Pokazuje rezultate 1 do 50 od 80

Tema: porodiljna naknada

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

obrati pažnju na datum članka i zakona na koji se odnosi

ovaj je noviji;

http://www.roda.hr/article/read/rodi...teljski-dopust

imaš boldano;

"Uvjet prethodnog staža osiguranja:
    Dvanaest mjeseci neprekinuto ili osamnaest mjeseci s prekidima u posljednje dvije godine (prethodni staž) prije dana početka korištenja prava – ako nije ispunjen uvjet, prava na naknadu plaće iznose 50 % proračunske osnovice mjesečno."

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Sam ja glupa-luda il mi noge smrde??!!

Dakle, imam jedan problem, pokušati ću objasniti.

Znači, koristila sam bolovanje-komplikacije od 15.9. do 30.1.2013., tad smo zaključili komplikacije, i danas, 28 dana prije poroda, otišla sam na HZZO, gdje su me oni odjavili, dali mi radnu knjižicu, i poslali me na biro da se prijavim. Znači ja sam sad na birou do dana poroda, a tek nakon poroda mogu otvarati rodiljni do prve godine djetetova života i primati naknadu, jesam u pravu?!
    No, ne kužim kojeg vraga, sam se sad prijavila na birou, kad ću opet za misec dana se prijavit na hzzo i otvarat rodiljni, šta mene to sad stavlja kao radno sposobnu, a imam svaki tren rodit?
    Ja sam mislila da kad završim bolovanje, 28 dana prije poroda da mi otvaraju porodiljni i da sam mirna. Eh,da, kao nezaposlena sam otvorila komplikacije.
    Znači li to da samo zaposlene majke imaju pravu direktno s bolovanja na porodiljni, ili kako to ide?
    Oprostite ako nekog gnjavim, tražim po internetu pa neznam naći!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •