Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
ja mislim da je prolazno u onom smislu u kojem se spominjalo da je potreban razgovor sa strucnom osobom jer postoji pozadina, u onom smislu i slucaju kada dijete ne moze sudjelovati u aktivnostima jer stalno bjezi trenutku ugode. i u tom smislu razumijem kad kazu da je u male djece ono isto kao i sisanje palca, frkanje kose, grickanje noktiju.
em sto se time zeli reci da to nije nista nenormalno i da se ne zgrazamo kada vidimo malu djecu da sisu palac ili frcu kosu zeli se "nevinizirati" ( koji pokusaj stavranja rijeci, al ne znam kako bi bolje) masturbacija u djece jer su odrasli ti koji su je okrnjili i smatraju je...vulgarnom, pa samim time i djecu koja masturbiraju na ocigled svih, vulgarnom. a to je lose, zlo...blabla. wrong.
s druge strane, prolaznost mislim u kolicini, intenzitetu i prisutnosti. ne u samoj masturbaciji.
Kužim sad. Ali... većini nije potreban razgovor sa stručnom osobom, koliko ja kužim, tj. rjeđe je da je masturbacija podloga neke psiho-panike, češće je da je normalna u stilu - eureka, vidi kako je ovo dobro, pa onda prihvaćanje toga da to nije nešto što se može radit svugdje i stalno.