Stranica 12 od 13 PrviPrvi ... 210111213 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 631

Tema: Seksualizacija djece

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    da.
    pocinju vec s velicinom od 2g. s 4 sam jedva nasla samo gace, a sa 6 sam morala kupit i gornji.
    i sad dama ide u ekstreme, od trckaranja gole po plazi do inzistiranja da bi ona i gornji dio jer, eto, zasto se prodaje ako se ne nosi. i to sve u 1 danu.

od kad vase curke nose gornje dijelove, jer mi smo fest zagazili u skolu kad smo ih pocele nosat.
    Eh, moja je imala fazu kad je inzistirala da nosi samo gornji dio.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ekoi prvotno napisa Vidi poruku
    Kaj nije žalosno da nekaj takvog moraš počet radit, iako ustvari ne želiš, samo zato jer se to od tebe očekuje, i zbog straha i neugode od ismijavanja, etiketiranja i tome slično?
    a šta bi bilo žalosno
    radi se o modi i o kupaćim kostimima. nema baš neke žalosti u tome
    ovo s depiliranjem trebam još provjerit jel se očekuje il se ne očekuje, nisam baš sigurna da je dobna granica 11 godina. al nećemo opet o dlakama

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Eh, moja je imala fazu kad je inzistirala da nosi samo gornji dio.
    Hahahaha prejaka je

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a šta bi bilo žalosno
    radi se o modi i o kupaćim kostimima. nema baš neke žalosti u tome
    ovo s depiliranjem trebam još provjerit jel se očekuje il se ne očekuje, nisam baš sigurna da je dobna granica 11 godina. al nećemo opet o dlakama
    X. Mislim... a vjerojatno 50% stvari mi odrasli radimo jer se to od nas očekuje? I to je dio - odrastanja. Mislim - em prihvatit to da radiš nešto jer okolina od tebe to očekuje, em izborit si malo slobode, da baš ne radiš sve onako kako okolina kaže da moraš. I vidit di je neka granica, za tebe. Od mode, pa nadalje. Na tu temu mi je super Franzenova "Sloboda".

Mislim, ako ćemo već što je žalosnije, na temu očekivanja i etiketirnaja, pa meni je žalosnije to da moraš, primjerice, skrivat da si gej, od nošenja gornjeg dijela kupaćeg ili prošetavanja u tak-cipelama.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 22.01.2013. at 17:31

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja mislim da jest žalosno, puno gore od toga da curica od pet godina hoće nekad obući gornji dio badića.
    Inače primjer depiliranja sa 11 godina je sa teme, tako je i započela rasprava o dlakama.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni nije bed sto curica od 5g oce obuci (mislim je, prvo sto ima na sebi jos jedan mokar komad), vec sto to uopce postoji.
    svi znamo cemu sluzi gornji dio.
    e pa, s 2g..zar to nije "tjeranje" drustva bebe curice djevojcice ka zenama? ono, prerano zenstveno. ne znam kako da se izrazim.
    ljuti me samo postojanje prekrivaca za prsa za 2godisnjakinje-peto-sedmogodisnjakinje, jednako kao i tange za dvanaestogodisnjakinje.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

trebamo oblačiti burkinije i nema frke.

šalim se, ali da, i mene ljuti da to postoji. a djeca k'o djeca, gledaju što odrasli rade.

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Sjecam se kako sam obrijala jednu nogu kad sam imala 11, cisto da vidim kako bi mi noga izgledala bez dlake, rezulltat mama dozivela nervni slom

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mislim da sam je čim sam dobila prvu menstruaciju s 12 godina imala problema s dlakavošću (imam PCOS) i proplakala sam puno dana zbog dlakavih nogu. neko vrijeme sam ih posvjetljivala krajem osnovne (teta mi je radila u ljekarni pa bi zamutila veliko pakovanje masti za izbjelivanje dlačica), onda sam ih depilirala kremom u 1. srednje, a poslije sam morala preći na vosak. dok vas nisam čitala nisam se ni brinula za svoju kćer. mislim da će se ona rano moći depilirati što se mene tiče, vjerojatno zato jer je to za mene osobno jedini estetski problem koji me mučio cijeli život.
    više me brine što trogodišnjakinja žarko želi probušiti usta što prije kao što je učinila njena omiljena sestrična - nadam se da će na to zaboraviti.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

eh, dok nas tako slatke muke muče...dobro je

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni nije bed sto curica od 5g oce obuci (mislim je, prvo sto ima na sebi jos jedan mokar komad), vec sto to uopce postoji.
    svi znamo cemu sluzi gornji dio.
    e pa, s 2g..zar to nije "tjeranje" drustva bebe curice djevojcice ka zenama? ono, prerano zenstveno. ne znam kako da se izrazim.
    ljuti me samo postojanje prekrivaca za prsa za 2godisnjakinje-peto-sedmogodisnjakinje, jednako kao i tange za dvanaestogodisnjakinje.
    I mene to živcira.. i za taj gornji dio konkretno se mislim da ga čak nije možda strah od pedofila izmamio na tržište... što se mene tiče, ovi od 2-3 godine mogu komodno gacat goli.

A tange... biće postaju "uobičajeni kroj ženske donje robe", nevezano za dob. Pretpostavljam da ima i žena koje nose tange bez nekih "primisli"... ono, čedne, bijele tange pod normalu. I još s dnevnim za tange.

Mislim - de gustibus... Meni su se svojedobno prijateljice bile smijale za pamučni komplet naziva "Zdenka".

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

a do koje god bi se vi sa djetetom kupali goli? ne mislim na nudistickoj plazi nego negdje na osami....
    mi smo to prakticirali proslo ljeto kad je N bila beba od 9-10mj a ovo ljeto MM ne zeli vise....
    ja bi,ne vidim problem u tome....

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    a do koje god bi se vi sa djetetom kupali goli? ne mislim na nudistickoj plazi nego negdje na osami....
    mi smo to prakticirali proslo ljeto kad je N bila beba od 9-10mj a ovo ljeto MM ne zeli vise....
    ja bi,ne vidim problem u tome....
    do puberteta. i kasnije može, al treba pitat djecu.
    to su moje "traume iz djetinjstva"
    kupanje na osami, s brodom, ja 14 godina, mama i teta i njen muž ni 5 ni 6 - hop svi goli. i krenuli navalit na mene da šta će mi te krpe. đizs.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam se kupala s golom malom u dobi od 2-3 godine posvukud - po plažama od "milijun ljudi", u kampovima, u osamljenim uvalama - svejedno.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jel pitanje do kada bi se ja kupala gola ili dijete?

dijete se i ovo ljeto (6 i pol) bez beda kupala gola na javnoj plazi, s tim da sam je molila da to vise ne radi. na javnoj plazi.
    na camcu na kojem smo samo mi, na pucini....zauvijek :D
    nema mi veceg gusta od kupanja na pucini ko od majke rodjena, i onda zaronit ka bezdanu :idila:
    nju nikad ne bi tjerala da se skine ako ne zeli.
    Posljednje uređivanje od leonisa : 23.01.2013. at 12:23

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam se kupala s golom malom u dobi od 2-3 godine posvukud - po plažama od "milijun ljudi", u kampovima, u osamljenim uvalama - svejedno.
    ovako je nekako bilo i kod nas., mada se iskreno ne sjecam bas tocno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nema ti tog nekog uzusa dokad se može, ja bih ga onako stavila isto na predškolsku dob, ovisno o plaži - vidi kako se ponašaju ljudi na toj plaži. Mislim - na nekima je ok bit u toplesu, neke su nudističke, negdje su uvale di nema nigdje nikoga. Rađe bi to stavila, osobno, previše, nego preniže (pa ono panika da je ko ne vidi u dobi od tipa 4-5 da se presvlači). Ovisi i o djetetu - ja se sjećam isto tako svoje muke kad me tete terorizirale u osnovnjaku na temi "šta će ti mokra krpa" (gornji dio kupaćeg), a moja dob je uglavnom to nosila. Ah... u "škarama pritisaka" okoline A (stare tete) i okoline B (peer pressure) .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 23.01.2013. at 12:26

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni je bed zbog okoline jer je lokalno pucanstvo gdje i bebe valjda imaju pokrivala, nema toplesa, prolaze brodovi, jahte, camci...i bed mi je samo jer svako malo neko nekog slika i ne zelim da bude gola uhvacena u neciji kadar. to je jedini razlog.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a ja opet nisam neka ljubiteljica gole djece. ok, ovo što spominje leonisa, negdje daleko, u osami. eh. ali ovako, na plaži. mi smo odmah navlačili gaćice.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sori, mi ko morski ljudi puno na plažama, kako je uglavnom (opasnost od sunca, a idemo usrid zvidzana) bila u hladu, totalno je nepraktično bilo da mi se u dobi od 2-3 godine satima nasjedava u mokrome (igre - brčkanje, pijesak itd.), a nisam imala tipa 10 gaćica za stalno presvlačit jer je sad čučnula, sad ju je zapljusnuo val. Tu mi je bio veći tramak mijenjanje, od neko će je vidit/uslikat u dobi od 2-3 godine golu.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 23.01.2013. at 12:35

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ma i moja je guzlala. tj. ona je imala foru da se kupa u kupacim, onda izadje, skine se gola i igra u plicaku :D
    to sa kadrom me sad pocelo moriti, kao predskolarka.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma meni su super gola djeca na plaži, moji su bili goli do negdje 4 godine, a i kasnije - m je i lani zanala trčkarat gola. il u dvodjelnom badiću. il u jednodjelnom badiću.
    samo vi ljubitelji golog kupanja na osami, nemojte djecu tjerat da budu gola ako ne žele.
    a i obratite pažnju jel im neugodno gledat vas kako goli skačete iz barke u more.
    ako nije, sve pet.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

leo, odi rađe zakon proučavati, a ne ovdje o golim guzicama pričati

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma... meni je sve to proizvoljno i teško shvatljivo, osim ono "pedofilija-histerija" (oprostite, ali tako mislim). Mislim ja ne kužim logiku - nije problem da neko uslika topless/dojeću sisu (koja isto može iskočit na nekom portalu, a i žene same stavljaju s ponosom), ali je guzu od djeteta od 2-3 godine to jok, to je big deal kao, pa nek' se igra u mokrim gaćicama ili presvlači po milijun puta? Ja to, sori, ali ne kužim.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

leo, odi rađe zakon proučavati, a ne ovdje o golim guzicama pričati
    probala sam, al sam zakljucala :preumornasam: lol

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja osobno nisam fan gole djece na plaži ako su stariji od 3-4 godine.
    puno puta sam vidjela kako neki starci bulje u tu djecu, možda sam ja paranoična, ali nije mi ugodno.
    ljetos smo imali jedan incident kad sam rekla jednom liku da se gubi jer je preočito buljio u curicu koja je bila s nama na plaži i onako jezivo se smješkao...brrrrr.
    Posljednje uređivanje od jennifer_gentle : 23.01.2013. at 12:51

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ina, kome to?
    ja sam jedina spomenula fotice, al sam spomenula predskolarku, znaci sa 6 i pol. i jos napisala kako me do tada nije uopce mucilo sto je gola.
    osim kad bi joj se pijesak ili sitni sljunak uvukao u guzicu i iziritiralo je

isto tako, mozda bi joj za 3 godine bilo bed da je na fotkama gola jer ih zeli pokazati prijateljima, a nije vise beba, ono, vidim joj paperje na spolovilu (ovo sam prvi put izustila, jos se borim sa prihvacanjem te cinjenice )

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

samo vi ljubitelji golog kupanja na osami, nemojte djecu tjerat da budu gola ako ne žele.
    a i obratite pažnju jel im neugodno gledat vas kako goli skačete iz barke u more.
    ako nije, sve pet.
    X
    obavezno osluhnuti, pitati djecu, njima ti prizori stvarno znaju biti gadljivi.
    a i pubertetsku djecu nikad ne valja siliti da se skidaju, tipa- ajde, šta ti je, šta se sramiš!
    oni koji se ne srame sami će se skinuti, no ostale treba pustiti na miru.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja se nadam da kad ce biti u pubertetu da cu na tom camcu biti sama s muzem

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ina, kome to?
    Kome što, ne kužim?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Kome što, ne kužim?
    ovaj post http://forum.roda.hr/threads/78146-S...=1#post2324989
    onako generalno razmisljanje na glas ili replika :D

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ovaj post http://forum.roda.hr/threads/78146-S...=1#post2324989
    onako generalno razmisljanje na glas ili replika :D

Frigaj ga, opet ne kužim što tu moram pojašnjavat dodatno... ili izravnije pitaj... ili odustajem.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ma cinilo mi se ko da meni repliciras, a ja se nacelno slazem s tobom sto je vidljivo i iz postova. nema nis skrivenog.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Puštam dijete gole guzice da se kupa. Ali imamo i gaćice. A imamo i dvodjelni. Zapravo imamo i jednodjelni. To sve dobijemo za poklone i koristimo sve varijacije po želji Ali ako me pitate dok djeca ne osjećaju sram i nemaju potrebu obući kupaći (osim iz modnih razloga, kao moja ponekad), ni ne treba im.

I ne znam da li ja loše percipiram, ali nisam nikad vidjela odrasle da na plaži da bulje u tuđu djecu, bila gologuza ili ne
    pa čak da netko slika dijete na plaži, nije da to želim, ali što će biti s tom slikom? Što će se dogoditi?
    a u slučaju pedofilije ili otmice djeteta mislim da gaćice ne bi bile presudne, nego prilika. (imali smo već negdje takvu temu)

Ukratko, mi smo tu da čuvamo djecu na plaži ili gdje smo već; a ako im oblačimo kupaće kostime i ako dozvolimo djeci da prerano osjete naše paranoje oko golih guzica, nije li i to na neki način seksualizacija, namećemo im naše norme, skraćujemo to doba nevinosti dok još ne doživljavaju svoje guze kao nešto što bi trebalo sakrivati.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Puštam dijete gole guzice da se kupa. Ali imamo i gaćice. A imamo i dvodjelni. Zapravo imamo i jednodjelni. To sve dobijemo za poklone i koristimo sve varijacije po želji Ali ako me pitate dok djeca ne osjećaju sram i nemaju potrebu obući kupaći (osim iz modnih razloga, kao moja ponekad), ni ne treba im.

I ne znam da li ja loše percipiram, ali nisam nikad vidjela odrasle da na plaži da bulje u tuđu djecu, bila gologuza ili ne
    pa čak da netko slika dijete na plaži, nije da to želim, ali što će biti s tom slikom? Što će se dogoditi?
    a u slučaju pedofilije ili otmice djeteta mislim da gaćice ne bi bile presudne, nego prilika. (imali smo već negdje takvu temu)

Ukratko, mi smo tu da čuvamo djecu na plaži ili gdje smo već; a ako im oblačimo kupaće kostime i ako dozvolimo djeci da prerano osjete naše paranoje oko golih guzica, nije li i to na neki način seksualizacija, namećemo im naše norme, skraćujemo to doba nevinosti dok još ne doživljavaju svoje guze kao nešto što bi trebalo sakrivati.
    x na sve.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I još jedan X.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

jel pitanje do kada bi se ja kupala gola ili dijete?
    pitala sam za kupanje na osami,svi ko' od majke rodjeni!
    jednom kad se pocnes tako kupat tesko je opet pocet navlacit krpice...

no,eto MMu se ne svidja ideja da i on paradira gologuz ispred nje vec sa njene nepune 2g...gdje je tu granica?
    Ok,Cvijeta,definitivno prije 14te,ajme majko uzasa....

kad nismo s barkom,idemo na plaze sa jako malo ljudi tako da sam ja u toplesu a mala je gologuza u moru i dok je na sugamanu...
    ne svidja mi se da bas golom guzicom trlja po zalima,dakle to je meni cisto higijenski problem (na javnim plazama)...
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 23.01.2013. at 16:39

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa ne bih ja oblačila djecu isključivo zbog mojih paranoja (a možda i nisu paranoje, ja sam očito doživjela nešto što ti nisi), meni je to pitanje i higijene.
    Ja ne volim vidjeti gole ljude na plaži (idemo na plažu na koju znaju doći nudisti), a isto tako mi je draže vidjeti i obučenu djecu. Čini mi se higijenskije sjesti na kamen u gaćicama, nego s golom guzicom, a isto tako ne volim pomisao da sjedim negdje gdje je netko sjedio s golom guzicom.
    Kad kažem djecu, ne mislim na bebe i djecu do par godina, njehove guze mi se ne gade .

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Naravno da gaćice nisu presudne, ali meni nije ugodna pomisao da netko na taj način gleda moje dijete, a bome ni tuđe.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Čini mi se higijenskije sjesti na kamen u gaćicama, nego s golom guzicom, a isto tako ne volim pomisao da sjedim negdje gdje je netko sjedio s golom guzicom.
    Ovo mi super ide uz tvoj avatar

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo mi super ide uz tvoj avatar

Što jest, jest.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Što jest, jest.

Ajme, . Čisti Freud - podsvijest bi htjela, ali super ego ne da jer "nije higijenski" .

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ajme, . Čisti Freud - podsvijest bi htjela, ali super ego ne da jer "nije higijenski" .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A propos higijene, mislim da je najgore je bit u mokrim gaćicama (gljivice). Drugo... mislim da se na suncu i moru poprilično svih tih bakterijskih kultura sprži-dezinficira, nije to sauna ili bazen... Ma, to ja laički, ono rakija, isperi posjekotinu morem i slično.

A u bazenu te ni gaćice neće "spasit"...
    Posljednje uređivanje od ina33 : 24.01.2013. at 09:37

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa ja uvijek nosim suhi za presvući :štreber:.

Ajde reci iskreno...da vidiš kamen na kojem je netko sjedio bez gaća, jel bi išla sjesti na njega?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tj. mislim da nisu gaćice neki "definirajući moment" higijene, a često su i moment nehigijene (vlaga + mokro + dugo na tebi), pogotovo ako se ful izbjegava sunce pa se gaćice ne stignu osušit.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajde reci iskreno...da vidiš kamen na kojem je netko sjedio bez gaća, jel bi išla sjesti na njega?
    Ne bi bez gaća upoće sjedala na kamen - mogu se popiknut . Bez zafrkancije - uvjerena sam da mi od toga ne bi bilo ništa, a nakon bazena uvijek mi je neki shit.

Ali - malu puštam, djeca imaju taj bottom baby fat pa im toliko ne smeta. Tj... ne gledam di je ko sjeo, pa da njoj kažem nemoj tamo. Biće racionaliziram - pa nisu sad baš "uboli" istih 10 kvadratnih cm na toj stijeni.

Misli da bi na nudističkoj plaži sjela na kamen na kojem je neko sjedio. Ali... ja načelno nisam baš gadljiva. Tj. to nema puno veze s racijom - di su bakterije (najviše bakterija od cijelog tijela je u ustima, ko što je najviše bakterija u stanu u kuhinjskoj spužvi, prosječno), nego i s tim nekim iracionalnostima - je li ti što gadljivo ili ne.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

meni smeta i kad u bircu moram sjest na stolac gdje je sjedio netko u kupaćem :pacijent:, a gdje da bih sjela na kamen iza gologuzog
    u bircu na plaži redovito mičem jastučić za sjedenje ili se vratim po svoj ručnik

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Zavisi tko

Ma ne volim ja ni gole guzice ni toplese. Meni je to sve invazivno na moj prostor, znam da je možda samo zato što sam nenavikla. Sve ovo racionalno stoji o higijeni što je ina33 napisala, ali i dalje mi je "de se obuci i ne ostavljaj mi svoj vonj okolo, nisam došla tražit partnera za parenje".

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •