrv. ( i obrnuto) za nju da kupim, koji Memento ili što već za gramatiku, nešto jednostavno, a dobro za te prve godine učenja.

Point je u tome što to treba zapravo i njoj i meni jer nikad nisam učila talijanski pa ne znam kako joj pomoći kad nešto zapne sa zadaćom, iz čega pogledati, kako prekontorolirati je li točno.

Sjetila sam se da na forumu sigurno ima Istrijana koji svi znaju i uče talijanski pa će možda i imati doma nekakvu takvu knjižicu. Prebacit ću ovo i na burzu.
    Mogla bih jednostavno otići u knjižaru, tamo pitati i to kupiti, ali to mi je sada najmanje jednostavna stvar jer dok je ova zima ne mičem se s bebom nikud od doma i sve živo naručujem da mi stigne poštom na kućna vrata.

Tako i ovo.
    Dakle, recite ako tko zna, ponudite ako tko ima.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

pa ako nisi sigurna jel dobro riješila, znaš koga možeš pitati
    za knjige i to nisam baš stručna, nisam odavno ni pogledala šta se nudi

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    pa ako nisi sigurna jel dobro riješila, znaš koga možeš pitati
    za knjige i to nisam baš stručna, nisam odavno ni pogledala šta se nudi
    Pa da, kad ti sve imaš u glavi, šta bi ti s početničkim knjigama.

Aaaa, ništa od tih pitanja, šta ću gnjaviti ljude za najobičniji prijevod neke male rečenice ili da pitam kako da ona sastavi opis svog stana, ono, imam kužinu, dnevni boravak, sobu...
    Tjednima mi je comp. bio crkotina, nije bilo čak ni onog bijednog google translatera da se poslužimo njime pa sam shvatila da moram po starinski, lijepo rječnik u ruke, gramatika i ajmo...

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

postoji ovo
    http://www.superknjizara.hr/index.ph...id_knjiga=1857
    nisam je nikad listala, ali imam Rusku gramatiku za svakoga, isto izdanje Školske knjige i meni je izvrsna za početak. na hrvatskom je, lijepo je objašnjeno, ima puno primjera.
    Memento je meni OK, ali samo kao podsjetnik. Ne znam bi li mogla nešto iz njega pojasniti djetetu ako nemaš predznanje.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    postoji ovo
    http://www.superknjizara.hr/index.ph...id_knjiga=1857
    nisam je nikad listala, ali imam Rusku gramatiku za svakoga, isto izdanje Školske knjige i meni je izvrsna za početak. na hrvatskom je, lijepo je objašnjeno, ima puno primjera.
    Memento je meni OK, ali samo kao podsjetnik. Ne znam bi li mogla nešto iz njega pojasniti djetetu ako nemaš predznanje.
    Ma bih, kako ne, nemam predznanje, ali imam mozak, a i kad živiš u Dalmaciji pa ti pola "domaćinskih" riječi, ala kužina, pamidora, kantunal itd.nekako ide s latinskim korijenom, ne djeluje mi to toliko teško.
    I bar joj mogu ukazati gdje da što sama nađe jer se ona u tom traženju još ne snalazi.
    Nije da ne zna gradivo, ali treba ponekad malu pomoć, kao i za engleski. (ok, sreća je ipak da ne uči njemački, tu mi pak ne bi bilo pomoći)

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

imam ovo http://www.vbz.hr/Talijanski-slikovn...nik_b2343.aspx
    posudim ti
    i pogledam šta još imam
    iz čega uči talijanski, Vieni con me?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    imam ovo http://www.vbz.hr/Talijanski-slikovn...nik_b2343.aspx
    posudim ti
    i pogledam šta još imam
    iz čega uči talijanski, Vieni con me?
    Adesso tocca a te

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    rossa, tnx, mislim da ću ovo naručiti

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

preskočila sam dio gdje trebaš i rječnik. Mislim da je Tal. gram. za svakoga dobra za gramatiku, ali tebi je onda možda dovoljno nešto ovakvo
    http://www.superknjizara.hr/index.ph...id_knjiga=1822

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

U moje vrijeme smo u školi učili talijanski iz udžbenika izdavačke kuće EDIT iz Rijeke. To je čini mi se, izdavačka kuća talijanske manjine. Ne sjećam se više kako su se udžbenici zvali.
    Web kao i da nemaju (vidi tu: http://www.edit.hr/scuola/bel-cro.htm ) jer je loš i većinom na talijanskom.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hvala vam svima na sugestijama.

Ako netko ima nešto slično svoje doma za ponuditi, neka mi proda, na pp.
    Ovo - Dajte! iz naslova je u prijevodu:dajte, ponudite za prodaju, a ne - dajte mi poklonite sve svoje što imate

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Memento ti je dobar kao generalni podsjetnik za pravila gramatike i konjugaciju glagola, ali vise od toga ne.
    Sto se tice rjecnika, ne mogu ti pomoci jer onaj kojeg povremeno koristimo je jos od mog djeda, izdat 19-neke.

Ono sto E. koristi kad zatreba je Zingarelli Minore, Il vocabolario della lingua italiana, koji na talijanskom objasnjava sva razlicita znacenja rijeci, sinonime i slicno. Odlican je.
    No ako stekate opcenito s talijanskim, trebao bi ti bas kvalitetan rjecnik, slazem se.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Point je u tome što to treba zapravo i njoj i meni jer nikad nisam učila talijanski pa ne znam kako joj pomoći kad nešto zapne sa zadaćom, iz čega pogledati, kako prekontorolirati je li točno.
    Sad sam ovo uocila:
    - mozes si ti malo pogledati i na neki nacin nauciti pravilno talijanski s njom, kazes da uci 2. godinu, pa kroz knjige od prve i druge godine, pomalo. Vec ce i ona biti u stanju tebi pomoci, a onda mozete zajedno dalje;
    - ako su vam problem glagoli i njihova konjugacija, imas na internetu slijedece stranice: www.italian-verbs.com
    - ako su vam potrebni sinonimi, contrari i slicno, imas: http://www.come-dire.it/sinonimi/

To ti je ono, da se snadjes na brzinu.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

evo ja imam ovo, al imaju svašta u ponudi, http://marjantisak.hr/pregled_proizv...dProizvoda=435

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Edit zaboravi, ja u ciloj Istri nisam našla onu slikovnicu za početnike za djecu al sam našla u Splitu sve, 400 talijanskih riječi, nakladnik Leo commerce,Rijeka... zove se Talijanska početnica, Neil Morris kao slikovnica, a za sebe/nju imam Talijanska gramatika (kompletna gramatika, fond riječi i situacijski dijalozi), Knjigotisak doo Split, narudžbe na www.marjantisak.hr... pa prosurfaj.... prvo sam platila 50kn, drugu 40kn

i bila je još nekakva za 100kn slikovnica+gramatika, i sl. al mi je prebebasto za njih, više kao vrtička dob

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Sad ne samo da ste me informirale nego ste me još i motivirale za učenje.
    Svaka čast.
    I hvala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •