Page 16 of 36 FirstFirst ... 6141516171826 ... LastLast
Results 751 to 800 of 1783

Thread: LCHF recepti + što danas jedemo

  1. #751
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    Quote Originally Posted by Storma View Post
    Pišem ovdje jer sam danas kupila avokado prema uputama sa linka koji je Anchie stavila, i nemam pojma što bi s njim. Što se radi s avokadom (osim gledanja u njega)?
    prerežeš na pola, izvadiš košticu i pojedeš žlicom. naravno, ako voliš avokado. Košticu mošeš probosti s tri čačkalice i staviti u čašu s vodom. Nakon nekog vremana naraste korijen i listovi i imaš sobnu biljku (meni bi uvijek krepala prilikom stavljanja u teglicu sa zemljom).

    A za recepte s avokadom, nemam pojma. Netko će se već javiti

  2. #752
    susmiga's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    PGŽ
    Posts
    330

    Default

    ja uvijek avokado jedem ovako: prerežem, izvadim košticu, u udubljenje nakapam malo limunova soka, maslinovog ulja i jedem sa malom žličicom

  3. #753
    MalaRiba's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    369

    Default

    Avokado u smoothie!! Recimo trećinu, pa s jagodama, ili bananama. Ako jedeš voće. Ako ne, na salatu s limunom i masl. uljem, posoljen s kuhanim jajima - mljac!
    Ili guacamole

  4. #754
    Storma's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Zagreb, Vidovec
    Posts
    4,583

    Default

    Hvala vam.

  5. #755
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,220

    Default

    Storma, ovo je anchie napravila od avokada

  6. #756
    maxi's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Brussels
    Posts
    2,040

    Default

    super vam je tema, pratim vas i polako sam opet na lchf-u. zanima me gdje nabavljate dobar špek bez onih zlih dodataka. ovi od moje kumice su mi uvijek predimljeni i htjela bih naći drugdje. hvala za svaku info

  7. #757
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    Quote Originally Posted by maxi View Post
    super vam je tema, pratim vas i polako sam opet na lchf-u. zanima me gdje nabavljate dobar špek bez onih zlih dodataka. ovi od moje kumice su mi uvijek predimljeni i htjela bih naći drugdje. hvala za svaku info
    biciklom prek kvatrića svako jutro, i valjda ćeš naletiti. Ne znam točno kaj voliš, ali ja sam nedavno kupila - čak je i MM rekao da je dobar. Žena dolazi srijedom i subotom, valjda ima još špeka

  8. #758
    Storma's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Zagreb, Vidovec
    Posts
    4,583

    Default

    Moj avokado još nije zreo, pa ćemo se gledati još par dana :D

  9. #759
    Storma's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Zagreb, Vidovec
    Posts
    4,583

    Default

    Što nije loše jer u međuvremenu moram napraviti i kokosovo mlijeko.

  10. #760

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    nestao mi post na temu luka i avokada pa da ponovim

    Quote Originally Posted by Kosjenka View Post
    Da iz želuca, a ponekad mislim da isparava iz kože.
    uf, da, na to sam skroz zaboravila

    avokado ja obožavam, ali nema šanse da ga jedem žlicom jer je premasan

    u slatkoj verziji ga uvijek koristim u šejkovima s još 2-3 vrste voća i sl.vrhnjem. daje prekrasan, kremast i zasitan okus.

    slana verzija je ili namaz ili salata;

    namaze kombiniram s mileramom, limunom, maslacem od kikirikija, češnjakom, orašastim voćem...razne kombinacije. namaze koristim uz meso ili ribu uglavnom, ali može i s nečim krekerastim, ako jedeš. mislim da bi posebno odgovarao uz kukuruzni čips

    svaku salatu možeš sljubiti s avokadom jer mu je okus dosta neutralan. moja omiljena je s tunom, kuhanim jajetom, rajčicom, maslinama i lukom i avokadom, naravno

  11. #761
    enela's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Midsomer
    Posts
    2,848

    Default

    Koketiram s LCHFom

  12. #762
    enela's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Midsomer
    Posts
    2,848

    Default

    Napisala cijeli recept za kruh od cistog lana i ode. Grrrh. Budem ponovila.

  13. #763
    enela's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Midsomer
    Posts
    2,848

    Default

    Kruh od lanenih sjemenki

    2 salice mljevenog lana
    1 zlica pp
    1 zlicica soli
    5 jaja
    0.5 salice vode
    10-12 zlica ulja (maslinovo, kokosovo, laneno)

    Istuci tekuci dio, dodati suhi, promijesati, pustiti 2-3 minute (ne dulje jer se previse stegne), izlijati na protvu oblozenu papirom, razvuci zlicom na zeljenu debljinu i peci na 175*C dvadesetak minuta. Probam prstom i kad je kruh elastican, izvadim.

  14. #764
    pomikaki's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    8,507

    Default

    Quote Originally Posted by kavofob View Post
    avokado ja obožavam, ali nema šanse da ga jedem žlicom jer je premasan
    probaj ga izmiksati štapnim mikserom uz dodatak limunovog soka, mislim da stavim sok pola ili cijelog limuna na jedan avokado
    postane skroz drugačiji, osvježavajuć, i super paše npr uz ribu.

  15. #765
    MalaRiba's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    369

    Default

    Uf...za vikend se ub'la od punjenih balancana. Ono, nije bilo granice. Al kad ja tako volim balancane.....Danas piletina i kupus za ručak, ostatak dana salata i kava.

  16. #766
    mala-vila's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    zgb
    Posts
    1,235

    Default

    skuhala sam sad prvi put juhu od kosti. sta da radim s tolikim žlundrama od kosti? ne mogu to sama pojesti sad navecer, mm se okrece zeludac na to tak da ostajem sama na tome do daljnjeg.
    mogu spremiti za sutra? kako je to kod vas? zamrznete? pašteta? ostavite u juhi?
    bez ideje sam, a moram to nekako sad "pospremiti"

  17. #767
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,711

    Default

    Meni uopće nije jasno o kakvim vi zlundrama pricate ? Kosti bacis , juhu procedis , meso pojedes .
    Kad kuham juhu kupim mišić , a junece kosti dobijem gratis u mesnici. Kasnije kosti pobjede pas , meso pojedemo za ručak ili napravim od njega hladnu salatu drugi dan , a juhu procjedim i jedem ( ili spremim).

  18. #768

    Default

    Ja ih Ostavim u toj juhi, pa kad to jedem slijedecih dana, jedem i zlundre.

    sirius, pa kosti su pune tih zlundri, to sve treba ocistiti i iznutra i izvana i jesti u juhi.

  19. #769
    mala-vila's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    zgb
    Posts
    1,235

    Default

    pa žlundre oko kosti i srž kosti- ono što daješ psu
    sretan tvoj pas!
    evo sa bloga recenica o tome:
    Kad procijedimo juhu vrlo je važno da odvojimo sve one masne i želatinozne dijelove oko kostiju i da izvučemo srž iz kostiju, to su najzdraviji dijelovi jer osiguravaju najbolje ljekovito sredstvo za zacjeljivanje crijevne stijenke. Samo gole kosti se bacaju.

  20. #770
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,711

    Default

    Cuj, ti ih jedi ako ti je fino . :D
    ja ih pojedem ako mi se jedu , tople . Ili ih dam psu i mačku . Ne opterecujem se pretjerano time kao sto se vidi. Ali podgrijane ih ne bi jela jer mi nisu ukusne.

  21. #771
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,711

    Default

    I da najčešće tražim kosti koje nisu oko zglobova , pa imaju manje zlundri.

  22. #772
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    Meni je to sve oko kosti baš fino - a kosti koje ja dobijem u mesnici uopće nemaju puno tih žila, žlundri ili kajje to već.

  23. #773

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    ja volim žlundre

  24. #774
    mala-vila's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    zgb
    Posts
    1,235

    Default

    i ja volim, al brate mili ne mogu pojesti toliko odjednom
    ostavila sam u frižideru pa cu ubacivati u juhu kako budemo jeli, ak ne bu dobro, dat cu psu ili macki (lutalici)

  25. #775
    Storma's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Zagreb, Vidovec
    Posts
    4,583

    Default

    žlundre :blje:

  26. #776

    Default

    Kupila kosti kod drugog mesara, sve isto radila, juha nije zelatinasta nego tekuća :

  27. #777
    mala-vila's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    zgb
    Posts
    1,235

    Default

    moja je želatinasta
    čitala sam da postane želatinasta ako ju dovoljno dugo kuhas, minimalno 6h na lagano

  28. #778

    Default

    Pa i moja je inace u uvijek zelatinasta, samo su sAd kosti od drugog mesara. Čudno. Il ne, ko zna čime ih koji hrani, ajme!

