Page 31 of 36 FirstFirst ... 212930313233 ... LastLast
Results 1,501 to 1,550 of 1783

Thread: LCHF recepti + što danas jedemo

  1. #1501

    Default

    to je kalorijska bomba pa ako hoces smrsaviti ne pretjeruj.

  2. #1502
    Tiziana's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    1,287

    Default

    Ja sam vec sretna ako se (opet) ne udebljam!

  3. #1503

    Default

    jutros - voćni šejk sa slatkim vrhnjem
    ručak - juha sa hrpom mesa i kupusa
    večeras - ništa

    + nekoliko kokos kuglica koje se meni nije dalo valjat pa sam napravila kokos kocke

  4. #1504
    bucka's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    5,074

    Default

    kaRfiol zapece u pecnici sa kis vrhnjem i jajima

  5. #1505
    kinder's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    2,338

    Default

    Zapecena brokula s mozzarelom, plaći file zapecena s mozzarelom.
    Sutra pečen batkovi, tikvice varivo

  6. #1506
    enchi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    renesansna zvijezda
    Posts
    1,433

    Default

    Mljeveno pureće meso sa špinatom, prodinstano sa lukom i mrkvom, gore posložena tvrdo kuhana jaja, preliveno sa vrhnjom i sirom i zapečeno, salata od cikle s lanenim uljem.

  7. #1507
    evey's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Zagreb
    Posts
    190

    Default

    Jučer pile na soli, prilog špageti od tikvica, na mješavini maslaca i maslinovog ulja. Ja sam si dodala još soka od pečenja po tikvicama. + kiseli kupus

    Danas, juha od juneće kosti. Glavno jelo - nasjeckala ostatke piletine od jučer, pomiješala s prokulicama, cvjetačom i mrkvom (prethodno sam napola na pari skuhala), zalila s vrhnjem i naribala sira gore pa zapekla u pečnici. + kiseli kupus kao salata
    Last edited by evey; 06.10.2013 at 14:46.

  8. #1508

    Default

    Quote Originally Posted by anchie76 View Post
    I evo ti jedan idealan - avocado banana muffins

    I tu prestaje moja inspiracija
    e, samo da javim, meni se ne sviđa sol u ovim muffinima. točno je osjetim i ne paše mi. ostalo je njam!

  9. #1509
    Tiziana's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    1,287

    Default

    Hobotnica na salatu s tvrdo kuhanim jajima + brdo zelene salate. Nakon toga avokado-kakao puding

  10. #1510
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Najbolji recept za džem - svježe voće izmiksati i dodati chia sjemenke unutra. Ja dodam i vanilije (li još nekog začina, ovisno o čega je "džem"), obično ne dodajem nikakav zaslađivač. Zadnji put sam radila sa šumskim voćem, pa sam dodala 4 datulje, one su super za zasladiti. Prefino je

    Evo kako to izgleda

  11. #1511

    Default

    i koliko ti to traje?

  12. #1512
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    A ne znam, nikad nije propalo Može biti par dana u frižideru rekla bih. Ono može koliko može i samo svježe voće izmiksano. Ja sam svoj radila u subotu čini mi se, i jučer sam pojela zadnji dio iz teglice.

    Ženska na ovom linku kaže
    Hi Amanda, I am glad you like the recipe. You can add a little lemon juice I have kept mine in the fridge for a week without any problems,
    To je ono treba ti, napraviš si za pol sata džem i pojedeš ga tad i nekad uskoro. I nije to velika količina, od jednog ledovog smrznutog šumskog voća dobila sam malu teglicu punu. To odleti u sekundi obzirom da možeš žlicom jesti

  13. #1513

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    Quote Originally Posted by anchie76 View Post
    žlicom jesti
    upravo tako nestaje tegla za teglom savršenog pekmeza od šljiva što je moja seka radila

    da mi je netko rekao da ću pekmez jesti žlicom... i suzdržavati se da ne ode cijela tegla odjednom

  14. #1514
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,705

    Default

    meni je to bezveze. Ja volim voće i to sirovo. Svrha džema je da ga jedeš kada nemaš svježeg voća- tako da ne znam za šta bih ovo koristila

  15. #1515

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    ne znam zbilja

    ja jedem mnoge stvari samo zato što su mi fine

  16. #1516
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Quote Originally Posted by NanoiBeba View Post
    meni je to bezveze. Ja volim voće i to sirovo. Svrha džema je da ga jedeš kada nemaš svježeg voća- tako da ne znam za šta bih ovo koristila
    za LCHF palačinke, za LCHF kruh.. ono za šta god bi koristila pravi pekmez. I sada kad ima voća mi imamo domaćeg pekmeza i jedemo (ili bolje rečeno jedU) ga nevezano za voće. Tako da to mi nije neki argument.Drugi mi je feeling pojesti šumsko voće, a drugi to isto šumsko voće namazati na palačinku i oblizati se tako da kao što reče kavofob, neke stvari jedem jer su mi fiiiineeee

  17. #1517
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,705

    Default

    niste me uvjerile - možda zato jer ne radim niti jedem Lchf palačinke

  18. #1518
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Ja volim pojesti kruh s džemom. I ovo mi je presuper verzija kad mi se jede slatko - "kruh", maslac i taj džem

  19. #1519
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,705

    Default

    da, svi smo različiti. ovo bi bilo za MMa. ja džem volim jesti žlicom. S kruhom ga nikad ne jedem.

  20. #1520
    ribice's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    928

    Default

    Jučer saft od paradajza i kozica na tikvica-špagetima.
    Danas varivo od poriluka i tikve.

  21. #1521
    bucka's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    5,074

    Default

    za veceru cu po 1. x napraviti pomfrit od butternut tikve
    http://www.coolinarika.com/recept/po...tternut-tikve/

  22. #1522
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,265

    Default

    istu stvar možeš raditi i na tavi uz minimalno ulja, ne treba više od 10 minuta za peč

  23. #1523
    maxi's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Brussels
    Posts
    2,040

    Default

    o da, čak se i mom mužu sviđa bundeva-pomfri. njam!

  24. #1524

    Default

    možete mi dati ideju što da MD jede tijekom dana, on je naime cijeli dan u autu pa nema mogućnosti za pravi ručak.
    osim voća, naravno.
    odlučio je da će izbjegavati pekare (a i ja bih trebala opet)

  25. #1525
    ribice's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    928

    Default

    Moj gablec često bude sir i vrhnje s malo špeka ili napravim salatu od rajčica/paprike/zelja/rikule/kristalke s malo tvrdog sira i kuhanim jajima i zalijem s dressingom od mas. ulja, octa i soli, nekad dodam kefir.
    Napravim shake od kefira, lanenih sjemenki, malina, žlice meda, za glad nekada stavim žlicu mekinja ali češće ne, i najvažnije kokosovo ulje ili maslac.
    Ili sendvič u velikim listovima salate.
    Napravim dan ranije zapečeno povrće u vidu lazanji i to je fino hladno a i lako se prenosi.
    Nakon takvog gableca sita sam do 17-18 sati.

  26. #1526
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,984

    Default

    jučer sam isprobala caponatu, doduše malo modificiranu i domaće kobase.
    Jako fino.

  27. #1527
    evey's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Zagreb
    Posts
    190

    Default

    Danas sam radila ovo http://www.gastro.hr/Pecena-piletina...evom-7013.aspx

    Uz male izmjene - pureći batak, bez tikvice, malo komorača. Koristila sam hokaido bundevu.
    Bilo je odlično.
    Last edited by evey; 19.10.2013 at 17:50.

  28. #1528
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,984

    Default

    dakle imam more rog paprika, dio sam ispekla i stavila u duboki a za ostatak smiščjam svaki dan recepte..
    U nedjelju sam prepolovila rogice, napravila filu od sitno narezanih paprika, slanine,poriluka,češnjaka, labneha i vrhnja. Napunila paprike i pekla jedno 20 minuta, pred kraj sam stavila malo tvrdog sira na vrh.
    Odlično, jako ukusno toplo no hladno još bolje.
    Sad bi rpavila ovehttp://www.coolinarika.com/recept/pl...rog-paprikama/
    Jel imate ideju što staviti umjesto brašna?

  29. #1529
    pepi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    ZAGREB
    Posts
    1,512

    Default

    Quote Originally Posted by Kosjenka View Post
    dakle imam more rog paprika, dio sam ispekla i stavila u duboki a za ostatak smiščjam svaki dan recepte..
    U nedjelju sam prepolovila rogice, napravila filu od sitno narezanih paprika, slanine,poriluka,češnjaka, labneha i vrhnja. Napunila paprike i pekla jedno 20 minuta, pred kraj sam stavila malo tvrdog sira na vrh.
    Odlično, jako ukusno toplo no hladno još bolje.
    Sad bi rpavila ovehttp://www.coolinarika.com/recept/pl...rog-paprikama/
    Jel imate ideju što staviti umjesto brašna?
    zobene posije?

  30. #1530
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,984

    Default

    odustala sam od toga, tražim recepte bez pečenja...

  31. #1531
    zasad skulirana's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    na jugu
    Posts
    3,403

    Default

    kad pravite kruh,koliko sode bikarbone treba umjesat s kefirom da glumi prasak za pecivo?

    evo su mi se fine lepinjice iz LCHF kuharice spljostile... cekam da se ohlade pa da provam ali ne izgledaju obecavajuce,ni blizu ko na slici...

    dosada se nisam usudila peci nijedan kruh jer su mi sastojci malo skupi za promasaje....

    i,da kako cistite mlinac poslije mljevenja,jaaako se sve ljepi od masnoca iz sjemenki/oraha?
    Last edited by zasad skulirana; 26.10.2013 at 23:49.

  32. #1532
    Osoblje foruma Bubica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,700

    Default

    od svih tih kruhova ja sam sebi slozila najjeftiniju i najbrzu vatijantu: dva jaja, soli, maslaca odokativno (žlicu, dvije, moze i ulje), četvrtinu vrecice praska za pecivo, mjesavina kokosovog brasna, lanenih sjemenki i sezama (kada imam, dodam badema, oraha...svejedno). Žlicom stavljam hrpice u tepsiju, pece se desetak minuta.

  33. #1533
    j-la's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    3,243

    Default

    dugo već virkam na ovaj topik, i nakon što sam neki dan skontala da ako ovako nastavim, u martu neću imati u čemu na posao, odlučila sam da vam se pridružim...ovako više ne mogu...nadam se da ću i ustrajati u svojoj namjeri, ako i kad posustanem obratit ću se vama ...
    štreberski sam iščitala svih 31 stranicu al' opet imam par pitanja...zobene mekinje sam našla samo sa klicama, je li mogu te?vegeta ne dolazi u obzir (ima šećer u njoj)?za vegetu pitam radi mm...prilagodila bih i njemu ishranu, a on voli vegetu...turska sa steviom i što masnijim mlijekom?ne bih sa slatkim vrhnjem...možda su pitanja bezveze, oprostite, nova sam ...

  34. #1534
    ribice's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    928

    Default

    Vegeta je puna pojačivaća okusa koji je gadna kemija i uzrokuje ovisnost, glavobolje.

    Sa klicama ne ide..imaju previše ugljikohidrata.

    Ja stavim mlijeka u kavu, ako imam domaćeg, što su rijetki petki, a ako ne onda od Veronike i ne grizem se zbog toga, malo pijem pa me deci mlijeka u 2 dana ne brine.

    Da si bliže dala bi ti korjen ljupčca https://www.google.hr/#q=ljup%C4%8Dac&spell=1 ja to kristim umjesto vegete jer ima intenzivan miris, korism naravno lišće koje iznikne.
    Skužila sam da ako koristim kupovno meso treba mu hrpu stvari dodati a kad uzmem komadić domaćeg miriši fino za poluditi i ne zahtjeva puno začina.

  35. #1535
    j-la's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    3,243

    Default

    hvala ribice ...
    nisam znala da je vegeta toliko zlo...inače, ja je ne volim, nego je mm još od svekija pokupio tu naviku...izbjegavam je gdje mogu, ali izgleda da će sada biti sve bez nje...
    pokušat ću nabavljati domaće mlijeko i sireve...bar živim u mjestašcu okruženom selima pa se možda i snađem...inače i ja mlijeko pijem samo uz kavu, rijetko samo...ali zato ne mogu bez vrhnja, sira, vrhnja za kuhanje...i sada mi se osnova ishrane sastoji od mesa i salata, ali mnooogooo slatkiša i kruha...ovisnik sam o lošim UH a znam da se debljam od njih...ma začas ogladnim...
    još jedno pitanjce...koriste se hladno prešana ulja?može li ono obično maslinovo, dakle ne ekstra djevičansko?koje ulje ima neutralniji okus, bučino ili laneno?do sada ih nisam koristila, pa ne znam...

  36. #1536
    ribice's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    928

    Default

    Trabalo bi biti extra djevičansko jer su ostala dosta mješana s nepoželjnim uljima..treba neko vrijeme ali se navikne na miris.
    Bučino je meni intenzivnije od maslinovog a iskreno laneno nisam probala.
    Ja koristim dosta mast u kuhanju a s maslinovim začinim salate i klasika preko ribe, blitve i dr povrća na lešo.

  37. #1537
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,984

    Default

    Ja moram ovdje napisati da sam u trideset i nekoj dkužila da je dinstani kupus ukusan. Dosta mi je već bilo kupusa na salatu i kelja na lešo pa sam zdinstala kupus.
    Upravo sam se najela pilećih jetrica i tog kupusa, jako fino.
    Jel ima tko ideje za kelj. Inače mi je najdraže varivo sa krumpirom ili popečci u koje ide dosta brašna. Nekidan sam probala napraviti popečke od jaja, mješavine smljevenih sjemenki i pirea od kelja ali mi i nije bilo nešto.

  38. #1538
    Dijana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    6,003

    Default

    Ja od kelja jedino radim kelj na lešo s malo krumpira, s finim maslinjakom i bijelim lukom. I to mi svi doma jedu.

    Kao prilog tome super su mi pileća prsa na gril tavi, prethodno marinirana masl. uljem i bijelim lukom u prahu. POslije
    se opet poliju s masl. uljem. Jel se vidi da se mi utapamo u maslinovom ulju?
    Last edited by Dijana; 29.10.2013 at 14:54.

  39. #1539
    pepi's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    ZAGREB
    Posts
    1,512

    Default

    Quote Originally Posted by Kosjenka View Post
    Ja moram ovdje napisati da sam u trideset i nekoj dkužila da je dinstani kupus ukusan. Dosta mi je već bilo kupusa na salatu i kelja na lešo pa sam zdinstala kupus.
    Upravo sam se najela pilećih jetrica i tog kupusa, jako fino.
    Jel ima tko ideje za kelj. Inače mi je najdraže varivo sa krumpirom ili popečci u koje ide dosta brašna. Nekidan sam probala napraviti popečke od jaja, mješavine smljevenih sjemenki i pirea od kelja ali mi i nije bilo nešto.
    nabujak od kelja

    Dinstas mljeveno meso, dodaš začine i pred kraj žumanjke.
    Kelj izrežeš na trakice i prokuhaš u slanoj vodi.
    Istučeš bjelanjke.
    Sve zajedno izmješaš i staviš u namazanu vatrostalnu, pečeš oko 20 tak minuta, izvadiš, naribaš sir i vratiš u pećnicu da se sir rastopi i zapeče.
    Ovo kod mene jedu svi, iako nisu ljubitelji kelja.

  40. #1540
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,984

    Default

    moji vole i te popečke ali to mi nije sada prihvatljivo.
    Našla sam neke kao sarmice pa sve zapečenosa bešamelom, ok mogla bi vrhnje staviti ali to mi je prekoplicirano. Možda neku musaku.

  41. #1541

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    108

    Default

    Quote Originally Posted by Kosjenka View Post
    Ja moram ovdje napisati da sam u trideset i nekoj dkužila da je dinstani kupus ukusan. Dosta mi je već bilo kupusa na salatu i kelja na lešo pa sam zdinstala kupus.
    Upravo sam se najela pilećih jetrica i tog kupusa, jako fino.
    Jel ima tko ideje za kelj. Inače mi je najdraže varivo sa krumpirom ili popečci u koje ide dosta brašna. Nekidan sam probala napraviti popečke od jaja, mješavine smljevenih sjemenki i pirea od kelja ali mi i nije bilo nešto.
    ne znam kolko ce se ovaj recept uklopiti/nova,pripremam se promijeniti jelovnik,tek proucavam
    ja ih radim ovako i nestaju brze od mesnatih

    1 kg kelja-oprati,skuhati u slanoj vodi,dobro ocijediti,iskosati
    ubaciti-1 jaje
    sol biber
    1zlicu kosanog persina
    malo kosanog cesnjaka
    1-2 zemlje namocene u mlijeku i ocijedene/prilagodite svoje pogacice
    1 zlica brasna-mozda bi se mogle ubaciti zobene pahuljice
    na masti isprziti 1 manju glavicu luka,da malo posmedi
    ubaciti u smjesu,sve dobro izmijesati i ostaviti da se sastojci prozmu/savrseno je bar 1-2 h
    ovi se *fasiranci inace klasicno pohaju,ali ja ih obicno uvaljam u prezle i przim na ulju
    caka za izvrstan okus je przrni luk na masti/inace stari recept-probajte

    mislim da bi bili fini i zapeceni u rolu sa vrhnjem i sirom,kolko sam pokopcala ovj nacin prehrane

  42. #1542
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,984

    Default

    hvala na receptu.
    tako nekako ja pravim svoje popečke i probala sam improvizirati nešto sa samljevenim sjemenkama, jajima i sirom ali meni nije odgovrarao okus.
    Ovaj nabujak moram probati.

  43. #1543
    borka's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    671

    Default

    A što jedete za doručak?

  44. #1544
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,984

    Default

    jutros sir, vrhnje, malo kulena i puno rog paprike

  45. #1545
    bucka's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    zagreb
    Posts
    5,074

  46. #1546
    maxi's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Brussels
    Posts
    2,040

    Default

    može i musaka od kelja.
    dinstano mljeveno na luku s lovorom, blanširani cijeli listovi kelja pa slažeš musaku i zaliješ domaćim vrhnjem. fino je i hladno

  47. #1547
    Osoblje foruma Bubica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,700

    Default

    u toj musaki (ja to zovem lazanje od kelja) se ja i MM davimo, odlicna je!

  48. #1548
    borka's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    671

    Default

    A što koristite umjesto kruha?

    Recimo voljela bih ujutro pojesti kiselo vrhnje namazano na kruhu.

  49. #1549

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    Quote Originally Posted by borka View Post
    A što koristite umjesto kruha?

    žlicu

    ozbiljno. u lchfu se drugačije jede, odvikneš se od kruha

  50. #1550
    duma's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Naše Malo Misto
    Posts
    377

    Default

    A sad ću ja- smije li se domaci ajvar jesti po LCHF/ naravno žlicom
    Ne vidim razloga zašto ne, ali eto da pitam

Page 31 of 36 FirstFirst ... 212930313233 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •