Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Kako se pokrenuti i krenuti s raskidom

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Neve prvotno napisa Vidi poruku
    Da, i dalje se bavim mišlju o odlasku.... i sve opcije su otvorene i za sve se želim pripremiti. Zbog toga sam otvorila ovu temu.
    Djeca su zajednička - dva komada vrtićaraca, kuća u kojoj živimo je njegova, on je tip osobe vrlo promjenjivog raspoloženja, nekontroliranog bijesa i upravo me ta galama i prijetnje pred djecom tjeraju na razmišljanje i pokušaj donošenja odluke o tome što je ustvari za njih dobro. Naime, razmišljam zato što on nije konstantno takav, već je nakon što pretjera krasan izvjesno vrijeme i tako manipulira sa mnom, a i kad vidim da ga djeca ustvari vole i trče prema njemu kad ga vide,unatoč svemu, opet se pokolebam.
    Ali, kao što rekoh, želim si pripremiti teren i saznati koji je najbolji i najsigurniji način da što bezbolnije dobijem svoju djecu. Obzirom da je kuća njegova, pretpostavljam da bi se mi trebale iseliti... eto ni to ne znam. Što se tiče suda, da li mi je bolje uzeti odvjetnika, koliko to uopće košta i mogu li si to priuštiti ili je bolje zasukati rukave i sama se primiti posla. Što ako on angažira odvjetnika, a ja ne?
    odluku moras donjeti sama sa sobom, ja sam uvijek za opciju da je bolje potruditi se i probati naci bilo kakvo rjesenje, a zadnja opcija je otici.

sto se tice odvjetnika ima puno mogucnosti i opcija, ako sve ide glatko odvjetnik ti ne treba OSIM da ti napise kvalitetan zahtjev tj. tužbu jer se presuda kasnije na nju veze, tako da je jako jako bitno da je taj prvi korak napravljen bas kako treba. kasnije zastupanje, ročišta i sve ostalo mozes raditi sama ( sto je u svakom slucaju puno jeftinije ). odvjetnika uvijek mozes uzeti u postupku ako nesto krene zapinjati ( iako neki nisu skloni preuzimati predmet koji je vec zapoceo ).
    tuzba tj. obrazloženi zahtjev sam po sebi ne kosta puno i nebi smio biti preko 1000 kn sa pdv-om, sve daljnje radnje kao i odlasci odvjetnika na ročište se naplaćuju dodatno.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Hvala samamama na informacijama.
    Hvala anabeg na podršci.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

budući da si u ZG, obrati se Pravnoj klinici PF ZG http://klinika.pravo.unizg.hr/, vidi koliko ti oni mogu pomoći. nije to pravno komplicirano (iako je životno jako teško i komplicirano), ako bude dogovora, sve se može riješiti brzo. jeste li pokušali potražiti neku stručnu pomoć, terapiju, savjetovanje? ako je i druga strana svjesna problema, možda se još da nešto "popraviti". sretno u svakom slučaju.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Draga neve,
    rastala sam se prije 6 godina i više (sad će brzo 7) i stoga ti danas iz iskustva mogu podijeliti par mudrosti koji su meni pomogle na mom putu:
    1. Mjerilo svake veze mora biti da ti je sa drugom osobom bolje nego kad si sam. Ako to tako nije, onda trebaš staviti na vagu da li lijepi trenuci nadmašuju ruže ili obrnuto!
    1. Čovjek koji je u nesretnoj vezi nema pravilnu perspektivu, dakle iz svog kuta gledišta često ne vidi realno što se sa njegovim vlastitim životom dešava. Baš zato mi žene često ostajemo u vezi u kojoj nas netko maltretira, jer stalno same sebi govorimo "nije to bas tako kako pokazuju u filmovima" - e pa je drage moje. AKo vas je udario jednom, vrijeme je da se pakirate
    4. Ako se odlučiš na taj korak, upamti da je istinita ona stara narodna: "Koliko si izdržala u vezi, bar pola istog razdoblja ti treba da se oporaviš od nje" - a u RH jos i vise jer te CZSS, sudovi, susjedi i sl podsjećaju stalno
    3. Iako moram priznati da sam se jednako kao i ti na početku bojala da tako neće biti, danas sam 1.000.000% uvjerena da je mojoj djeci danas 3 puta bolje nego što bi im bilo da sam ostala u vezi sa svojim BM.

Za kraj, nitko ti ne može savjetovati što je najbolje za tebe i tvoju obitelj. To je nešto što ćeš morati odlučiti sama.
    Ja te samo molim da pri donošenju te odluke pokušaš sagledati stvari iz druge perspektive
    Posljednje uređivanje od TornadosWings : 06.05.2013. at 15:58

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

draga neve,
    meni su trebale godine za pokrenuti se i napokon sam se razbudila i pokrenula..
    rascisti sa sobom sta zelis u zivotu i sretno sta god to bilo!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •