Stranica 16 od 36 PrviPrvi ... 6141516171826 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 1783

Tema: LCHF recepti + što danas jedemo

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    369

    Početno

    Danas doručak/marenda 'izljevača' od naribanih tikvica, sira, kis. vrhnja, malo mekinja i jaja, zapečena u pećnici.
    Ručak gulaš, pire od cvjetače i puno zelene salate s mladom kapulom.
    Večera, ostaci od ručka.

  2. #2
    Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    Zagreb, Vidovec
    Postovi
    4,583

    Početno

    Pišem ovdje jer sam danas kupila avokado prema uputama sa linka koji je Anchie stavila, i nemam pojma što bi s njim. Što se radi s avokadom (osim gledanja u njega)?

  3. #3
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,717

    Početno

    Citiraj Storma prvotno napisa Vidi poruku
    Pišem ovdje jer sam danas kupila avokado prema uputama sa linka koji je Anchie stavila, i nemam pojma što bi s njim. Što se radi s avokadom (osim gledanja u njega)?
    prerežeš na pola, izvadiš košticu i pojedeš žlicom. naravno, ako voliš avokado. Košticu mošeš probosti s tri čačkalice i staviti u čašu s vodom. Nakon nekog vremana naraste korijen i listovi i imaš sobnu biljku (meni bi uvijek krepala prilikom stavljanja u teglicu sa zemljom).

    A za recepte s avokadom, nemam pojma. Netko će se već javiti

  4. #4
    susmiga avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    PGŽ
    Postovi
    330

    Početno

    ja uvijek avokado jedem ovako: prerežem, izvadim košticu, u udubljenje nakapam malo limunova soka, maslinovog ulja i jedem sa malom žličicom

  5. #5
    MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    369

    Početno

    Avokado u smoothie!! Recimo trećinu, pa s jagodama, ili bananama. Ako jedeš voće. Ako ne, na salatu s limunom i masl. uljem, posoljen s kuhanim jajima - mljac!
    Ili guacamole

  6. #6
    Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    Zagreb, Vidovec
    Postovi
    4,583

    Početno

    Hvala vam.

  7. #7
    maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Brussels
    Postovi
    2,040

    Početno

    super vam je tema, pratim vas i polako sam opet na lchf-u. zanima me gdje nabavljate dobar špek bez onih zlih dodataka. ovi od moje kumice su mi uvijek predimljeni i htjela bih naći drugdje. hvala za svaku info

  8. #8
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,717

    Početno

    Citiraj maxi prvotno napisa Vidi poruku
    super vam je tema, pratim vas i polako sam opet na lchf-u. zanima me gdje nabavljate dobar špek bez onih zlih dodataka. ovi od moje kumice su mi uvijek predimljeni i htjela bih naći drugdje. hvala za svaku info
    biciklom prek kvatrića svako jutro, i valjda ćeš naletiti. Ne znam točno kaj voliš, ali ja sam nedavno kupila - čak je i MM rekao da je dobar. Žena dolazi srijedom i subotom, valjda ima još špeka

  9. #9
    Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    Zagreb, Vidovec
    Postovi
    4,583

    Početno

    Što nije loše jer u međuvremenu moram napraviti i kokosovo mlijeko.

  10. #10
    Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    Zagreb, Vidovec
    Postovi
    4,583

    Početno

    Moj avokado još nije zreo, pa ćemo se gledati još par dana :D

  11. #11
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Koketiram s LCHFom

  12. #12
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Napisala cijeli recept za kruh od cistog lana i ode. Grrrh. Budem ponovila.

  13. #13
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Kruh od lanenih sjemenki

    2 salice mljevenog lana
    1 zlica pp
    1 zlicica soli
    5 jaja
    0.5 salice vode
    10-12 zlica ulja (maslinovo, kokosovo, laneno)

    Istuci tekuci dio, dodati suhi, promijesati, pustiti 2-3 minute (ne dulje jer se previse stegne), izlijati na protvu oblozenu papirom, razvuci zlicom na zeljenu debljinu i peci na 175*C dvadesetak minuta. Probam prstom i kad je kruh elastican, izvadim.

  14. #14
    MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    369

    Početno

    Uf...za vikend se ub'la od punjenih balancana. Ono, nije bilo granice. Al kad ja tako volim balancane.....Danas piletina i kupus za ručak, ostatak dana salata i kava.

  15. #15
    mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,235

    Početno

    skuhala sam sad prvi put juhu od kosti. sta da radim s tolikim žlundrama od kosti? ne mogu to sama pojesti sad navecer, mm se okrece zeludac na to tak da ostajem sama na tome do daljnjeg.
    mogu spremiti za sutra? kako je to kod vas? zamrznete? pašteta? ostavite u juhi?
    bez ideje sam, a moram to nekako sad "pospremiti"

  16. #16
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,730

    Početno

    Meni uopće nije jasno o kakvim vi zlundrama pricate ? Kosti bacis , juhu procedis , meso pojedes .
    Kad kuham juhu kupim mišić , a junece kosti dobijem gratis u mesnici. Kasnije kosti pobjede pas , meso pojedemo za ručak ili napravim od njega hladnu salatu drugi dan , a juhu procjedim i jedem ( ili spremim).

  17. #17

    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    859

    Početno

    Ja ih Ostavim u toj juhi, pa kad to jedem slijedecih dana, jedem i zlundre.

    sirius, pa kosti su pune tih zlundri, to sve treba ocistiti i iznutra i izvana i jesti u juhi.

  18. #18
    mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,235

    Početno

    pa žlundre oko kosti i srž kosti- ono što daješ psu
    sretan tvoj pas!
    evo sa bloga recenica o tome:
    Kad procijedimo juhu vrlo je važno da odvojimo sve one masne i želatinozne dijelove oko kostiju i da izvučemo srž iz kostiju, to su najzdraviji dijelovi jer osiguravaju najbolje ljekovito sredstvo za zacjeljivanje crijevne stijenke. Samo gole kosti se bacaju.

  19. #19
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,730

    Početno

    I da najčešće tražim kosti koje nisu oko zglobova , pa imaju manje zlundri.

  20. #20
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,730

    Početno

    Cuj, ti ih jedi ako ti je fino . :D
    ja ih pojedem ako mi se jedu , tople . Ili ih dam psu i mačku . Ne opterecujem se pretjerano time kao sto se vidi. Ali podgrijane ih ne bi jela jer mi nisu ukusne.

  21. #21
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,717

    Početno

    Meni je to sve oko kosti baš fino - a kosti koje ja dobijem u mesnici uopće nemaju puno tih žila, žlundri ili kajje to već.

  22. #22

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    ja volim žlundre

  23. #23
    mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,235

    Početno

    i ja volim, al brate mili ne mogu pojesti toliko odjednom
    ostavila sam u frižideru pa cu ubacivati u juhu kako budemo jeli, ak ne bu dobro, dat cu psu ili macki (lutalici)

  24. #24
    Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    Zagreb, Vidovec
    Postovi
    4,583

    Početno

    žlundre :blje:

  25. #25

    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    859

    Početno

    Kupila kosti kod drugog mesara, sve isto radila, juha nije zelatinasta nego tekuća :

  26. #26
    mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,235

    Početno

    moja je želatinasta
    čitala sam da postane želatinasta ako ju dovoljno dugo kuhas, minimalno 6h na lagano

  27. #27

    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    859

    Početno

    Pa i moja je inace u uvijek zelatinasta, samo su sAd kosti od drugog mesara. Čudno. Il ne, ko zna čime ih koji hrani, ajme!

  28. #28
    maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Brussels
    Postovi
    2,040

    Početno

    ajme koliko postova na temu žlundri

    vraćam temu na jelovnike, evo par mojih omiljenih:
    za prilog: tikvice, luk i špek zgrilaš na gril tavi pa zaliješ maslinovim i s malo limunovog soka (ili zgriješiš s par kapi balzamica)= savršen prilog koji može stajati par dana u frižideru (ako preživi), fin je topao i hladan
    kad vam dosadi piletina probajte fini francuski recept za pileća prsa (u komadu s kosti): kožicu ne baciš, natrljaš soli i mariniraš u maslinovom sa puno limunovog soka i par grančica ružmarina. nakon par sati u friđu pečeš u pećnici prvo s kožom dolje pa gore. jako je fino i hladno
    konačno sam napravila i poriluk da mi bude fini, naravno dinstan sa špekom, malo putra i malo slatkog vrhnja

    evo par meni dobrih linkova na recepte, nadam se da ne ponavljam nečije linkove:
    http://www.modernpaleowarfare.com/
    http://yourlighterside.com/
    http://www.elanaspantry.com/gluten-free-recipes/
    http://fastpaleo.com/category/all-recipes/

  29. #29

    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    859

    Početno

    Al je balsamico grijeh???!

  30. #30

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    Citiraj angelina1505 prvotno napisa Vidi poruku
    Al je balsamico grijeh???!
    ocat općenito

    ja aceto ne volim, ali koristim jabučni i alkoholni stalno

    maxi, hvala na doprinosu, recepti su super, linkove pogledam kasnije

  31. #31
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Limun je zakon, savršena zamjena za bilo koji ocat

  32. #32
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,717

    Početno

    nisam dugo bila u DMu, tak da sam tek danas skužila da opet ima zobenih posija

  33. #33
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Kaže mi frendica (koja radi u DM-u) prije nekih mjesec dana "pa ja ne znam koji je vrag s tim zobenim posijama, ne da ih mi nismo mogli nabaviti iz Zagreba, nego ih nema u nabavi u Njemačkoj, ono totalna nestašica, a svaki dan mi uđe par žena i traži zobene posije. Ja je pitam za što oni to koriste, a kad ono dukan dijeta" Cijela europa na dukanu - the summer is coming

  34. #34

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Kaže mi frendica (koja radi u DM-u) prije nekih mjesec dana "pa ja ne znam koji je vrag s tim zobenim posijama, ne da ih mi nismo mogli nabaviti iz Zagreba, nego ih nema u nabavi u Njemačkoj, ono totalna nestašica, a svaki dan mi uđe par žena i traži zobene posije. Ja je pitam za što oni to koriste, a kad ono dukan dijeta" Cijela europa na dukanu - the summer is coming


    meni na kraju baš drago da ih je nestalo...skroz sam ih prestala upotrebljavati. mislim da zadnje pakiranje što sam kupila imam preko mjesec dana

  35. #35
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku

    meni na kraju baš drago da ih je nestalo...skroz sam ih prestala upotrebljavati. mislim da zadnje pakiranje što sam kupila imam preko mjesec dana
    Bravo, ma uz bademovo i kokosovo brašno, ovo je totalno nepotrebno

    Evo vam jedne fine pogačice

    Pogačice od badema


    1,5 dcl bademovog brasna,
    1 zlica mljevenih lanenih sjemenki,
    1 zlica suncokretovih sjemenki,
    2 zlice psyliuma,
    1 zlicica sode,
    pola zlicice soli,
    2 zlice maslinovog ulja,
    2 jaja
    1 dcl vrhnja što masnijeg

    pustis da stoji 5 min i onda sa zlicom (ljepljivo je) grabis i stavis peci na masni papir.
    15 min kasnije na 200 stupnjevai gotovo
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 03.05.2013. at 16:42

  36. #36
    maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Brussels
    Postovi
    2,040

    Početno

    evo našla sam i čiken nagetse za dječicu
    http://www.health-bent.com/poultry/p...hicken-nuggets

  37. #37
    maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Brussels
    Postovi
    2,040

    Početno

    što mislite o paleo prženim lignjama? meni zvuči predobro da bi bilo istinito!
    http://www.health-bent.com/seafood/paleo-fried-calamari

  38. #38
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Zapisujem se na listu onih koji prate temu. Nešto sve više razmišljam o tom LCHF-u pa da vidim kako to kod vas izgleda.
    Ne treba mi za mršavljenje, već čisto ono, kao promjena životnih navika.

  39. #39

    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    859

    Početno

    Neću prijeći na salatu bez octa, pa to je jedino jelo koje nisam morala posebno raditi za sebe. Neću i gotovo !


    Zobene pogacicama sad napravim dvije svako dva tjedna, pa i rjedje. Onda jednu jedan dan za doručak s maslacem, i jednu slijedeci. Pola one doze s bloga.


    Ja uopće nemam živaca jos za specijalna jela, ja sve jedem ko i prije, al sebi ne poham npr, njima da. I sebi povrtni prilog, a njima jos uvijek ponekad krumpir.

  40. #40

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    angelina, ni ja nemam živaca za specijalna jela, zato svi jedu što i ja

    napravim im tu i tamo krumpir, sad kad je došao mladi. dobiju i kruh kad se sjetim (rijetko se sjetim, ali što sad...glavno da nitko ne ostane gladan)

    salatu octim...nisam ni probala limunit, možda mi se svidi

  41. #41
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Mi skoro isključivo "limunimo". Ponekad jabučni ocat. Ili aceto.
    Mislim da nema bolje kombinacije od limuna i maslinovog ulja za salatu.

  42. #42
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da nema bolje kombinacije od limuna i maslinovog ulja za salatu.
    Potpis. I onda još naribati svježeg đumbira na zelenu salatu.. ajme prefino

  43. #43

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    sutra probam limunit. sviđa mi se nova riječ

    anchie, super recept za pogačice, probam čim nađem povoljno bademe

  44. #44
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    nisam znala sto je psyllium pa sam googlala...
    http://www.tportal.hr/lifestyle/zdra...ku-liniju.html
    nije nikog "proćeralo" ?

    ja bi trebala na anti-candida,sto je jos stroze od LCHF-a (evo ja te pogacice ne bi smjela radi vrhnja)...sve mi se cini da cu to odgodit do iza ljeta jer svo ovo voce koje ce uskoro pocet dozrijevati jednostavno ne mogu preskociti...

    ne svidja mi se sto bi trebala depat po mesu i jajima a nemogu bas doci do toliko domaceg....pa se onda kljukat antibioticima i svime ostalim iz te hrane se cini kontraproduktivnim....

  45. #45
    MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    369

    Početno

    Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku

    ne svidja mi se sto bi trebala depat po mesu i jajima a nemogu bas doci do toliko domaceg....pa se onda kljukat antibioticima i svime ostalim iz te hrane se cini kontraproduktivnim....

    To i mene muči...a i fali mi recepata s povrćem. Svaki dan neko meso jedem, maštovita sam, uz to dinstam kupus, jedemo salatu (isključivo s limunom, ocat nisam kupila cca 3 godine), jedemo krem juhe od povrća, radim karfiol-pire. Ali, imate li samostalnih obroka s povrćem? Tu mi mašta totalno zakazuje....

  46. #46
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,717

    Početno

    ja ne volim limun u salati.

  47. #47

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    probala s limunom i odlično mi je...md ništa nije skužio

  48. #48

    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    859

    Početno

    Ja jako volim popržiti na tavi narezani patlidžan, tikvicu, kapulu...nekad i paradajz, papriku, pa to naslagati u protvanj, odozgo češnjaka, nekad mozzarele kad je ima, ili nekog sira malo, ako nema onda tako jedem, a ako naribam sir, onda zapečem.
    I radim variva od povrća, stavim i krumpir za ostale, a ja ga zaobilazim po tanjuru.
    Ostalo baš da mi je samostalni obrok povrće za ručak, i nije. Samo ovo gore.

    Inače sam na -10 , od jučer, pa sam se počastila danas s bananom i jednim keksićem. Bezveze . Al ajde, treba se nagradit, samo šta mi je bilo bolje pojest pizzu, to bi bila nagrada jer ju baš volim, a ne ove dvije pi.darije. Budem onda kad ću bit na -20 .

  49. #49
    MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009
    Postovi
    369

    Početno

    [QUOTE=angelina1505;2406077

    Inače sam na -10 .[/QUOTE]

    Bravo!!!

    Ja na - 1 i pol, a i nekako me nije briga, lijepo jedem i lijepo se osjećam

  50. #50

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    bravo Angelina

    baš me veseli tvojih -10

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •