-
-
Zara1 prvotno napisa
obrati pažnju na datum članka i zakona na koji se odnosi
ovaj je noviji;
http://www.roda.hr/article/read/rodi...teljski-dopust
imaš boldano;
"Uvjet prethodnog staža osiguranja:
Dvanaest mjeseci neprekinuto ili osamnaest mjeseci s prekidima u posljednje dvije godine (prethodni staž) prije dana početka korištenja prava – ako nije ispunjen uvjet, prava na naknadu plaće iznose 50 % proračunske osnovice mjesečno."
-
Sam ja glupa-luda il mi noge smrde??!!
Dakle, imam jedan problem, pokušati ću objasniti.
Znači, koristila sam bolovanje-komplikacije od 15.9. do 30.1.2013., tad smo zaključili komplikacije, i danas, 28 dana prije poroda, otišla sam na HZZO, gdje su me oni odjavili, dali mi radnu knjižicu, i poslali me na biro da se prijavim. Znači ja sam sad na birou do dana poroda, a tek nakon poroda mogu otvarati rodiljni do prve godine djetetova života i primati naknadu, jesam u pravu?!
No, ne kužim kojeg vraga, sam se sad prijavila na birou, kad ću opet za misec dana se prijavit na hzzo i otvarat rodiljni, šta mene to sad stavlja kao radno sposobnu, a imam svaki tren rodit?
Ja sam mislila da kad završim bolovanje, 28 dana prije poroda da mi otvaraju porodiljni i da sam mirna. Eh,da, kao nezaposlena sam otvorila komplikacije.
Znači li to da samo zaposlene majke imaju pravu direktno s bolovanja na porodiljni, ili kako to ide?
Oprostite ako nekog gnjavim, tražim po internetu pa neznam naći!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma