Stranica 15 od 36 PrviPrvi ... 5131415161725 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 1783

Tema: LCHF recepti + što danas jedemo

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ja sam gluten free već neko vrijeme, ali ako budete naručivale uzet ću i ja 1-2 kg pa neka stoji

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja sam uvijek za

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ako niste vidjeli ovaj intervju Anite Šupe s receptima

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Baš se veselim toj kuharici, ima na internetu stvarno odličnih recepata, baš su kreativni - recimo, moja zapečena cvjetača bi bila puno "dosadnija", ne bih dodala crni kim i sezam... Sutra ću baš probati napraviti onu pitu sa špinatom.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moram prepisati recept iz Glorie- iako suumnjam da ću ja raditi tu juhu - juha od mrkve, naranče i đumbira - bila bi donekle Lchf

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam sinoć napravila ovu "zobenu" kašu, dijete je klopalo za večeru. Inače ne voli više jesti kaše za večeru, al jučer kad je došao s treninga kažem mu "ja sam ti napravila nešto s jajima, al da nisu uvijek kuhana jaja, sad su napravljena na malo drugačiji način, i nije obična zobena kaša"... Proba on, kaže "mm fino" Krene jesti i u nevjerici pita "šta ovdje fakat ima jaja unutra?"

Evo moj prilagođen recept

Recept:
    Staviti da se kuha
    1 dl kokosovog mlijeka (ili običnog)
    Ubaciti šaku šumskog voća (manje ili više po želji)

Izmutiti sastrane
    3 jajeta
    1 bananu
    1 dl kokosovog brašna (samljevenog)
    Vanilija

Kad je mlijeko prokuhalo, polako uliti izmućena jaja i konstantno miješati dok se ne zgusne. Dobar tek

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A zobi nigdje

Jesi ti to uspjela nabaviti kokosovo brašno?
    Inače, moji su bili u AT jučer pa sam im rekla neka ako budu u prilici kupe kokosovo brašno i kupili su pola kile, da li nekog zanima po kojoj cijeni ?
    Uglavnom, mislim da je to zadnji puta, nem veze nešto ćemo fino napraviti od toga.

Moji nikad nisu voljeli kašice, ne znam kako bi im ovo sjelo, šumsko voće je ono iz zamrzivača?

Inače ja plairam sutra raditi opet onu čokolandu kremu od kakakoa, samo što nije bilo avokada pa sam kupila mango.
    Možda neki biskvit složim sa stevijom pa zarolam u roladicu.
    Posljednje uređivanje od oka : 12.04.2013. at 22:32

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Napravila sam onu pitu sa špinatom, odlična je. Sljedeći put ću staviti malo manje pancete (u receptu piše da ide 200g, a mislim da ne bi trebalo više od 100-150g), stavila sam 250 g naribanog sira i malo više špinata. A tako je zasitno - pojela sam dva komadića i ne ide više. A za ručak fritaja sa šparogama i pršutom i juha od kostiju. Jedino sam klincima i MM ukuhala rezance u juhu. A što se mesa tiče, uglavnom ga jedem samo za vikend, nisam baš preveliki ljubitelj. Meda se nisam odrekla u potpunosti, stavim ga npr. u LCHF granolu, kokosovo ulje je lijepo poveže, a med napravi hrskavom. Ne mogu baš prečesto jesti jaja za doručak, a granolu bih mogla svaki dan (s bademovim mlijekom). Uskoro će krenuti i sezonsko voće poput ribizla, borovnice i sl., jedva čekam. Ali neću se odreći ni trešanja... A. Šupe je u jednom svom komentaru napisala da voće mogu jesti oni koji nisu na dijeti, a da ga je najbolje jesti u popodnevnim satima - ali samo voće (koje može zamijeniti užinu/večeru i ništa do sutra). Ja sam npr. prošlo ljeto ponekad znala jesti samo lubenice, tijekom cijelog dana. A mršavila sam kao luda.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja pojedem svaki dan narancu - dvije: 5 kg sam u minusu. Sve to, naravno, ovisi i s koliko kila startas i koliko imas za skinuti.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

oka, mene zanima - gdje su kupili kokosovo brašno i po kojoj cijeni?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    oka, mene zanima - gdje su kupili kokosovo brašno i po kojoj cijeni?
    City park Graz, neki dućan, ne znam, kao biljni valjda, cijena pola kile 11,5 euro.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja više uopće ne pazim što jedem; imam stalno kuglice od badema, kakaa i suhog voća u frižideru i često ih pojedem par za doručak sa čašom mlijeka, a od sad kad imam svoje mlijeko vjerujem da ću i češće

Voće isto jedem što god i kad god mi se svidi, obično je to jedna banana i narandža tijekom dana.

Osjećam se fenomenalno i fizički i psihički. Konačno imam zdrav odnos prema hrani, slušam svoje tijelo i nemam nikakvih žudnji ni želja za bilo čim

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

A ono što je najbolje, kad i pojedeš nešto kaloričnije, nema debljanja, već stagnacije težine. Treba mi jedan savjet - koju biste masnoću stavili u peku - janjetina, puno povrća, ali i krumpir (koji ja ne jedem) za ostale - svinjska mast ne dolazi u obzir jer MM ne podnosi njen miris i okus (a ni meni baš nije sjela), ni kokosovo naravno, je l' bi bilo ok staviti maslac i maslinovo ulje?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Freyja, ja bih stavila maslinovo, s maslinovim ništa ne može biti loše. maslac bi mogao zagoriti pa se ne bih usudila.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Probat ću samo s maslinovim, sigurno neće biti loše.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja bi stavila maslinovo i maslac, a i janjetina pusti svoju masnoću tako da teško da će maslac zagorit.

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je li netko radio špagete od tikvica? kupila sam neki mini spiralizator, tako da se nadam da će raditi. namjeravam ih samo kratko potopiti u vruću slanu vodu. i napraviti carbonara umak.
    ima li tko kakvih iskustva?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nisam sa spiralizatorom, nego malo dulje i deblje prutice skuhala i super mi je bilo. ali ja tikvice volim i sirove.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ja samo sirove narežem sitnije i super mi je, baš sam jučer bolonjez s tikvicama jela. kuhane nisam probala, ali mi je sestra rekla da njoj nije dobro, ne mogu se iscijediti pa sve bude gnjecavo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozes i prutice poprziti na maslinovom ulju, ako neces sirovo

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja tikvice po dužini izrežem ribežom za kupus pa onda velikim oštrim nožem napravim špagete(ako imaš strpljenja možeš napraviti jako tanke rezance), posolim i ostavim jedno desetak minuta. Fine su mi sirove, ali više ih volim koju minuticu popržit u woku.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku

Jesi ti to uspjela nabaviti kokosovo brašno?
    Na kraju nisam, trebala sam danas dobiti pravo kokosovo brašno al se plan izjalovio. Ovo je rekla bih najpovoljnije i najbliže nama http://www.norma.si/hrana-brez-glutena?izdelek=6974

Može se naručiti online i zamoliti da dostave u poštu u breganu recimo i onda pokupiti, to sam se s njima dopisivala. A onda mi je lijepo žena odgovorila da će nam od 1.7 biti puno jednostavnije Mašala

No u međuvremenu sam napravila svoje pravo kokosovo brašno, a ono se svodi na to da
    1) uzmeš kokosovo brašno iz trgovine, pomiješaš s vodom
    2) upališ blender par minuta
    3) izliješ u gazu i dobro iscijediš
    4) imaš kokosovo mlijeko

5) preostalu kokosovu pulpu staviš na sušenje u pećnicu
    6) kad je suha, samelješ (mlinac za kavu ja koristim)

Super je, nije slatkasta, bljutava je kao pšenično brašno. A kokosovo mlijeko je slatko.

Radila sam kruh od tog brašna i prezadovoljna sam. Mislim da ću nastaviti s tom praksom

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Super za kokosovo brašno.
    Nego jel se mora u mlincu za kavu mljet ili recimo može u multipraktiku?

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja tikvice narežem na tanke trakice i prokuham točno minutu i ocjedim i raspada se onaj dio kod sjemenki ostatak je čisto dobar. Ako ih ostavim sirove imam osjećaj da jedem umak s krastavcima a to mi nije baš nešto
    Jučer sam pojela D: malo svježag sira
    R: malo bistre juhe+salata+roštilj
    V: špek+mladi luk
    Danas imam za ručak skuhanu cvjetaču prelivenu s vrhnjem, jajima, malo špeka, sira i mladog luka.
    Doručak je opet svježi sir ili jogurt i naravno kava.
    Kupila sam steviju u mulleru i čini mi se ok.
    Jučer sam napravila kolač tako da sam izmiksala bjelanjke s malo meda i stevije i dodala cca 100 g miksanih lješnjaka i na velikoj protvi ispekla a kad se ohladilo izmiksala sam slatko vrhnje opet s malo meda i stevije dodala smrznuto šumsko voće i par kockica otopljene bijele čokolade i s tim napunila tjesto koje sam prerezala na pola i poklopila s drugom polovicom.
    To je za dječicu i muža a i da se ja malo zasladim ( ne bi trebala zbog bijele čokse).
    Jako fino ali je bilo malo tekuće punjenje pa sam malo zamrznula i sada je savršeno, kad se izvadi "biskvit" se odmrzne a unutra sladoled s šumskim voćem.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Super za kokosovo brašno.
    Nego jel se mora u mlincu za kavu mljet ili recimo može u multipraktiku?
    Izvedivo je

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja malo šaram, ali evo danas sam baš ponosna na sebe
    propirjala sam piletinu na mladom luku s paradajzom na kockice
    pečenu papriku sam narezala na trake ala pašta i na to sam stavila umak i feta sir
    divna toplo hladna salata
    još sam ispekla kokos,mak, crna čokolada, kravlji sir kocke (to su svi sastojci osim praška za pecivo) i sad guštam ko prasica na popodnevnu kavu

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pridružujem se!
    Doručak: malo svježeg sira, malo domaće bakine kobasice, limunada
    - sad planiram kavu
    Ručak: veeelika porcija zelene salate, pomiješane s rotkvicama i mladom kapulom, tunom, sve zaliveno s maslinovim uljem i limunom
    - marenda možda naranča
    Večera: malo satrice, možda komadić nekog mesa, imam dosta domaćeg

Proučavala sam LCHF mjesecima....vidjet ćemo

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

anchie76, što je pravo, a što ne-pravo kokosovo brašno? I mogu li napraviti kokosovo brašno iz onih kockica? Ima li negdje suhog nezaslađenog kokosa za kupiti?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    anchie76, što je pravo, a što ne-pravo kokosovo brašno? I mogu li napraviti kokosovo brašno iz onih kockica? Ima li negdje suhog nezaslađenog kokosa za kupiti?
    Pravo kokosovo brašno je ovo http://healingwithjuices.com/wp-cont...onut-flour.jpg

A ovo je ono što se kod nas prodaje pod kokosovo brašno a u stvari je coconut shreds http://www.fructuskresto.hr/gallery/5.jpg

Bitna razlika je ta da je pravo kokosovo brašno nusproizvod, tj. ostatak kod izrade kokosovog mlijeka. Dakle od coconut shreds (ili pravog kokosa) se napravi kokosovo mlijeko (izvuče se svo ulje, slatkoća itd). I onda od tih "bljutavih" ostataka se napravi brašno tako da se stave sušiti i kad se osuše se samelju u mlincu za kavu.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E da, i još je razlika ta da
    1) pravo brašno različito upija tekućinu. Ja sam često do sada samo samljela obično ovo kokosovo, it's doable, ali ne ponaša se u receptima identično pravom brašnu tako da to treba imati na umu.
    2) nije slatko na okus nego više kao pravo brašno

Pravog kokosovog brašna nema za kupiti bliže od ovog u Mariboru

http://www.norma.si/hrana-brez-glutena?izdelek=6974

http://www.norma.si/hrana-brez-glutena?izdelek=2123

Ja sam već 2x radila pravo brašno i prezadovoljna sam. Evo vam recept:

IZRADA KOKOSOVOG MLIJEKA

1. Omjer šalica kokosa i vode je recimo 1:1 (može ići i 1:2).
    2. Vodu staviti da se grije, da skoro zavrije
    3. Kada je skoro zavrila, ugasiti, ubaciti kokos unutra i miješati možda minutu
    4. Ostaviti da se rashladi
    5. Rashlađenu masu ubaciti u blender i blendati više puta po 30 sec (to je odokativno, ništa se ne dogodi ako blendaš minutu)
    6. Zatim blendanu masu ubaciti u recimo tetra pelenu koja stoji na cjedilu i maksimalno iscijediti u neku posudu koja je ispod cjedila

7. Voila, imaš kokosovo mlijeko koje možeš koristiti umjesto kravljeg. I totalno je prefino

IZRADA KOKOSOVOG BRAŠNA

1. Nakon što si odradila korake 1-6, staviš kokosovu pulpu u pećnicu na sušenje, ja stavim na cca 75C
    2. Treba biti što suše, što je sušije to bolje (o tome ovisi koliku će poslije imati moć upijanja)
    3. Samelješ u mlincu za kavu (možeš probati i u blenderu, jedino možda neće biti tako fina tekstura al ko ga šljivi)
    4. Stavim u vrećicu i čuvam u frižideru (iako brijem da ne mora biti u frižideru)

I to je sva umjetnost

Zvuči kompliciranije nego što je
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 18.04.2013. at 13:02

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

D: malo svježeg sira s maslinovim uljem, komadićak domaće kobasice (na poslu)
    Ručak/marenda: mesna salata: kuhana junetina iz juhe, mladi luk, rotkvice, masl.ulje, limun, sol
    - sad ću na kavu s kolegicom
    Ručko-večera kod kuće: vjerojatno satrica (jučer nisam) i jaja kuhana/kajgana

dobila sam domaće kivije, možda smoothie s nima, jagodama, kruškom...ili to pustim za sutra za doručak.

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

U subotu ručak: varivo od mladog kupusa i govedine iz domaćeg uzgoja.
    U nedjelju ručak: goveđa juha od kosti; kelj pomiješan s mljevenim mesom, zaliven s jajima (inspiracija: onaj stari recept od Steve Karapandže), zapečen u pećnici.
    Ned, večera: neka naša LCHF pizza - nabujak: vrhnje, jaja, šunkica, pasata i origano zapečeni u pećnici, preko masline, zvuči neobično, ali nama je bilo prefino.

Danas na poslu: salata naribana mrkva, malo kuhanog mesa, pečene tikvice
    Ručak: srdelice i salata od blitve s češnjakom

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MalaRiba prvotno napisa Vidi poruku
    Ned, večera: neka naša LCHF pizza - nabujak: vrhnje, jaja, šunkica, pasata i origano zapečeni u pećnici, preko masline, zvuči neobično, ali nama je bilo prefino.
    To se inače zove fritata, pogledaj, jel to to?

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Daaa, to je to, ma mljac!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Za mljevenje orašida i sjemenki, jel bi mi mlinček za kavu bio ok? Pitam za one lchf kruhove. Koja bi mu druga primjena bila?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I alexova torta na coolinarici, jel bi to bilo po lchf-u? Lješnjaci, čokolada, jaja, prašak za pecivo, šećer, maslac. Šećer odskače, to znam.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Za mljevenje orašida i sjemenki, jel bi mi mlinček za kavu bio ok? Pitam za one lchf kruhove. Koja bi mu druga primjena bila?
    naravno, s time možeš mljeti svašta.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kupila sam na Dolcu onaj nožič za rezance od povrća. isprobala sam ga samo na tikvici.
    Mogu tako tikvicu (mam ja mogu u svim oblicima) jesti sirovu. Radila sam omlet s tako špagetastom tikvicom i baš je fora.

Ja se još nisam uspjela vratiti na Lchf, ali sam blizu

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    To se inače zove fritata, pogledaj, jel to to?

može recept?

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Evo mog, jako odokativnog (jer sam tako i radila):
    - cca 200-250 g na kockice nasjeckane šunkice
    - 1 masnije kiselo vrhnje
    - 5 jaja
    - žličica origana u smjesu, još žličica za 'posip'
    - pasata, cca 2 dl
    - masline

Sve sastojke (šunkicu, pasatu, vrhnje, umućena jaja, origano) pomiješaj, stavi u manju tepsijicu/pleh nauljen ili bolje namašćen, preko pospi s još malo origana te poslaži maslinice - ja sam pekla jedno 10-15 min na 230 C, al imam jaaaako staru pećnicu, i volimo zapečenije. I žao mi je da nisam imala bar 100 g nekog tvrdog sir za naribati unutra, mislim da bi tek onda to bilo - to

Danas doručak - dva kuhana jaja, par maslina; ručak (na poslu): veeelika porcija zelene salate s tunom, maslinama, začinjena. Pa kava s kolegicom na suncu. Sad ćemo u kupovinu namirnica, pa u park s malom, možda u tom periodu neko kiselo mlijeko, nešto što MM i ja možemo ovako, u parkiću iz tetrapakića il bočice. Za večeru bi trebao biti dinstani kupus: mladi kupus prodinstan na masti (bakina domaća svinjska), sol, kim. Uz to polpetice od miješanog mesa.
    Posljednje uređivanje od MalaRiba : 23.04.2013. at 14:56 Razlog: tipfeler(i)

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    još sam ispekla kokos,mak, crna čokolada, kravlji sir kocke (to su svi sastojci osim praška za pecivo) i sad guštam ko prasica na popodnevnu kavu
    Jučer ovo napravila, bez p. za p. i čokolade, s dva umućena jaja i stevijom, malo smo jučer probali, a jutros je 'puknuo' ostatak uz kavu (imala sam PMS jučer, a onda moram nešto slatko, inače nisam od slatkog tip). Zgodne slatke kocke.
    Dakle to je bio doručak.
    Ručak/marenda danas na poslu: svježi sir s maslinovim uljem, porcija cherry rajčica s maslinovim uljem i solju, fileti haringe. Nekad u toku dana banana. Doma smo kasno, oko 19 tek, onda vjerojatno kajgana il neš brzinski za večeru.

Sinoć sam sanjala da jedem grašak, i u snu ZNAM da nije LCHF, ali moram ga jesti

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja sam na roštilju, salatama, špeku i siru.
    I paše mi, uz kavicu pojedem koju kocku crne čokse i vježbam.
    Danas ću probati psylum prašak s vodom kao međuobrok.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ribice, javi jel se može piti psyllium s vodom

ja sam ga jednom bućnula u varivo od cvjetače, da ga zgusne...bilo je strava, sve je posluzavilo i zaželatiniralo. valjda drugačije reagira u hladnom, ali tada mi se jaako zamjerio

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja se za sva tri obroka ubijam u mladom luku, preprečenom, svježem i brdima zelene salate...
    nego, lijepo sam "pofurila" bademe, odulila ih i spremila, i tako danas ću, sutra će sve dok nisu popljesnivili.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kavofob, čist je ok, stavila sam malo cimeta da miriši i bučnula u sebe čim sam promješala ( odmah se mora popiti prije nego se zgusne). Sada sam skužila kak sam ga nazvala, o Bože sramote
    Ja ne mogu jesti luk često jer radim s ljudima a ne želim žvakati kaugume. A jako ga volim, tako da sam Kosjenka ljubomorna

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Danas doručak/marenda 'izljevača' od naribanih tikvica, sira, kis. vrhnja, malo mekinja i jaja, zapečena u pećnici.
    Ručak gulaš, pire od cvjetače i puno zelene salate s mladom kapulom.
    Večera, ostaci od ručka.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ribice prvotno napisa Vidi poruku
    Kavofob, čist je ok, stavila sam malo cimeta da miriši i bučnula u sebe čim sam promješala ( odmah se mora popiti prije nego se zgusne). Sada sam skužila kak sam ga nazvala, o Bože sramote
    Ja ne mogu jesti luk često jer radim s ljudima a ne želim žvakati kaugume. A jako ga volim, tako da sam Kosjenka ljubomorna
    ja ga većinom malo prepržim pa pomješam sa sirom,kuhanim jajima, itd. ne osjeti se toliko. Imaš u Dm-u male sprejiće za usta ako misliš da imaš problema sa zadahom ili možda mini vodice za usta.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    ja ga većinom malo prepržim pa pomješam sa sirom,kuhanim jajima, itd. ne osjeti se toliko. Imaš u Dm-u male sprejiće za usta ako misliš da imaš problema sa zadahom ili možda mini vodice za usta.
    ja luk volim jedino sirov

kod sirovog luka ništa za usta ne pomače u potpunosti jer miris dolazi iz želudca, ne iz usta. navodno pomaže cuclanje polovice limuna jer neutralizira miris u želucu, ali nisam probala pa ne znam sa sigurnošću

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Pišem ovdje jer sam danas kupila avokado prema uputama sa linka koji je Anchie stavila, i nemam pojma što bi s njim. Što se radi s avokadom (osim gledanja u njega)?

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    ja luk volim jedino sirov

kod sirovog luka ništa za usta ne pomače u potpunosti jer miris dolazi iz želudca, ne iz usta. navodno pomaže cuclanje polovice limuna jer neutralizira miris u želucu, ali nisam probala pa ne znam sa sigurnošću
    Da iz želuca, a ponekad mislim da isparava iz kože.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •