Citiraj ekoi prvotno napisa Vidi poruku
Bilo da mu nije rekao istinu ili izbjegao dati ikakav odgovor, to će imati sigurno posljedice po odnos i povjerenje između roditelja i djeteta i utjecaj na njegovu percepciju vezano uz spolnost i sex.
X

Citiraj ekoi prvotno napisa Vidi poruku
Sjećam se da sam bila klinka 8-9 god kada je bio neki dokumentarac na tv-u i tada sam prvi put čula za riječ prostitutka. A kako se u mojoj kući nije nikada prozborila ni riječ o seksu i spolnosti, naravo da je mama na moj upit što je to prostitutka, pobjegla glavom bez obzira, na moje veliko čuđenje pa i ljutnju zbog ignoriranja.
Isto sam pitala, ponukana nekim filmom još u predškolskom uzrastu, i dobila odgovor da se radi o najtežem zanimanju na svijetu za ženu. Nisam pitala dalje, valjda sam u svojoj glavi to posložila u kategoriju rudarenja :D
"Detaljan opis" tog zanimanja sam dobila u dobi od nekih 10 godina kad su moji s menom prvi put razgovarali kao s odraslom osobom o seksu i odnosima muškarca i žene (ponukani činjenicom da sam dobila menzes). Prije toga smo razgovarali o fizičkim promjenama odrastanja, uključujući i menstruaciju, i uvijek sam dobila odgovore, a ne bajke, na svoja pitanja (moram priznati da sam prvo pitanje o seksu, što je to, potegla zahvaljujući grafitu sex pistols i, nakon njihovog odgovora, sam pitala kakve to veze ima s pištoljima ). Meni je bilo normalno o takvim stvarima razgovarati i s mamom i s tatom, ponekad je tata bio zbunjen i rekao je da nije siguran i da mora pitati mamu, ali nije nikada bježao od teme. Tek sam kasnije shvatila koliki je to izuzetak - odgojne metode nekih očeva mojih prijateljica su bile - ubit ću te ako mi doma doneseš kopile

MarijaP - žalosno, ali slažem se da kod nas još uvijek (pre)vlada stav kako je žena odgovorna i za trudnoću i za posljedice odnosa. Imam brata i oboje smo odgajani da je odgovornost za naše zdravlje i za zdravlje partnera, kao i za kontracepciju, zajedničko partnerima. Ali, valjda svjesni okruženja u kojem jesmo i hormona adolescenata, naši roditelji su se pobrinuli da zaštitimo sebe i da ne očekujemo od druge strane da se brine za nas.

Vertex - sad si me sjetila kako sam nasmijala pola kina kad sam usred filma Moja Afrika na sav glas pitala mamu - Mama, a što je to sifilis?