Pokazuje rezultate 1 do 50 od 631

Tema: Seksualizacija djece

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj nine prvotno napisa Vidi poruku
    ali ako voli ja joj ne branim, smatram da tako stiče ipak neke navike da drži do sebe a s tim i svog izgleda
    E (9g3mj) drzi do svog izgleda tako da se umije, opere zube, namaze djecjom kremicom lice, poceslja i napravi si frizuru (rep, kikice, pletenice, pundjicu, ili jednostavno kosa dolje + spangice, trakice za kosu i slicno), eventualno jos proziran labello, i to je to.

"Nasminka" se ako je u pitanju maskebalski party (ovdje znaju poslati pozivnicu za maskirani rodjendanski party i van sezone karnevala) ili ako neka uloga u baletnim predstavama to zahtijeva. Mimo toga ne.

Taj "acqua e sapone" look, zbog kojeg sam bas zadovoljna, osim sto ga ja zagovaram, je ucvrscen jos i pravilima baletne skole: balerina ne smije imati nalakirane nokte (starije djevojke u skoli koriste proziran lak, E. niti to), prstenje, lancice niti nausnice i slicno, pa tu naviku svakodnevnog ukrasavanja nikad nije stekla. Previse joj je stalo do zdravlja stopala da bi nosila stiklice, pa ni u igri.
    U OS curice, pa i one s kojima je bas bliska i s kojima se puno igra, dolaze i sa nalakiranim noktima, ali E. za to nije zainteresirana na svakodnevnoj bazi.
    Nekad se (kod kuce) igraju pa si lakiraju nokte ili stavljaju glitter u kosu, no zna da je to povezano s igrom, a ne svakodnevica, odnosno prije polaska na spavanje to se sve skida.

Parfem takodjer ne. Pocela je koristiti (prije presvlacenja za balet ili tjelesni odgoj) neutralni roll-on (prije nekih 6 mjeseci se miris tijela poceo mijenjati).

Ono za sto je zabrinuta je, da li ce se i kako ce se ona depilirati kad bude doslo do toga da treba? S tim pitanjem mi je dosla doma s baleta bas u ovaj ponedjeljak. Naime, jedna curica, otprilike jednako stara, se vec dosta razvila (za razliku od drugih curica, njena potreba za djecjim grudnjakom je realna), rastu joj dlake ispod pazuha, i sad je toj curici neugodno u raznim koreografijama dignuti ruke uvis, jer se dlacice vide.
    Moja curka je to primijetila, i zabrinuta je - kako ce ona, kad do toga dodje?
    Zasad sam rekla da se ne brine jer je to sasvim prirodna pojava i prije ili kasnije, sve curice budu takve.
    Sto se depilacije tice, moram se i ja jos o tome raspitati kako, u kojoj dobi poceti - a da zbog toga ne osjeca sram. Savjeti dobrodosli.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Sto se depilacije tice, moram se i ja jos o tome raspitati kako, u kojoj dobi poceti - a da zbog toga ne osjeca sram. Savjeti dobrodosli.
    Iz gorespomenutih razloga, ja bih počela na pojavu prvih dlačica. E sad, sa estetske strane je najbolji i najefikasniji vosak, ako se od prvog depiliranja počne s njim, neće ni boljeti i može joj samo usporiti rast dlačica i oslabiti njihov korijen.

Sa zdravstvene strane nisam sigurna, ne znam može li oštetiti kožu ako se počne tako rano i smeta li žlijezdama koje se nalaze u tom području.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Iz gorespomenutih razloga, ja bih počela na pojavu prvih dlačica. E sad, sa estetske strane je najbolji i najefikasniji vosak, ako se od prvog depiliranja počne s njim, neće ni boljeti i može joj samo usporiti rast dlačica i oslabiti njihov korijen.

Sa zdravstvene strane nisam sigurna, ne znam može li oštetiti kožu ako se počne tako rano i smeta li žlijezdama koje se nalaze u tom području.

*Mamice*, hvala ti na savjetu. Vosak je svakako prirodniji od kreme, pala mi je sad na pamet i secerna pasta. Kad bude isla na sistematski pregled, pitat cu i njenu pedijatricu. Ne bih voljela da joj, kad do toga dodje, bude neugodno, pubertet je sam po sebi vec dovoljno kompliciran, a iz slucaja S. vidim da se taj period priblizava, pa bih voljela biti (koliko-toliko, barem) spremna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •