Stranica 28 od 36 PrviPrvi ... 182627282930 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,351 do 1,400 od 1783

Tema: LCHF recepti + što danas jedemo

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    La-la squo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    59

    Početno

    Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    La-la, tvoja susjeda niže je radila prefin desert u koji ide pire bundeve, jaja i maslac badema (+ još neki začini). Prefin je totalno kolač, sočan ludilo. Ako hoćeš cimnem je za recept
    moze
    u ovaj moj je isto isao pire bndeve, bademovo brasno, kokosovo brasno, jaja, klincici, cimet, med... opcionalno orasi...hebemu tako dobro sastojci zvuce a tako sam razocarana bila rezultatom i jos sve morala bacit u smece grrrrrr

  2. #2

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    Citiraj La-la squo prvotno napisa Vidi poruku
    moze
    u ovaj moj je isto isao pire bndeve, bademovo brasno, kokosovo brasno, jaja, klincici, cimet, med... opcionalno orasi...hebemu tako dobro sastojci zvuce a tako sam razocarana bila rezultatom i jos sve morala bacit u smece grrrrrr
    ne mogu vjerovati, baš zvuči mljac

    ali hvala ti na ovome, baš sam mislila raditi pumpkin bread, sad neću

  3. #3
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,971

    Početno

    danas pravim mojima punjene paprike ali uz namočeni kruh i pečene u rerni.
    Sad sebi bi isto nešto iskombinirala i smišljam šta bi moglo, tikve, patliđan...
    šta bi mogla dodati u meso?
    karfiola nemam

  4. #4
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,680

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    danas pravim mojima punjene paprike ali uz namočeni kruh i pečene u rerni.
    Sad sebi bi isto nešto iskombinirala i smišljam šta bi moglo, tikve, patliđan...
    šta bi mogla dodati u meso?
    karfiola nemam
    Orahe ili bademe.

  5. #5
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    sezam je moja mama dodavala

  6. #6

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    Ja sam zadnji put dodala tikvicu, nije mi bilo baš. Idući put ću staviti mrkve i svježeg sira, ako nema karfiola.

  7. #7
    Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,700

    Početno

    ja ne stavim nis, tj. stavim sve zacine ali rizu ne i nis im ne fali

  8. #8
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    meni tako bude pretvrdo

    ne znam kako bi išla narivana tikvica

  9. #9

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Postovi
    6,841

    Početno

    Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    meni tako bude pretvrdo

    ne znam kako bi išla narivana tikvica
    Ja nikad nisam dodavala rižu, to se kod nas ne dodaje (ni u sarmu). U meso dodam malo špeka, bolje da je masniji. U sjeckalici ga prethodno usitnim zajedno s peršinom i češnjakom. I nije tvrdo.
    Posljednje uređivanje od martinaP : 29.08.2013. at 07:17

  10. #10
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    neće ti biti tvrdo ako meso prethodno prodinstaš
    onda je skroz rahlo

  11. #11
    ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    928

    Početno

    Meni nije tvrdo ni kada ne prodinstam

    Napravim s jajem, začinima i frknem kuhati..čisto ok izađe.
    Dosta dugo kuham, možda je u tome štos.

  12. #12
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,971

    Početno

    Stavila sam dosta luka,celera, malo paprike i jedno šalicu patliđana.
    sve narezala na sitne kockice i malo prodinstala, pomješala sa istom količinom mesa, napunila paprike i spekla u rerni, kad je bilo gotovo stavila malo kiselog vrhnja
    Meni je bilo fino.
    JHaja mi je ponestalo, da sam ih imala sigurno bi ih stavila.
    Posljednje uređivanje od Kosjenka : 28.08.2013. at 18:26

  13. #13
    Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012
    Postovi
    1,287

    Početno

    Bas sam se danas pitala kakav je lchf trend oko Nove godine glede sarme i rize u njoj. Mislim da ce mi to biti jedini prekrsaj, ne bi prezivjela proc pored lonca maminih sarmi!

