pretrage necu raditi u Hrvatskoj i sve moram sama platiti i to poprilicno, pa zelim izbjeci placanje necega sto mi objektivno i nije potrebno.
Cini mi se npr. da sistematski u suncu ukljucuje spirometriju pluca, a meni se cini da ako su mi svi drugi nalazi ok i ako sam nepusac da mi ta pretraga nicemu ne sluzi.
Ali isto tako zelim obaviti kompletan pregled tako da se zelim dobro pripremiti na razgovor kod ljecnika kako bi mogla traziti i dodatne pretrage ako zakljucim da su mi potrebne.
Pitanja:
ako dojim ima li smisla raditi mamografiju? I sto je "bolje" mamografija ili UZV
Koji se hormoni stitnjace gledaju? jednom sam negdje procitala da ima neki hormon stitnjace koji je jako vazan, a da se eto njega bas i ne gleda.Uf ovo je pametno napisano,

) ma zaboravila sam sto sam tocno procitala pa sad pitam ovako nekog tko zna.
Ima li smisla raditi onu pretragu gdje se gleda jel imam genetsku predispoziciju za karcinom dojke? jel to nesto komplicirano i skupo ili rutinska pretraga? Iako iz ove perspektive i ne znam sto bi s tom informacijom, ali zanima me kako se to radi
Moja svekrva se odmah po rodjenju moje starije od svih stvari sjetila ici provjeravati jel njezin karcinom genetski ili uvjetovan okolinom. PA je bilo da nije genetski, malo mi je islo na zivce, ali poslije sam i odahnula kaj se tice cura.
Jel ima smisla raditi onaj neki test na intoleranciju na hranu?
Sto je sa helicobacter pylori npr?
Ili mjerenje gustoce kostiju?(kao nekakva preventiva kasnije mozebitne osteoporoze?