Stranica 10 od 13 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 631

Tema: Seksualizacija djece

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku

Ali baš su me tange podsjetile i na priču koju nam je pričala raska na susretu za 15 godina od mature. Priča ona nama: "Cure, to vam je danas sve drugačije, kako ta djeca dolaze obučena u školu. Prvo ide majca, pa dugo, dugo ništa, pa gaće, pa još malo ništa pa hlače. Pišemo mi test, šetam ja po razredu, a onaj jadnik u zadnjoj klupi gleda njezine tange do pola leđa ispred sebe, pa si mislim - 'Di ćeš jadan išta i napisati u tom testu' ".

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je spoznaja da se od 11 godišnje curice očekuje ili podrazumijeva da se depilira sto puta gora i od tangi i od geliranih noktiju

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni je sve to sokantno.
    mislim, iznenadjena sam da se moja zeli sminkati i kindjuriti, a to nije vidjela od mene.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    pa bilo je više topika oko masturbacije kod male djece. od legendarne loriblue i krave šarulje , pa nadalje.
    objašnjenje je - il otkriju izvor ugode, il ne otkriju.
    moja je otkrila u dobi od 7 mjeseci
    moja mora da ima ovaj katolički kod koji nena spominje

(joj, nadam se da nikad neće ovo pročitati)

ali bi bilo zanimljivo naći te teme i vidjeti malo kako roditeljice reagiraju. ako se ne varam velika većina pusti dijete. hm.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa u principu službeni stav pedijatara koji većina normalno prihvaća je ne obraćati posebno pažnju ako ne počne ometati dijete u igri i redovnim aktivnostima onda ipak potražiti savjet pedijatra. kod djece starije od tri godine uputiti u pojam privatnosti i higjeni pranje ruku itsl. iskreno ne znam ni da sam ikad čula da netko nešto drugo i komentira. A najčešće je to faza znatiželje koja prođe kako je došla.
    Posljednje uređivanje od pikula : 21.01.2013. at 13:45

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pisala sam i ja na tu temu, pa i preporuke odgajatelja i psihologa- upravo to, pustanje djece "na miru" i ne branjenje. u kasnijoj dobi usmjeravanje da intima ostane intima, unutar njihove sobe.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

istovremeno..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pa da, osim da mislim to najčešće nije faza znatiželje... jedino se nauče bolje skrivat od mame i tate . Dakle, sav rad oko masturbacije dječje, koliko ja kužim, usmjeren je na roditelja - ako ima problem prihvatiti to da je dijete otkrilo "izvor ugode" - ili ako je sama masturbacija simptom dubljih problema, pa se dijete tako tješi. Jednom otkriveno, to ne "prolazi", tj. nisu faze... ko što je pokazala i "Krava šarulja". Mislim, ako je to faza, onda je cijeli život faza. Ovo s fazama je roditeljska utjeha/zatvaranje očiju, bojim se. Za dječju masturbaciju (jaslička dob +) svi kažu da je normalna - tete itd. - prosječno ih ima po par u grupi koji su "otkrili izvor ugode", čim krene spavanje, krene i akcija (kod nekih). Ili mi je dijete naslijedilo "ateistički kod" .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.01.2013. at 13:49

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pa kažu i za dječju masturbaciju starije dobi da je normalna. pedijatri, mislim.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

bogme i psiholozi.
    da pace, govore da se pristupa s oprezom (razgovoru s malim djetetom koje to cini, narocito ona mala djeca koja ni ne znaju sta cine i zasto to cine, samo nalaze u tome ugodu) da u kasnijoj dobi ne bi imali negativan stav prema seksualnosti ili pak traume.

tako da bi se mogli zapitati kako ono sto se djecu uci u trecem osnovne utjece na kasniji seksualni zivot.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Govorim o maloj djeci - Ja baš znam nekoliko primjera djece kod kojih roditelji nisu imali nikakav problem s tim, ali ih je prošlo sam od sebe kao i (nije isto naravno, ali kao primjer) sisanje palca. Netko nikad ne počne, neko počne i ne može se sam odviknuti, a nekome dođe i prođe. I znam samo jedan primjer kod kojeg se radilo o ozbiljnijim problemima, gdje je ta faza počela naglo intenzivno i bila vrlo neugodna za dijete i okolinu (ne samo roditelje) i kasnije se u klaićevoj ipak otkrila određena trauma koja je bila okidač i koja se moral terapijski sanirati. Nakon toga se postepeno smanjivalo i roditelji i vrtić su odahnuli. Zapravo im jebilo drago da su reagirali jer inače ne bi na vrijeme otkrili neke stvari. Svaki simptom koji uznemirava roditelje najbolje je provjeriti s pedijatrom, pa i specijalistom ako je potrebno. Moje skromno mišljenje
    Posljednje uređivanje od pikula : 21.01.2013. at 14:03

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pa i usporedjuju sa sisanjem palca, frkanjem kose itd.
    i ja govorim o maloj djeci, od 6mj. do skole.
    i mogu reci da je nestalo. ili se samo, povuklo u intimu.
    dok sam isto tako vidjela u grupi predskolaraca za vrijeme gledanja crtica kod druge djece.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    pa i usporedjuju sa sisanjem palca, frkanjem kose itd.
    i ja govorim o maloj djeci, od 6mj. do skole.
    i mogu reci da je nestalo. ili se samo, povuklo u intimu.
    dok sam isto tako vidjela u grupi predskolaraca za vrijeme gledanja crtica kod druge djece.
    Pa da. Najvjerojatnije je "privremeno nestalo"/"povuklo se u intimu" (ako je to isto, jer... u biti, ne znamo), a opet će se pojavit nešto kasnije ili slučajno (u nekoj "nezgodi", kad dijete misli da ima osiguran intimni trenutak).

O tome se, koliko shvaćam, i radi - da ne ometa normalan život.

Ako ometa i trebalo bi dodatno čačkat pozadinu, onda ne može "nestat/prorijedit se" tj. može ako je zamijenjeno nečim drugim, čime se opet treba baviti (kod stručnjaka). Ako dobro shvaćam.

Uz gledanje tv-a, standardni moment "pojavljivanja" je vrtićko uspavljivanje, oko čega tete ne talasaju u stilu - normalno.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pricala mi je frendica koja je odgajateljica da je to kod vecine djece u vrticu prisutno kod uspavljivanja, da oni ne obracaju paznju, a roditelji ni ne znaju.
    moja je imala kao posljedicu adaptacije i zbog toga smo isli kod psihologa. samo jer je bilo pojacano i jer se nije mogla ukljuciti. onda joj je nesto kliknulo i uklopila se u grupu i prestala se trljati kad god bi ulovila priliku.
    takodjer su rekli da je "otkrila" trljanje tako mala (sa 6mj. ) jer je tada popila prvi antibiotik i vjv imala gljivice- svrabez- nosenje sa svime time i otkrice. i da u toj dobi, pa i vrtickoj, ono nema uopce veze sa seksualnosti. da ni ne znaju sta cine, samo prate ugodu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pricala mi je frendica koja je odgajateljica da je to kod vecine djece u vrticu prisutno kod uspavljivanja, da oni ne obracaju paznju, a roditelji ni ne znaju.
    Na ovo sam mislila. Kod moje se to pojavilo nakon raznoraznih zdravstvenih šokova (operacije i dugog izbivanja i kolektiva i dosade), i vjerojatno je ostalo for good, samo varira u intenzitetu - u periodima zabave nema ga, u periodima dosade se pojavi. Nakon što smo ukinuli vrtićko spavanje smanjilo se (bilo se opet intenziviralo kad sam je natjeravala da ide spavat u 22 h, a njoj se do 23 h ne bi prispalo jer bi u vrtiću odradpila svoje sate).

Ja nekako očekujem da je to s nama "here to stay", a učim je ovo kako su rekli - u intimi, ne pred drugima itd.

Ali, of kors da me šokiralo, bila sam i ja kao zmaj jer ono... roditelji to uglavnom ne znaju (a nije sad niti toliko rašireno, koliko kužim, to ipak radi manjina i po skrivećki).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.01.2013. at 15:31

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja kod svojih dvoje nisam nikad vidjela to trljanje i prvi puta sam se susrela s tim kad je nećak bio mali. pošto je on autista, mislila sam da je ta pojava vezana za njegovu dijagnozu .

tek sam nakon više godina shvatila da je to normalna pojava kod neke djece. mislim da sam tu informaciju pokupila na ovom forumu.

ali moram priznati da mi je bila šokantna ta slika di se tako malo dijete trlja do te mjere da se kupa u vlastitom znoju... da se radilo o mom djetetu valjda bi ga odma odvukla kod doktora i osramotila se svojim neznanjem.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku

Ali, of kors da me šokiralo, bila sam i ja kao zmaj jer ono... roditelji to uglavnom ne znaju (a nije sad niti toliko rašireno, koliko kužim, to ipak radi manjina i po skrivećki).
    sumnjam da ne bih znala
    iako, naravno, postoji i ta mogućnsot
    stvar je jednostavna
    s djecom sam 0-24h. ili muž ili ja ili oboje
    još k tom, sva moja djeca su spavala sa mnom u krevetu rad sisanja
    dovoljno dugo
    a neki su nastavili u drugoj sobi s ocem
    tak da, sumnjam da bi mi promaknulo

radi ove stavri, potegnula sam tel. i pitala prijateljicu, ona i njen muž s u istoj sobi sa svom svojom djecom (silom prilika)
    dal je iakd primejtila masturb. kod svoje djece
    i veli, nije
    kao ni kod još jedne prijateljice

leonisa veli da je ona to vidjela kod neke djece dok gledaju crtiće
    hmmm
    ne sporim da je nešto vidjela
    al pitanje je što?
    možda ljudi obično češkanje zamjene za masturb.?!
    a češu se i odrasli, pa ja nisam primjetila da bi bilo spolnog uzbuđivanja ni izraza seksualnosti

ovim postom ne sporim da su se neki roditelji sreli s tim u ovoj il onoj dobi
    ja kod svojih nisam
    i to je to

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    kako je tužno što nisi mogla shvatiti sliku, pa si u isti koš svrstala moj metaforički govor o 'vratima' i čistu bajku 'rode'
    mogu samo pretpostaviti da možda nisu svi dovoljno upoznati s vanjskim i unutarnjim ušćem vrata maternice
    da nisu dovoljno upoznati da dilatacija znači otvaranje grlića maternice (pa nerijetko čujemo pitanje 'koliko si se otvorila?')..
    uostalom, na samom rodinom portalu ima hrpa slika, metafore, simbola kojim se tumači proces, recimo, poroda
    to čitaju odrasli koji, usprkos dobu razuma, nisu imuni na govor u prispodobama
    pa je logično zapitati se, tko to omalovažava metaforički govor o vratima kroz koje beba prođe?? a posebno kad je namijenjen djeci..
    samo ljudi nerazumijevanja mogu tvrdokorno ta vrata uzeti ikao doslovna vrata s bravom i ključem .. i uz to stavit, recimo, 'lift'
    logično se postavlja pitanje dal takvi ljudi pri govoru o maternici kao kruškolikom organu, možda zaista pomisle da se radi o kruški??..
    no, svakako, svak je slobodan svojoj djeci govoriti o dilataciji, oksitocinu, andrenalinu, ušću ovom i onom, grliću maternice, vratu maternice...
    dost onog što se uči u, mislim, 6oš, više u strukovnim sš, srodnom faksu
    ja, osobno, takav govor ne stavljam pred svoju djecu jer samtram da nisu dorasla tim pojmovima, kao što nisu ni mnogi odrasli, već im trebaš prispodobit da bi razumjeli, ili, bolje razumjeli
    Djeca ne razumiju što je metaforički govor, a što doslovni. I ako ti svom djetetu kažeš da beba prolazi kroz vrata, da, ono će imati sliku da postoje vrata dolje, sa ključem, pa ako hoćeš i sa liftom.
    I ideš u drugu krajnost sa tim medicinskim terminima. Malenom djetetu je dovoljno reći, ako ga zanima, da beba, kada je dovoljno narasla, izađe iz trbuha kroz pišu. To će biti i puno jasnije i točnije i shvatljivije od tvojih vrata. Ma mislim, ideš iz krajnosti u krajnost, nepotrebno.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a učim je ovo kako su rekli - u intimi, ne pred drugima
    vidiš, meni ovo učenje nikad nije sjelo. argument da je to intimno, za privatnost, čini mi se baš kao seksualizacija djece
    nakon njenog pitanja - a zašto ne smijem pred drugima?, - nisam znala odgovoriti.
    tako da smo se mi prema trljanju odnosili baš kao prema sisanju palca.
    na početku smo puštali, a onda skretali pažnju, a sad već bez frke prekidam. kad se ulovi gledat crtić i uz put trljat. to najviše voli. glupo mi je reći malenome djetetu da je to ugoda koja je povezena sa čim, pa ne smije u javnosti
    iako, sve manje i manje se trlja. a ne brinem se oko toga da će imati neke traume. i slažem se s inom, otkriveni izvor ugode se ne zaboravlja samo se seli u intimu, kad za to dođe vrijeme. pet godina mi je još uvijek premalo za te intime
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 21.01.2013. at 16:31

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Djeca ne razumiju što je metaforički govor, a što doslovni. I ako ti svom djetetu kažeš da beba prolazi kroz vrata, da, ono će imati sliku da postoje vrata dolje, sa ključem, pa ako hoćeš i sa liftom.
    I ideš u drugu krajnost sa tim medicinskim terminima. Malenom djetetu je dovoljno reći, ako ga zanima, da beba, kada je dovoljno narasla, izađe iz trbuha kroz pišu. To će biti i puno jasnije i točnije i shvatljivije od tvojih vrata. Ma mislim, ideš iz krajnosti u krajnost, nepotrebno.
    ne bih se složila
    i jadno sam uvidjela da nije tako kako tvrdiš da jest
    bar ne kod nas
    a svakako ne bih rekla da prolazi kroz pišu jer to nije istina
    ne znam što ti podrazumijevaš pod tim nezgrapnim pojmom (kojeg gotovo svi koristimo umjesto pravih pojmova, zar ne?)
    ja podrazumijevam cijev kroz koju se urinira

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

a svakako ne bih rekla da prolazi kroz pišu jer to nije istina
    Da, izjava da beba kuca na mamina vrata i onda prolazi kroz njih je definitivno istinitija od ove

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

moja je s 4 godine potpuno normalno prihvatila da mi imamo 3 rupice. jednu gdje piškimo, kroz drugu gdje izlaze bebe, a i treću. kakva vrata, kakve rode, kakvi bakrači?! carski sam joj objasnila na primjeru vuka i sedam kozlića

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Da, izjava da beba kuca na mamina vrata i onda prolazi kroz njih je definitivno istinitija od ove
    X

I pritom još zapjeva...Otvor majko kapiju, man se očenaša

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

tvoj post je takav da ne ostavlja mjesta za suvislost
    tvrditi da beba prolazi kroz pišu (ako se slažeš da je to dio kroz koji se urinira) je laž
    a metafora ja način govora koji omogućuje bolje shvaćanje stvari
    i vjerujem da je bolje, bar u ovoj dvojbi, objasniti slikom, nego neistinom
    a kako glavice budu sazrijevale, tako će se u priču sve više uvrštavati ostali faktori
    no, svakom na izbor

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    moja je s 4 godine potpuno normalno prihvatila da mi imamo 3 rupice. jednu gdje piškimo, kroz drugu gdje izlaze bebe, a i treću.
    nu konkretnosti na djelu

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    X

il se okrene partneru i veli: za tebe je kapija večeras zamandaljena.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

X

a ovo bi trebalo značiti, što??

