Eeeee, kad nakon lako odgojivog djeteta dobiješ obično prosječno derište, onda to tako izgleda...
Imala sam (i još uvijek imam) dosta tih elemenata doma. To je do karaktera... Moj stariji - s njim se sve moglo dogovoriti (sličnog karaktera je i mm - ne diže se na stražnje noge), a mlađi - taj tjera mak na konac gdje god stigne i moraš biti jako vješt da ga privoliš na neke stvari koje smatraš bitnima (tek sad razumijem kako je bilo mojim roditeljima - ja sam takva...
My way or highway princip

).
Sad, da li se to može nazvati djetetom - manipulatorom, to je drugi par rukava. Trebali bi pitati odgajateljice u vrtiću koje imaju uvid u veće grupe djece (jer drugo dijete ne znači da su roditelji iskusni, svako dijete je priča za sebe).
Uostalom, puno je ovdje topica o zahtjevnoj i svakakvoj djeci - negdje je Trina napisala da joj je prvo dijete bilo zahtjevno ko zadnje(četvrto) da bi vjerojatno ostala na jednom djetetu.
Pa nismo svi isti. Ovakav karakter se kasnije može pokazati kao debela prednost u životu - dijete zna što hoće i kao odraslo će se lakše izboriti za to. Oni mirni i poslušni imat će većih muka da prepoznaju sami u sebi što zapravo žele...