Pokazuje rezultate 1 do 50 od 631

Tema: Seksualizacija djece

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja kao sto se vidi iz prilozenog stizem samo s kratkim upadicama. kada stignem, ako stignem napisati cu nesto vise.
    pogotovo iz perspektive mame skoro pa 13-godisnje curke. vjerujte, ne morate se plasiti. raznorazne novine (pogotovo nase) su jedno, zivot je drugo.
    ja kao i cvijeta nisto od toga ne vidam oko sebe. ovdje gdje zivim. a kad bi citala samo pametne novine, ne bih ni znala da nesto drugo postoji. kada bih gledala samo web npr. jutarnjeg (okej tiskano izdanje je nesto bolje), onda bih mislila da je svijet jedno jako cudnovato mjesto...i samo bih se snebivala.

u principu su mi cvijetini stavovi najblizi. jest da ima tu linkova ovakvih ili onakvih, ali nemojmo zaboraviti, to su samo stvari. obicne stvari.
    osobnost i karakter onog tko ih nosi, cilj (ako ga ima) stavljaju stvari u kontekst. a nije sve ni u kontekstu nosioca, puno je toga i u ocima promatraca.

ja bih rekla da je izgled dobar sluga, te jako los gospodar. za nas odrasle.

a sto se djece tice, svako doba ima svoje. sa puno pameti i malo takta puno se toga da napraviti. sa strane roditelja. jedan od boljih savjeta kako da izgled i oblacenje maknete iz prvog plana, jest da sto manje "drvite" po njemu. u bilo kojem smislu.
    jer i burka i tanga su dvije strane jednote iste medalje - zena je roba. samo joj u ovisnosti o strani medalje, cijena raste ili pada, ako je npr. razgolicena ili zamotana.
    da li ste primijetili da sve ove slicice nad kojim se zgrazamo su u vecini slucajeva za curke, ne za decke. kad se kaze seksualizirano odijevanje gotovo uvijek se misli na cure. gotovo nikad na decke.
    poruka koju dajemo curama je jasna. u njihovom slucaju je tjelesnost neka druga kategorija, nego kada se radi o deckima.
    zanimljivo.
    ni sama ne znam izlaz iz toga, ali uvijek to prizovem u svijest kad pocnu ovakvi razgovori.
    jer je stvar malo kompliciranija od toga, kad se cure i da li se pocinju depilirati.... ili sminkati.

lako je za malu djecu, zar ne. jer sve te smijesne tange i cipelice ala suri od kattoma, vidamo, barem ja, samo u novinama.
    no kako ide poslije?kad djeca vise nisu mala. hm.hm..hm ne znam bas sasvim.

ali mi dosadasnje iskustvo i neka intuicija govore da cu svojoj curi poslati puno pametnije i jasnije poruke, o njoj, o zivotu, o bivanju zenom, kada je dubinski postujem, s njom puno razgovaram, sada vec o ozbiljnim temama, medu ostalim i o feminizmu, gledam da provodimo vrijeme pametno, gradim i postavljam s njom ono veliko bitno kamenje u boci (znate onu pricu o boci i kamenju i pijesku), pa ako idemo na koncert, koncert je bitan, a ne da li traperice ili haljina..
    a sve ove maskare, depiliranja, odjecu, stavis u rang pijeska. (ali zaista u rang piejska) ono ponekad veseli, ugodno je, nekad nam je bas lijepo kad zajedno odemo u shooping, ali to je to pijesak.

ako ces vecinu razgovora s djetetom ili pred djetetom o drugoj djeci ili zenama, voditi o izgledu ( i o krasnim, divnim proslim vremenima....), bez obzira da li figurativno receno zastupas burku ili tangu, poruka je jasna... sunce moje izgled zaista i jest najvazniji, jer ljudi ocito tebe svode na tange, ili pramenove, ili nedepilirane noge, svejedno.
    Posljednje uređivanje od seni : 17.01.2013. at 17:55

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    a..
    a sve ove maskare, depiliranja, odjecu, stavis u rang pijeska. (ali zaista u rang piejska) ono ponekad veseli, ugodno je, nekad nam je bas lijepo kad zajedno odemo u shooping, ali to je to pijesak.

ako ces vecinu razgovora s djetetom ili pred djetetom o drugoj djeci ili zenama, voditi o izgledu ( i o krasnim, divnim proslim vremenima....), bez obzira da li figurativno receno zastupas burku ili tangu, poruka je jasna... sunce moje izgled zaista i jest najvazniji, jer ljudi ocito tebe svode na tange, ili pramenove, ili nedepilirane noge, svejedno.
    Ma, što da ti kažem... Savršenstvo. Tako i ja to vidim, samo jedino što mogu je nizove nizat, a opet će bit lošije, tu treba samo x stavit.

Onaj ko se lijepi za pijesak, pijeskom se bavi, bilo s predzankom "Strašno!!! današnje doba makni sve živo", bilo s predznakom "Ovo je meni decentno!", to je samo - zabava, nema tu neke opasnosti. Kontekst je bitan i neće nikad propast uzrokovat a niti nudistički kamp, niti neki priručnik s eksplicitnim slikama, niti šljašteća majica, niti depiliranje, a niti dlake (sjetimo se Nene). Sve su to mode... pri čemu se suština ne mijenja bitno.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 17.01.2013. at 18:03

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma, što da ti kažem... Savršenstvo. Tako i ja to vidim, samo jedino što mogu je nizove nizat, a opet će bit lošije, tu treba samo x stavit.

.
    evo još jedan. x. ja ne nižem, al prtljam li ga prtljam, a baš ovako mislim

a kad je riječ o dlakama, i tu sam opet onaj tip C. super mi je biti depilirana, al po zimi isto malo štekam.
    a mm isto ima period kad ispod pazuha sve obrije, pa onda ne, i tako. i po ljeti depilira leđa jer ga nervira mazati se s kremom za sunčanje po dlakama, nema ih puno, al ga nerviraju.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne volim ni smradove ni mirise
    ustvari postoji jedna (niiska) razina tjelesnog mirisa drugih koja mi je ugodna, ali nju je tesko naciljati

ima topik zona bez mirisa http://forum.roda.hr/threads/25378-Z...l=1#post655251
    ja koristim lush parfem, onaj koji se namaze na pulsne tocke
    osjetis ga kad se priblizis koliko treba

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •