Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: Što je to skromnost?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam sigurna baš. Odnosno - uvjerena sam da ne. Ti skromni i šutljivi od svakog dobijaju "pat-pat" po ramenu, ali ovi u nužnoj mjeri samo-promovirajući putuju, a šutljivi su ono... ala "stručne kućanice" bojim se - uvijek na istom mjestu, svi im lijepo kažu "vi ste jako dobar stručnjak" (stila "odličan ti je ručak"), ali frajer ili žena ostaje tu di je, a akcija je negdje drugo. Naravski - ako je to njemu/njoj OK i "miran je sa svojim mjestom u svemiru, a drugo ne želi" - to je sve 5. Ali, ako želi malo muvinga, mora malo ukjlučit i samopromovirajućeg motora. To je kao reklama - neće ljudi čut za toga nekoga tihoga... neće znat da postoji.
    ne bi se sasvim slozila. Ja radim u znanosti, i dobro se zna tko je pravi strucnjak, a tko strc brc, makar se strucnjak ne promovirao, a strc brc hvalio na sav glas.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Makar taj koji suti mozda zaista nece dobit projekt. Hm hm

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Makar taj koji suti mozda zaista nece dobit projekt. Hm hm
    See. O tome ti ja pričam. O tom očekivanju da se nešto dogodi "već" i "po inerciji", pa ono "kad-tad", a to jest malo dio soc(ijalističkog) odgoja - ono, bude već. Barem mog. Mislim, em je vrijeme postalo sve bitniji faktor, em je vrijeme ubrzanije i neće te primijetit. Mislim - ovome dobrome koji ful šuti će možda bit veći sprovod, ali uspješniji će bit dobri koji malo i govori. Sve ovisi što je kome bitno, što želi.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.01.2013. at 13:35

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    ne bi se sasvim slozila. Ja radim u znanosti, i dobro se zna tko je pravi strucnjak, a tko strc brc, makar se strucnjak ne promovirao, a strc brc hvalio na sav glas.
    Slažem se sa Jadrankom, na kraju "sve ispliva".....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mija prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se sa Jadrankom, na kraju "sve ispliva".....
    Sve ovisi kako ćeš definirat kraj i hoćeš li bit hepi s time da ti se "na kraju" nešto dogodi, iako ta očekivanja jesu ono romantična i podsjećaju me na film Doba nevinosti malo.

Ovo ja govorim, da probam još malo konkretizirat. Ima, po meni, 3 kategorije ljudi:

a) samozatajni dobar stručnjak pregalac - ono uvijek šuti
    b) dobar stručnjak pregalac koji govori umjereno
    c) srednji stručnjak pregalac koji od sebe radi zvijezdu.

Kategorija a) ima dobar sprovod, možda. Kategorija b) je ovaj u balansu sretan sa svojim mjestom u Svemiru, i, u biti, skroman po mojoj mjeri. Ovaj c) završi u remetincu ili na nekom stupu srama.

Naravno da karikiram, ali moja je poanta da ovi koji ono ful šute i nikad nisu u prvom planu teško da će bit prepoznati - pogotovo u brzom vrremenu.

I pokojni prof. Bujas je od nas šutljivih Evropejaca na faksu pokušao dobit malo Amera, i tek sad kužim o čemu govori... o tim šutljivima... jedva progovaram ja govorim.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 10.01.2013. at 13:42

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Svaka čast Ina, biram pod b - to sam mislila.... a ono sa sprovodom je plus 5

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •