-
Kako sam rodila Saru - Sv. Duh!
bila je nedjelja i ja opet hodocastim na Sv. Duh na ctg jer sam prenijela 6 dana i svaki drugi dan sam bila na amnioskopiji i ctg-u, jer moja mrvica nije htjela van. Lezim ja prikopcana na ctg vec 10-tak minuta kad dolazi dr.Blagajić i kaže pa mama što kažete da vi danas ostanete na induciranom porodu. Pitam ja zar nesto nije u redu, a on kaze da je beba malo mirna pa da ne riskiramo. Ja uplasena naravno pristanem, iako sam
htjela da sve ide prirodno. Dobijem klizmu oko 11,00 h (btw. nista strasno), brijala sam se doma, nakon toga busenje vodenjaka, (to mi se nije dopalo bilo mi je grozno kako mi bučkaju trbuh i stiscu pa sam pocela biti nervozna) doc kaze pa mama nismo jos ni poceli a vi vec stenjete i dobijem ja injekciju u guzu (vjerovatno nesto za smirenje), oko 12,00 prokopcaju me na drip i krenu trudovi svake tri - četiri minute. Ja disem ko luđakinja jer imam osjećaj da ja tako kontroliram situaciju...i tako prođe tri sata i doc kaze idemo u rađaonu otvoreni ste 6 cm. Napokon, dolazi moj dragi i stavljaju me na neki super stol, polusjedeci polozaj...i odmah mi je bilo lakse iako su trudovi bili sve češći ja sam disala ko luđakinja pa mi je babica rekla da se malo smirim jer ću inače hiperventilirati...moj dragi diše sa mnom (btw. bio je jako hrabar) i masira mi leđa. Dolazi opet doc i kaze 9 cm mama jos samo malo i gotovo...ja imam osjecaj da moja mrvica izlazi ali on kaze disite jos se nije skroz spustila...tad sam mislila da ja to ne mogu izdrzati ali moj dragi me hrabrio i nakon cca 30 minuta krece finale, koje olaksanje u četiri tiska rodila se moja debeljuca 4000 g i duga 50 cm, kad su mi je stavili na prsa odahnule smo ona i ja i bile sretne sto smo se napokon vidjele...
Nakon toga je uslijedilo šivanje koje nisam ni osjetila...sve u svemu rodila sam u 16,40 h što znači da je porod bio vrlo brz i nije bilo tako strašno...ja sam mislila da ce biti puno teže jer je inducirani porod.
Sve u svemu jako sam zadovoljna sestrama na Sv. Duhu, posebno sestra Željka koja je bila od velike pomoći u ključnim trenutcima. 8)
-
želimo dobrodošlicu maloj ljepotici :D
a mami i tati
za hrabrost!
-
tvojoj maloj debeljuci
:D
-
-
:D čestitke tebi i velikoj curi
-
-
Pusa bubi maloj! A roditeljima čestitke!
-
-
čestitke roditeljima i dobrodošlica djevojčici :D
-
-
-
-
čestitamo
-
-
-
čestitke!