  29. #779
    maxi's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Brussels
    Posts
    2,040

    Default

    ajme koliko postova na temu žlundri

    vraćam temu na jelovnike, evo par mojih omiljenih:
    za prilog: tikvice, luk i špek zgrilaš na gril tavi pa zaliješ maslinovim i s malo limunovog soka (ili zgriješiš s par kapi balzamica)= savršen prilog koji može stajati par dana u frižideru (ako preživi), fin je topao i hladan
    kad vam dosadi piletina probajte fini francuski recept za pileća prsa (u komadu s kosti): kožicu ne baciš, natrljaš soli i mariniraš u maslinovom sa puno limunovog soka i par grančica ružmarina. nakon par sati u friđu pečeš u pećnici prvo s kožom dolje pa gore. jako je fino i hladno
    konačno sam napravila i poriluk da mi bude fini, naravno dinstan sa špekom, malo putra i malo slatkog vrhnja

    evo par meni dobrih linkova na recepte, nadam se da ne ponavljam nečije linkove:
    http://www.modernpaleowarfare.com/
    http://yourlighterside.com/
    http://www.elanaspantry.com/gluten-free-recipes/
    http://fastpaleo.com/category/all-recipes/

  30. #780

    Default

    Al je balsamico grijeh???!

  31. #781

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    Quote Originally Posted by angelina1505 View Post
    Al je balsamico grijeh???!
    ocat općenito

    ja aceto ne volim, ali koristim jabučni i alkoholni stalno

    maxi, hvala na doprinosu, recepti su super, linkove pogledam kasnije

  32. #782
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Limun je zakon, savršena zamjena za bilo koji ocat

  33. #783
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    nisam dugo bila u DMu, tak da sam tek danas skužila da opet ima zobenih posija

  34. #784
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Kaže mi frendica (koja radi u DM-u) prije nekih mjesec dana "pa ja ne znam koji je vrag s tim zobenim posijama, ne da ih mi nismo mogli nabaviti iz Zagreba, nego ih nema u nabavi u Njemačkoj, ono totalna nestašica, a svaki dan mi uđe par žena i traži zobene posije. Ja je pitam za što oni to koriste, a kad ono dukan dijeta" Cijela europa na dukanu - the summer is coming

  35. #785

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    Quote Originally Posted by anchie76 View Post
    Kaže mi frendica (koja radi u DM-u) prije nekih mjesec dana "pa ja ne znam koji je vrag s tim zobenim posijama, ne da ih mi nismo mogli nabaviti iz Zagreba, nego ih nema u nabavi u Njemačkoj, ono totalna nestašica, a svaki dan mi uđe par žena i traži zobene posije. Ja je pitam za što oni to koriste, a kad ono dukan dijeta" Cijela europa na dukanu - the summer is coming


    meni na kraju baš drago da ih je nestalo...skroz sam ih prestala upotrebljavati. mislim da zadnje pakiranje što sam kupila imam preko mjesec dana

  36. #786
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Quote Originally Posted by kavofob View Post

    meni na kraju baš drago da ih je nestalo...skroz sam ih prestala upotrebljavati. mislim da zadnje pakiranje što sam kupila imam preko mjesec dana
    Bravo, ma uz bademovo i kokosovo brašno, ovo je totalno nepotrebno

    Evo vam jedne fine pogačice

    Pogačice od badema


    1,5 dcl bademovog brasna,
    1 zlica mljevenih lanenih sjemenki,
    1 zlica suncokretovih sjemenki,
    2 zlice psyliuma,
    1 zlicica sode,
    pola zlicice soli,
    2 zlice maslinovog ulja,
    2 jaja
    1 dcl vrhnja što masnijeg

    pustis da stoji 5 min i onda sa zlicom (ljepljivo je) grabis i stavis peci na masni papir.
    15 min kasnije na 200 stupnjevai gotovo
    Last edited by anchie76; 03.05.2013 at 15:42.

  37. #787
    maxi's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Brussels
    Posts
    2,040

    Default

    što mislite o paleo prženim lignjama? meni zvuči predobro da bi bilo istinito!
    http://www.health-bent.com/seafood/paleo-fried-calamari

  38. #788
    maxi's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Brussels
    Posts
    2,040

    Default

    evo našla sam i čiken nagetse za dječicu
    http://www.health-bent.com/poultry/p...hicken-nuggets

  39. #789
    mishekica's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,077

    Default

    Zapisujem se na listu onih koji prate temu. Nešto sve više razmišljam o tom LCHF-u pa da vidim kako to kod vas izgleda.
    Ne treba mi za mršavljenje, već čisto ono, kao promjena životnih navika.

  40. #790

    Default

    Neću prijeći na salatu bez octa, pa to je jedino jelo koje nisam morala posebno raditi za sebe. Neću i gotovo !


    Zobene pogacicama sad napravim dvije svako dva tjedna, pa i rjedje. Onda jednu jedan dan za doručak s maslacem, i jednu slijedeci. Pola one doze s bloga.


    Ja uopće nemam živaca jos za specijalna jela, ja sve jedem ko i prije, al sebi ne poham npr, njima da. I sebi povrtni prilog, a njima jos uvijek ponekad krumpir.

  41. #791

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    angelina, ni ja nemam živaca za specijalna jela, zato svi jedu što i ja

    napravim im tu i tamo krumpir, sad kad je došao mladi. dobiju i kruh kad se sjetim (rijetko se sjetim, ali što sad...glavno da nitko ne ostane gladan)

    salatu octim...nisam ni probala limunit, možda mi se svidi

  42. #792
    mishekica's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,077

    Default

    Mi skoro isključivo "limunimo". Ponekad jabučni ocat. Ili aceto.
    Mislim da nema bolje kombinacije od limuna i maslinovog ulja za salatu.

  43. #793

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    sutra probam limunit. sviđa mi se nova riječ

    anchie, super recept za pogačice, probam čim nađem povoljno bademe

  44. #794
    zasad skulirana's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    na jugu
    Posts
    3,403

    Default

    nisam znala sto je psyllium pa sam googlala...
    http://www.tportal.hr/lifestyle/zdra...ku-liniju.html
    nije nikog "proćeralo" ?

    ja bi trebala na anti-candida,sto je jos stroze od LCHF-a (evo ja te pogacice ne bi smjela radi vrhnja)...sve mi se cini da cu to odgodit do iza ljeta jer svo ovo voce koje ce uskoro pocet dozrijevati jednostavno ne mogu preskociti...

    ne svidja mi se sto bi trebala depat po mesu i jajima a nemogu bas doci do toliko domaceg....pa se onda kljukat antibioticima i svime ostalim iz te hrane se cini kontraproduktivnim....

  45. #795
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Quote Originally Posted by mishekica View Post
    Mislim da nema bolje kombinacije od limuna i maslinovog ulja za salatu.
    Potpis. I onda još naribati svježeg đumbira na zelenu salatu.. ajme prefino

  46. #796
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    ja ne volim limun u salati.

  47. #797

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    probala s limunom i odlično mi je...md ništa nije skužio

  48. #798
    MalaRiba's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    369

    Default

    Quote Originally Posted by zasad skulirana View Post

    ne svidja mi se sto bi trebala depat po mesu i jajima a nemogu bas doci do toliko domaceg....pa se onda kljukat antibioticima i svime ostalim iz te hrane se cini kontraproduktivnim....

    To i mene muči...a i fali mi recepata s povrćem. Svaki dan neko meso jedem, maštovita sam, uz to dinstam kupus, jedemo salatu (isključivo s limunom, ocat nisam kupila cca 3 godine), jedemo krem juhe od povrća, radim karfiol-pire. Ali, imate li samostalnih obroka s povrćem? Tu mi mašta totalno zakazuje....

  49. #799

    Default

    Ja jako volim popržiti na tavi narezani patlidžan, tikvicu, kapulu...nekad i paradajz, papriku, pa to naslagati u protvanj, odozgo češnjaka, nekad mozzarele kad je ima, ili nekog sira malo, ako nema onda tako jedem, a ako naribam sir, onda zapečem.
    I radim variva od povrća, stavim i krumpir za ostale, a ja ga zaobilazim po tanjuru.
    Ostalo baš da mi je samostalni obrok povrće za ručak, i nije. Samo ovo gore.

    Inače sam na -10 , od jučer, pa sam se počastila danas s bananom i jednim keksićem. Bezveze . Al ajde, treba se nagradit, samo šta mi je bilo bolje pojest pizzu, to bi bila nagrada jer ju baš volim, a ne ove dvije pi.darije. Budem onda kad ću bit na -20 .

  50. #800
    MalaRiba's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    369

    Default

    [QUOTE=angelina1505;2406077

    Inače sam na -10 .[/QUOTE]

    Bravo!!!

    Ja na - 1 i pol, a i nekako me nije briga, lijepo jedem i lijepo se osjećam

Page 16 of 36 FirstFirst ... 6141516171826 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •