Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: povraćanje

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno povraćanje

Lucija mi je večeras povraćala. Prvi put je izbacila sve što je pojela, a onda u još oko 5-6 navrata samo tekućinu žute boje. Nema temp, ni proljev za sada. Isto tako je bilo i prije možda mjesec dana, srećom nije se nastavilo preko noći, a sutradan kao da se ništa nije dogodilo. Tada je jela ribu, pa sam si to mogla povezati. Ali danas nije pojela ništa novo, pa sam :?
    Ono što me zanima je sljedeće: Kako treba reagirati u ovakvim slučajevima? Ja bih je recimo radije i dalje dojila, nego joj davala npr. čaj od šipka koji mi drugi preporučuju. I u kojem slučaju i u kojem roku otići doktoru ili na hitnu?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Svakako doji i dalje bebu, koliko god ona želi. Ujutro nazovi pedijatra i posavjetuj se (ukoliko se noćas ne pojave još kakvi simptomi). Sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Svakako možeš i dalje dojiti ako je povratila jednom, ako je više puta tada treba pokušati skratiti trajanje podoja, ali nuditi češće i češće izmjenjivati dojke. Ili uz to dodati još (po malu količinu) čaja, vode,...
    Doktoru odmah ići ako povraća krv; ako ima temperaturu +osip i ako vam intuicija tako nalaže.
    Doktoru otići i kad je dijete jako pospano, ima primjetno udubljenu fontanelu, slabo mokri, miriše po acetonu,......
    Nadam se da ste jutros i ti i sva dječica ok.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako nema proljeva, ne treba davati čaj od šipka, on je za zatvaranje. Samo svaku tekućinu koju uzima treba uzimati u malim količinama da ne podražuje želudac.
    Je li pojela nešto što nije usitnjeno, tj što je morala sama prožvakati a možda nije? Moj sin je jednom, već je imao nekih 4 godine, u vrtiću loše sažvakao meso, počeo doma povraćati, i na kraju izbaci kao neki smotuljak vlakana od mesa... za čas je opet tražio jesti...

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Doktoru otići i kad je dijete jako pospano, ima primjetno udubljenu fontanelu, slabo mokri, miriše po acetonu,......
    Nadam se da ste jutros i ti i sva dječica ok.
    Da, danas je OK, zapravo kad sam ju stavila spavati više ni nije povratila. A što se pospanosti tiče, nju je to povraćanje toliko izmorilo da je jadna sama zaspala nakon što je par puta povratila.

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Je li pojela nešto što nije usitnjeno, tj što je morala sama prožvakati a možda nije?
    Lucija svaki dan sama grize i žvače hranu, ništa joj ne usitnjavam. Sad mi dođe da joj počnem miksati. Ali onda nebi ništa ni pojela.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •