Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: deckici(4 god)-duge gace ili strample?

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno deckici(4 god)-duge gace ili strample?

imam cetverogodisnjeg deckica i kupila sam mu duge gace,i to ne bilokakve,to su rorici.on naravno odusevljen,i sav sretan otisao u vrtic da bi
    mi dosao razocaran kako ga u vrticu zezaju da ima tajice.meni sok jer ono ni na kraj pameti da ce od toga mala djeca napravit šprdnju.
    Pa sad mene zanima dal ta mala djeca sami zakljuce sto je kao za decke,a sto kao za curke il im to neko od odraslih utuvi.mozda je glupa
    tema i glupo pitanje al mene brine

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Inače duge gaće jesu za dečke, a štrample za cure.
    Mala djeca te dobi su jako sklona zezanju drugih, što je meni strašno.
    Ja bih s jedne strane učila dijete da je ružno rugati se nekome, ali bih mu istovremeno rekla što da odgovori.
    Pokušala bih i porazgovarati s tetama da obrate pažnju na zezanje.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Edit: pod odgovori, mislim na nešto tipa: takve nose sportaši,...

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

ja sam mu isto rekla da ako se njemu gace svidaju,neka ih nosi i ako neko opet nesto kaze da mu kaze da su to muske gace i da oni nemaju pojma,pa i nek bude malo bezobrazan,nek se slobodno malo izbori za sebe.samo sto on nije takav.meni je sve to strasno,al bolje da mi je dijete dobrica i da zna kako se treba ponasati nego da bude jedan od tih.samo sto ta 'zlocestija' djeca uvijek bolje produ.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Moji 5-godišnajci isto nose duge gaće, čak ih i zovemo tajice i nisu se bunili, jako ih vole. Nisu komentirali da ih je netko zezao.
    Ovo sa sportašima je dobro, jer moji idu na gimnastiku i ja ih sad šaljem da vježbaju u dugim gaćama (prehladno je za kratke hlače, a trenirke mogu smetati kod vježbanja). Tako klinci to mogu prihvatiti kao muški odjevni predmet.
    Možete u vrtiću održati neku radionicu-igraonicu: podijeliti klince u grupe pa koja će brže obući lutku u komplet odjeću. Jedna grupa nek oblači u žensku, a druga u mušku odjeću (tu moraju biti i duge gaće, naravno) pa će se podrazumijevati da su duge gaće dio normalne zimske odjeće. Tako nešto. Tko je brži, dobije čokoladu
    Ako se djecu samo opominje: ne zezaj ga zbog toga i toga - ne znači to njima puno.

Inače, priča koju prepričavamo u obitelji već neko vrijeme: poznanica je svom predškolcu obukla zimi štrample. Kad mu je shvatio tata (lovac), drugi dan ga je poveo sa sobom u šumu, kroz blato, šikaru, hladnoću... da malo očvrsne i ne bude ženskast.. Eto, ima svakakvih gledišta.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I moj sin nosi duge gaće, i sam se sa sobom zafrkava da su to tajice
    A na njih smo prešli baš tako negdje u dobi od 4 godine, i to zbog praktičnosti, jer štrample nikako nije mogao sam navući.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ono što može samostalno obući. Kod nas su to uglavnom bile duge gaće.

A i lakše je promijeniti čarape ako se namoče.

Otkad su krenuli u školu - jedino termo hlače drže vodu, a duge gaće imamo samo za sanjkanje (stariji čak i nema, ali za silu bi mogao obući moje tajice).

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A da se pažnja preusmjeri na roriće ?

Tj. da malac sam stavi naglasak na njih: kao vidite li vi uopće kako je to fora?

Imam puuuuno rorića po sebi i jako mi se sviđa to nositi!

Mogu pitati mamu gdje je to kupila pa možete i vi imati takve!

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

da da da,on je njima rekao,to su muske gace,vidis da su to rorici.al ne njima su to tajice.a kaj ces.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Inače duge gaće jesu za dečke, a štrample za cure.
    Ma neee, moj stariji je nosio samo hulahopke (jel to zovete štrample?) donedavno, sad više neće ništa osim čarapa jer onda stalno petlja po međunožju jer mu smetaju, stišću ga,...šta ja znam.

Inače, nije rekao da mu se zato netko rugao. Ali kod njih u grupi se općenito baš ne rugaju jedan drugome ili je bar moj dojam takav.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moj nikada nije nosio hulahopke/strample, a ni dugim gacama nije bio odusevljen dok ih nismo poceli zvati "skijaskim hlacama" i nosi ih samo ako idemo na snijeg ili po jako hladnom vremenu na duzi/cjelodnevni izlazak na otvoreno. I tako moj desetogodisnjak cijeli zivot u skijaskim gacama, a na skije nikad stao :D

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj kina prvotno napisa Vidi poruku
    Moj nikada nije nosio hulahopke/strample, a ni dugim gacama nije bio odusevljen dok ih nismo poceli zvati "skijaskim hlacama" i nosi ih samo ako idemo na snijeg ili po jako hladnom vremenu na duzi/cjelodnevni izlazak na otvoreno. I tako moj desetogodisnjak cijeli zivot u skijaskim gacama, a na skije nikad stao :D
    Pa da... tako moja sva trojica već par sezona spavaju u ''zimskim pidžamama'', a u ''vrećama'' sigurno ne bi htjeli

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moji svi nose tanke hlače tipa tajca ( to su hlače koje dete normalno obuće u proljeće ili ljeto za van) a prek toga čarapa, a na to još jedne hlače malo deblje koje se skidaju u vrtiću ili školi imam i dečke i cure
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 10.01.2013. at 20:23

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I moji dečki nose duge gaće, puno su im ugodnije od štrampla, a vjerojatno i zdravije. Iako stariji (12) nema šanse da ih obuče kad imaju tjelesni. Ne kužim zašto, oni već znaju da je to za muške, ali valjda nisi frajer ako ti je toplo.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Moj ne nosi ništa, ni štrample ni duge gaće, od svoje 3. godine. Ne primjećujem da mu je zima. doduše, ja mrzim štrample i nikad mi nije zima bez njih, pa ga nisam ni tjerala da ih nosi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •