Ja sam prije 2mj kukala na temi o europskom radnom vremenu da po povratku s porodiljnog ostajem od 8-18 na poslu (pa me onda dijete totalno ignoriralo kad bi dosla navecer doma)....i puko mi film i dala sam otkaz...prethodno sam ponudila poslodavcu da radim na 4h i odbio me....
Ubrzo me pronasao novi posao....i sad cu u veljaci (nakon sto ispucam cijeli GO) preci raditi na 4h dnevno....novi poslodavac odusevljen sto zelim radit na pola radnog vremena radi malog djeteta...i jos me pitao kad mi pase dolaziti na posao radi male (ostala sam paf na to pitanje)...i ja rekla od 9,da izbjegnem onu jutarnju guzvu i dodjem na posao za 15 umjesto za 45min....zvuci savrseno za sada,vidjet cemo kako ce bit kad pocnem,u startu sam rekla da se nadam da im uistinu treba netko na samo 4h,i da se to nece odma pretvoriti u 6h...
Da napomenem,presla sam na "nize rangirani" (i dosadniji) posao, no zanimljivo kad bi pomnozila placu x 2 ispala bi veca nego sto sam imala na prijasnjem zahtjevnijem....
Govorka se da bi od ove godine trebao stupiti taj zakon o 1/2 radnog vremena na snagu,i to ne samo za majke sa malom djecom...
Kao poanta je motivirati poslodavce koji mozda nemaju potrebe/novaca zaposliti ljude na punu satnicu, drzava placa razliku doprinosa.
I to sve naravno s ciljem uskladjivanja zakona u EU.