Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 70 od 70

Tema: Moje dijete je predobro

luluzg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    ajme kakva tema
    puntice

a ja mislim da bebe koje su takvi anđelčići zapapre roditeljima kad prohodaju
    to su djeca koja su neovisna, manje traže zaštitu roditelja, bježe, istražuju, penju se gdje ne bi trebala

što se tiče prehrane, savjetujem baby led weaning
    pustiti dijete neka se samo hrani prstima, nije nužno baš doslovce u svakom detalju slijediti upute, ali meni je bilo lakše kad sam ovo pročitala (premda malo prekasno), sve mi je sjelo na svoje mjesto.

Mazi dijete i budi sretna, imaš zdravo i zadovoljno dijete - ne kao ja što sam je satima nunala, nosila, a sve uz očajan plač, pa se pitaš što joj, zaboga, fali?

Pomaže! Hvala!

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Slušala sam jednu gospođu kako govori o svojoj unuci pa sam se sjetila ove teme...

Kao, mala je turboživa, "tako živo dijete svijet nije vidio" i "ne može biti 2 sekunde na miru" i "jedna je osoba ne može hendlati"...
    I onda spomene malu od susjede... "Nahrani je i stavi u krevetić, a mala mirno leži i gleda oko sebe. To nije normalno."

Ja si baš sad razmišljam koju bih radije od te dvije za po doma...
    Posljednje uređivanje od mishekica : 13.01.2013. at 17:19

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj luluzg prvotno napisa Vidi poruku
    Pomaže! Hvala!
    Drago mi je
    I ne brini se previše oko svega toga - i meni se činilo na početku teme da malo preemotivno sve to primaš
    jednostavno nisu sva djeca ista
    moja beba plačljivica je postala predobro dijete, pa sad i ja ponekad poželim da je malo više divlja
    pa tko zna kakva će biti tvoja kroz neko vrijeme...

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

baš sam sinoć gledala slike da usporedim svoje dvoje fizički...sitim se kako sam slikala malau kako me tugaljivo gleda kad sam joj jednom ostavila čep u boci a ona je sisala u prazno...zato imam danas tu ravnotežu u svemiru s malim, njemu samo ako pokušam izvadit sisu iz usta da može šakom bi me opalio...

zato mantram onu MM biti će dobar poslije, kao šta se ona dobrica pretvorila u zvir... ima vrimena za to

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja imam jedno takvo dijete.
    Pred-pre-predobra je.
    To dijete nema mane!
    Tete je u vrtiču obožavaju, djeca je sva vole. Dok je bila mala, sve curice i sinove grupe u vrtiću su se obožavale igrati s njom, 3 godine mlažom.
    Svima se nekako uvuče pod kožu.
    Ali ono đto me muči je što ona ne želi reći kad je nešto muči i guta knedlu...
    Kao da ne zna pokazati emocije! I to me jako boli! Tata joj je isti takav i nikako ne bih htjela da se po tom pitanju jednog dana pretvori u njega.
    Voljela bih to nekako bar malo ublažiti.
    Ne da se ne zna izboriti za sebe, nego nekako..Evo recimo ostali su kod bake na dva tjedna.
    Kad smo odlazili, ja sam ju pitala je li u redu da ostaje, je li tužna što idemo....
    Rekla je da nije, a niej se skidala s mene i gledala me kao da je boga vidla i samo me grlila. I nakon još pitanja je li ok da ostaje, ona odgovara da je sretna kaj će ostati kod bake i da je ok da ja idem doma.
    Da bi mi drugi dan baka pričala kako je tu večer malo plakala ali tako da su oni to jedva primjetili, samo je bila tiha i gutala te svoje suzice.
    I kad je neki dan došla doma, popela se na mene, gledala me opet kao da sam samo božansko ukazanje i mazila me po obrazima, ljubola me po cijelom licu. Osmjeh od uha do uha....
    Isto tako je nedavno bila tužna tjedan dana, pojma nismo imali kaj joj je iako smo je ispitivali. Ni teti u vrtiću ni nama nije bilo jasno u čmu je problem.
    Dok ja jedan dan nisam skužila da joj se klimaju dva zuba. I to već pred ispadanje. Jedan smo izvadili isti dan, drugi drugi dan....

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ali ono đto me muči je što ona ne želi reći kad je nešto muči i guta knedlu...
    Kao da ne zna pokazati emocije! I to me jako boli! Tata joj je isti takav i nikako ne bih htjela da se po tom pitanju jednog dana pretvori u njega.
    Voljela bih to nekako bar malo ublažiti.
    Ne da se ne zna izboriti za sebe, nego nekako..Evo recimo ostali su kod bake na dva tjedna.
    Kad smo odlazili, ja sam ju pitala je li u redu da ostaje, je li tužna što idemo....
    Rekla je da nije, a niej se skidala s mene i gledala me kao da je boga vidla i samo me grlila. I nakon još pitanja je li ok da ostaje, ona odgovara da je sretna kaj će ostati kod bake i da je ok da ja idem doma.
    Da bi mi drugi dan baka pričala kako je tu večer malo plakala ali tako da su oni to jedva primjetili, samo je bila tiha i gutala te svoje suzice.
    I kad je neki dan došla doma, popela se na mene, gledala me opet kao da sam samo božansko ukazanje i mazila me po obrazima, ljubola me po cijelom licu. Osmjeh od uha do uha....
    Isto tako je nedavno bila tužna tjedan dana, pojma nismo imali kaj joj je iako smo je ispitivali. Ni teti u vrtiću ni nama nije bilo jasno u čmu je problem.
    Dok ja jedan dan nisam skužila da joj se klimaju dva zuba. I to već pred ispadanje. Jedan smo izvadili isti dan, drugi drugi dan....
    Tako je i nama bilo, nakon prvih par dana jaslica tete su rekle kako se ne zna izboriti za sebe, i nema tu snagu u sebi, baš tim ričima, to je trajalo do neke pete godine kada se vrtiću prvi put počupala, i to za pravdu.
    I to sa ostajanjem je bilo slično kod nas, plakala bi kad je nitko ne vidi, jednom mi je sa 6 godina rekla :"mama ja svima govorim da mi ne fališ, jer ako bi rekla da plačem onda bi te oni zvali da se vratiš, a ja znam da ti moraš raditi!", ta su dica jednostavno empatična i nisu introvertirana.... samo ja još stojim iza one da se to promijeni poslije.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kod moje nema problema u vrtiću da se izbori za sebe, ali ona je pacifist i sve rješava mirnim putem i dosta je odgovorna i zrela za svoje godine. Nekad mi djeluje preozbiljna i nekad čak i više od nje očekujemo jer ostavlja takav dojam i čovjek zaboravi da je ona samo dijete od 5 godina.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    leo - pa šta bi si i usne zakrvavarila? Ma daaaaaj! Staklo...
    mama kaze da nisu, da bi na vrijeme reagirali. kad bi bili vani morali su uvijek traziti onu debelu casu (danas koktele u takvim posluzuju :D)

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

i ja imam jedno 6 godišnje "apaurin" dijete.
    toliko je razumna, mila, draga da se često pitam jeli mi netko
    jednom ubriznuo neku injekciju zaljubljenosti pa da ne vidim mane na tom djetetu?
    ali onda dobijem komentar tete u vrtiću ili bake: "pa znate da s njom nikada nema problema".

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

luluzg, moguće da se hormoni još nisu uravnotežili. Ne bih htjela biti neumjesna a jel dojiš, i to je maženje samo takvo?

Čuj ja imam dijete koje je bilo takvo (ok izuzev noćnog spavanja, kad su rasli zubi osjetili smo ih) kao maleno, samostalno, neovisno, istraživala je, sve uglavnom nastojala sama napravit, to smo i podupirali, ad te utješim danas s 3,5 god još uvijek je takva sve se s njom da lijepo dogovorit. Vidjet ćemo kako će bit poslije.
    S jednom razlikom da se ona zna izborit za sebe u smislu ako joj netko baš onako nenadano uzme npr. igračku ili nešto čime se bavi, bez pitanja, al recimo nikad al nikad otkad sam je rodila nisam vidjela da je ijednom djetetu ona sama nešto "oduzela", a družimo se s puno djece i ima puno prilika.

kad je bila mlađa znala se samo pokunjit kad joj netko nešto "otme" a ne bi ništa poduzela, nije plakala ni radial scene, samo bi onako tužno pogledala,to se promijenilo samo od sebe s njenim polaskom u jaslice (s god. i 4 mj), danas ne da na se.

al msilim da tvoja ljepotica ima i neke tatine karakterne crte, nemoj brinuti pusti dijete da bude SVOJE, s vremenom će tvoj odgoj itekako utjecati na njeno ponašanje.

P.S.
    Maleni je još mali, jače pokazuje volju, al isto jako dobro i drago dijete, pitam se čim sam to zaslužila, valjda me neće "pojest" u pubertetu. ha,ha,...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

[QUOTE=krojachica;2317883]i ja imam jedno 6 godišnje "apaurin" dijete.
    toliko je razumna, mila, draga da se često pitam jeli mi netko
    jednom ubriznuo neku injekciju zaljubljenosti pa da ne vidim mane na tom djetetu?
    ali onda dobijem komentar tete u vrtiću ili bake: "pa znate da s njom nikada nema problema".[/QUOTE]

meni isto ovako prijatelji, tete, bake. Etiketiraju je kao neko vanserijsko dijete, a šta ja znam...kaže mam da sam i ja takva bila. Et o t i ga na prešli smo na hvalisanje...ha,ha,..

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

znate što sam primjetila da sve neke osobine muževa koje prepoznamo u djeci da ne bi htjele da nam ih djeca imaju..zanimljivo šta ne?!

luluzg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    znate što sam primjetila da sve neke osobine muževa koje prepoznamo u djeci da ne bi htjele da nam ih djeca imaju..zanimljivo šta ne?!

Da oni imaju forum, vjerojatno bi pisali da ne žele da im djeca budu na mamu , tj. sa našim "iritantnim" osobinama

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ja mislim da je moje dobro dijete još poboljšanija verzija svog tate, smireno i uvijek kulerskog pristupa. Da je na mene imala bi posebnu temu koja bi bila naslovljena Uber nepodnošljivo dijete.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Samo da vas malo obeshrabrim... Ja sam bila savršeno dijete s kojim nikad nije bilo problema... I onda sam pukla jedan dan.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ima i on iritantnih osobina, da ne bi bilo zablude.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da vas malo obeshrabrim... Ja sam bila savršeno dijete s kojim nikad nije bilo problema... I onda sam pukla jedan dan.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

isto tako...sestra je bila jako živo dijete, a mene gdje bi stavili tu bi me i našli.
    u pubertetu sasvim druga priča. ona je bila ozbiljna, suradljiva, nikad nije prkosila starcima. ja sam bila sve suprotno...
    i takva sam i ostala

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mishekica i Bodulica, tko vas ne pozna, još će vam i povjerovati a dobrice ste samo takve

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    Mishekica i Bodulica, tko vas ne pozna, još će vam i povjerovati a dobrice ste samo takve
    Ma to je zbog frizure...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •