kavofob od čega, krastavaca i majoneze?
ja u francusku stavljam sljedeće;
mrkva i grašak (u manjoj količini)
kuhano jaje
tvrdi sir
malo slavonske kobase na sitno narezane ili špeka
kis.krastavce
majonezu
i prije sam tako radila francusku, samo sam još stavljala krumpir + grašak i mrkvu u većoj količini. jednako mi je fina i ovako i onako
slobodno zamijeniš sastojak koji ti ne paše, npr. grašak cvjetačom![]()
Posljednje uređivanje od kavofob : 01.03.2013. at 09:38
Ja napravim ( kada ih uspijem kupiti) peciva od zobenih posija i ispečem ih a onda takve zamrznem i po potrebi odmrzavam u mikrovalnoj.
Jučer sam jela zrnati sir za doručak, pečeni šnicli u umaku od vrhnja za ručak s par maslina a večera je bila sir i vrhnje s češnjakom i par šnita domaće kulenove seke.
faširanci,tikvice i pečena paprika jučer za kasni ručak,tako da nisam večeraladoručak:grejp,kava s vrhnjem,za ručak nisam još odlučila....da li u oopsie kruh može zrnati sir???
anđeo, ne vidim zašto ne bi stavila zrnati, bit će druge teksture, ali dovoljno slično
sad pečem LCHF kruh pa bumo vidli kak bu to ispalo,a oopsie kruh znam da bu ispao to me podsjeća na roladu,al samo što je slano...ručak pečena piletina,kelj na lešo bez krumpira
Majola, tek kad je vrag odnio šalu!
D- šejk sa šumskim, avokadom, mlijekom, slatkim vrhnjem, narančada, kavu neću ni spominjat, to valjda svi piju osim kavofob
R- brokula na milanski ali bez krušnih mrvica
Oopsie je meni grozan, to je obična jajočinka!
Majola, stvar je u tome da je to (barem meni) tip hrane koje ne možeš pojesti toliko puno.
Jako je lako pretrpati se tjesteninom, kruhom, čokoladom ili keksima.... ali koliko se može pojesti špeka ili kobasice, bez kruha? A bogme ne mogu ni svježe paprike pojesti više od jedne velike.
Kužiš?
o da istina špeka i ne pojedem toliko koliko kruha,a sad ova zamjena kruha bu mi ok,još glavica luka k tome i mrak![]()
svimbalo imas pravo, kao prvo izbacujem kruh, pa cemo dalje vidjeti. trebalo bi i ukucane naviknut, jer tesko meni odolit ako oni imaju a ja nesmijema oni nece biti odusevljeni...
angelina1505 gledam ja svoje tetke (naravno u godinama) sa viskom kila i problemima, to bi me trebalo upozoriti
majola, važno je da prehrana bude uravnotežena. ako klopaš uravnoteženi lchf, vrlo brzo će doći do promjene u metabolizmu, a i u glavi; odjednom shvatiš da je prošlo 7-8 sati od obroka i da tek sad osjećaš glad
primjetila sam da mnogi tropnu jer sile low carb i low fat istovremeno, a takva prehrana je neodrživa, to je u biti visoko proteinska prehrana s izgladnjivanjem. u lchf prehrani masnoće su te koje nam daju sitost i energiju, zato je važno da budu zastupljene u dovoljnoj količini.
što se tiče lchf kruhova i pogačica, meni su sve bzvz, posebno oopsie (jedino lima zobene su mi relativno ok). više ništa od toga ne pripremam, niti mi nedostaje
btw. danas sam ručala filete skuše (sama filetirala svježu skušu :bravojai bilo je njamiiii, finije od lososa koji mi je do sad bio favorit
A i kavofob je u pravu, high fat je jakooo bitan-uostalom, to je i dio imena.
Ja sam danas ručala low fat: pastrvu (koja je ipak riba, ma koliko bila masnija od neke druge) i salatu od kupusa.
Pa sam večerala šnicl vratine pečen na maslacu, prelila vrhnjem i tu poslovičnu papriku.
Super dan, sve fino, ali bez ovog maslaca i vrhnja ne bih izdržala![]()
Svimbalo, mi imamo ribu 1 x tjedno na meniju, obavezno na vruću pečenu ribu (većinom file klopam) stavim feticu maslaca da se rastopi, jako pridonese dobrom okusu i zasitnosti. prije bih od ribe bila gladna nakon 2 sata, otkad ju mastim drži me jednako kao i meso pečeno na masti.
doručak1 - šejk banana, jabuka, avokado, granola, vrhnje, mlijeko
doručak2 - omlet sa špekom
ručak - punjene paprike i tikvice (mljeveno) pečene u pećnici u umaku od rajčice + kupus salata
jel ovo zadovoljava definiciju lchf prehrane:
doručak - 2 dcl jogurta izmiksano s bananom, jabukom i lanenim uljem
ručak - pečena puretina, lešo mahune s maslinovim uljem, matovilac (s maslinovim uljem)
međuobrok: naranča
večera - kobasice, špek, čvarci, kajmak (od svega po malo)
vjerojatno se banana uopće ne uklapa?
Roza, kao što pretpostavljaš, banane nisu lchf (ali i meni su neizostavni dio šejka svakodnevno). jabuke su bolje, ali voće općenito nije preporučeno u lchf prehrani, osim kiselog voća, šumskog i avokada (voće s manjim udjelom šećera).
mahune su ok, ako su zelene
doručak1 - šejk jabuka, avokado, narandža, granola, vrhnje, mlijeko
doručak2 - kajgana sa špekom + kefir
ručak - pureći file sa šampinjonima u vrhnje umaku + tikvice na maslacu + salata paradajz, poriluk
večera - 5-minutni kakao kolač
kavofob ja popržim na maslacu češnjak i sve prelijem preko ribve, prefino...
D-kefir
R-pileća krilca, kelj i zelena salata
V-vjerovatno kuhana jaja i zelena salata
tnx Kosjenka, toga se nisam sjetila, probam ovog tjedna, već mi je mljac
doručak - najfiniji šejk svih vremena - banana, jabuka, avokado, mahuna rogača, sl.vrhnje, mlijeko
ručak - svinjska vratina u pećnici + cvjetača sa špekom i sirom + ribana cikla salata
našla sam jedan recept koji ovdje paše
Rolice s jajima i špekom
5 jaja
8 tankih šnita mesnatog špeka
mladi luk ili vlasac
sol
papar
šaka ribanog topivog sira
mast ili maslinovo ulje
Priprema: Mladi luk ili vlasac izrežite na sitno. U zdjeli razbijte jaja, malo ih posolite i popaprite. U tavi rastopite mast pa na njoj kratko popržite mladi luk. Izlijte polovinu umućenih jaja i rasporedite ih po cijeloj tavi da ispečete omlet. Nakon nekoliko minuta rasporedite naribani sir i pustite da se otopi. Ako koristite vlasac pospite ga po cijelom omletu. Stavite ga na tanjur pa sve ponovite još jednom. Na dasci za rezanje rasporedite po četiri tanko narezane šnite špeka, na njih stavite omlet, zarolajte i kratko popržite na tavi. Svaki omlet prerežite na dva ili tri dijela da dobijete rolice. Poslužite uz salatu od matovilca
Savjet: špek možete zamijeniti pršutom ili šunkom.
http://dobrahrana.jutarnji.hr/fotoga..._utmk=37865440
evo na vrhu stranice http://forum.roda.hr/threads/78156-L...s-jedemo/page8
doručak - LCHF kruhići a maslacem + jogurt
ručak - "špagete" od tikvica, umak od vrhnja i bijelog luka + dimstana junetina
večera - čokoladna kokos torta![]()
doručak - šejk od voća (mlijeko, avokado, naranče, kivi, malo meda
ručak - špinat i junetina od jučer
večera - toooortaaaaa![]()
doručak - šejk banana, jabuka, granola, sl.vrhnje, mlijeko
ručak - pohani pileći file (zobene posije, sezam) + mladice kelja pupčara lešo (češnjak, maslinovo)
D- kefir, malo kobase i luka poprženih na tavici
R-srdelice iz rerne i još smišljam što zeleno, vjerovatno tikvice i zelena salata
Kosjenka, jel čistiš srdelice prije pečenja? meni je zadnji (i jedini) put trebalo oko 1,5 h za 1 kg srdela...odustala sam od sitne ribe na neko vrijeme
ja sam neki dan prvi puta pekla sardele u rerni, grozno kako su se isusile, nis nije bilo dobro
cure, jel ih čistite prije pečenja?
uvijek čistim ribu - i baš zbog toga nikad ne jedem sitnu ribu u restoranu. Ne mogu jesti neočišćenu ribu. Muka mi je od toga i dok pišem
ok, tnx, htjedoh samo provjeriti. na žalost, srdelice mi otpadaju s menija, previše vremena zahtjeva čišćenje, ali i skuše su sasvim pristojna zamjena.
inače me iznenađuje da mnogi i veliku ribu čiste samo na pola; izvade utrobu, ali ostave škrge i onu veliku krvnu žilu koja se da nožem fino postrugati
dalmatinci imaju svoej teorije o čišćenju ribe
Elly jesu, mekinje su drugi naziv za posije![]()
kavofob prvotno napisa
Disclaimer: nisam bas 100-postotni lchf-er, ne zamjerite ako uleti nesto van toga, izignorirajte.![]()
Dorucak: nesica s light mlijekom i stevijom; kasnije Vindijin jogurt Freska Dijeta od jagode.
Rucak: danas sam smazala piletinu narezanu na trokutice i mariniranu cijelo jutro u Florida umaku (napravljenom po ovom receptu, jedino sam smedji secer zamijenila s par kapi stevije), i to popratila zelenom salatom.
Ovo smo vec jeli, no meni je toliko fino da sam si napravila opet.
Vecera: idem van s frendicama, festamo![]()
Posljednje uređivanje od Elly : 08.03.2013. at 15:11
Srdele cistim za u tavu, a za na gradele samo predjem papirom. Ubijte me zašto, tako su me naučili.
danas sam jela gavune i to neću ponovit, to je bez brašna bljutavo. Odsada samo veća riba.
Posljednje uređivanje od angelina1505 : 08.03.2013. at 21:27
Dorucak: nesica s light mlijekom i stevijom; kasnije Vindijin jogurt Freska Dijeta od jagode.
Rucak: domaca pizza - podloga od zobenih mekinja (mekinje + jaje + sir smjesa), gore po zelji (passata od rajcice + mozzarella + pureca sunka + luk + celer + parmezan); popraceno kiselis-salatom.
Ako budem imala volje, za desert cheesecake vanilija&cokolada.
Vecera: idemo u Ikeu, ako rano veceramo tamo, onda vjerojatno dimljeni losos s umakom od senfa i kopra i mijesana salata.
Posljednje uređivanje od Elly : 09.03.2013. at 09:57
skuhala sam si jaje s feta sirom u mikrovalnoj, ovo mi je od sad najdraži obrok! Neviđeno jednostavno, a okus bolji nego kad je poširano u vodi. Stavila sam u malu zdjelicu promjera šalice za kavu poklopila tanjurićem, upikla žumanjak čačkalicom i ubacila na minutu, onda sam izvadila okrenula na tanjurić,izmrvila gore malo feta sira poklopila zdjelicom i stavila na još 30 sek. ispalo je debljine 1cm, lijepo, sočno.Ma mljac.
a ja baš volim takve sasušene
još ih najviše volim ispeći pun pleh, pa preliti marinadom da dobijem sardele na savor - takve su mi najfinije, i mogu stajati u frižideru više dana, idelano za manje obroke:
http://dobrahrana.jutarnji.hr/recept...rane-srdele-2/
http://dobrahrana.jutarnji.hr/recept...nirane-srdele/
(mislim da ću baš to napraviti danas i jesti ostatak tjedna)
inače kad pečem ribe u pećnici prije ih uvaljam u žlicu-dve ulja i još toliko vina ako se nađe, i dodam začine (mediteransko bilje, češnjak, malo papra i slično) i stavim skroz pod gornji grijač, još zadnjih 5 min pojačam temperaturu da dobiju koricu. U brašno ih ne valjam.
(slično tako pečem i krumpire ali to je ot)
Srdele čistim, samo papaline ne čistim i nisam baš ni najsretnija dok ih jedem.
Bubica, ja ti srdele slozim u protvu prelijem s dosta maslinovog ulja, sokom jednog limuna, posolim i pecem na 200. Zadnje 2 minute dodam hrpu cesnjaka i persuna.
Uh, i ja bi voljela da se mogu prisiliti ne cistiti srdele. Uvijek kupim ledo ociscene pa pola kile ocistim za 15ak minuta.
Elly, piletinu prvo peces pa mariniras ili mariniras pa peces?
Cijeli vikend sam jela vani, nije baš bilo LCHF, ali sam otkila odličan recept. Nikad, stvarno niikada ne jedem riječnu ribu, niti ikakvu slatkovdnu i uzgajanu, ali sada sam ostala ugodno iznenađena pastrvom punjenom špekom i glivama - predobro![]()