-
Dok ja napišem, vi otišle na "trljanje"
, ali samo da spomenem da ja znam mamu koja svojoj 12-godišnjoj curici kupuje tange, depilira noge voskom i sl. I njena 8-godišnja seka sve to hoće i žica. Ne poznajem ih dobro, vidim ih na druženjima kod zajedničkih prijatelja, ali djevojčice su od malena jako zagrijane da sve "žensko, odraslo, šminku, uređivanje i sl." (što je meni i u tridesetima još strano
), i ta mama sama na neki način sve to potencira, podržava i sama uživa u tome ("jedva sam čekala da joj počnem depilirati noge, to mi je super").
Možda 12 godina i nije tako strašno nekome, i možda ste mislile na puno manju djecu i tange, ali ne znam, meni je i za 12 malo "too much". Možda je to ta "seksualizacija" o kojoj pričamo, da je već s 12 nešto ok, što je prije bilo s 14 ili 15, ili čak 17, 18... (ili 25 kod nekih
).
Ali baš su me tange podsjetile i na priču koju nam je pričala raska na susretu za 15 godina od mature. Priča ona nama: "Cure, to vam je danas sve drugačije, kako ta djeca dolaze obučena u školu. Prvo ide majca, pa dugo, dugo ništa, pa gaće, pa još malo ništa pa hlače. Pišemo mi test, šetam ja po razredu, a onaj jadnik u zadnjoj klupi gleda njezine tange do pola leđa ispred sebe, pa si mislim - 'Di ćeš jadan išta i napisati u tom testu'
".
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma