dajete ideje za hokaido, osim juhe i pečene uz meso.
možda neki kolač ili pogačice, tako nešto da mogu koji zalogaj za doručak, večeru
još kada bi moglo stajati koji dan u frižideru...
dajete ideje za hokaido, osim juhe i pečene uz meso.
možda neki kolač ili pogačice, tako nešto da mogu koji zalogaj za doručak, večeru
još kada bi moglo stajati koji dan u frižideru...
ima jedan fini kolač sa hokaidom, guglaj paleo squash cheesecake. ima i nešto ka coolinarci. donji dio je od jaja, maslaca i kokos brašna a fila od svježeg sira ili milerama plus hokaidom. mljac.
ovo djeluje dobro http://glutenfreehappytummy.blogspot...scd-paleo.html
muž i ja smo jednom jeli jadranske lignje, netom ulovljene
i bile su koma
toliko žilave, kao da smo žvakali automobilske gume, ne znam zašto
nama su bolje patagonijske
moguće, ne sjećam se više
ali su bile servirane kao lignje, ne lignjuni
Domaće lignje su deblje od ovih manjih pa su zato i žilavije. Vjerojatno ih treba dulje kuhati ili je ta žilavost dio šarma... Uglavnom, skupe su ko vrag, ne nailazim na njih često i ja gledam u more, ali jedem Ledove.
dadobila sam ih frisko smrznute i mislim da su jaaaaKo fine... al ja bi neki poseban neisproban paleo lchf receptic ...:D ako nebude pametnijih prijedloga, mislim da cu jednu turu puniti krakovima, domacom sunkom, tvrdim sirom, persin, jaje i to sibnuti na ulje s cesnjakom i ev pred kraj dodati malo pasirane rajcice... uf, puno posla
![]()
imate neku info za fino slatko vrhnje? Lidl više nema onog u čašicama
fali mi jaaaako!
Ja jela jadranske :rodjena rijecanka: nisu mi nesto, cak mi je ribarska veza na placi preporucivala nek radje uzmem smrznutu patagonijsku. Inace svi ti mekusci budu tvrdi, zilavi i njih vam je najbolje svjeze zamrznuti pa odmrznuti da bi bili mekano-jestivi. Hobotnicu pogotovo.
lignje se trebaju cim krace kuhati i onda su savrsene. Jadranske.
Usporedjivati ih sa patagonijskim je kao usporedivati haute couture i konfekciju
Al bi rado kvarnerske skampe! To je bas uvjet - ili kvarnerski ili nikakav! Lignja domaca ili ne mi je onako za pojesti da ne budem gladna (izuzetak rostilj).
Kosjenka, hokaido može na jako puno načina...
* U štrudlu (umjesto jabuka, sve ostalo isto)
* puding
* njoke
* kao krema (ukuhana sa šećerom i limounovim sokom, gore orah i šlag)
* kao dodatak u rižoto
* kao zamjena za prie krumpir
sada mi više ništa ne pada na pamet ali mi je jako puno koristimo.
Alo covjek upao si na lchf. Tu nema rize ni secera ni strudle a bogami ni njoka!
bundevu volimo u krem juhi (maslinovo ulje, bundeva, mrkva, sol i papar, vrhnje) i pečenu u pećnici (nareže se na komade i peče, prije se može premazati s malo maslinovog ulja, a i ne mora)
i sad vidim da si spomenula i juhu i pečenu bundevu
netko je spomenuo prženu, kao pomfrit, ali mene to ne privlači
njoki od bundeve su super, ja sam ih radila samo od pirea od bundeve i malo pirovog ili zobenog brašna
nisam dodavala jaje
a o psiliumu pojma nemam![]()
Kosjenka mozda neki soufflé od bundeve tamo ide obicno zlica dvije brasna, pa bi se to brasno moglo zamijeniti mljevenim posijama npr.
moguce da je bio totanj ali vjerojatnije da je greska u pripremi...
lignje su tvrde ko opanak ako se prepeku,na gradelama treba oprezno s njima!
ako se peku u pecnici nesmiju se prije cistit ( i pogotovo ne ispirat utroba),onda budu mekane i socne!
naravno,to se moze samo sa svjezima!
jedva cekam na ribanje,neki su ih vec poceli lovit ali neka one jos malo narastu...
ccc,da patagonijske....jooooj,koje svetogrdje....
pitanje,jeli se moze s psylliumom zgusnut juha? cini mi se da je netko pisao da nije bas zamjena za skrob jer je vise zelatinasta?
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 18.09.2013. at 22:09
ja cu jos jednom pitati - sto jedete kad ste u crijevnoj virozi? S kratkim prekidom vec sam 5 dana na stapicima, nis ne mogu staviti u usta, skuhala si pilecu juhu, bila i premasna, nije i dobro legla. Nemam uopce ideju sto bi jela a gladna sam!
Sorry sorry sorry..... Sjetila sam se nakon 2 sata gdje sam post napisala. Sve me strah bilo pogledati komentare :D... Ovaj hm... Sorry....
Ali evo da se iskupim. Imam velikih problema sa probavom nakon operacije crijeva. Jedino što mi odgovara je lchf prehrana. Ne mogu reći da se držim 100% (jedem voće) i nekada se doslovno upropastim namjerno, ali dok se držim pravila prehrane u potpunosti sve je uredu. I MM se priklonio lchf prehrani uz rijetke izuzetke.
a sada odoh, posramljena.... :D
ma daj, Dodirko, što se ispričavaš... odmah sam shvatila da je to bilo slučajno
Napravila sam imitaciju pomfria od celera izrezanaog na trakice i pečenog u acty fry fritezi s velikom žlicom masti, da ne pričam kako smo polizali zdjelicu, jedino su djeca mrmljala jer su očekivale drugačiji okus.
veronikino je ok, ima zaista kratak rok trajanja (što je dobro jel), ali podosta je rijetko. Nisam ga probala umutiti u šlag, samo sam ga koristila za kuhanje, ne znam jel bi uspjelo se umutiti.
Ja koristim veronikino slatko vrhnje za sladoled i prefino je, izmiksam ga bez problema ali mi se po ljeti znalo pokvariti prije isteka roka i od od onda ga kupujem po hladnijem vremenu.
Iako sam i to kakti pokvareno iskoristila za maslac.
sada ću i ja morati probati - samo jednom sam kupila Veronikino i bilo mi je očajno (znam da je bilo veliko pakiranje ili 1 l ili pola)
za gablec sam pojela špageti bundevu
http://www.seeds-gallery.com/sr/spag...deva-seme.html
jučer sam kupovala najobičniju bundevu - nju ionako najviše volim, a ne volim niti jela od bundeve, nego isključivo pečenu bundevu izrezanu zna šnite. i tako dok sam birala, prodavač mi je poklonio ovu špageti i stvarno je odlična. nakon pečenja se odvaja u špagete. isto je malo slatkasta, ma baš je fina
NanoiBeba, imas li mozda kostica od te bundeve za posaditi? Nikako da negdje naletim na sjeme.
Ja sam danas odusevljena purecim prsma izrezana u tanke snicle pecenima na maslu i pred kraj posula vlasac! Njam!! Obicna glupa anonimna puretina mi postala delikates! Uz to grill patlidjan i zelena salata s kiselim vrhnjem i bucinim uljem.
I danasnji delikt: - Lindt cokolada s 90% kakaa! Neprocjenjivo! Za past u nesvjest! A nema ni sojinog lecitina ni suncokreta. Samo malo vanilije. Ne zvakati nego drzati u ustima dok se ne otopi.
NiB, samo ih stavi na papirnati rucnik da se osuse. Ti meni kostice, ja tebi iduce godine tikvu ako uspije.
Bas si me razveselila ! Istina je da sam danas podjela još 7 sljiva, ali to su posljednje ove godine, nema vise
Pece mi se upravo ova kakao coko badem torta ali nakon 20 min mi je bila jos uvijek mlohava. Vise puding nego torta, pa se produljilo pecenje. Valjda nisam sta pogrijesila. Cekam da tijesto stvrdne.
Ima ko kakvu ideju/iskustva sta gore staviti?
Kako se radi mouse od mascarponea?
Tiziana, ja sam je radila ovaj vikend i super je ispao kolac, ali bademe uopce nisam samljela u brasno jer mi se nije dalo. Ako si radila po receptu, pricekaj jos malo pa ce biti ok.
Stavila sam dva reda crne cokolade i pojela sam komad oko 8 navece pa pola noci nisam mogla spavati. PAzite tko je osjetljiv na crnu cokoladu jer ona razbudjuje.
upadam ko padobranac, ali moram
veronikino slatko vrhnje kad je pri kraju rok trajanja ubacim u keramičku zdjelu i dodam par zlica vrhnja, promijesam i ostavim preko noci pa dobijem creme fraiche, mislim da moze i jogurt, do jutra se to malo zgusne i onda vratim u teglicu i onda moze biti korisno jos 4-5 dana
ide super uz ove čokoladno bademaste torte, a savršeno pase ako to sve ukrasim zlicicom (znam da nije LCHF) moje marmelade od naranči
cremu naravno koristite i u slanim jelima
ja sam malo na, a malo ne na LCHF, skinula sam nekih 5 kilograma prije ljeta
sad brljavim, ali nisam vratila, mada imam plan opet na LCHF
pozdrav
Jesam, radila sam po receptu,jedino sto se peklo 40 minua a ne 20. Jaoooooo koji mrak kolac!!! Ludilo! Jel se moze od toga udebljati? Ostalo mi vise od pola, sve me strah proci pored frizidera da ne dodjemu napast!
Dodala sam mu i premaz koji sam izmislila od mascarponea jabuka i manga.