Stranica 4 od 13 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 631

Tema: Seksualizacija djece

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Santa BArbara je jedina sapunica u mom životu koju sam gledala(imala 8-9 godina) i u usporedbi s ovima danas je remek djelo. Koliko smo svi bili očarani s Eden i Cruzom, čak sam neke epizode snimala pa pregledavala i tako u skloništu progovorila engleski i prevodila svojima neke druge serije. Nešto korisno i od sapunica može ispasti.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni se cini da danas ima vise seksa u 24h reklama na tvu nego u jednoj epizodi santa barbare :/

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    meni se cini da danas ima vise seksa u 24h reklama na tvu nego u jednoj epizodi santa barbare :/
    Moguće, ali ne gledam TV pa ne znam.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mene smeta nešto slično seksualizaciji a to je opsjednutost današnjeg društva fizičkim izgledom. mediji prikazuju žene , djevojke , djevojčice na način da ih se ne pita što one misle ili žele nego isključio kako izgledaju (što su obukle, kako su se našminkale, jesu li dovoljno mršave...). postoji meni draga knjiga "nova ofelija" koja govori o baš tim trenucimau djetinjstvu kad djevojčice prestaju biti i počinju izgledati.
    osim tog smeta me što naša djeca odrastaju u okruženju gdje žensko tijelo prodaje sve: od igle i lokomotive.
    nisam protiv seksa, nikako, nego sam protiv ideje prodaje seksa. mislim da seks služi za užitak , a ne kao robna razmjena i žao mi je što se takav predstavlja u našem društvu.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    mene smeta nešto slično seksualizaciji a to je opsjednutost današnjeg društva fizičkim izgledom. mediji prikazuju žene , djevojke , djevojčice na način da ih se ne pita što one misle ili žele nego isključio kako izgledaju (što su obukle, kako su se našminkale, jesu li dovoljno mršave...). postoji meni draga knjiga "nova ofelija" koja govori o baš tim trenucimau djetinjstvu kad djevojčice prestaju biti i počinju izgledati.
    osim tog smeta me što naša djeca odrastaju u okruženju gdje žensko tijelo prodaje sve: od igle i lokomotive.
    nisam protiv seksa, nikako, nego sam protiv ideje prodaje seksa. mislim da seks služi za užitak , a ne kao robna razmjena i žao mi je što se takav predstavlja u našem društvu.
    X

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    x

A što se tiče ove slike i razgovora sa djecom o seksu, pa i meni su glupe usporedbe, priča o tome kao da je to tabu i sl. Pa i sasvim maloj djeci se može na jednostavan način objasniti kako je beba došla u mamin trbuh (i izašla iz njega ), a da se ne koriste vrata, rode i sl., nego djeci shvatljivi nazivi za spolne organe.
    Ova slika mi je ipak too much za djecu. Rečeno je da će se pojedini dijelovi knjige pojašnjavati tek starijoj djeci, ali to mi je previše i za djecu od 9, 10 godina. Što to znači, da na tv-u nalete na erotski film u kojem djevojka upravo stavlja kondom mladiću, pustila bih malu djecu da to gledaju? Don`t think so!
    Osim toga, ako je to školski udžbenik, znači da ga sva djeca imaju. Pa čak i ako se ti dijelovi knjige neće pojašnjavati djeci od pet godina, dijete će iz radoznalosti ipak prelistati tu knjigu i naletjeti i na tu sliku. I opet će pitati što je to i opet smo došli na isto.

Sve u svoje vrijeme. Djecu treba pravilno informirati o svemu, ali petogodišnje dijete ne treba znati kako se koristi kondom.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    ...
    a da se ne koriste vrata, rode i sl., .
    kako je tužno što nisi mogla shvatiti sliku, pa si u isti koš svrstala moj metaforički govor o 'vratima' i čistu bajku 'rode'
    mogu samo pretpostaviti da možda nisu svi dovoljno upoznati s vanjskim i unutarnjim ušćem vrata maternice
    da nisu dovoljno upoznati da dilatacija znači otvaranje grlića maternice (pa nerijetko čujemo pitanje 'koliko si se otvorila?')..
    uostalom, na samom rodinom portalu ima hrpa slika, metafore, simbola kojim se tumači proces, recimo, poroda
    to čitaju odrasli koji, usprkos dobu razuma, nisu imuni na govor u prispodobama
    pa je logično zapitati se, tko to omalovažava metaforički govor o vratima kroz koje beba prođe?? a posebno kad je namijenjen djeci..
    samo ljudi nerazumijevanja mogu tvrdokorno ta vrata uzeti ikao doslovna vrata s bravom i ključem .. i uz to stavit, recimo, 'lift'
    logično se postavlja pitanje dal takvi ljudi pri govoru o maternici kao kruškolikom organu, možda zaista pomisle da se radi o kruški??..
    no, svakako, svak je slobodan svojoj djeci govoriti o dilataciji, oksitocinu, andrenalinu, ušću ovom i onom, grliću maternice, vratu maternice...
    dost onog što se uči u, mislim, 6oš, više u strukovnim sš, srodnom faksu
    ja, osobno, takav govor ne stavljam pred svoju djecu jer samtram da nisu dorasla tim pojmovima, kao što nisu ni mnogi odrasli, već im trebaš prispodobit da bi razumjeli, ili, bolje razumjeli

nego, interesantno je da si spomenula to u istom košu s rodom koja donosi djecu
    jer, evo, mi postamo na rodinom forumu čiji logo udruge jest upravo roda s bebom u kljunu
    a kad se sjetim onog aktivizma usmjerenog protiv bočica (mislim i dudica) na (mislim poštanskim čestitkama), vele se nasmijem

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    kako je tužno što nisi mogla shvatiti sliku, pa si u isti koš svrstala moj metaforički govor o 'vratima' i čistu bajku 'rode'
    mogu samo pretpostaviti da možda nisu svi dovoljno upoznati s vanjskim i unutarnjim ušćem vrata maternice
    da nisu dovoljno upoznati da dilatacija znači otvaranje grlića maternice (pa nerijetko čujemo pitanje 'koliko si se otvorila?')..
    uostalom, na samom rodinom portalu ima hrpa slika, metafore, simbola kojim se tumači proces, recimo, poroda
    to čitaju odrasli koji, usprkos dobu razuma, nisu imuni na govor u prispodobama
    pa je logično zapitati se, tko to omalovažava metaforički govor o vratima kroz koje beba prođe?? a posebno kad je namijenjen djeci..
    samo ljudi nerazumijevanja mogu tvrdokorno ta vrata uzeti ikao doslovna vrata s bravom i ključem .. i uz to stavit, recimo, 'lift'
    logično se postavlja pitanje dal takvi ljudi pri govoru o maternici kao kruškolikom organu, možda zaista pomisle da se radi o kruški??..
    no, svakako, svak je slobodan svojoj djeci govoriti o dilataciji, oksitocinu, andrenalinu, ušću ovom i onom, grliću maternice, vratu maternice...
    dost onog što se uči u, mislim, 6oš, više u strukovnim sš, srodnom faksu
    ja, osobno, takav govor ne stavljam pred svoju djecu jer samtram da nisu dorasla tim pojmovima, kao što nisu ni mnogi odrasli, već im trebaš prispodobit da bi razumjeli, ili, bolje razumjeli
    Djeca ne razumiju što je metaforički govor, a što doslovni. I ako ti svom djetetu kažeš da beba prolazi kroz vrata, da, ono će imati sliku da postoje vrata dolje, sa ključem, pa ako hoćeš i sa liftom.
    I ideš u drugu krajnost sa tim medicinskim terminima. Malenom djetetu je dovoljno reći, ako ga zanima, da beba, kada je dovoljno narasla, izađe iz trbuha kroz pišu. To će biti i puno jasnije i točnije i shvatljivije od tvojih vrata. Ma mislim, ideš iz krajnosti u krajnost, nepotrebno.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Djeca ne razumiju što je metaforički govor, a što doslovni. I ako ti svom djetetu kažeš da beba prolazi kroz vrata, da, ono će imati sliku da postoje vrata dolje, sa ključem, pa ako hoćeš i sa liftom.
    I ideš u drugu krajnost sa tim medicinskim terminima. Malenom djetetu je dovoljno reći, ako ga zanima, da beba, kada je dovoljno narasla, izađe iz trbuha kroz pišu. To će biti i puno jasnije i točnije i shvatljivije od tvojih vrata. Ma mislim, ideš iz krajnosti u krajnost, nepotrebno.
    ne bih se složila
    i jadno sam uvidjela da nije tako kako tvrdiš da jest
    bar ne kod nas
    a svakako ne bih rekla da prolazi kroz pišu jer to nije istina
    ne znam što ti podrazumijevaš pod tim nezgrapnim pojmom (kojeg gotovo svi koristimo umjesto pravih pojmova, zar ne?)
    ja podrazumijevam cijev kroz koju se urinira

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

x

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Malo kasnim na temu one slike, no evo mog sjecanja - kad sam imala cca sest godina sam uspjela " uhvatiti" da bebe rastu u maminom trbuhu, da treba i musko da nastane beba, i nasla sam u nekoj enciklopediji slike muskog i zenskog tijela golih i u presjeku. Bilo mi je jako intersantno. E onda sam pitala mamu kako nastane beba i rekla mi mama da se mama i tata vole i spavaju zajedno u krevetu ( moji su rastavljeni ali taj dio mi je vec bio jasan s tv-a ), e onda sam ja pitala da li moraju skinuti gacice i moja mama mi je ( ne znam ni sama zasto ) rekla da ne. I mene je to iskreno zbunjivalo valjda jos koju godinu, stvarno sam dosta dugo razbijala glavu ( naravno ne svakodnevno nego kad bi razmisljala o temi rodjenja malih beba ) kako to nastane beba a mama i tata ne skinu gacice. Jedino sto mi nije palo na pamet je da mi mama nije rekla istinu eh da mi je ber tad bila takva slika, da mi netko objasni lijepo jos taj detaljcic oko skidanja gaca naravno, negdje do treceg razreda sam skuzila i te tehnikalije...

Tako da eto ja osobno ne samo da ne vidim nesto strasno u toj slici kojom se objasnjava djeci cemu kondomi sluze, nego bi rado da je meni netko to tada tako lijepo, jednostavno i cinjenicno objasnio, bez ( meni glupih) metafora o liftovima i vratima ili kupusu i rodama... Uostalom i dan danas mi ide na zivce kad netko objasnjava bilo sto na ikoji drugi nacin osim jednostavnim recenicama o cinjenicama :prizemna:

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

i ja sam prizemna
    zato kad me moja kćer od 9 godina nekidan u dućanu pitala za kondome da li služe tome da kad muž i žena vode ljubav a ne žele imati djecu koriste TO, potvrdila sam
    i dodatno pojasnila - kad smo izašli van

a ne ko kod mene - mene su ubjeđivali da su to baloni i to posebni - a neće mi kupiti taj poseban balon
    pa sam to iskomentirala s frendicama - onda su one upućenije objasnile o čemu se zapravo radi
    po meni je takav način saznavanja informacija pogrešan . najprije mi je poslana poruka da je to nekakav tabu tema o kojoj se ne priča - nešto sramotno što treba zataškati
    neću sad razglabati kakve je daljnje posljedice imalo takvo poimanje seksualnosti na čitavo poimanje vlastite seksualnosti

mislim, zbog čega bi štitili djecu u tim pitanjima? stvarno mi nije jasno
    zapravo se ježim od takvog zaglupljivanja, djeca su bistra i mogu prihvatiti suvisla objašnjenja koja se daju ne sporadično već u okviru razgovora
    ti razgovori se trebaju provoditi prilagođeno njohovu uzrastu ali ne treba se ništa skrivati
    a što se tiče seksualizacije svega i svačega to ja shvaćam kao dio vremena u kojem živimo
    ne sviđa mi se i reagiram tako da stvaram kritički odmak
    ako vidimo golu sisatu ženu u 24 sata to nam je polazišna točka za prokomentirati recimo kako ta teta ništa drugo nije naučila u životu pa sad tako zarađuje
    kako je to ponižavajuće i kako je zapravo jadna i blablabla
    dok sam ja bila klinka a to su bile osamdesete seksa je isto bilo na svakom koraku - sjetite se samo naših filmova sa nezaobilaznom mirom furlan - i bilo je prostih karikatura i viceva i svega
    ja sam u svakom filmu koji se tad prikazivao držala glavu pod pokrivaom barem jednom - svejedno mi neke scene nisu promakle

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Jedino sto mi nije palo na pamet je da mi mama nije rekla istinu

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    po meni je takav način saznavanja informacija pogrešan . najprije mi je poslana poruka da je to nekakav tabu tema o kojoj se ne priča - nešto sramotno što treba zataškati

...

zapravo se ježim od takvog zaglupljivanja, djeca su bistra i mogu prihvatiti suvisla objašnjenja koja se daju ne sporadično već u okviru razgovora
    ti razgovori se trebaju provoditi prilagođeno njohovu uzrastu ali ne treba se ništa skrivati
    E baš tak!
    Mojoj je mami bilo grozno neugodno razgovarati o bilo čemu takvom. Ne sjećam se kakva sam pitanja postavljala kad sam bila posve mala, ali znam da je kasnije nisam nikad ništa pitala jer se nije znalo kome je neugodnije - meni koja pitam ili njoj koja ne zna što bi odgovorila. Sva sreća pa sam imala starije prijateljice i sestrične.

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

A kaj da vam kažem... Znate kak sam ja saznala kako se muškarac i žena vole- kao djevojčica od 10 godina našla sam videokasetu duboko skrivenu u ormariću, a budući da taj film još nisam gledala, pustila sam ga i ...blago rečeno, nisam znala sa koje strane da gledam. Brzo sam ga spremila na staro mjesto i neko vrijeme kontemplirala kaj je sad to. Tada sam odlučila opet pogledati, no kasete više nije bilo Niti sam ja pitala za nju, niti mi je itko to spomenuo, a sigurno su skužili, ne, budući da je bila premještena

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Je li netko već ispričao onaj vic kad je doktor došao u neko pleme u Africi naučiti ih kako se kondomima mogu zaštititi od neželjene trudnoće. Oni su bili oduševljeni, pitali ga kako se to koristi, on se malo mislio kako će im pokazati pa ga je navukao na štap. Kad se vratio nakon par godina, našao je selo puno malih beba.
    -šta se dogodilo? - pitao je u šoku
    -pa ne znamo ni mi, radili smo kako ste nam rekli, svaki put kad smo se seksali stavili smo kondom na štap

da je bar imao sliku s ovog topica

Na temu Santa Barbare, ja sam godinama mislila da seks znači da se dvoje ljudi zagrli i valja po krevetu umotani u plahte baš zbog te serije. I isto sam engleski progovorila, vjerojatno zato što su svaku rečenicu ponavljali po 16 puta.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dok sam ja bila mama, ono od 1-4 razreda, bilo je strasno popularno skupljati za skolu stari papir po mjestu, a u starom papiru hrpa "edukativnog" materijala

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

vruci kaj i erotika lol
    a tek koliko ih je bilo po haustorima, stepenistima, krovovima...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

misliš, dok si bila mala, ne mama?

vi koje se protivite ranoj edukaciji, kako trogodišnjacima, četverogodišnjacima... objašnjavate erekciju?
    pa i sami skuže da se penis neće odmah spustiti ako sami nešto s njime ne učine.
    u zimskom periodu je to barem dvaput dnevno, a ljeti, dok hodaju golišavi... ja ne znam ni nabrojati.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku

vi koje se protivite ranoj edukaciji, kako trogodišnjacima, četverogodišnjacima... objašnjavate erekciju?
    pa i sami skuže da se penis neće odmah spustiti ako sami nešto s njime ne učine.
    u zimskom periodu je to barem dvaput dnevno, a ljeti, dok hodaju golišavi... ja ne znam ni nabrojati.
    mene je sin pitao zasto mu pisonjic skace. Rekla sam mu da mu u tom trenutku tijelo "posalje" vise krvi u pisonjica nego inace i da ga taj visak krvi ukruti. Dalje nije pitao pa nisam niti pricala.
    Rekao je da ga ne boli.

Moji traze kratke i jasne odgovore. I uvijek ih dobiju.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ne svrstavam se u skupinu protivnica rane edukacije ali ipak dajem i odgovor.

Nemam iskustva sa muškićima, ali vjerojatno bih tako kao ti i Peterlin.

Najgore je izbjegavanje razgovora i laganje od strane roditelja. To kod mališana može samo izazvati sram, nepovjerenje i, na kraju, čak rezultirati i nedovoljnim znanjem o spolnosti.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

vjerojatno je ključna riječ u ovoj rečenici 'odmah'
    što pretpostavlja da svi oni kojim se digne trebaju masturb.??, da bi spao??
    mislim, to tebe pitam u smislu pojašnjenja tvoje rečenice

zašto?
    naime, ja na svom potomstvu to nisam primjetila
    niti sam primjetla da je to dizanje trajalo ne znam koliko vremena, niti da je prouzročilo neku neugodnost da bi se išlo u ručnu akciju
    što me dalje vodi, koliko bi to trajala ručna akcija? jel bi to brže donijelo spuštanju, il, bi piško jednostavno sam splasnuo

uostalom, ovo, na neki način, pretpostavlja da odrasli muškarci moraju na ručni da bi postigli spuštanje, što nije istina

a i pitanje je kako bi to mala dojenčad mogla doprinjeti spuštanju kad se još ni 'razmotali' nisu, niti su mogli to stanje sami svjesno prouzorčiti

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

zašto?
    niti sam primjetla da je to dizanje trajalo ne znam koliko vremena, niti da je prouzročilo neku neugodnost da bi se išlo u ručnu akciju
    što me dalje vodi, koliko bi to trajala ručna akcija? jel bi to brže donijelo spuštanju, il, bi piško jednostavno sam splasnuo

uostalom, ovo, na neki način, pretpostavlja da odrasli muškarci moraju na ručni da bi postigli spuštanje, što nije istina

a i pitanje je kako bi to mala dojenčad mogla doprinjeti spuštanju kad se još ni 'razmotali' nisu, niti su mogli to stanje sami svjesno prouzorčiti
    Da si se potrudila pročitati nastavak rasprave, vidjela bi da se ne spominje nikakav "ručni rad", već je apricot ovo napisala:
    moj sin čvrsto obuhvati.
    inače ga boli.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zašto?
    a valjda su moja djeca nenormalna
    jer se mali igra sa spolovilom od onoga dana kada ga je uspio pronaći (sa neka 3 mjeseca)
    a kći masturbira otkako je skinula pelenu

ja s time nemam problema

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

tangerina ja isto ne vidim NIKAKVU poveznicu između masturbacije i ove teme
    zapravo me čudi ako netko vidi

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a valjda su moja djeca nenormalna

ja s time nemam problema
    to si ti rekla
    ne ja
    niti sam natucala da s tim trebaš imat problem

hvala na upisima

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to si ti rekla
    ne ja
    niti sam natucala da s tim trebaš imat problem

hvala na upisima
    pa kak ti sve skupa rjesavas sa svojim klincima? branis? kazanjavas? objasnjavas da je u igri grijeh?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a sad si nekako razmisljam, kod vecine roditelja "nenormalne djece" simptomi su se pojavili nakon skidanja pelene. znaci da roditelji koji ne zele masturb. kod svoje djecice trebaju prakticirati bezpelenastvo i sve ce biti kul

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hvala na upisima
    misliš da mi svoju djecu uopisujemo u masturbatore?

(majke ti, počela si govoriti ko stari Piček)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

na mene su pogubno djelovale reprize gradića peytona i pozorište u kući,

moj sin pita , ja odgovaram . koji put mu kažem da se ne znam izraziti primjerenim riječnikom , pa da pričeka dok konzultiram literaturu .
    ali pričamo .

a najraniju edukaciju a mislila sam da sam mu pustila bezazlen crtić je imao kad je gledao krteka i zaključio da se mali zečevi rađaju mami zečici ispod repa .

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ne protivim se edukaciji, ali mislim da zaista nema potrebe trogodišnjacima i četverogodišnjacima objašnjavati erekciju.
    I ne razumijem ovo: Apricot
    Mišljenja sam da su trogodišnjaci i četverogodišnjaci ipak premali za tako nešto, penis se spusti kada ga puste na miru i to je to ili ja živim u zabludi.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Hm, i ja moram pitat, da se informiram za blisku buducnost, sta tako mali moraju ucinit s pisom da se spusti? :neznalica:

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, i ja moram pitat, da se informiram za blisku buducnost, sta tako mali moraju ucinit s pisom da se spusti? :neznalica:
    ne znam što rade drugi, ali moj sin čvrsto obuhvati.
    inače ga boli.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I btw. ja sam svim svojim prijateljima i poznanicima bila izvor raznih TOČNIH informacija o svacemu. Ne bi vjerovali sto sve odrasli kazu djeci.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

inače ga boli.
    Moj još k tome razgovara s njim: Pimpeku, pimpeku, zasto nisi na svom mjestu?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

inače ga boli.
    A jel i bebace to boli? Mom se cesto erektira dok ga perem... al brzo se i spusti.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    A jel i bebace to boli? Mom se cesto erektira dok ga perem... al brzo se i spusti.
    mog ne boli, već neopisivo veseli i divi mu se kak je velik

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Vezano uz posebne balone i slicno, razmislite (i) o ovome - jednom kad dijete shvati da mu roditelj nije rekao istinu, koliko ce mu kasnije oko takvih stvari vjerovati?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa Vidi poruku
    Vezano uz posebne balone i slicno, razmislite (i) o ovome - jednom kad dijete shvati da mu roditelj nije rekao istinu, koliko ce mu kasnije oko takvih stvari vjerovati?
    Veliki potpis!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

takav odgovor sam i ja dala
    jedino što sam još dodala da je to najčešće povezano s ugodom
    pa je i komentirao da to njega jako boli
    sada više ne, ali sada i zna kako si pomoći
    ne, nisam mu ja ništa pokazivala ni objašnjavala; sam je do toga došao

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

takav odgovor sam i ja dala
    jedino što sam još dodala da je to najčešće povezano s ugodom
    pa je i komentirao da to njega jako boli
    sada više ne, ali sada i zna kako si pomoći
    ne, nisam mu ja ništa pokazivala ni objašnjavala; sam je do toga došao
    Ja sam još dodala da pišonja vježba za vrijeme kad će vlasnik odlučiti voditi ljubav i imati djecu. Moj mlađi je imao 4 ili 5 godina kad smo tako razgovarali. Stariji ni dan danas ne bi sam pitao pa ga moram propitati (uz udžbenik prirode i na druge načine) da vidim ima li pojma. Ima.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 13.01.2013. at 14:39

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne protivim se edukaciji. Protivim se ovom suludom stavu da je zena odgovorna za kontracepciju, kriva za trudnocu pa time i abortus ili porod.
    Nitko ne pita oca zasto si je dozvolio da oplodi zenu koja ne zeli zadrzati dijete ili ne moze financirati. Etikete se lijepe zeni na celo. Koliko vas zna ime Hancinog muza? Nju se razvlaci po medijima i vicevima. Za njega nitko ne pita.
    Mm-u su svi cestitali na trecem, mene pitali da li je planirano, pa objasnjavanje kondoma i sl.

I onda djeci od koliko god godina serviraju na zo da zena stavlja kondom? Zasto? Je li ona duzna iskljucivo biti ta koja se brine za kontracepciju? I poslije mu nareze i meseko da se, jadan, ne muci
    Iz tog crteza se ne moze nista drugo nauciti jer nije jasno prikazano kako se ispravno kondom stavlja.
    S kutijom kondoma se dobiju upute pa ko voli nek izvoli.

Petogodisnjake se uci da brinu o sebi, svom tijelu i svojim stvarima. Da budu obazrivi prema ljudima oko sebe, da postuju tudje stvari, da budu ljubazni i strpljivi prema drugima. Pa im, s tim vrlinama, nece biti problem postivati decka/curu, ali i sebe kad dodje vrijeme.
    Kondom se koristi zato sto postujes svoje i partnerovo tijelo, ne zato jer su ti s 5 god pokazali da ti ga cura treba staviti.
    Onaj tko nauci postivati sebe i ljude oko sebe, znat ce i postivati kad mu cura kaze da ne zeli sex ili kad mu cura kaze da ona zeli, a on ne. Znat ce da svatko smije donijeti odluku za sebe. I znat ce za partnera birati sebi slicne, tj. ljude sa slicnim uvjerenjima.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Ne protivim se edukaciji. Protivim se ovom suludom stavu da je zena odgovorna za kontracepciju, kriva za trudnocu pa time i abortus ili porod.
    Nitko ne pita oca zasto si je dozvolio da oplodi zenu koja ne zeli zadrzati dijete ili ne moze financirati. Etikete se lijepe zeni na celo. Koliko vas zna ime Hancinog muza? Nju se razvlaci po medijima i vicevima. Za njega nitko ne pita.
    Mm-u su svi cestitali na trecem, mene pitali da li je planirano, pa objasnjavanje kondoma i sl.

I onda djeci od koliko god godina serviraju na zo da zena stavlja kondom? Zasto? Je li ona duzna iskljucivo biti ta koja se brine za kontracepciju? I poslije mu nareze i meseko da se, jadan, ne muci
    Iz tog crteza se ne moze nista drugo nauciti jer nije jasno prikazano kako se ispravno kondom stavlja.
    S kutijom kondoma se dobiju upute pa ko voli nek izvoli.

Petogodisnjake se uci da brinu o sebi, svom tijelu i svojim stvarima. Da budu obazrivi prema ljudima oko sebe, da postuju tudje stvari, da budu ljubazni i strpljivi prema drugima. Pa im, s tim vrlinama, nece biti problem postivati dečka/curu, ali i sebe kad dodje vrijeme.
    Kondom se koristi zato sto postujes svoje i partnerovo tijelo, ne zato jer su ti s 5 god pokazali da ti ga cura treba staviti.
    Onaj tko nauci postivati sebe i ljude oko sebe, znat ce i postivati kad mu cura kaze da ne zeli sex ili kad mu cura kaze da ona zeli, a on ne. Znat ce da svatko smije donijeti odluku za sebe. I znat ce za partnera birati sebi slicne, tj. ljude sa slicnim uvjerenjima.
    Meni ovo zvuči skroz pametno.

Dodajem još, vezano uz onu sličicu, da su to Njemci, popularno "Švabe", ono, druga su kultura, pa nisu identični nama, tko zna bi li se ta sličica sviđala Mađarima, Španjolcima ili Brazilcima i bi li ju stavili u udžbenik.
    Kod nas su Švabe (govorim isključivo za Dalmaciju) bili slobodoumni i opušteni turisti, oni su, cijele familije zajedno, punili nudističke plaže, dok se domaće cure ne bi skinule u toples ni pod razno, oni su prduckali šećući u društvu, i smijali se pritom jer im očito sve to što je prirodno ne izaziva sram i grč.
    I šta bi mi sad s tim. Možda je to fakat dobro, i njima sve ok, ali mi nismo Švabe.
    Opet ćemo sve to procjenjivati pojedinačno jer smo svi redom različiti.
    Uopće neću ulaziti u to šta je bolje ili gore, to svatko sam za sebe odlučuje. Ne postupamo jednako kao naši prvi susjedi, ni kao obitelj naše šogorice, ili brata...,razlikujemo se.

Možda to stoji u njihovim udžbenicima od tko zna kad, možda su to sve lijepo i super obradili, a mi sad raspravljamo o tome kakvom smatramo tu jednu sliku, koja je samo dio cjeline. A ne znamo kakva je cjelina.

Meni je slika, onako, bezveze, ne bih ju davala "na uvid" petogodišnjem djetetu jer ne znam šta bi ono s tim, ničemu mu ne služi, prerano mi je nekih sedam-osam godina za informativno upućivanje u to (osim ako dijete negdje naiđe na info usput, ili ga zanima, upita za pojašnjenje i sl., što se često događa, da se tema nametne sam od sebe).

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što nije mike mayers ubojica iz noći vještica?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    što nije mike mayers ubojica iz noći vještica?
    Je!

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ma da? Ja znam samo onog kretena koji glumi Austina Powersa.

(ne volim horore)

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa to je on

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hoću reć i on se tako zove

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj se nikad nije zalio da ga boli

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    moj se nikad nije zalio da ga boli
    Ni moj, jedino je rekao da mu je teško piškit kad mu je veliki pišulinac.
    Ne razglabamo nešto posebno o tome, kad želi poigra se obično u sobi, pa se vrati. Valjda sam skuži šta mu odgovara ili olakšava.

Stranica 4 od 13 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •