i ja sam prizemna
zato kad me moja kćer od 9 godina nekidan u dućanu pitala za kondome da li služe tome da kad muž i žena vode ljubav a ne žele imati djecu koriste TO, potvrdila sam
i dodatno pojasnila - kad smo izašli van

a ne ko kod mene - mene su ubjeđivali da su to baloni i to posebni - a neće mi kupiti taj poseban balon
pa sam to iskomentirala s frendicama - onda su one upućenije objasnile o čemu se zapravo radi
po meni je takav način saznavanja informacija pogrešan . najprije mi je poslana poruka da je to nekakav tabu tema o kojoj se ne priča - nešto sramotno što treba zataškati
neću sad razglabati kakve je daljnje posljedice imalo takvo poimanje seksualnosti na čitavo poimanje vlastite seksualnosti

mislim, zbog čega bi štitili djecu u tim pitanjima? stvarno mi nije jasno
zapravo se ježim od takvog zaglupljivanja, djeca su bistra i mogu prihvatiti suvisla objašnjenja koja se daju ne sporadično već u okviru razgovora
ti razgovori se trebaju provoditi prilagođeno njohovu uzrastu ali ne treba se ništa skrivati
a što se tiče seksualizacije svega i svačega to ja shvaćam kao dio vremena u kojem živimo
ne sviđa mi se i reagiram tako da stvaram kritički odmak
ako vidimo golu sisatu ženu u 24 sata to nam je polazišna točka za prokomentirati recimo kako ta teta ništa drugo nije naučila u životu pa sad tako zarađuje
kako je to ponižavajuće i kako je zapravo jadna i blablabla
dok sam ja bila klinka a to su bile osamdesete seksa je isto bilo na svakom koraku - sjetite se samo naših filmova sa nezaobilaznom mirom furlan - i bilo je prostih karikatura i viceva i svega
ja sam u svakom filmu koji se tad prikazivao držala glavu pod pokrivaom barem jednom - svejedno mi neke scene nisu promakle