Citiraj ekoi prvotno napisa Vidi poruku
Podupirem li i ja kao roditelj kada dozvolim svojoj 5-godišnjoj djevojčici da gleda crtiće Bratz?

Mažena i pažena je i princeza djevojčica od 5 godina kada joj roditelji u zagrebačkom turbo limaču kupi roza cipelice na štiklu? Na deklaraciji piše - dječje cipele za igru ?

Cenzura u vlastitom domu? Onda bi joj i trebala zabraniti odlazak u vrtić jer je i tamo utjecaj vršnjaka koji itekako jak?
Ne podupireš seksualizaciju, ali ja mislim da podupireš loš ukus. Seksualizacija je samo manji dio priče koja se u biti odnosi na komercijalizaciju - sve je roba koju nam treba prodati.

Teško je tome doskočiti... Moj mlađi je volio Bratz (ili su to bile Winx? Nemam pojma - sve ti je meni to isto...) ali ja sam par puta odgledala s njim uz komentare "Da li ti se sviđa što je ona sad učinila?" i relativno brzo je prošla fasciniranost time i ružnim lutkama. Zabrane su problem ako braniš bez argumenata. Palilo je skretanje pažnje na nešto pametnije pa sad imam doma hrpe dokumentaraca vrsta raznih iz časopisa Drvo znanja i sličnih.

Moji su voljeli Toma i Jerrija (baka im je snimila hrpe toga) pa sam im to uskratila kad su se počeli tući. Do škole su zapravo rijetko samostalno gledali televiziju, uvijek je netko od nas sjedio s njima (često mm) i komentirao što je dobro, a što loše. Sad puno manje pazim na to, ali puno ovisi i o djetetu - moj stariji će gledati "How it's made" što bih i ja gledala s njim, ali mlađi bi satima mogao buljiti u najgluplje moguće crtiće ako ga ne potjeram dalje od televizora ili ne nađem neku alternativu. I vjeruj mi, radije bih da ne moram stalno ko kobac paziti, ali moram - na starijega da ne pretjera s količinom vremena na računalu (iako je to kvalitetno vrijeme, on ne visi samo na internetu nego se bavi nekim kreativnim stvarima) a na mlađega trajno pazim da ne bulji u tv.