-
molim pomoc : nenormalni grčevi u trbuhu nakon poroda
ispričavam se ako postoji tema, molim ako netko zna gdje je da me preusmjeri, nemam vremena tražiti koliko me boli trbuh, samo me grč uhvati, nenormalna kratkotrajna bol,pa popusti, stolice nemam poila sam jutros 2 dulkolaksa i još ništa, ulje sam popila, sensie, nemogu jesti, čim mi voda,juha, sjedne u želudac odmah me uhvati nenormalni grč poput truda, rodila sam na carski prije 25 dana. jel bilo kome tako???? sad sam mjerila temp imam 37 s 5, osjećam se malaksalo i trbuh mi je sav nabubren.
bila sam kod doktora opće prakse ništa mi nije rekao nego me poslao na kirurgiju zbog tih grčeva, nemogu ici u bolnicu do sutra jer nemam dopunsko, pa me strah da me ne ostave da noćim jer nemam otkud to platit, ujutro cu ici napravit dopunsko.
jel bilo kome tako?? molim vas pomozite da si olakšam te grčeve, jel netko zna zbog čega nastaju? nisam jela ništa ljuto, kiselo ni začinjeno...
-
-
mislim da bi trebala ići na hitnu, ne mora biti ništa opasno, ali ja nikako ne bih čekala. ne vjerujem da bi te u bolnici ostavili noćiti ako nije baš nužno, a ako je, onda ti je ipak bolje to odmah riješiti, a kasnije vidi što i kako s dopunskim.
-
Osoblje foruma
u svakom slucaju, zbog dopunskog ovo nema smisla odgadjati, osim ako ti stara polica nije neki dan istekla
http://www.hzzo-net.hr/08_01_03.php
Zašto je prvi dan osiguranja tek 30-ti dan nakon potpisa ugovora o dopunskom zdravstvenom osiguranju?
Dopunsko zdravstveno osiguranje je dugoročno osiguranje od rizika plaćanja plaćanja sudjelovanja u troškovima tijekom korištenja zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja. U tom smislu ne radi se i ne postoji "hitno dopunsko zdravstveno osiguranje" po načelu: "ujutro se osiguram, popodne idem u bolnicu".
Međutim, vakacijski rok se ne primjenjuje kod tzv. nastavnog dopunskog zdravstvenog osiguranja znači da mora postojati važeća polica koja neposredno prethodi predmetnoj ponudi a pod slijedećim pravilima:
- ako ponuda pristigne u Zavod bilo koji dan unutar razdoblja od 30 dana prije isteka važenja police pa čak i na sam dan isteka police, nova polica će početi važiti prvi slijedeći dan nakon isteka važenja police (nema vakacijskog roka),
- ako ponuda pristigne u Zavod u razdoblju od 30 dana nakon dana isteka važenja police, nova polica se sklapa sa danom prispijeća ponude u Zavod i počinje važiti sa istim tim datumom ( nema vakacijskog roka).
Međutim, ako ponuda za nastavno osiguranje pristigne u Zavod u razdoblju dužem od 30 dana prije isteka odnosno nakon isteka važenja postojeće police, kao i u svim drugim slučajevima koji nisu obuhvaćeni točkom a) i b) - ima vakacijskog roka!
-
Ivon, gdje je bol? U visini želuca, u visini reza? Da li počinje na jednom mjestu, da li se širi? Da li su grčevi povezani sa dojenjem ili let downom? Da li si sigurna da nemaju veze sa maternicom?
Ti si još puerpera (rodilja) i mislim da do 28 dana nakon poroda ne plaćaš participaciju, ako su bolovi posljedica trudnoće ili poroda (no, kod nas su zakonske promjene česte, pa nisam sigurna kako je sada).
Dopunsko ne možeš napraviti. Hzzo čeka 30 dana, a npr. Croatia 15 dana do važnosti police (npr. ako napraviš od 1-15. u mjesecu, poćinje važiti 1.dana idućeg mjeseca.), ali nitko ti ne daje odmah.
-
-
Ako ti bol nije prejaka, probaj odmoriti malo probavni trakt. Čaja pij dovoljno da ne dehidriraš, a jesti ne moraš do ujutro. Pa onda sve lagano, možda je kakva želučana viroza.
Ali, ako ti se učini da su bolovi jači pođi liječniku sutra.
-
draga ivon,idite na pregled-ne mora biti nista opasno ali mora se saznati uzrok boli
carski rez je operacija,mozda samo puna crijeva pritiscu ranu-u babinju je to tesko znati
ja ne bih cekala,sto god da je,neka pregleda lijecnik
-
ivon,ja sam se nakon carskog reza oporavljala pa sigurno 2miseca..toliko su trajale svakojake boli..mene bi takvi grčevi lovili dok bi dojila ili ako bi se više kretala taj dan..e i ja sam krvarila najprije nekih 2tjedna,onda sam par dana bila čista i opet nakon toga je krenulo krvarenje...svakako otiđi na pregled da budeš mirna...
-
zakon se nije promijenio
ako je vezano za porod ništa ne plačaš ,nisam sigurna ali mislim da 30 dana nakon poroda
-
nisam još išla na hitnu, po noci sam imala 2 grča, sad sam popila bijelu kavu i imala sam 3 grča na području želudca, kao da mi želudac odbija sve što dostigne u njega, crijeva sam ispraznila skroz jer me jedno 4 puta tjeralo na wc. pokušat cu kasnije pojest juhu,pa kruha il nešto a ako nastavi grčenje ne preostaje mi ništa nego otici u bolnicu .....ufff
-
U mojem slučaju se radilo o bezazlenim stvarima.
Cijelu trudnoću sam bila na dijabetološkoj prehrani, a nakon poroda sam za prvi obrok dobila masnu juhu i masnu puricu s mlincima. I onda 4 dana masne hrane.
Probava mi se ušokirala.
Kad sam došla doma, počela sam piti čaj za dojenje i od njega isto imala užasne grčeve i proljev.
Čim sam izbacila čaj i vratila se na normalnu prehranu bilo je super.
Ako nema nikakve šanse da reagiraš na nešto od hrane kreni čim prije kod dr.
-
prekjučer sam za ručak napravila ledo plodove mora s tjesteninom, i to sam sumanuto pojela jer ih nisam jela cijelu trudnocu a veliki sam ljubitelj, nakon toga za večeru sam pojela, mrvicu odojka,al mrvicu i mrvicu luka, i od toga drugi dan tj jučer su mi se od jutra pojavili grčevi, da nije to od plodova mora?? al iščistila sam se, a mene još grči,iako su mi kraći i malo manje bolni grčevi od onih jučer...
-
Osoblje foruma
ne spominješ više temperaturu?
-
Ivon, ako imaš problema s probavom, a očito imaš, jedi laganu hranu dok se sve ne ustabili, kakvi plodovi mora, odojak,...
Juhica, kuhano meso, kuhano povrće, riža, kuhane jabuke,...
A i moguće je da si pojela pokvarene plodove mora.
Posljednje uređivanje od Anemona : 09.01.2013. at 11:44
-
nemam temperature, juhu jedem, a nemoguće da su bili pokvareni jer sam ih ja skuhala, i ledovi su tako da bar što se tog tiče su provjereni. jedino sta sam ih pojela prebrzo..temperaturu sam još imala jutros,ali sad sam i općenito bolje,nisam malaksala kao jučer i jutros, juhu jedem,pijem kamilicu, imam povremeno grčeve, nadam se da je sve to nastalo od neredovite stolice.
hvala vam svima na savjetima
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma