Stranica 6 od 13 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 631

Tema: Seksualizacija djece

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Nedavno je jedna spanjolska tvrtka lansirala na americko trziste breast milk baby - iliti lutku za djevojcice koja se doji. Prethodno se ista lutka vec pocela prodavati po Europi bez vecih skandala. Igra je zamisljena tako da djevojcica obuce na sebe majicu koja je u paketu s lutkom, sprijeda na prsima su nacrtane latice cvijeta na koje djevojcica kad priblizi lutku ista pocne ispustati zvukove kao novorodjence dok doji. Nakon toga lutka cak i podrigne. Ovo nitko u Americi nije htio prodavati jer je to njima nenormalno, perverzno. U takvim izopacenim glavama cice su namjenjene valjda samo za seks. Paralelno je valjda ful ok citav niz bedastoca tipa stiklice i djeciji parfemi, ili jos gore oni uzasni izbori za miss baby gdje vrlo male curice vrte guzom ko 20-godisnje manekenke, obucene kako to djetetu ne prilici, nasminkane itd.
    Meni je prekrasan gore post od Mamice i Apricot, jednostavno a tako bogato opisano upravo ono sto iskonski jest svijet tih malih curica koje od majke ne usvajaju samo sminku depilaciju i stikle, vec ponajprije stav, ideje, pogled na svijet i sebe. Te sukladno tome uce birati

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

zapravo... kužim ...
    na tržištu stvarno ima prekrasne odjeće
    i prekrasne svečane odjeće
    koju mi, "obični ljudi" u svome "običnom" životu - naprosto nemamo gdje odjenuti
    a gledamo po televiziji svakojake koje se pokazuju u njima
    pa onda valjda i nama apetiti porastu
    a ne bi baš bilo primjereno odjenuti neštood toga na posao u školu
    ili u državnu upravu
    u banku...

evo, ja bih silno željela jednom u životu odjenuti nešto ovakvo
    http://footleblog.com/wp-content/upl...om-Dresses.jpg

a nemam gdje

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Uhhhh... totalni potpis. Ni ja nemam gdje. Možda da promjenim muža i okružje ? Svojedobno sam bila kod jednog frizera koji je svoj posao shvaćao jako odgovorno, stila - je, kaj, ja njoj promenim frizuru, e, onda više ne paše ni roba, ne paše ni posao, ne paše ni muž.

Imam sličnih kombinacija (ne tako dekorativne.... ali ja s njima mogu samo u maškare, ili se u to odjenut za neki totalno nepasend događaj pa prodavat priču da me uhvatila kriza srednjih godina i da se ne obaziru puno na mene - pa dok drugi u trenirkama, ja u toj obleki - to je obrazloženje "prošlo" (čini mi se), slavilla Novu u tome). Ali, bojim se da ova Pepeljuga kreacija ipak bi bila too much za prodat (uostalom, pomela bi u tome pola tog stana i bataka i francuske sa stola da napravim jedan okret). Vidiš kako su i nas oblikovali neki trendovi u djetinjstvu, bidne mi . To je definitivno Pepeljuga mit ili ono blistajući labud ili ono... Dinastija i neko silazi niz stepenice u američkom filmu (ili prom, što kažu da je druga verzija Pepeljuginog bala).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 17.01.2013. at 09:32

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

zapravo... kužim ...
    na tržištu stvarno ima prekrasne odjeće
    i prekrasne svečane odjeće
    koju mi, "obični ljudi" u svome "običnom" životu - naprosto nemamo gdje odjenuti
    a gledamo po televiziji svakojake koje se pokazuju u njima
    pa onda valjda i nama apetiti porastu
    a ne bi baš bilo primjereno odjenuti neštood toga na posao u školu
    ili u državnu upravu
    u banku...

a nemam gdje
    Razumljivo... Zato se mladenke presvlače na vjenčanjima u ovakve haljine.

A moja mama je baš sad pred Novu godinu spomenula kak se nekad u mjesnom hotelu i restoranima organizirao doček (i ona famozna repriza dočeka, dan kasnije) pa su si sve babe u gradu šivale haljine i išle na frizure. Šteta da je to ohanulo, ali nadam se da će se s vremenom vratiti.

Ja sam izdovoljila svoju želju za raskošnim haljinama u mladosti ovdje: http://www.vatroslav-lisinski.hr/

Još imam svoju haljinu koju sam sama napravila (ali nisam sigurna da bih u nju i stala, moram probati).

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tange su , za mene , nešto najgore što sam ikad obukla .

toliko su me iznervirale da sam ih sasjekla škarama.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

apri, mene ne brine matura jer je taj izgled odraslih žena primjeren dobi od 18 godina, iako u pravu si...pitam se zasto takav izgled s 13 ili 14, i zasto to roditelji podrzavaju? takva je moda zadnjih par godina? zaintrigiralo me spominjanje tangica-da li je tu pocetak?
    inace, ne mora biti da curice samo imitiraju mame, puno toga je i u genetici, i/ili okolini-vrtickoj

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Kod nas svećenici i biskup stalno upozoravaju da djeca (ali i kume) ne dolaze na krizmu tako našminkana, namontirana, u uskim minicama, ali uzalud. Dok je to roditeljima ok, džaba sve.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas svećenici i biskup stalno upozoravaju da djeca (ali i kume) ne dolaze na krizmu tako našminkana, namontirana, u uskim minicama, ali uzalud. Dok je to roditeljima ok, džaba sve.
    joj, da, ima situacija da svi oko dotične osobe gledaju u pod da bi izbjegli komenitrati makar i u sebi kad nije ni vrijeme ni mjesto, pa izgleda tako smješno ide ta osoba puna sebe baš se uredila, a okolo se svi "naklanjaju" LOL Ali da naravno to je do roditelja i ako je to njima lijepo niti ne razumiju prigovore da to nije primjereno.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a nemam gdje

sad zamišljam apri na sastanku rodinog vodstva u ovoj haljini
    ja nikad u životu nisam vidjela dječje tange

a gle, imaš raznih tipova žena. tip A se recimo nikad ne uređuje i ne šminka. tip B ne možeš vidjeti niti u lokalnom dućanu. a da nije sređen. e sad imaš podtipove B - prvi podtip ima stila, drugi podtip nema stila. ali B uvijek imaju sređene nokte, frizuru, nikad po doma ne nose poderanu trenerku, ne spavaju nikad u staroj majici, torba im je sređena ...
    tip C bi voljela biti tip B, sa stilom of course, al uvijek im fali tih 10 minuta vremena. torba joj je da samo miši fale u njoj, u dućan kad ide moli boga da nitko poznati ne naiđe, ako nalakira nokte onda bar jedan dan na posao ide s noktima božemesačuvaj, ujutro u cijelom kaosu navuče na sebe prvo što uvati iz ormara, onako u polumraku, frizura joj je ok, al bar dva-tri puta godišnje cijeli mjesec govori kako mora ići kod frizera. ajd malo se ujutro našminka, kolko stigne, uglavnom u autu na putu do posla. a niš joj ne bi falilo da se digne dvadeset minuta ranije i sve na miru obavi. i tako. pogodite koji sam ja tip
    e sad, sve ovo zajedno nema nikakve veze dal pojedini od ovih tipova vole prirodu, dal čitaju il dal idu u kazalište.
    tip B će i u prirodi imati prikladnu odjevnu kombinaciju, kakvu bi volio imati i tip C, al eto, u tu prirodu ode u staroj trenerci, koja koji put ima i neku rupu na sebi jer se počne oblačiti 2 minute prije odlaska, a nova trenirka je u mokra u vešmašini. npr. i onda joj je radi toga muka.
    i to se i na djecu prenosi.

kao i s badićima. rijetko se presvlačim u suho, iako vidim da dođe to s godinama , kao dijete i đevojka uvijek sam na kupanje išla samo s ručnikom. pa se ne presvlače ni moja djeca. osuše se za čas. nemam jednostavno to u glavi, to presvlačenje. sjedamo di bilo, kakve božje bakterije, kad sunce uprži sve bakterije ubije. nemam to u glavi. kao što nemam valjda od mame taj dio o urednoj torbi, odlasku na pedikuru, manikuru...

tako da jedna je stvar ovo:
    drugo je kada roditelj forsira dijete ili dozvoljava da se ponaša kao seksualni objekt, nosi tangice, topiće, itd
    a druga je stvar ako dijete oponaša roditelje u smislu u kojem nine govori.
    neš ti narančastog pramena u kosi, to meni više na neku maškaru liči

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U nekoj jeftinijoj plastičnoj verziji te vešte se mogu zamislit samo na nekom cruiseru di bi eventualno skucala za aranžman, ali vjerojatno bi osvanula u 24 h ko Linić uz "dok Hrvati gladuju - dekadencija". Možda mi je bolje da se držim maškara, one su standardan outlet za sve neiživljene snove.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 17.01.2013. at 09:35

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Na bal u Zagrebu nemojte doći u onakvoj haljini.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Koji bal u ZG-u? Operni?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Koji bal u ZG-u? Operni?

Postoji li takav?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Postoji li takav?
    Pojma nemam. Meni se čini kao da su naši pokušavali imitirat Beč... ili su bili u Beču, pobrkala.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 17.01.2013. at 09:39

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

U Dubrovniku su 70/80-ih bile jako popularne zabave raznih branši ili klubova, tzv.Jugova ili GOŠK-ova zabava, doktorska zabava...išlo bi to subotom u elitnim hotelima i najnormalnije se mogla kupiti ulaznica koja je uključivala večeru i ples do zore. Moji su roditelji redovito s prijateljima išli, tata bi obukao crno odijelo s crvenom leptir-mašnom, a mama bi sašila neku raskošnu šljokastu haljinu i natapirala se .

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    U Dubrovniku su 70/80-ih bile jako popularne zabave raznih branši ili klubova, tzv.Jugova ili GOŠK-ova zabava, doktorska zabava...išlo bi to subotom u elitnim hotelima i najnormalnije se mogla kupiti ulaznica koja je uključivala večeru i ples do zore. Moji su roditelji redovito s prijateljima išli, tata bi obukao crno odijelo s crvenom leptir-mašnom, a mama bi sašila neku raskošnu šljokastu haljinu i natapirala se .

ljubomorna sam na tvoju mamu
    meni taaaako dobro stoji ta natapirana kosa
    al je furam ponekad samo po kupaoni
    kud ću s tim?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma znam, zato sam i rekla što veči grad veća haljina. Ali ima i u Zg baš ljepih večernjih oprava za vidjet koje sigurno nigdje drugdje ljudi ne nose,osim možda na nekim fensi šmensi svadbama. Jedino nisu svi upicanjeni podjednako ima raspon od do.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A što se tiče ovo što je nine pisala, meni ništa od odjevanja i pirlitanja (kažem to od milja, ako je pristojno i nije štetno, curičasta faza više manje) ne izgleda ni čudno ni zabrinjavajuće, ali za to da kraj sina, ćeri i muža hodaju frendice u čipkastom donjem rublju ili općenito da se ponašaju kao doma i to da malena "zna kako seks izgleda" se iskreno nadam da si se samo nespretno izrazila ili da sam ja nešto krivo shvatila

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    A što se tiče ovo što je nine pisala, meni ništa od odjevanja i pirlitanja (kažem to od milja, ako je pristojno i nije štetno, curičasta faza više manje) ne izgleda ni čudno ni zabrinjavajuće, ali za to da kraj sina, ćeri i muža hodaju frendice u čipkastom donjem rublju ili općenito da se ponašaju kao doma i to da malena "zna kako seks izgleda" se iskreno nadam da si se samo nespretno izrazila ili da sam ja nešto krivo shvatila
    :lool ma sin je mali, ima 2 miseca, ali to nije tu bilo već kad smo živile same curke nas 2, a uostalom i moje prije imaju sinove od par godina i presvlače se ispred njih bez srama.... a što se tiče da mala zna kako sex izgleda, otprilike, tu me nitko neće razuvjerit da je pogrešno jer nisam još primjetila da je itko od vas s niti 11 godina imao bliski susret s pedofilom, ja jesam i želim da zna i za najmanju aluziju na sex, i da me na vrijeme upozori.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moje djete ima badice s gornjim djelom ili ti ga cicnjakom kako ga ona naziva. nije da mi je to neko ludilo, ali ona zeli.
    ja se oblacim kao sto sam se oblacila u srednjoj skoli, traperice i majica gore, jer mi je takav posao, da mi je jedino bita udobnost robe u kojoj sam. djete mi voli nakit, haljinice, lijepe cipelice zeli biti sredjena sto sam ja jako rijetko.
    ali moja granice sto nije taj nesretni gornji dio od badcia, moja granica su stikle, tange, sminka (koju je cak dobila i za jedan rodjendan) i sve sto ni u ludilu ne prilici maloj djeci.

maturalnu vecer nisam je imala pa nisam ni imala priliku se naci u tom problemu. ali i sama sam par puta bila iznenadjena voljom tih djevoki da provedu vecer u odjeci koja nije ni blizu onog sto bi ja obukla.

apri haljina mi je super u donjem dijelu, godnji dio mi se cini teskim za disanje. ja bi isto tako neku leprsavu haljinu u stilu 50-60

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa da, jesu, zato se Filharmonijski novogodišnji kocert zove Filharmonijski bal, ali, kažem, ne nose se onakve oprave na njega. Iako se zove bal.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ima ih, ne brini, ali nisu za javnost (kojekakvi diplomati i dokone im žene, rotarijanci, družbe zmajeva 'vakih-'nakih...)

bude i kojekakvih humanitarnih
    http://www.velicanstvozadjecu.com/fo...o-galerija.php

ili ono kad su humanitarne licitacije pa se Nadan ili Štimac isprse s po 100.000€ za neku sliku...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bio je operni bal u hnk pa je nestao, ne znam da li se ponovno pojavio u međuvremenu, znam da varaždin ima neku svoju verziju i da dolaze ljudi i iz austrije i slovenije,ma nađe se svake godine negdje... Meni bi bio dovoljan i Božićni koncert u Musik Vereinu, ne mora biti ni bal, a bome ni doslovno onakva haljina (mislim da to na meni ne bi izgledalo lijepo), nego da je meni lijepo i svečano.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Divno Meni je to baš fora. U svakom slučaj više fora nego kad (skoro) tako obučeni ljudi hodaju po šoping centru u subotu ujutro.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Imam frendicu s "tri" dlake na glavi (duga, tanka, jako rijetka kosa) kojoj SVAKO jutro počinje s večernjim montiranjem viklera, a prije izlaska iz kuće dobro ih nalakira, skine, pa se onda žestoko natapira po cijeloj dužini kose...još završno gipsanje lakom i spremna je. Zapravo uopće ne izgleda neprirodno, mora se samo čuvati kiše.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mamicu vam!
    ne može čovjek poželjeti ni lijepu klajdu odjenuti, a da ga se dokonim ne proglasi!

prije 20 godina, da Danu dvorane Lisinski, još se znalo naći primjereno odjevenih žena, ali sada se i to toliko prostituiziralo, da ima masa ljudi u trapericama... a ne bih se zaklela da nema i trenirki
    Posljednje uređivanje od apricot : 17.01.2013. at 10:04

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Volim večernje haljine (u svim rasponima i "stupnjevima" svečanosti, ili kako je to netko lijepo rekao - veličine ) i nosim ih u raznim prigodama.

prije 20 godina, da Danu dvorane Lisinski, još se znalo naći primjereno odjevenih žena, ali sada se i to toliko prostituiziralo, da ima masa ljudi u trapericama... a ne bih se zaklela da nema i trenirki
    Sjećam se davnih dana kad mi je majka dala napraviti bijele, končane rukavice koje sam nosila kao dijete u kazalište i na koncerte (još su negdje spremjene). A isto se tako sjećam da na predstave ondašnje Muzičke omladine u HNK nitko nije smio doći u trapericama. Danas te kulture odijevanja nažalost više nema.
    Posljednje uređivanje od BigBlue : 17.01.2013. at 12:50

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možda primjereno, ali nikad u balskim haljinama.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa da.
    jedina šansa nam je obnova zavjeta. il novi pir

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

primjereno događaju
    bez balskih haljina, nitko nije ni spomenuo

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

sad ste me izbedirale
    ja hoću balsku haljinu i natapiranu kosu
    i hoću balllllllllllllllllllllllll

a sad idem obuti buce i počistiti snijeg
    o sudbo kleta

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

higijenske norme i potrebe su isključene iz ove teme, jel tako?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

higijenske norme i potrebe su isključene iz ove teme, jel tako?
    U pravilu bi trebalo biti tako, no konkretno sam se nadovezala na nine kada je rekla da smatra da njena curka tako stice navike drzanja do svog izgleda.
    Prebaci slobodno na drugu temu, ako mislis da ovdje nije mjesto.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    U pravilu bi trebalo biti tako, no konkretno sam se nadovezala na nine kada je rekla da smatra da njena curka tako stice navike drzanja do svog izgleda.
    Prebaci slobodno na drugu temu, ako mislis da ovdje nije mjesto.
    ma nije tebe išlo.
    već ne smatram da je dijete preuranjeno seksualizirano ako se sa 10 već mora depilirati ispod pazuha.
    a parfem mi nije u tom rangu.
    neutralni kamen jest.

ah, tko će ga znati.
    ono što je meni previše, nekome je higijenski minimum.
    i obrnuto.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma nije tebe išlo.
    već ne smatram da je dijete preuranjeno seksualizirano ako se sa 10 već mora depilirati ispod pazuha.

Niti ja to ne smatram (mislim da je bilo ocito).

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ah, tko će ga znati.
    ono što je meni previše, nekome je higijenski minimum.
    i obrnuto.
    e, ovo sam htjela reći. ne moš ti uspoređivati lipo sređenu splićanku nine i acqua & sapone look koj ije isto super, al neusporediv.

nego, seni, jesi vidla ti ovog bezobrazluka?
    svaka čast maxime, al ovako se pozvat u goste i odbit kuhinju... bome, ja bih da me seni i hrani. jedino mi se neda ić na te balove ti i ja ćemo kafenisati u centru beča, jel može?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ne moš ti uspoređivati lipo sređenu splićanku nine i acqua & sapone look koji je isto super, al neusporediv.
    Ma ne bih ni usporedjivala odraslu zenu sa 8/ godisnjom curicom, to sam htjela reci.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Apricot, umrla sam od smijeha kada sam vidila haljinu

Stvarno maštaš o takvom nečemu?? Uvijek sam te zamišljala kao krajnje asketsku osobu, u svim područjima

Ja bih ti odabrala ovo (a i sebi, šmrc):

http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphoto...24957282_n.jpg

Ili ovo

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphoto...83358230_n.jpg

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku

nego, seni, jesi vidla ti ovog bezobrazluka?
    svaka čast maxime, al ovako se pozvat u goste i odbit kuhinju... bome, ja bih da me seni i hrani. jedino mi se neda ić na te balove ti i ja ćemo kafenisati u centru beča, jel može?
    nista ti to mene ne uzrujava. manje posla. a kod maxime bi se i samo pozvala.
    ni ja nisam od balova (ali kad cura pred kraj gimnazije krene (tu je to standardno) morati cu i ja. i mm. prezivjet cemo nekako)
    sto se tice kafenisanja, tu sam .

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja si sanjam trenutno kupit jedan lijepi poruclanski set za caj (cajnik i fine salice s tanjuricima), pa kad napravim tu investiciju nema druge nego napraviti cajanku u 17 sati, a puzvani moraju biti lijepo obuceni, dapace damski

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja ću se oblačiti damski kad odrastem (ili kako je rekla moja 80-godišnja teta, kada budem stara)

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

spajalice jesi svjesna da sam ja pozvana?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    spajalice jesi svjesna da sam ja pozvana?
    totalni OT - ja sam se isto osjetila pozvanom
    a da ti mi hrčci nađemo neki set? ima neka sigurno

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

naravno ali natapirana molim

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

pa nego kako drukčije, molim?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

u becu pocinje sezona balova i ima ih svih vrsta i podvrsta u ogromnim kolicinama. pa ako jako zelite mozete isprobati.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

jedino da mi ti seni daš smještaj
    a maxime da me hrani
    ih, koji bi to bio odmor!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a maxime da me hrani
    otela mi riječi iz usta!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

jedino da mi ti seni daš smještaj
    a maxime da me hrani
    ih, koji bi to bio odmor!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

apri, ja imam takvu haljinu! Takav model, ne boja, boja je bordo/boje vina i nosila sam je na nekoliko vjenčanja i seka ju je nosila na svoju maturalnu prije dvije godine!

I moja djeca su u kupacima od vrlo rane dobi, mogla bi potpisat cvitu od rijeci do rijeci. Osim onog da samo nosi rucnik na plazu, mi nosimo tonu stvari

Stranica 6 od 13 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •