Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 56 od 56

Tema: Što je to skromnost?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    ...

A što je s onim ljudima (recimo, roditeljima ili šefovima) koji te uvijek hvale iza leđa, kad te spominju drugima, a tebi u facu nikad neće reći da si nešto lijepo napravio?
    Pa to je ono da te ti ziher cijene, znaju da si super, ne hvale tvoje vrline (čemu to?, mislim... ako nisu neki elokventni neće ti srčeka davat ko na forumu, a nismo se još amerikanizirali stila "love you" nakon svakog razgovora), ali će ti reći di je još "prostor za popravak" (što ti ovde neće, lijepo će ti opalit srce ili ovog koji namiguje). To je ta maksima mog ex "poslovnog tate" tj. mentora. To je ovo što na zdravlju nećeš čitat "ljudi, ja danas ludilo zdrava" (osim onih što mantraju i misle pozitivno na pojedinačnim topicima), nego će doć i reć - boli me ovo i ono - što s tim. S vrlinom i zdravljem nemaš što puno radit - samo uživat u njijma (jednom kad su tu).

Oko problema i mana - imaš, tu imaš aktivnog posla.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.01.2013. at 16:31

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja nisam sigurna da je skromnost uopće vrlina iako mi je tumačenje od jen najbliže mom poimanju
    teško mi je objasniti ali uvjerila sam se da skromnost npr. u poslovnom svijetu maltene vodi u propast
    i to me baš i rastužuje i ljuti, jer se pitam zašto ljudi uglavnom padaju neskromne koji su glasni i znaju se prodati?

iako mene osobno uvijek nekako zadivljuju skromni, oni koji su tu i bitni su i puno stvari bez njih nikako ne bi moglo funkcionirati
    i nemaju potrebu jajakanja, već su istinski mirni sa sobom i u sebi
    ali kako će onda napredovati, kako će iskoračiti naprijed kad je svijet čini mi se krojen po mjeri ovih drugih?
    o poslu sad pričam, isključivo o poslu

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Svidja mi se definicija od jen iako je iznimno liricna pa samim time meni malo apstraktna. Isto tako iz nekoliko postova sticem dojam da su skromni ljudi ( u poslu) oni koji se realno procijenjuju, a neskromni oni koji se precijenjuju ( opet sve po subjektivnim kriterijima). Osobno sam ucena da je skroman onaj koji se jos malo i potcijeni, tj. pogne glavu, sto mi se ne svidja. Tako da ne znam sto bi bio odgovor- svoju bih djecu voljela nauciti da vole ono sto rade i da se trude biti dobri u tome, ali takodjer da traze zasluge za svoj trud. Znaci li to da mi djeca nece biti skromna?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Tako da ne znam sto bi bio odgovor- svoju bih djecu voljela nauciti da vole ono sto rade i da se trude biti dobri u tome, ali takodjer da traze zasluge za svoj trud. Znaci li to da mi djeca nece biti skromna?
    Tako ću i ja. A uopće nije bitno zove li se to skromnost/neskromnost ili asertivnost/realno procjenjivanje sebe. Asertivnost is the new skromnost. "Retro" shvaćanje skromnosti nije vrlina, po meni. Nije nešto bitno ko je skroman, ko nije skroman, u stvari... skromnost danas više nije vrlina, barem ne u posl. svijetu.... nije nešto bitna, a ni inače.. samo je karakteristika, ko plave ili crne oči, kako ja to vidim. Ma, mislim da skromnost više nije neki pojam, kao ni čednost, to je nekad bilo bitno, danas je to "asertivnost" i "spolno odgovorno ponašanje", a pokriva isti/slični sadržaj, usklađen s vremenom u kojem živimo.

Isto bi mogli o poniznosti. Shvaćena lirično - ganutljivo. Shvaćena doslovno - što je to? Niko ne bi trebao bit nešto ponizan, nego bismo svi trebali tragat za svojom srećom.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.01.2013. at 18:39

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma, mislim da skromnost više nije neki pojam, kao ni čednost, to je nekad bilo bitno, danas je to "asertivnost" i "spolno odgovorno ponašanje", a pokriva isti/slični sadržaj, usklađen s vremenom u kojem živimo.
    Prvo , a onda potpis.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja mislim da bismo mi to trebali onako pravnički definirat - što kome znači "poniznost", "skromnost" jer jedni to shvaćaju ovako, drugi onako. Lakše je s ovim modernim terminima .

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •