Pokazuje rezultate 1 do 50 od 631

Tema: Seksualizacija djece

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne protivim se edukaciji. Protivim se ovom suludom stavu da je zena odgovorna za kontracepciju, kriva za trudnocu pa time i abortus ili porod.
    Nitko ne pita oca zasto si je dozvolio da oplodi zenu koja ne zeli zadrzati dijete ili ne moze financirati. Etikete se lijepe zeni na celo. Koliko vas zna ime Hancinog muza? Nju se razvlaci po medijima i vicevima. Za njega nitko ne pita.
    Mm-u su svi cestitali na trecem, mene pitali da li je planirano, pa objasnjavanje kondoma i sl.

I onda djeci od koliko god godina serviraju na zo da zena stavlja kondom? Zasto? Je li ona duzna iskljucivo biti ta koja se brine za kontracepciju? I poslije mu nareze i meseko da se, jadan, ne muci
    Iz tog crteza se ne moze nista drugo nauciti jer nije jasno prikazano kako se ispravno kondom stavlja.
    S kutijom kondoma se dobiju upute pa ko voli nek izvoli.

Petogodisnjake se uci da brinu o sebi, svom tijelu i svojim stvarima. Da budu obazrivi prema ljudima oko sebe, da postuju tudje stvari, da budu ljubazni i strpljivi prema drugima. Pa im, s tim vrlinama, nece biti problem postivati decka/curu, ali i sebe kad dodje vrijeme.
    Kondom se koristi zato sto postujes svoje i partnerovo tijelo, ne zato jer su ti s 5 god pokazali da ti ga cura treba staviti.
    Onaj tko nauci postivati sebe i ljude oko sebe, znat ce i postivati kad mu cura kaze da ne zeli sex ili kad mu cura kaze da ona zeli, a on ne. Znat ce da svatko smije donijeti odluku za sebe. I znat ce za partnera birati sebi slicne, tj. ljude sa slicnim uvjerenjima.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Ne protivim se edukaciji. Protivim se ovom suludom stavu da je zena odgovorna za kontracepciju, kriva za trudnocu pa time i abortus ili porod.
    Nitko ne pita oca zasto si je dozvolio da oplodi zenu koja ne zeli zadrzati dijete ili ne moze financirati. Etikete se lijepe zeni na celo. Koliko vas zna ime Hancinog muza? Nju se razvlaci po medijima i vicevima. Za njega nitko ne pita.
    Mm-u su svi cestitali na trecem, mene pitali da li je planirano, pa objasnjavanje kondoma i sl.

I onda djeci od koliko god godina serviraju na zo da zena stavlja kondom? Zasto? Je li ona duzna iskljucivo biti ta koja se brine za kontracepciju? I poslije mu nareze i meseko da se, jadan, ne muci
    Iz tog crteza se ne moze nista drugo nauciti jer nije jasno prikazano kako se ispravno kondom stavlja.
    S kutijom kondoma se dobiju upute pa ko voli nek izvoli.

Petogodisnjake se uci da brinu o sebi, svom tijelu i svojim stvarima. Da budu obazrivi prema ljudima oko sebe, da postuju tudje stvari, da budu ljubazni i strpljivi prema drugima. Pa im, s tim vrlinama, nece biti problem postivati dečka/curu, ali i sebe kad dodje vrijeme.
    Kondom se koristi zato sto postujes svoje i partnerovo tijelo, ne zato jer su ti s 5 god pokazali da ti ga cura treba staviti.
    Onaj tko nauci postivati sebe i ljude oko sebe, znat ce i postivati kad mu cura kaze da ne zeli sex ili kad mu cura kaze da ona zeli, a on ne. Znat ce da svatko smije donijeti odluku za sebe. I znat ce za partnera birati sebi slicne, tj. ljude sa slicnim uvjerenjima.
    Meni ovo zvuči skroz pametno.

Dodajem još, vezano uz onu sličicu, da su to Njemci, popularno "Švabe", ono, druga su kultura, pa nisu identični nama, tko zna bi li se ta sličica sviđala Mađarima, Španjolcima ili Brazilcima i bi li ju stavili u udžbenik.
    Kod nas su Švabe (govorim isključivo za Dalmaciju) bili slobodoumni i opušteni turisti, oni su, cijele familije zajedno, punili nudističke plaže, dok se domaće cure ne bi skinule u toples ni pod razno, oni su prduckali šećući u društvu, i smijali se pritom jer im očito sve to što je prirodno ne izaziva sram i grč.
    I šta bi mi sad s tim. Možda je to fakat dobro, i njima sve ok, ali mi nismo Švabe.
    Opet ćemo sve to procjenjivati pojedinačno jer smo svi redom različiti.
    Uopće neću ulaziti u to šta je bolje ili gore, to svatko sam za sebe odlučuje. Ne postupamo jednako kao naši prvi susjedi, ni kao obitelj naše šogorice, ili brata...,razlikujemo se.

Možda to stoji u njihovim udžbenicima od tko zna kad, možda su to sve lijepo i super obradili, a mi sad raspravljamo o tome kakvom smatramo tu jednu sliku, koja je samo dio cjeline. A ne znamo kakva je cjelina.

Meni je slika, onako, bezveze, ne bih ju davala "na uvid" petogodišnjem djetetu jer ne znam šta bi ono s tim, ničemu mu ne služi, prerano mi je nekih sedam-osam godina za informativno upućivanje u to (osim ako dijete negdje naiđe na info usput, ili ga zanima, upita za pojašnjenje i sl., što se često događa, da se tema nametne sam od sebe).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •