danas pravim mojima punjene paprike ali uz namočeni kruh i pečene u rerni.
Sad sebi bi isto nešto iskombinirala i smišljam šta bi moglo, tikve, patliđan...
šta bi mogla dodati u meso?
karfiola nemam
Ja sam zadnji put dodala tikvicu, nije mi bilo baš. Idući put ću staviti mrkve i svježeg sira, ako nema karfiola.
ja ne stavim nis, tj. stavim sve zacine ali rizu ne i nis im ne fali
meni tako bude pretvrdo
ne znam kako bi išla narivana tikvica
neće ti biti tvrdo ako meso prethodno prodinstaš
onda je skroz rahlo
Meni nije tvrdo ni kada ne prodinstam
Napravim s jajem, začinima i frknem kuhati..čisto ok izađe.
Dosta dugo kuham, možda je u tome štos.
Stavila sam dosta luka,celera, malo paprike i jedno šalicu patliđana.
sve narezala na sitne kockice i malo prodinstala, pomješala sa istom količinom mesa, napunila paprike i spekla u rerni, kad je bilo gotovo stavila malo kiselog vrhnja
Meni je bilo fino.
JHaja mi je ponestalo, da sam ih imala sigurno bi ih stavila.
Posljednje uređivanje od Kosjenka : 28.08.2013. at 18:26
Bas sam se danas pitala kakav je lchf trend oko Nove godine glede sarme i rize u njoj. Mislim da ce mi to biti jedini prekrsaj, ne bi prezivjela proc pored lonca maminih sarmi!
u arambašiće ne ide riža
u čemu je problem
zna li netko je li možda mozzarella poželjnija od drugih sireva, mlijeka, jogurta i vrhnja obzirom na količinu UH?
Evo, pročekiraj http://body.ba/tablica-kalorija
pa da - špek! umjesto riže, kako mi samo to nije palo na pamet
ove zime kupujem 10 tabli špeka za sušenje![]()
Jedno pitanje, pretpostavljam da će ovdje netko znati:
kad se u receptima spominje bademovo brašno, je li to samo mljeveni badem ili se treba postići finija tekstura?
Kavofobica i ja isto :D
Toga nikad dosta, i domačih kulenovih seka...ma milina.
Pomikaki mislim da bi trebalo biti finije jer kolač ispadne bolji što sam skužila tek kad sam nabavila mlin za kavu.
e da, kolači su i meni bolji otkad imam mlinac za kavu
dorucak
pecena jaja, kiselo vrhnje i svjeza paprika (vise od pola su mi pojele curke, a sram me rec ali prvi put sam pekla jaja za dorucak, iako je muz frknuo vecer prije da on ne misli jesti jaja za dorucak![]()
onda sam morala jos dodati i smoothie od kiselog mlijeka, zamrznutih malina, pola avokada i 1 banane (i na to su cure navalile ko lude, srce mi je ko kuca)
hoce me ta jedna banana kostati nemrsavljenja ili bi mogla ponekad?
rucak. prefina krem juha od brokule, sa brdom vrhnja i maslac i onda jos u tanjur zlicu kiselog vrhnja
za veceru ce biti pire od cvjetace (stavim malo muskatnog orascica pa ne smrdi po cvijetaci), riba u umaku od vrhnja, zelje salata sa grilanim orasima
jel to to?
bas ste mi puno pomogle sa vasim primjerima da skuzim o cemu se tu radi.hvala
sophie, jelovnik ti je odličan
mene banana nije koštala mršavljenja, probaj pa izbaci ako ne ide s bananom
La-la squo, evo recepta![]()
to sam zaboravila napisati. Odlično si ispala![]()
moj ručak od neki dan: http://public.fotki.com/Roza2012/lchf/img-1775.html
a ja sam mislila da si i ti promijenila avatar![]()
Zuzanina gluten free pizza. Fakat zanimljivo izgleda, morat ću probati.
Posljednje uređivanje od anchie76 : 29.08.2013. at 14:53
Neeee ode jedan od upecatljivijih avatara na rodi!!! To vise nisi ti, meni se kao iskrenom kavofilu ona prekrizena salica bas dopadala!
Glede povratka na temu topika, nastavljam u Anchinom tonu - ja sam napravila pizzu na patližanu, govorili smo početkom ljeta o pizzi na tikvici i pizzi na patlidžanu i ova zadnja je definitivno bolja.
Danas imam lchf doručak i ručak:
D: svježa paprika s veronikinim kajmakom
R: sataraš (kapula, tikvice, paprika, rajčica+jaja) - ovo obožavam, napravim povrće navečer, ujutro ubacim jaja+grana padano sir, spečem, malo pustim da se ohladi, pa u posudicu.
V: ne znam još, možda malo badema s kokosovim uljem (navukla sam se na ovo)
Meni bi ova pizza bila kao kolač, jako povezujem bademe s kolačima![]()
ali fora je skroz kaj se peče u tavici.
http://www.hranaipice.com/firma.aspx?f=3442 ovo sam dobila od rodbine iz Srbije i Bože što je finooooo, malo su ljute paprike ali taman tako volimo, savršeno idu uz domaći špek
Nakon što sam počela raditi ovaj način prehrane mi je postao neizvediv, ali sam se prisilila jer sam imala problema sa padom imuniteta i željezom.
već tjedan dana uspješno bavim, ne znam jel brljam ali dobro se osječam.
doručkujem uglavnom jaja, domaću slaninu, paradajza ponekd, sir svježi, šunku. danas sam malo goude pojela jer mi se bilo frka ništa drugo nije bilo.
Ručak kako kada, danas ću vjerojatno neku ribu na žaru na poslu pojesti i blivu s tim, inaće preživim na malo borovnica ili nektarini do navećer.
Večeram npr. pileće ražnjiće na svinjskoj masti pećem i šopsku slatu.
Meso s grilla i krastavce s vrhnjem i češnjakom, jučer sam radil salatu od tune, tunu u maslinovom sa pomješala sa jedim paradajzom, pola svj. krastavca i malo feta sira.
Mislite da je ok?
Za doručak na poslu ja si uzmem granole u vrečici pa s mlijekom pojedem u šalici ili kupim zrnati sir pa s rajčicom pojedem ili malo šunke kupim isto s salatom.
Kupim si vrečicu badema pa imam na poslu za krizu ili čak jednu crnu čoksu za pojesti kockicu s kavom.
ovo izgleda mljac anchie!
ja sam danas napravila ovaj kruh, imala sam prezrele banane i iskoristili smo priliku. samo smo ga stavili u kalupe za muffine, i baš je bilo mljac nestali su 12 komada u trenu.
Jel ide voće , ja smatim jednu nekarinu na poslu!?
Kako da si organiziram ranojutarnji doručak, prije posla ili putem?
idem dosta rano oko 6:30, pa ne stigne peći jaja i sl.?
Mogu li jesti zelene mahune one olovke, pa napraviti neku salatu s tim?
Koliko mliječnog?
ok, hajedmo od pocetka.
zasto lchf? Zbog zdravlja ili mrsavljenja? Kako se osjecas nakon voca ? Ako je dobro , i bez prevelike gladi kasnije , tada ga jedi.
da li si gladna ranom zorom ? Ako nisi ne trebas jesti. Uzmi samo kavu ili caj , a jedi kad osjetis glad.
mahune moze kako god zelis.
mlijecno isto tako ,ako ti odgovara tada ga konzumiraj , uvjet je sa je punomasno , a ne posno.
Posljednje uređivanje od sirius : 30.08.2013. at 23:01
a ne bih ja jela voće koje je očišćeno prenoćilo u šejku
evo, ja sad umirem od gladi, budna sam od 4
i organizam mi traži, i mogao bi podnijeti, samo voće
a gladna sam toliko da mi se povraća
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 07.09.2013. at 14:39
ma jesam
do tad nisam imala vremena, morala sam nešto završiti
bilježim se na temu
kavafobčitam tvoju priču i ko da sebe vidim