  14. #14
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    u arambašiće ne ide riža
    u čemu je problem

  15. #15
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    zna li netko je li možda mozzarella poželjnija od drugih sireva, mlijeka, jogurta i vrhnja obzirom na količinu UH?

  16. #16

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    zna li netko je li možda mozzarella poželjnija od drugih sireva, mlijeka, jogurta i vrhnja obzirom na količinu UH?
    Evo, pročekiraj http://body.ba/tablica-kalorija

  17. #17

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    pa da - špek! umjesto riže, kako mi samo to nije palo na pamet

    ove zime kupujem 10 tabli špeka za sušenje

  18. #18
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    ooh, pa zapravo je najbolji izbor!
    hvala

  19. #19
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Jedno pitanje, pretpostavljam da će ovdje netko znati:
    kad se u receptima spominje bademovo brašno, je li to samo mljeveni badem ili se treba postići finija tekstura?

  20. #20
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Jedno pitanje, pretpostavljam da će ovdje netko znati:
    kad se u receptima spominje bademovo brašno, je li to samo mljeveni badem ili se treba postići finija tekstura?
    mljeveni badem, što finije mljeven to bolje

  21. #21
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    mljeveni badem, što finije mljeven to bolje
    hvala

  22. #22
    ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    928

    Početno

    Kavofobica i ja isto :D
    Toga nikad dosta, i domačih kulenovih seka...ma milina.
    Pomikaki mislim da bi trebalo biti finije jer kolač ispadne bolji što sam skužila tek kad sam nabavila mlin za kavu.

  23. #23

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    e da, kolači su i meni bolji otkad imam mlinac za kavu

  24. #24

    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Postovi
    248

    Početno

    dorucak
    pecena jaja, kiselo vrhnje i svjeza paprika (vise od pola su mi pojele curke, a sram me rec ali prvi put sam pekla jaja za dorucak, iako je muz frknuo vecer prije da on ne misli jesti jaja za dorucak
    onda sam morala jos dodati i smoothie od kiselog mlijeka, zamrznutih malina, pola avokada i 1 banane (i na to su cure navalile ko lude, srce mi je ko kuca)
    hoce me ta jedna banana kostati nemrsavljenja ili bi mogla ponekad?
    rucak. prefina krem juha od brokule, sa brdom vrhnja i maslac i onda jos u tanjur zlicu kiselog vrhnja
    za veceru ce biti pire od cvjetace (stavim malo muskatnog orascica pa ne smrdi po cvijetaci), riba u umaku od vrhnja, zelje salata sa grilanim orasima
    jel to to?
    bas ste mi puno pomogle sa vasim primjerima da skuzim o cemu se tu radi.hvala

  25. #25

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    sophie, jelovnik ti je odličan

    mene banana nije koštala mršavljenja, probaj pa izbaci ako ne ide s bananom

  26. #26
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,700

    Početno

    kavafob, dobar ti je avatar

  27. #27

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Postovi
    3,186

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    kavafob, dobar ti je avatar
    dobro sam ispala, jelda

  28. #28
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    La-la squo, evo recepta

  29. #29
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,700

    Početno

    to sam zaboravila napisati. Odlično si ispala

  30. #30
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,721

  31. #31
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,700

    Početno

    a ja sam mislila da si i ti promijenila avatar

  32. #32
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Zuzanina gluten free pizza. Fakat zanimljivo izgleda, morat ću probati.
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 29.08.2013. at 14:53

  33. #33
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,971

    Početno

    Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Zuzanina gluten free pizza. Fakat zanimljivo izgleda, morat ću probati.
    ovo dobro izgleda

  34. #34
    Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012
    Postovi
    1,287

    Početno

    Neeee ode jedan od upecatljivijih avatara na rodi!!! To vise nisi ti, meni se kao iskrenom kavofilu ona prekrizena salica bas dopadala!

    Glede povratka na temu topika, nastavljam u Anchinom tonu - ja sam napravila pizzu na patližanu, govorili smo početkom ljeta o pizzi na tikvici i pizzi na patlidžanu i ova zadnja je definitivno bolja.

  35. #35
    Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    6,003

    Početno

    Danas imam lchf doručak i ručak:

    D: svježa paprika s veronikinim kajmakom
    R: sataraš (kapula, tikvice, paprika, rajčica+jaja) - ovo obožavam, napravim povrće navečer, ujutro ubacim jaja+grana padano sir, spečem, malo pustim da se ohladi, pa u posudicu.
    V: ne znam još, možda malo badema s kokosovim uljem (navukla sam se na ovo)

  36. #36
    ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    928

    Početno

    Meni bi ova pizza bila kao kolač, jako povezujem bademe s kolačima
    ali fora je skroz kaj se peče u tavici.
    http://www.hranaipice.com/firma.aspx?f=3442 ovo sam dobila od rodbine iz Srbije i Bože što je finooooo, malo su ljute paprike ali taman tako volimo, savršeno idu uz domaći špek

  37. #37
    superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    1,395

    Početno

    Nakon što sam počela raditi ovaj način prehrane mi je postao neizvediv, ali sam se prisilila jer sam imala problema sa padom imuniteta i željezom.
    već tjedan dana uspješno bavim, ne znam jel brljam ali dobro se osječam.
    doručkujem uglavnom jaja, domaću slaninu, paradajza ponekd, sir svježi, šunku. danas sam malo goude pojela jer mi se bilo frka ništa drugo nije bilo.
    Ručak kako kada, danas ću vjerojatno neku ribu na žaru na poslu pojesti i blivu s tim, inaće preživim na malo borovnica ili nektarini do navećer.
    Večeram npr. pileće ražnjiće na svinjskoj masti pećem i šopsku slatu.
    Meso s grilla i krastavce s vrhnjem i češnjakom, jučer sam radil salatu od tune, tunu u maslinovom sa pomješala sa jedim paradajzom, pola svj. krastavca i malo feta sira.
    Mislite da je ok?

  38. #38
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Citiraj superx prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon što sam počela raditi ovaj način prehrane mi je postao neizvediv, ali sam se prisilila jer sam imala problema sa padom imuniteta i željezom.
    već tjedan dana uspješno bavim, ne znam jel brljam ali dobro se osječam.
    doručkujem uglavnom jaja, domaću slaninu, paradajza ponekd, sir svježi, šunku. danas sam malo goude pojela jer mi se bilo frka ništa drugo nije bilo.
    Ručak kako kada, danas ću vjerojatno neku ribu na žaru na poslu pojesti i blivu s tim, inaće preživim na malo borovnica ili nektarini do navećer.
    Večeram npr. pileće ražnjiće na svinjskoj masti pećem i šopsku slatu.
    Meso s grilla i krastavce s vrhnjem i češnjakom, jučer sam radil salatu od tune, tunu u maslinovom sa pomješala sa jedim paradajzom, pola svj. krastavca i malo feta sira.
    Mislite da je ok?
    Zašto ne bi bilo Samo gledaj da imaš više povrća i da dosta masnoća konzumiraš. Dosta ti je proteina u prehrani.

  39. #39
    ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    928

    Početno

    Za doručak na poslu ja si uzmem granole u vrečici pa s mlijekom pojedem u šalici ili kupim zrnati sir pa s rajčicom pojedem ili malo šunke kupim isto s salatom.
    Kupim si vrečicu badema pa imam na poslu za krizu ili čak jednu crnu čoksu za pojesti kockicu s kavom.

  40. #40
    Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    T-dot
    Postovi
    2,294

    Početno

    ovo izgleda mljac anchie!

    ja sam danas napravila ovaj kruh, imala sam prezrele banane i iskoristili smo priliku. samo smo ga stavili u kalupe za muffine, i baš je bilo mljac nestali su 12 komada u trenu.

  41. #41
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    I ja sam radila taj kao muffine, izvrstan je

  42. #42
    superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    1,395

    Početno

    Jel ide voće , ja smatim jednu nekarinu na poslu!?
    Kako da si organiziram ranojutarnji doručak, prije posla ili putem?
    idem dosta rano oko 6:30, pa ne stigne peći jaja i sl.?
    Mogu li jesti zelene mahune one olovke, pa napraviti neku salatu s tim?
    Koliko mliječnog?

  43. #43
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,680

    Početno

    Citiraj superx prvotno napisa Vidi poruku
    Jel ide voće , ja smatim jednu nekarinu na poslu!?
    Kako da si organiziram ranojutarnji doručak, prije posla ili putem?
    idem dosta rano oko 6:30, pa ne stigne peći jaja i sl.?
    Mogu li jesti zelene mahune one olovke, pa napraviti neku salatu s tim?
    Koliko mliječnog?
    ok, hajedmo od pocetka.
    zasto lchf? Zbog zdravlja ili mrsavljenja? Kako se osjecas nakon voca ? Ako je dobro , i bez prevelike gladi kasnije , tada ga jedi.
    da li si gladna ranom zorom ? Ako nisi ne trebas jesti. Uzmi samo kavu ili caj , a jedi kad osjetis glad.
    mahune moze kako god zelis.
    mlijecno isto tako ,ako ti odgovara tada ga konzumiraj , uvjet je sa je punomasno , a ne posno.
    Posljednje uređivanje od sirius : 30.08.2013. at 23:01

  44. #44
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    Citiraj superx prvotno napisa Vidi poruku
    Kako da si organiziram ranojutarnji doručak, prije posla ili putem?
    idem dosta rano oko 6:30, pa ne stigne peći jaja i sl.?
    pa skuhaj si pobogu jaje u tvrdo navecer,oguli i ceka te ujutro,jos uz to malo sunke i voila...
    ili navecer napravi shake sa vrhnjem/mileramom/jogurtom + neko voce i to onda ujutro samo srknes...

  45. #45
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a ne bih ja jela voće koje je očišćeno prenoćilo u šejku

    evo, ja sad umirem od gladi, budna sam od 4
    i organizam mi traži, i mogao bi podnijeti, samo voće
    a gladna sam toliko da mi se povraća

  46. #46
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,680

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    a ne bih ja jela voće koje je očišćeno prenoćilo u šejku

    evo, ja sad umirem od gladi, budna sam od 4
    i organizam mi traži, i mogao bi podnijeti, samo voće
    a gladna sam toliko da mi se povraća
    Pa onda jedi , zeno. Ne tipkaj po forumu.

  47. #47
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    a ne bih ja jela voće koje je očišćeno prenoćilo u šejku
    a neocisceno?
    sto ce se strašnoga dogodit šejku u fižideru preko noci? a dobro,moze onda navecer samo oprat i pripremit voce pa ujutro ubacit u shake,bzzzzz i popit,moze tako?
    jel' ti ono ne bi ni opranu robu drzala u masini par sati?
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 07.09.2013. at 14:39

  48. #48
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    a neocisceno?
    sto ce se strašnoga dogodit šejku u fižideru preko noci? a dobro,moze onda navecer samo oprat i pripremit voce pa ujutro ubacit u shake,bzzzzz i popit,moze tako?
    jel' ti ono ne bi ni opranu robu drzala u masini par sati?
    naravno da ne bih

    ne znam što će se dogoditi, ali meni je to bljak
    radije jabuku u ruku i jesti, nego je preko noći držati u jogurtu

  49. #49
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ma jesam
    do tad nisam imala vremena, morala sam nešto završiti

  50. #50
    nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    split
    Postovi
    903

    Početno

    bilježim se na temu
    kavafob čitam tvoju priču i ko da sebe vidim

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •