Stranica 13 od 13 PrviPrvi ... 3111213
Pokazuje rezultate 601 do 631 od 631

Tema: Seksualizacija djece

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo mi super ide uz tvoj avatar

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    meni smeta i kad u bircu moram sjest na stolac gdje je sjedio netko u kupaćem :pacijent:, a gdje da bih sjela na kamen iza gologuzog
    u bircu na plaži redovito mičem jastučić za sjedenje ili se vratim po svoj ručnik

joj, genijalno, AM šeće po plaži sa jastučićem

ja uopće to nemam u glavi, sjednem di god.

mislim, kad su kupaći u pitanju.
    al ovi goli, kao i tangerina, na osami - ok, al nudističke plaže, a kamoli nudistički kampovi, gdje goli igraju tenis, il mini golf - to nije za mene.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni smeta i kad u bircu moram sjest na stolac gdje je sjedio netko u kupaćem :pacijent:, a gdje da bih sjela na kamen iza gologuzog
    u bircu na plaži redovito mičem jastučić za sjedenje ili se vratim po svoj ručnik
    Mislim da je veća opasnost od stolaca u kafiću definitivno, od stijene (na suncu je, blizu mora, plus... pretpostavimo da nije veličine stolca nego je malo veća, tipa da je ono sika - ravna ploča kraj mora, neki mol ili tako, pa baš neće svi "ubost" isti sjedaći prostor i da će se isprat/razračit). Ginić mi je rekao da postoji istraživanje koliko je trihomonasa (da!) pokupljeno po tramvajskim sjedalama ("seksualizirana mladež" u minicama - dođe jedna, dođe druga, to prođe bez obzira na gaćice). Sumnjam da se isto može aplicirat za jednu stijenu na suncu.

A tek opasnost kvaka, ručki.... odmah se sjetim marie i nakvaknjaka.

Hoću reći - to što je nekom gadljivo, mislim da nema veze s objektivnom opasnošću od "higijenskog kolapsa". A ne znam niti ja sve. Ja govorim kako ja to vidim i kako bi ja - gola ne sjedam jer imam "bony ass" pa me pika, ali općenito mi nije to fuj (ali poprilično sam negadljivo biće... ).

Bila u nudističkim kampovima, ne iz filozofije, nego na tipa jednodnevnom kupanju jer imaju neki super plaže, super goste (mirni, tihi, obiteljski ljudi, ne trešti ništa), a kostimi su zabranjeni. Meni neugodno (fizički) samo za gornji dio da mi pleše okolo, dole mi nema što plesat, pa ne moram to niti "sapinjat".
    Posljednje uređivanje od ina33 : 24.01.2013. at 09:54

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bi bez gaća upoće sjedala na kamen - mogu se popiknut . Bez zafrkancije - uvjerena sam da mi od toga ne bi bilo ništa, a nakon bazena uvijek mi je neki shit.

Ali - malu puštam, djeca imaju taj bottom baby fat pa im toliko ne smeta. Tj... ne gledam di je ko sjeo, pa da njoj kažem nemoj tamo. Biće racionaliziram - pa nisu sad baš "uboli" istih 10 kvadratnih cm na toj stijeni.

Misli da bi na nudističkoj plaži sjela na kamen na kojem je neko sjedio. Ali... ja načelno nisam baš gadljiva. Tj. to nema puno veze s racijom - di su bakterije (najviše bakterija od cijelog tijela je u ustima, ko što je najviše bakterija u stanu u kuhinjskoj spužvi, prosječno), nego i s tim nekim iracionalnostima - je li ti što gadljivo ili ne.
    Pa vjerojatno ti ne bi bilo ništa, ali meni je to bljak. Sjećam se kad sam bila klinka da smo bili na motu s nekim klincima golaćima, 5,6,7 godina, ne sjećam se točno. Nakon što su goli sjedili na mom luftiću, više luftić nisam gledala istim očima

A što se tiče onoga da upravo mi oblačenjem seksualiziramo djecu...Ne bi li onda, analogno tome, bilo istina da time što im kažemo da idu u svoju sobu kad masturbiraju, ili ne znam koji je korektan termin kad se mala djeca diraju, također seksualiziramo, odnosno seksualiziramo to njihovo ponašanje koje možda uopće nije seksualno? Ne bi li onda trebalo biti svejedno gdje se diraju?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ne šećem, krivo si shvatila, ali si mi dala dobru ideju!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    A što se tiče onoga da upravo mi oblačenjem seksualiziramo djecu...Ne bi li onda, analogno tome, bilo istina da time što im kažemo da idu u svoju sobu kad masturbiraju, ili ne znam koji je korektan termin kad se mala djeca diraju, također seksualiziramo, odnosno seksualiziramo to njihovo ponašanje koje možda uopće nije seksualno? Ne bi li onda trebalo biti svejedno gdje se diraju?
    pa to sam ja napisala prije par postova.
    to je i moje mišljenje.
    pa sam dobila odgovor da im kažeš da nije pristojno.
    ono, kao kad kopaju nos.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    I da i ne.

Društvo kaže - možete bit goli/radit intimnosti, ali u "ograđenom rezervatu"/sobi, intimi itd. Pa ono... ljudi žele bit dio društva i compliant prema konvencijama pa se tako ponašaju.

Ako bi se tvoj argument uzeo do kraja, onda bi ispadalo da ih seksualiziramo ako im govorimo "ne ide se gologuz u vrtić"... jer zašto je guza drugačija od ruke tipa. Ne znam jesam li dobro objasnila. Djecu učimo pravila koja smo dogovorili i međusobno prihvatili - u našem je društvenom krugu to da se ne kupa gol (ajde... preko neke 3-4 godine), da se oblači u gaćice itd.

Negdje je to da curice pokrivaju kosu itd. A kosa je element seksualnosti... koji ne znam odkad počinje - to da curice moraju pokrivat kosu, znat će emsa, ona je više u tome.

Seksualnost definiraju društvene konvencije. Nema tu baš ono ful objektivnosti - ovo je seksualno, ovo ne. Mislim - nekom je i stopalo seksualno.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ja se nadam da kad ce biti u pubertetu da cu na tom camcu biti sama s muzem
    tako i ja.
    jos mi fali samo sitnica: samo da nabavimo brod.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja sam totalna paranoja što se tiče sjedenja po javnim mjestima
    znam ponekad - ok. ovo stvarno u ekstremnim situacijama radim- ako sjedam iza nekoga tko mi nije djelovao prečisto izvaditi nabrzinu vrećicu iz torbe pa onda sjesti
    pošto to djeluje stvarno poremećeno da se onaj tko je sa mnom ne bi prepao obično se vadim na mengu i obilno krvarenje
    ajme znam da je ovo mrvu neobično ali sad sam olakšala dušu
    iako je grozno ljude tako procijenjivati ali ja si ne mogu pomoći
    inače stalno razmišljam koje su tu sad sve žiovotinjice ostale i kako me napadaju

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    inače stalno razmišljam koje su tu sad sve žiovotinjice ostale i kako me napadaju
    Možda ti utješno bude djelovao potpis od aleksandrevanje

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I da i ne.

Društvo kaže - možete bit goli/radit intimnosti, ali u "ograđenom rezervatu"/sobi, intimi itd. Pa ono... ljudi žele bit dio društva i compliant prema konvencijama pa se tako ponašaju.

Ako bi se tvoj argument uzeo do kraja, onda bi ispadalo da ih seksualiziramo ako im govorimo "ne ide se gologuz u vrtić"... jer zašto je guza drugačija od ruke tipa. Ne znam jesam li dobro objasnila. Djecu učimo pravila koja smo dogovorili i međusobno prihvatili - u našem je društvenom krugu to da se ne kupa gol (ajde... preko neke 3-4 godine), da se oblači u gaćice itd.

Negdje je to da curice pokrivaju kosu itd. A kosa je element seksualnosti... koji ne znam odkad počinje - to da curice moraju pokrivat kosu, znat će emsa, ona je više u tome.

Seksualnost definiraju društvene konvencije. Nema tu baš ono ful objektivnosti - ovo je seksualno, ovo ne. Mislim - nekom je i stopalo seksualno.
    Sve to stoji, ali ne razumijem zašto je onda seksualizacija ako ja kažem djetetu da se treba obući radi društvenih konvencija, a to kaže post od pomikaki koji si ti potpisala.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam totalna paranoja što se tiče sjedenja po javnim mjestima
    znam ponekad - ok. ovo stvarno u ekstremnim situacijama radim- ako sjedam iza nekoga tko mi nije djelovao prečisto izvaditi nabrzinu vrećicu iz torbe pa onda sjesti
    pošto to djeluje stvarno poremećeno da se onaj tko je sa mnom ne bi prepao obično se vadim na mengu i obilno krvarenje
    ajme znam da je ovo mrvu neobično ali sad sam olakšala dušu
    iako je grozno ljude tako procijenjivati ali ja si ne mogu pomoći
    hahaha, ja ne mogu sjest na fotelju/stolac koji je još topao iza sjedenja :D
    u nekim prilikama na poslu posebno
    ako se ne ohladi dovoljno brzo stavim par A3 papira

ču, koja je ovo tema?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

X
    Jos ako ostavi koju dlaku :vrapce:

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hahaha, ja ne mogu sjest na fotelju/stolac koji je još topao iza sjedenja :D
    u nekim prilikama na poslu posebno
    ako se ne ohladi dovoljno brzo stavim par A3 papira

ču, koja je ovo tema?
    A meni to totalna gula... ono suzdržavam se za reć' "aaaa ". Ja stavljam svoju robu za ugrijat one sterilne plastične i kožne stolce (mrzim kožu zbog te "zima-kvalitete"... a da sam ona ravnateljica onog nacionalnog parka di je izbio skandal s autom i posebnim zahtjevima, mislim da bi inzistirala na paketu "no leather") . Ludilo tema za samo-psiho-čačkanje.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 24.01.2013. at 11:11

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

AM ne mogu ni ja
    to mi je baš nekako mecavo gadljivo
    neka posebna vrsta gađenja

ok. mislim da ću sad stati sa samo čačkanjem

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

:vrapce:

ja spadam u sveti ivan :jankomir:

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vjerovali ili ne, postoje ljudi kojima su gadljivi - botuni (dugmad). Tako da mislim da to nije sve stvarno uvjetovano nekim racionalno-higijenskim razlozima (ko ni depilacija, uostalom). To je sve dio neke naše "osobne mitologije" koju svako od nas ima.... a sigurno je već toliko opći moment da ziher ima i Seinfeld epizoda na tu non-temu.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 24.01.2013. at 11:39

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Vjerovali ili ne, postoje ljudi kojima su gadljivi - botuni (dugmad). Tako da mislim da to nije sve stvarno uvjetovano nekim racionalno-higijenskim razlozima (ko ni depilacija, uostalom). To je sve dio neke naše "osobne mitologije" koju svako od nas ima.... a sigurno je već toliko opći moment da ziher ima i Seinfeld epizoda na tu non-temu.
    znam ja jednu takvu. zamislite samo koliko se žena mora namučit da nađe hlače, suknju, jaknu... a riječ košulja ni ne postoji u njezinom rječniku!

a sad da ne budem baš skroz OT - meni ne smetaju nit obučene nit gole guzice. nit dječje nit odrasle

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mi se kupamo goli. i klinac isto. idemo po pustim plažama. ja jako volim bit gola na plaži i smeta me badić u principu. ako smo među ljudima obučemo se, ali na "našem" otoku nije teško nać samo "našu" stijenu. ništa mi se to ne gadi. ne mislim o bolešćinama, ne presvlačim badić kad ga imam. ali sam skužila da u zadnje vrijeme ne volim da mi se straiji prešetava gol po stanu- bez gaća i sjeda okolo, što me prije nije smetalo. objašnjavam si to malom bebom koja po tom istom kauču slini, a možda je to ona neka podsvjesna granica- ima 6 godina, ne znam. majke veće djece, kad su vam te guze djecje prestale bit slatke i postale odrasle guze da ne kažem g.uzice?
    možda kad ih prestanemo brisat?i
    Posljednje uređivanje od sasa : 24.01.2013. at 11:51

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

vidis vidis, to s brisanjem bi moglo biti :D
    je, kad je dosla beba i ja sam pocela paziti malo vise di je sta jer ona po svemu slini. kako raste sve manje pazim jer se pripremam na dane kad ce plazit po ulici i gurat u usta sta god stigne.

starijoj je guzica naglo "narasla" bas ovo ljeto jer sam imala jos jednu malu s kojom sam je mogla usporediti. al to ne znaci da ju i dan danas ne izljubim u one mekane guzicaste obraze dok ona umire od smijeha jer ju to skaklja.
    nadam se da lastan ne misli da nisam normalna.

inace, ni doma se ne skirvamo ako smo goli.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

mislis vi odrasli pred djecom?
    uf,to me podsjeca na slucaj s faxa,jedan kolega je bio na glasu da se doma presetava gol pred materom a i ona pred njim.....oboje su bili malo trknuti...

dakle,nema vam razlike doma/plaza?hmm....
    ja ne bi htjela da to sad predje u naviku i po kuci,samo na plazi...i amo rec do 4te-5te god da mi je OK....samo da jos MM-a ubijedim u to....

Procitala sam u brosuri o spolnom razvoju djece, pise da se tamo negdje oko 5te-6te godine kod djece pocinje razvijati sram,pokrivanje te zahtjevanje da se sami kupaju...
    Sasa,sad ce i tvome "nadoc"...
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 24.01.2013. at 12:17

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mi se baš ne prošetavamo, nego, ono, ne skrivamo. ako zaboravim ručnik, npr, odem po njega i nazad u kupaonu.
    a sram djece dođe, al malo kasnije od tih 5-6.
    j i m su se znali zajedno kupati u kadi do neke njegove osme, čak ja mislim i devete godine.
    sad se zaključa u kupaonu.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

moja nema taj sram, tlaka joj je sto se mora sama tusirat, naganjam je po stanu da se obuce i da ne trckara gola nakon tusiranja. cak obozava da se zajedno tusiramo i zeli samnom u kupku :neveralone:

ne zivimo goli, pobogu, al ne zakljucavamo se u kupaonici, izadjemo iz nje goli ako nismo ponjeli sta cemo obuci, a kad je ljeto i u stanu plus sto, provodim sparine u gacama.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ne zivimo goli, pobogu, al ne zakljucavamo se u kupaonici, izadjemo iz nje goli ako nismo ponjeli sta cemo obuci, a kad je ljeto i u stanu plus sto, provodim sparine u gacama.
    Ovako i kod nas.
    Kupaonu čak ni ne zatvaram kvakom, jer je do nedavno ulijetalo dijete, a sad pas.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja baš nemam srama, MD ga ima pa je kompromis plaža na kojoj se kupaju i jedni i drugi, a takva vrsta tolerancije i slobode mi svaki put bude baš onako fora. Doma se isto ne skrivamo.

Nego, čitajući vas, sjetila sam se priče kolegice koja je provela par dana na rumunjskom dijelu Crnog mora i ne može zaboraviti dvije djevojke koje su u kupaćim tangama jahale ponija.. bez sedla.

Malo oftopica oko higijene i navika: upravo se nalazim u dijelu svijeta koji ima malo drukčije poimanje higijene, nakon nekoliko dana šokova, jučer sam razmišljala kako zapadni čovjek zapravo ipak malo pretjeruje sa potrebom za sve sterilnijim uvjetima. Bio mi je šok prije par dana, ali preživjela sam nehigijensku selendru bez vlažnih maramica koje sam zaboravila, a nema ih za kupiti; bez pranja ruku svako malo, a bilo je mnogo rukovanja s isto toliko neopranih ruku; s hrpom prašine i prljavštine po svuda, s hranjenjem po raznim prljavim mjestima koja izgledaju puno lošije od najlošije pečenjare kod nas, o wc-ima neću, ne želim se ni sjetiti...i, eto, bez posljedica, za sad. Ipak, ovo pišem nakon povratka u civilizaciju iz koje ipak sve izgleda ljepše.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

osim traume :D

nego, di si to bila?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nego, di si to bila?
    x
    i jel giga zaboravila noćnu cicu?

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ne skrivamo se, ali recimo, ne volim kad mi netko ulazi u wc. ni dijete... ni psi. nema to veze s golotinjom, nego jednostavno to ne volim. i odmalena je učim da to ne čini, osim u nekim iznimkama.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    ne skrivamo se, ali recimo, ne volim kad mi netko ulazi u wc. ni dijete... ni psi. nema to veze s golotinjom, nego jednostavno to ne volim. i odmalena je učim da to ne čini, osim u nekim iznimkama.
    Ni moje dijete ne ulazi više, naučio se da ne ulazi, ali eto pas ima potrebu uči i vidjeti što se događa.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Slažem se s MC. Meni je WC sveto mjesto i ne volim upadanja, pa čak ni kucanja da požurim .

Giga nije zaboravila cicu, ni noćas nisu spavali i bojim se sutrašnjeg povratka da cice ne bi same iskočile iz majice.
    Di sam bila, evo do danas sam bila u konzervativnom dijelu jedne bliskoistočne zemlje, a danas sam u njihovom glavnom gradu gdje se lakše diše, a više, kad uhvatim vremena, na matičnom topicu

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

tema se ispuhala i otišla u krivom smjeru

Stranica 13 od 13 PrviPrvi ... 3111213

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •