Stranica 10 od 36 PrviPrvi ... 8910111220 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 1783

Tema: LCHF recepti + što danas jedemo

  1. #451
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,974

    Početno

    kavofob od čega, krastavaca i majoneze?

  2. #452

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    ja u francusku stavljam sljedeće;

    mrkva i grašak (u manjoj količini)
    kuhano jaje
    tvrdi sir
    malo slavonske kobase na sitno narezane ili špeka
    kis.krastavce
    majonezu

    i prije sam tako radila francusku, samo sam još stavljala krumpir + grašak i mrkvu u većoj količini. jednako mi je fina i ovako i onako

    slobodno zamijeniš sastojak koji ti ne paše, npr. grašak cvjetačom
    Posljednje uređivanje od kavofob : 01.03.2013. at 09:38

  3. #453
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,974

    Početno

    dobra ti je ta francuska

  4. #454
    ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    928

    Početno

    Ja napravim ( kada ih uspijem kupiti) peciva od zobenih posija i ispečem ih a onda takve zamrznem i po potrebi odmrzavam u mikrovalnoj.
    Jučer sam jela zrnati sir za doručak, pečeni šnicli u umaku od vrhnja za ručak s par maslina a večera je bila sir i vrhnje s češnjakom i par šnita domaće kulenove seke.

  5. #455

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    dobra ti je ta francuska
    sad sam tek skužila da to uopće nema veze s pravom francuskom

    moja mama tako od djetinjstva pravi pod nazivom "francuska", ja sam nastavila tradiciju i svima je moja francuska mljac...možda zato što uopće nije francuska

  6. #456
    anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013
    Lokacija
    Budinšćina
    Postovi
    733

    Početno

    faširanci,tikvice i pečena paprika jučer za kasni ručak,tako da nisam večerala doručak:grejp,kava s vrhnjem,za ručak nisam još odlučila....da li u oopsie kruh može zrnati sir???

  7. #457
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,974

    Početno

    Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    sad sam tek skužila da to uopće nema veze s pravom francuskom

    moja mama tako od djetinjstva pravi pod nazivom "francuska", ja sam nastavila tradiciju i svima je moja francuska mljac...možda zato što uopće nije francuska
    ma nema veze, bitno da vam je fina.
    U montiju prođe francuska s batatom, grašak, batat i krastavci.
    Vidiš mogla bi neku salatu od kuhanih jaja napraviti jedan dan.

  8. #458

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    anđeo, ne vidim zašto ne bi stavila zrnati, bit će druge teksture, ali dovoljno slično

  9. #459
    anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013
    Lokacija
    Budinšćina
    Postovi
    733

    Početno

    sad pečem LCHF kruh pa bumo vidli kak bu to ispalo,a oopsie kruh znam da bu ispao to me podsjeća na roladu,al samo što je slano...ručak pečena piletina,kelj na lešo bez krumpira

  10. #460

    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    800

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Ali tješim se da je opet bolje sada kada pojedem koji zalogaj špeka i sira i koji kolač nego kada sam trpala sve redom.
    citam vas neko vrijeme i svaka cast na ovakoj prehrani, ja nemogu bez krompira, paste, rize... a najveci problem mi je ovaj boldani: kako ste prestale trpati u sebe? znam da je sve u glavi, ali...

  11. #461

    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    858

    Početno

    Majola, tek kad je vrag odnio šalu !


    D- šejk sa šumskim, avokadom, mlijekom, slatkim vrhnjem, narančada, kavu neću ni spominjat, to valjda svi piju osim kavofob
    R- brokula na milanski ali bez krušnih mrvica


    Oopsie je meni grozan, to je obična jajočinka !

  12. #462
    Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,204

    Početno

    Majola, stvar je u tome da je to (barem meni) tip hrane koje ne možeš pojesti toliko puno.
    Jako je lako pretrpati se tjesteninom, kruhom, čokoladom ili keksima.... ali koliko se može pojesti špeka ili kobasice, bez kruha? A bogme ne mogu ni svježe paprike pojesti više od jedne velike.
    Kužiš?

  13. #463
    anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013
    Lokacija
    Budinšćina
    Postovi
    733

    Početno

    o da istina špeka i ne pojedem toliko koliko kruha,a sad ova zamjena kruha bu mi ok,još glavica luka k tome i mrak

  14. #464

    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    800

    Početno

    svimbalo imas pravo, kao prvo izbacujem kruh, pa cemo dalje vidjeti. trebalo bi i ukucane naviknut, jer tesko meni odolit ako oni imaju a ja nesmijem a oni nece biti odusevljeni...

    angelina1505 gledam ja svoje tetke (naravno u godinama) sa viskom kila i problemima, to bi me trebalo upozoriti

  15. #465

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    majola, važno je da prehrana bude uravnotežena. ako klopaš uravnoteženi lchf, vrlo brzo će doći do promjene u metabolizmu, a i u glavi; odjednom shvatiš da je prošlo 7-8 sati od obroka i da tek sad osjećaš glad

    primjetila sam da mnogi tropnu jer sile low carb i low fat istovremeno, a takva prehrana je neodrživa, to je u biti visoko proteinska prehrana s izgladnjivanjem. u lchf prehrani masnoće su te koje nam daju sitost i energiju, zato je važno da budu zastupljene u dovoljnoj količini.

    što se tiče lchf kruhova i pogačica, meni su sve bzvz, posebno oopsie (jedino lima zobene su mi relativno ok). više ništa od toga ne pripremam, niti mi nedostaje

    btw. danas sam ručala filete skuše (sama filetirala svježu skušu :bravoja i bilo je njamiiii, finije od lososa koji mi je do sad bio favorit

  16. #466
    Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,204

    Početno

    A i kavofob je u pravu, high fat je jakooo bitan-uostalom, to je i dio imena.
    Ja sam danas ručala low fat: pastrvu (koja je ipak riba, ma koliko bila masnija od neke druge) i salatu od kupusa.
    Pa sam večerala šnicl vratine pečen na maslacu, prelila vrhnjem i tu poslovičnu papriku.
    Super dan, sve fino, ali bez ovog maslaca i vrhnja ne bih izdržala

  17. #467

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    Svimbalo, mi imamo ribu 1 x tjedno na meniju, obavezno na vruću pečenu ribu (većinom file klopam) stavim feticu maslaca da se rastopi, jako pridonese dobrom okusu i zasitnosti. prije bih od ribe bila gladna nakon 2 sata, otkad ju mastim drži me jednako kao i meso pečeno na masti.

  18. #468

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    doručak1 - šejk banana, jabuka, avokado, granola, vrhnje, mlijeko

    doručak2 - omlet sa špekom

    ručak - punjene paprike i tikvice (mljeveno) pečene u pećnici u umaku od rajčice + kupus salata

  19. #469
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,721

    Početno

    jel ovo zadovoljava definiciju lchf prehrane:
    doručak - 2 dcl jogurta izmiksano s bananom, jabukom i lanenim uljem
    ručak - pečena puretina, lešo mahune s maslinovim uljem, matovilac (s maslinovim uljem)
    međuobrok: naranča
    večera - kobasice, špek, čvarci, kajmak (od svega po malo)

    vjerojatno se banana uopće ne uklapa?

  20. #470

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    Roza, kao što pretpostavljaš, banane nisu lchf (ali i meni su neizostavni dio šejka svakodnevno). jabuke su bolje, ali voće općenito nije preporučeno u lchf prehrani, osim kiselog voća, šumskog i avokada (voće s manjim udjelom šećera).

    mahune su ok, ako su zelene

  21. #471

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    doručak1 - šejk jabuka, avokado, narandža, granola, vrhnje, mlijeko

    doručak2 - kajgana sa špekom + kefir

    ručak - pureći file sa šampinjonima u vrhnje umaku + tikvice na maslacu + salata paradajz, poriluk

    večera - 5-minutni kakao kolač

  22. #472
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,974

    Početno

    kavofob ja popržim na maslacu češnjak i sve prelijem preko ribve, prefino...
    D-kefir
    R-pileća krilca, kelj i zelena salata
    V-vjerovatno kuhana jaja i zelena salata

  23. #473

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    tnx Kosjenka, toga se nisam sjetila, probam ovog tjedna, već mi je mljac

    doručak - najfiniji šejk svih vremena - banana, jabuka, avokado, mahuna rogača, sl.vrhnje, mlijeko

    ručak - svinjska vratina u pećnici + cvjetača sa špekom i sirom + ribana cikla salata

  24. #474
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,700

    Početno

    našla sam jedan recept koji ovdje paše
    Rolice s jajima i špekom

    5 jaja
    8 tankih šnita mesnatog špeka
    mladi luk ili vlasac
    sol
    papar
    šaka ribanog topivog sira
    mast ili maslinovo ulje
    Priprema: Mladi luk ili vlasac izrežite na sitno. U zdjeli razbijte jaja, malo ih posolite i popaprite. U tavi rastopite mast pa na njoj kratko popržite mladi luk. Izlijte polovinu umućenih jaja i rasporedite ih po cijeloj tavi da ispečete omlet. Nakon nekoliko minuta rasporedite naribani sir i pustite da se otopi. Ako koristite vlasac pospite ga po cijelom omletu. Stavite ga na tanjur pa sve ponovite još jednom. Na dasci za rezanje rasporedite po četiri tanko narezane šnite špeka, na njih stavite omlet, zarolajte i kratko popržite na tavi. Svaki omlet prerežite na dva ili tri dijela da dobijete rolice. Poslužite uz salatu od matovilca
    Savjet: špek možete zamijeniti pršutom ili šunkom.


    http://dobrahrana.jutarnji.hr/fotoga..._utmk=37865440

  25. #475
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    - 5-minutni kakao kolač
    Moze recept?
    Hvala unaprijed!

  26. #476

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Moze recept?
    Hvala unaprijed!
    evo na vrhu stranice http://forum.roda.hr/threads/78156-L...s-jedemo/page8

  27. #477
    duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    Naše Malo Misto
    Postovi
    377

    Početno

    doručak - LCHF kruhići a maslacem + jogurt
    ručak - "špagete" od tikvica, umak od vrhnja i bijelog luka + dimstana junetina
    večera - čokoladna kokos torta

  28. #478
    duma avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    Naše Malo Misto
    Postovi
    377

    Početno

    doručak - šejk od voća (mlijeko, avokado, naranče, kivi, malo meda
    ručak - špinat i junetina od jučer
    večera - toooortaaaaa

  29. #479

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    doručak - šejk banana, jabuka, granola, sl.vrhnje, mlijeko

    ručak - pohani pileći file (zobene posije, sezam) + mladice kelja pupčara lešo (češnjak, maslinovo)

  30. #480
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,974

    Početno

    D- kefir, malo kobase i luka poprženih na tavici
    R-srdelice iz rerne i još smišljam što zeleno, vjerovatno tikvice i zelena salata

  31. #481

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    Kosjenka, jel čistiš srdelice prije pečenja? meni je zadnji (i jedini) put trebalo oko 1,5 h za 1 kg srdela...odustala sam od sitne ribe na neko vrijeme

  32. #482
    Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,700

    Početno

    ja sam neki dan prvi puta pekla sardele u rerni, grozno kako su se isusile, nis nije bilo dobro

  33. #483
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,700

    Početno

    Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam neki dan prvi puta pekla sardele u rerni, grozno kako su se isusile, nis nije bilo dobro
    negdje sam napisala da ja ispod njih stvaim pleh pun vode. Baš služi tome da se srdele ne sasuše

  34. #484

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    cure, jel ih čistite prije pečenja?

  35. #485
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,974

    Početno

    ja ih čistim

  36. #486
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,700

    Početno

    uvijek čistim ribu - i baš zbog toga nikad ne jedem sitnu ribu u restoranu. Ne mogu jesti neočišćenu ribu. Muka mi je od toga i dok pišem

  37. #487

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    ok, tnx, htjedoh samo provjeriti. na žalost, srdelice mi otpadaju s menija, previše vremena zahtjeva čišćenje, ali i skuše su sasvim pristojna zamjena.

    inače me iznenađuje da mnogi i veliku ribu čiste samo na pola; izvade utrobu, ali ostave škrge i onu veliku krvnu žilu koja se da nožem fino postrugati

  38. #488
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,700

    Početno

    dalmatinci imaju svoej teorije o čišćenju ribe

  39. #489
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    zobene posije
    Jesu li to zobene mekinje (ne znam tocan HR naziv, na tal. je crusca d'avena)?

    (ak' jesu, ja se doslovce lchf hranim )

  40. #490

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    Elly jesu, mekinje su drugi naziv za posije

  41. #491
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    Elly jesu, mekinje su drugi naziv za posije
    Thnx - yay, onda sam i ja tu.
    (kad na Sto danas kuhamo napisem riza, tjestenina i slicno - to je za ukucane, ne za mene. E. je pastozder .)
    Posljednje uređivanje od Elly : 08.03.2013. at 15:00 Razlog: dodano

  42. #492

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    Citiraj Elly prvotno napisa Vidi poruku
    Thnx - yay, onda sam i ja tu.
    (kad na Sto danas kuhamo napisem riza, tjestenina i slicno - to je za ukucane, ne za mene. E. je pastozder .)
    onda ti nama piši ovdje što klopaš, uvijek nam dobro dođu nove ideje

  43. #493
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Citiraj kavofob prvotno napisa
    onda ti nama piši ovdje što klopaš, uvijek nam dobro dođu nove ideje

    Disclaimer:
    nisam bas 100-postotni lchf-er, ne zamjerite ako uleti nesto van toga, izignorirajte.

    Dorucak: nesica s light mlijekom i stevijom; kasnije Vindijin jogurt Freska Dijeta od jagode.
    Rucak: danas sam smazala piletinu narezanu na trokutice i mariniranu cijelo jutro u Florida umaku (napravljenom po ovom receptu, jedino sam smedji secer zamijenila s par kapi stevije), i to popratila zelenom salatom.
    Ovo smo vec jeli, no meni je toliko fino da sam si napravila opet.
    Vecera: idem van s frendicama, festamo
    Posljednje uređivanje od Elly : 08.03.2013. at 15:11

  44. #494
    Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,700

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    negdje sam napisala da ja ispod njih stvaim pleh pun vode. Baš služi tome da se srdele ne sasuše
    ha, ha - sjetila se ja da se spominjao peh, stavila sam pleh ali ne i vodu

    i da, obavezno cistim sardele

  45. #495

    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    858

    Početno

    Srdele cistim za u tavu, a za na gradele samo predjem papirom. Ubijte me zašto, tako su me naučili.
    danas sam jela gavune i to neću ponovit, to je bez brašna bljutavo. Odsada samo veća riba.
    Posljednje uređivanje od angelina1505 : 08.03.2013. at 21:27

  46. #496
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,052

    Početno

    Dorucak: nesica s light mlijekom i stevijom; kasnije Vindijin jogurt Freska Dijeta od jagode.
    Rucak: domaca pizza - podloga od zobenih mekinja (mekinje + jaje + sir smjesa), gore po zelji (passata od rajcice + mozzarella + pureca sunka + luk + celer + parmezan); popraceno kiselis-salatom.
    Ako budem imala volje, za desert cheesecake vanilija&cokolada.
    Vecera: idemo u Ikeu, ako rano veceramo tamo, onda vjerojatno dimljeni losos s umakom od senfa i kopra i mijesana salata.
    Posljednje uređivanje od Elly : 09.03.2013. at 09:57

  47. #497
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    doma
    Postovi
    6,546

    Početno

    skuhala sam si jaje s feta sirom u mikrovalnoj, ovo mi je od sad najdraži obrok! Neviđeno jednostavno, a okus bolji nego kad je poširano u vodi. Stavila sam u malu zdjelicu promjera šalice za kavu poklopila tanjurićem, upikla žumanjak čačkalicom i ubacila na minutu, onda sam izvadila okrenula na tanjurić,izmrvila gore malo feta sira poklopila zdjelicom i stavila na još 30 sek. ispalo je debljine 1cm, lijepo, sočno.Ma mljac.

  48. #498
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam neki dan prvi puta pekla sardele u rerni, grozno kako su se isusile, nis nije bilo dobro
    a ja baš volim takve sasušene
    još ih najviše volim ispeći pun pleh, pa preliti marinadom da dobijem sardele na savor - takve su mi najfinije, i mogu stajati u frižideru više dana, idelano za manje obroke:
    http://dobrahrana.jutarnji.hr/recept...rane-srdele-2/
    http://dobrahrana.jutarnji.hr/recept...nirane-srdele/

    (mislim da ću baš to napraviti danas i jesti ostatak tjedna )

    inače kad pečem ribe u pećnici prije ih uvaljam u žlicu-dve ulja i još toliko vina ako se nađe, i dodam začine (mediteransko bilje, češnjak, malo papra i slično) i stavim skroz pod gornji grijač, još zadnjih 5 min pojačam temperaturu da dobiju koricu. U brašno ih ne valjam.
    (slično tako pečem i krumpire ali to je ot )

    Srdele čistim, samo papaline ne čistim i nisam baš ni najsretnija dok ih jedem.

  49. #499
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Citiraj Bubica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam neki dan prvi puta pekla sardele u rerni, grozno kako su se isusile, nis nije bilo dobro
    Bubica, ja ti srdele slozim u protvu prelijem s dosta maslinovog ulja, sokom jednog limuna, posolim i pecem na 200. Zadnje 2 minute dodam hrpu cesnjaka i persuna.
    Uh, i ja bi voljela da se mogu prisiliti ne cistiti srdele. Uvijek kupim ledo ociscene pa pola kile ocistim za 15ak minuta.

    Elly, piletinu prvo peces pa mariniras ili mariniras pa peces?

  50. #500
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,700

    Početno

    Cijeli vikend sam jela vani, nije baš bilo LCHF, ali sam otkila odličan recept. Nikad, stvarno niikada ne jedem riječnu ribu, niti ikakvu slatkovdnu i uzgajanu, ali sada sam ostala ugodno iznenađena pastrvom punjenom špekom i glivama - predobro

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •