Trebali bi se ove godine seliti, pa se pomalo raspitujem o svemu.
Ako ima netko da je iz tog kraja, dobro bi mi dosle bilo kakve informacije o gradu i o zivotu u tom gradu..
Trebali bi se ove godine seliti, pa se pomalo raspitujem o svemu.
Ako ima netko da je iz tog kraja, dobro bi mi dosle bilo kakve informacije o gradu i o zivotu u tom gradu..
ak ništ kaj jednog dana krenemo u Minimundus dođemo k tebi!
Slobodno, dobro ce mi doci drustvo za kavicu
..
samo ak se tad ne sjetite odselit u saltzburg, pa bum došla tam
A tamo necemo sigurno, mozemo samo juznije, tj. blize kuci![]()
to sam skužila pa idete prema doma, ništ onda u ljeto dojdemo prvo u Pulu!
Moja mama, prije u Villachu, sad u Klagenfurtu.
Reci malo detaljnije što te zanima pa ću joj proslijedit tvoja pitanja.![]()
hmm, ne znam ni sama tocno sto bih pitala, zasada bih vise ovako neke mozda opcenite info, jer jos ustvari nismo odlucili ni gdje cemo. MM je vise za Villach a ja za Klagenfurt, na kraju ce biti vjerovatno tamo di nadje posao.
pitaj je za pocetak gdje je njoj ljepse za zivjet? Kakva je klima? Kakva je povezanost sa Hrvatskom (Ri, Zg) sa busom ili vlakom? (Linz je jako lose povezan sa hr)? kakva je mogucnost pronalaska posla?
ne pada mi sada nista na pamet, ako se jos cega sjetim javim ti..
Mi smo se trebali seliti u Villach osamdesetih. Već smo obavili sva izviđanja i pripreme, pa odustali zbog poslovnih nekih zavrzlama. Lijep mali gradić,ugodan za život. Nama se svidio.
meni je klagenfurt lepi mali grad, ali ja sam tam bila samo turistički
MM i moja rodbina su u malom gradicu tocno izmedju Villacha i Klagenfurta. Klagenfurt mi je ljepsi grad, topliji, ugodniji. Iz oba grada idu vlakovi za Zagreb, za Rijeku ne znam, ali ima na HZ-ovim stranicama sve. Skole imas u oba grada, shopping centre isto (Atrio u jednom, City Arkaden u drugom). Ne znam sto te tocno sve zanima, mogu se jos detaljno raspitat, ima frendove u oba navedena grada...
Annie84 i dunja&vita, da li bi ste mi se mogle raspitati kod svojih - posto sada intenzivno trazimo stan (odlucili smo se za Villach), zanima me koje bi bilo najbolji period za to, kao npr. u Zagrebu u 6-7 mj kada se svi sele radi studenata, ili sl., ili je ponuda tijekom citave godine ista? Na sta bi smo trebali jos paziti prilikom najma stana? Bi li bilo bolje traziti preko agencije kakve ili sami bez posrednika?
Hvala![]()
a kak ste ovaj stan našli i na kolko dugo? Muž je naš ili ?
U Villachu ces sigurno nac stan brze nego recimo u Grazu ili Becu. Jedina frendica koja je zivjela u Villachu se upravo iselila, ali budem je pitala za neke detalje ovaj vikend pa ti javim. Odi na willhaben.at pa pogledaj sto se nudi. Ne znam kakve su cijene, ali sigurno puno jetftinije nego u Becu ili Grazu. Graz je ono koma za nac normalan stan. Preko agencije ces platiti tri mjesecne stanarine provizije. To ti je poprilicno puno. Ugovor je kod javnog biljeznika cca 200 eur (ovjera), mozda i manje, ovisi o biljezniku. Studenti se sele u 6-7 mjesecu, ali najcesce onaj koji se seli trazi novog samo za svoju sobu samo tako da na te stanove ne bi racunala. Iskreno, Klagenfurt ti je s obzirom na ponudu i s obzirom na to da imate djecu ipak ljepsi grad s vecom ponudom i prisupacniji, u Villachu je uvijek neka cudna atmosfera i cesce su tucnjave itd...
U Villachu ces sigurno nac stan brze nego recimo u Grazu ili Becu. Jedina frendica koja je zivjela u Villachu se upravo odselila, ali budem je pitala za neke detalje ovaj vikend pa ti javim. Odi na willhaben.at pa pogledaj sto se nudi. Ne znam kakve su cijene, ali sigurno puno jefttinije nego u Becu ili Grazu. Graz je ono koma za nac normalan stan. Preko agencije ces platiti tri mjesecne stanarine provizije. To ti je poprilicno puno. Ugovor je kod javnog biljeznika cca 200 eur (ovjera), mozda i manje, ovisi o biljezniku. Studenti se sele u 6-7 mjesecu, ali najcesce onaj koji se seli trazi novog samo za svoju sobu tako da na te stanove ne bi racunala. Iskreno, Klagenfurt ti je s obzirom na ponudu i s obzirom na to da imate djecu ipak ljepsi grad s vecom ponudom i prisupacniji, u Villachu je uvijek neka cudna atmosfera i cesce su tucnjave itd...
Posljednje uređivanje od annie84 : 15.03.2012. at 14:43
Da li ste se preselili, ako jeste u koji gradSvaka informacija bi dobrodosla jer planiramo uraditi isto
Hvala najljepsa i lijep pozdrav
Dobar dan! Vidim da je zadnji odgovor na temu bio davno ali svejedno da probam barem jer je prehitno. Planiram se uskoro seliti iz Zagreba u Klagenfurt ili Villach (uglavnom da je u tom nekom podrucju). Imam dva velika problema jedan je da ne govorim jezik (engleski francuski i pocetni spanjolski pricam ali njemacki nista) a drugi je da jos nisam zavrsila fax pa predpostavljam da nemam bas neku sirinu u trazenju posla tamo. Zato ciljam (za pocetak) na poslove dadilje, ili ako treba pocistiti po kuci ili tako nesto. Jezik planiram nauciti ali preseljenje je hitno a prije nego odem moram imati posao. Pokusavam naci na internetu neku zajednicu Hrvata u Klagenfurtu ili nesto slicno ali ne mogu naci. Molim Vas ako Vam treba dadilja/pomocnica u kuci, bilo sto ili znate nekoga kome treba MOLIM VAS javite mi se. HVALA