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

a ovo bi trebalo značiti, što??
    Pa bećarac, ništa drugo

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa gle Bodulice
    budi ći se oslanja na moje riječi (slika vrata..otvor kapiju)
    i budći da sam ja katolkinja (man se očenaša)
    vrlo lako može aludirati na ismijavanje
    Posljednje uređivanje od zmaj : 21.01.2013. at 16:54

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

tvoj post je takav da ne ostavlja mjesta za suvislost
    tvrditi da beba prolazi kroz pišu (ako se slažeš da je to dio kroz koji se urinira) je laž
    a metafora ja način govora koji omogućuje bolje shvaćanje stvari
    i vjerujem da je bolje, bar u ovoj dvojbi, objasniti slikom, nego neistinom
    a kako glavice budu sazrijevale, tako će se u priču sve više uvrštavati ostali faktori
    no, svakom na izbor
    Ne, piša je kompletan spolni organ sa svim svojim dijelovima i funkcijama. Prema tome, to djetetu nije ni (lažna!) slika ni metafora ni laž. To je istina koja je djetetu objašnjena na njemu prihvatljiv i razumljiv način. I naravno, kako odrastanje ide dalje, tako se, kao što ti kažeš, uvrštavaju i drugi faktori.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

uredu, kako god ti kažeš
    sretno

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

pa gle Bodulice
    budi ći se oslanja na moje riječi (slika vrata..otvor kapiju)
    i budći da sam ja katolkinja (man se očenaša)
    vrlo lako može aludirati na ismijavanje
    uopće nisam aludirala na tvoje vjersko opredjeljenje....ono me se naime ne tiče.

samo su me ta vrata asocirala na taj simpatični pjesmuljak i to je to.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Što se diranja tiče, ja sam svojoj rekla da je to isto kao češkanje guze kad svrbi ili kopanje nosa,svakome ponekad dođe, ali se ne radi pred drugima radi pristojnosti, i bitno je imati čiste ruke

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

vidiš, meni ovo učenje nikad nije sjelo. argument da je to intimno, za privatnost, čini mi se baš kao seksualizacija djece
    nakon njenog pitanja - a zašto ne smijem pred drugima?, - nisam znala odgovoriti.
    Pa ono... nije pristojno? To se ne radi pred drugima, kao ni druge neke stvari - presvlačenje npr.

To je zgodno za odraditi, npr., uz onu "info-obranu od pedofila" - tipa dole te smije dirati samo mama-tata-teta u vrtiću (ubaci ko hendla već dijete), zašto - jer se ni tata ni mama ne pokazuju goli itd. (osim ako idu na nudističku plažu di svi tako), jer je to intimno - tako i mama i tata ne pokazuju svima itd., zato imamo kupaće itd. Ne moraš odmah krajnost - tanga .

Ono, uvedi to s nekim općenitim pravilima, neutralni "se" će spriječit "seksualizaciju".

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

uopće nisam aludirala na tvoje vjersko opredjeljenje....ono me se naime ne tiče.

samo su me ta vrata asocirala na taj simpatični pjesmuljak i to je to.
    pa velim, može se tako čitati..
    al ti nisi
    hvala na pojašnjenju

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

leonisa veli da je ona to vidjela kod neke djece dok gledaju crtiće
    hmmm
    ne sporim da je nešto vidjela
    al pitanje je što?
    možda ljudi obično češkanje zamjene za masturb.?!
    a češu se i odrasli, pa ja nisam primjetila da bi bilo spolnog uzbuđivanja ni izraza seksualnosti

da si vidjela i ti, ne bi dvojila. nema veze sa cohanjem. nemos fulat cohanje i masturbaciju.
    s tim sto moja nikad nije imala ruku medju nogama, nije ni deku, jastuk, sto cesto djevojcice znaju imat (slusajuci odgajatelje i psihologe).
    isto tako pogresno je to povezivati sa spolnim uzbudjenjem i izrazom seksualnosti koju poimamo mi kao odrasle osobe.

i jedno pitanje (nije provokacija), vidim da stalno pises masturb. nedovrsenu rijec. ima li tome neki razlog? na taj nacin daobijam dojam da je sama rijec, pojam, vulgaran. mislim, ne pises masaz. vec masaza. :D

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

tako da smo se mi prema trljanju odnosili baš kao prema sisanju palca.
    na početku smo puštali, a onda skretali pažnju, a sad već bez frke prekidam. kad se ulovi gledat crtić i uz put trljat. to najviše voli. glupo mi je reći malenome djetetu da je to ugoda koja je povezena sa čim, pa ne smije u javnosti
    iako, sve manje i manje se trlja. a ne brinem se oko toga da će imati neke traume. i slažem se s inom, otkriveni izvor ugode se ne zaboravlja samo se seli u intimu, kad za to dođe vrijeme. pet godina mi je još uvijek premalo za te intime
    ovo je bio moj najveci problem. ako je ok, zasto skrivat.
    bas kao sto mi je bed kako joj objasniti da vise ne moze guzlat gola po plazi. ili livadi nakon pisanja :D

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pa objasniš da je ljepše kad ima mir i koncentraciju - sama u svojoj sobi... ili pod tušem.
    da joj nitko ne smeta. i naravno, kad nauči zadaću.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    moja je s 4 godine potpuno normalno prihvatila da mi imamo 3 rupice. jednu gdje piškimo, kroz drugu gdje izlaze bebe, a i treću. kakva vrata, kakve rode, kakvi bakrači?! carski sam joj objasnila na primjeru vuka i sedam kozlića
    i sad reci da neće imat traume

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

lol
    na kraju smo sjele na kavu u birtiji i imale girl to girl talk, onako, ravnopravan. ok, ja sam pila kavu ona juice, ne smije kofein :D
    al svelo se na to. jos sam joj dodala da ce uskoro imat i svoje tajne i da je to isto ok, dio odrastanja.

i da, gore dse spominje pisa.. mi smo sveli sve pod pisu i onda ju "secirali", i napravili presjek muske i zenske. zna od kud je ona izasla, a od kud sestra. i od kud izlaze izlucevine. i kako izlucevine dodju do izlaza. kao i beba.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    i sad reci da neće imat traume
    pa ne vidim da ima neke. na stranu što je odrasla na bočici, rođena carskim, išla u vrtić, cjepljena i još joj perem kosu minimum jednom tjedno. ako ju to nije dotuklo, onda neće ni ova pričica.

a i na kraju krajeva, i traumčice su za ljude.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mislim da je od svega pranje kose 1 tjedno najtraumaticnije :1u3tjedna:

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

kad se trebala roditi njegova seka filip je saznao da sve žene imaju tri rupe: pipicu za piškiti, guzu za kakati i između njih rodnicu za roditi. to je savršeno točno i ne vidim zašto raditi čuda od toga. bez obzira jesmo li religiozne ili ne građene smo jednako.
    ono što mene muči je što on nakon što smo tijekom moje trudnoće pročitali slikovnice "kako dolazi beba" ili sl. nikad nije pitao ništa o začeću ili seksu općenito. zna da je mama išla na protest jer vjeruje da se o seksu treba učiti u školi, zna da se muškarci mogu zaljubiti u muškarce i žene u žene i da je to nama normalno a nekima nije, da je erotski časopis onaj časopis s golim cicama na lokalnom kiosku (to je jedino pitao: što je erotika u novinama?), ali nikad ništa drugo. muž i ja se ponekad pitamo trebamo li načeti tu temu. nedavno je došao od mojih roditelja gdje je gledao neke nastvke serije "parada" pa smo mogli komentirati što je to homoseksualnost , a što nasilje, i palo mi je na pamet da bi trebali malo više gledati tv, možda bi došli do nekih tema koje mislim da mu trebamo objasniti mi roditelji, a ne vršnjaci ili internet (npr. silovanje, pedofilija...)

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da si vidjela i ti, ne bi dvojila. nema veze sa cohanjem. nemos fulat cohanje i masturbaciju.
    s tim sto moja nikad nije imala ruku medju nogama, nije ni deku, jastuk, sto cesto djevojcice znaju imat (slusajuci odgajatelje i psihologe).
    isto tako pogresno je to povezivati sa spolnim uzbudjenjem i izrazom seksualnosti koju poimamo mi kao odrasle osobe.

i jedno pitanje (nije provokacija), vidim da stalno pises masturb. nedovrsenu rijec. ima li tome neki razlog? na taj nacin daobijam dojam da je sama rijec, pojam, vulgaran. mislim, ne pises masaz. vec masaza. :D
    ajde, kad je tako, lol
    jer mi ljudi često brzamo sa zaključcima
    pa reko neće valjda netko skakutanje jednog muškića i držanje za pišonju proglasit masturb.
    a ono, ditetu se samo piški a nikako da ode na wc jer muje u tom trenutku neš prišnije

ma jok, ženo, neg skraćujem već po volji..
    npr bzvz...itd..
    ne da mi se pisat cili snop, a sigurna sam da će svi znat pročitat
    pa tako kratim

a za pišu.. jest, žensko na jedno piški - to je urinarni traktat
    zato ja žensku piškicu ne povezujem s drugom rupicom koja je za ....
    jer, meni, piša dolazi od piškiti..a žensko ne piški i ne rađa na istu rupicu

edit: masaž/a.. rezlika jedno slovo, za razliku od masturb.
    Posljednje uređivanje od zmaj : 21.01.2013. at 19:53

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa daj napisi samo jednom punu rijec, da se uvjerimo

nitko ne moze pobrkati masturbaciju u djeteta sa češanjem
    kad vidis odraslog da se cese, sigurna si da se samo cese
    tako i ovdje

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    pa daj napisi samo jednom punu rijec, da se uvjerimo

nitko ne moze pobrkati masturbaciju u djeteta sa češanjem
    kad vidis odraslog da se cese, sigurna si da se samo cese
    tako i ovdje
    super
    onda vam vjerujem na riječ
    i samo potvrđuje moje dosadašnje iskustvo

isprva sam ti mislila udovoljit znatiželji
    al onda rekoh sebi, pa nisam tu za smijurije
    sad se moš u miru patit i pitat...lol

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

mamitzi, pa valjda decka okupiraju druge stvari, doci ce i to na red. mene je uzasnula situacija u kojoj mi je moj sestogoisnjak pricao sta je sex(objasnjenje prijatelja iz vrtica), pa sam mu ja morala objasniti i finiju verziju-ova je bila hardcore- nije tu toliko stvar u sexu, nego se tu poteze pitanje utjecaja okoline i povjerenja roditelj-dijete i svasta nesto sto me bas zateklo.
    i doslo je u isto vrijeme s objasnjavanjem zasto on ne moze ozeniti svoju sestru kad je ona jedina djevojcica koju voli, najljepsa i najdraza iako ga mlatne tu i tamo-ovo su njegove rijeci

bodulice, tvoja djeca su rodena u drugo doba, tad jos nije bila rasireno samozadovolja. u predskolskoj dobi lol

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Pa zar si nitko od vas nije priuštio trenutke ugode u vrtićkoj dobi?

Ja se sjećam (a starija sam od Boduličine djece LOL) da sam diranje po gaćicama otkrila s jedno 5 godina pred spavanje i nisam mogla vjerovati samoj sebi da sam nešto tako otkrila tek tada (kao, što sam radila sve te godine ) i onda sam slavodobitno došla u vrtić i svoje otkriće nesebično podijelila s drugima, odnosno objasnila sam im da je diranje po gaćicama nevjerovatno super, čak sam im htjela i pokazati jer nije svejedno kako to radiš.
    I sjećam se da mi je to neko vrijeme bilo fora, ali me jednako tako ta faza pustila..tj. postala je umjerena i povremena, ako razumijete što piš.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

samo da vam pokažem novi avatar tj kako sam izgledala prije 40 godina, ako to nije trauma , onda ne znam što je XD

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

maria, nije ni tebi bilo lako. mene su sisali na mireille matthieu frizuru pani dan danas imam ptsp od toga

mene samo zanima kad masturb. iz ug. postane nesto los.

Stranica 10 od 13 PrviPrvi ... 89101112 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •