E (9g3mj) drzi do svog izgleda tako da se umije, opere zube, namaze djecjom kremicom lice, poceslja i napravi si frizuru (rep, kikice, pletenice, pundjicu, ili jednostavno kosa dolje + spangice, trakice za kosu i slicno), eventualno jos proziran labello, i to je to.
"Nasminka" se ako je u pitanju maskebalski party (ovdje znaju poslati pozivnicu za maskirani rodjendanski party i van sezone karnevala) ili ako neka uloga u baletnim predstavama to zahtijeva. Mimo toga ne.
Taj "acqua e sapone" look, zbog kojeg sam bas zadovoljna, osim sto ga ja zagovaram, je ucvrscen jos i pravilima baletne skole: balerina ne smije imati nalakirane nokte (starije djevojke u skoli koriste proziran lak, E. niti to), prstenje, lancice niti nausnice i slicno, pa tu naviku svakodnevnog ukrasavanja nikad nije stekla. Previse joj je stalo do zdravlja stopala da bi nosila stiklice, pa ni u igri.
U OS curice, pa i one s kojima je bas bliska i s kojima se puno igra, dolaze i sa nalakiranim noktima, ali E. za to nije zainteresirana na svakodnevnoj bazi.
Nekad se (kod kuce) igraju pa si lakiraju nokte ili stavljaju glitter u kosu, no zna da je to povezano s igrom, a ne svakodnevica, odnosno prije polaska na spavanje to se sve skida.
Parfem takodjer ne. Pocela je koristiti (prije presvlacenja za balet ili tjelesni odgoj) neutralni roll-on (prije nekih 6 mjeseci se miris tijela poceo mijenjati).
Ono za sto je zabrinuta je, da li ce se i kako ce se ona depilirati kad bude doslo do toga da treba? S tim pitanjem mi je dosla doma s baleta bas u ovaj ponedjeljak. Naime, jedna curica, otprilike jednako stara, se vec dosta razvila (za razliku od drugih curica, njena potreba za djecjim grudnjakom je realna), rastu joj dlake ispod pazuha, i sad je toj curici neugodno u raznim koreografijama dignuti ruke uvis, jer se dlacice vide.
Moja curka je to primijetila, i zabrinuta je - kako ce ona, kad do toga dodje?
Zasad sam rekla da se ne brine jer je to sasvim prirodna pojava i prije ili kasnije, sve curice budu takve.
Sto se depilacije tice, moram se i ja jos o tome raspitati kako, u kojoj dobi poceti - a da zbog toga ne osjeca sram. Savjeti dobrodosli.![]()