Stranica 30 od 36 PrviPrvi ... 202829303132 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,451 do 1,500 od 1783

Tema: LCHF recepti + što danas jedemo

  1. #1451
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,988

    Početno

    dajete ideje za hokaido, osim juhe i pečene uz meso.
    možda neki kolač ili pogačice, tako nešto da mogu koji zalogaj za doručak, večeru
    još kada bi moglo stajati koji dan u frižideru...

  2. #1452
    Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    T-dot
    Postovi
    2,294

    Početno

    ima jedan fini kolač sa hokaidom, guglaj paleo squash cheesecake. ima i nešto ka coolinarci. donji dio je od jaja, maslaca i kokos brašna a fila od svježeg sira ili milerama plus hokaidom. mljac.

  3. #1453
    Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012
    Postovi
    1,287

    Početno

    Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Na grilu ( punjene ili ne) , ili na brodet.
    imas domace ? : zavidna:
    Kakve su te domace lignje? U kadi ili domacem vrtu tesko da uspijevaju
    Domace - mislis iz jadranskg mora? Sad cu biti nepopularna no patagonijske slove kao najbolje

  4. #1454
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,716

    Početno

    Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Kakve su te domace lignje? U kadi ili domacem vrtu tesko da uspijevaju
    Domace - mislis iz jadranskg mora? Sad cu biti nepopularna no patagonijske slove kao najbolje
    Jadranske, da.
    i vjeruj , jadranske i patagonijske nisu niti za uspredbu ( ako nabavis " prave" i friske -frisko smrznute).
    jadranske sam jela svega nekoliko puta u zivotu kad sam ih dobila na poklon od ljudi koji ribare.

  5. #1455

  6. #1456
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    muž i ja smo jednom jeli jadranske lignje, netom ulovljene
    i bile su koma
    toliko žilave, kao da smo žvakali automobilske gume, ne znam zašto
    nama su bolje patagonijske

  7. #1457
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,716

    Početno

    Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    muž i ja smo jednom jeli jadranske lignje, netom ulovljene
    i bile su koma
    toliko žilave, kao da smo žvakali automobilske gume, ne znam zašto
    nama su bolje patagonijske
    Mozda su bili - lignjuni?

  8. #1458
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    moguće, ne sjećam se više
    ali su bile servirane kao lignje, ne lignjuni

  9. #1459
    Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009
    Postovi
    1,502

    Početno

    Domaće lignje su deblje od ovih manjih pa su zato i žilavije. Vjerojatno ih treba dulje kuhati ili je ta žilavost dio šarma... Uglavnom, skupe su ko vrag, ne nailazim na njih često i ja gledam u more, ali jedem Ledove.

  10. #1460
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    Ledove iz Patagonije

  11. #1461
    La-la squo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    59

    Početno

    da dobila sam ih frisko smrznute i mislim da su jaaaaKo fine... al ja bi neki poseban neisproban paleo lchf receptic ...:D ako nebude pametnijih prijedloga, mislim da cu jednu turu puniti krakovima, domacom sunkom, tvrdim sirom, persin, jaje i to sibnuti na ulje s cesnjakom i ev pred kraj dodati malo pasirane rajcice... uf, puno posla

  12. #1462
    maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Brussels
    Postovi
    2,040

    Početno

    imate neku info za fino slatko vrhnje? Lidl više nema onog u čašicama
    fali mi jaaaako!

  13. #1463
    Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012
    Postovi
    1,287

    Početno

    Ja jela jadranske :rodjena rijecanka: nisu mi nesto, cak mi je ribarska veza na placi preporucivala nek radje uzmem smrznutu patagonijsku. Inace svi ti mekusci budu tvrdi, zilavi i njih vam je najbolje svjeze zamrznuti pa odmrznuti da bi bili mekano-jestivi. Hobotnicu pogotovo.

  14. #1464
    Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012
    Postovi
    1,287

    Početno

    Citiraj La-la squo prvotno napisa Vidi poruku
    da dobila sam ih frisko smrznute i mislim da su jaaaaKo fine... al ja bi neki poseban neisproban paleo lchf receptic ...:D ako nebude pametnijih prijedloga, mislim da cu jednu turu puniti krakovima, domacom sunkom, tvrdim sirom, persin, jaje i to sibnuti na ulje s cesnjakom i ev pred kraj dodati malo pasirane rajcice... uf, puno posla
    No no no.... fali glavna stvar u kuhanju bilo kojeg ribljeg jela - bijelo vino!!! Rajcicu bih tu izbacila. Dagnja ociscena ti isto moze unutra.

  15. #1465

    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Postovi
    248

    Početno

    lignje se trebaju cim krace kuhati i onda su savrsene. Jadranske.
    Usporedjivati ih sa patagonijskim je kao usporedivati haute couture i konfekciju

  16. #1466
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,716

    Početno

    Citiraj sophie girafe prvotno napisa Vidi poruku
    lignje se trebaju cim krace kuhati i onda su savrsene. Jadranske.
    Usporedjivati ih sa patagonijskim je kao usporedivati haute couture i konfekciju
    Ajde, hvala svemiru da netko razumije razliku.
    tko misli da razlike nema taj pravu jadransku lignju okusio nije .
    :D

  17. #1467
    Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012
    Postovi
    1,287

    Početno

    Al bi rado kvarnerske skampe! To je bas uvjet - ili kvarnerski ili nikakav! Lignja domaca ili ne mi je onako za pojesti da ne budem gladna (izuzetak rostilj).

  18. #1468
    Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,405

    Početno

    Kosjenka, hokaido može na jako puno načina...

    * U štrudlu (umjesto jabuka, sve ostalo isto)

    * puding

    * njoke

    * kao krema (ukuhana sa šećerom i limounovim sokom, gore orah i šlag)

    * kao dodatak u rižoto

    * kao zamjena za prie krumpir


    sada mi više ništa ne pada na pamet ali mi je jako puno koristimo.

  19. #1469
    Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012
    Postovi
    1,287

    Početno

    Alo covjek upao si na lchf. Tu nema rize ni secera ni strudle a bogami ni njoka!

  20. #1470
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Alo covjek upao si na lchf. Tu nema rize ni secera ni strudle a bogami ni njoka!
    zapljuvala sam ekran od smijeha

  21. #1471
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    bundevu volimo u krem juhi (maslinovo ulje, bundeva, mrkva, sol i papar, vrhnje) i pečenu u pećnici (nareže se na komade i peče, prije se može premazati s malo maslinovog ulja, a i ne mora)

  22. #1472
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    i sad vidim da si spomenula i juhu i pečenu bundevu
    netko je spomenuo prženu, kao pomfrit, ali mene to ne privlači

  23. #1473

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Postovi
    6,841

    Početno

    Citiraj maxi prvotno napisa Vidi poruku
    imate neku info za fino slatko vrhnje? Lidl više nema onog u čašicama
    fali mi jaaaako!
    Pa isto vrhnje imaju i u tetrapaku. U istoj ambalaži kao vrhnje za kuhanje, crveni tetrapak .

  24. #1474
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,988

    Početno

    Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    bundevu volimo u krem juhi (maslinovo ulje, bundeva, mrkva, sol i papar, vrhnje) i pečenu u pećnici (nareže se na komade i peče, prije se može premazati s malo maslinovog ulja, a i ne mora)
    pekla sam u pćnici narezane kao pomfrit ali nije mi baš ispalo pomfritasto
    a možda bi i mogle neke njoke, malo brašna(nekog lchf), koje jaje, psiliuma...

  25. #1475
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    njoki od bundeve su super, ja sam ih radila samo od pirea od bundeve i malo pirovog ili zobenog brašna
    nisam dodavala jaje
    a o psiliumu pojma nemam

  26. #1476

    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Postovi
    248

    Početno

    Kosjenka mozda neki soufflé od bundeve tamo ide obicno zlica dvije brasna, pa bi se to brasno moglo zamijeniti mljevenim posijama npr.

  27. #1477
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Mozda su bili - lignjuni?
    moguce da je bio totanj ali vjerojatnije da je greska u pripremi...
    lignje su tvrde ko opanak ako se prepeku,na gradelama treba oprezno s njima!

    ako se peku u pecnici nesmiju se prije cistit ( i pogotovo ne ispirat utroba),onda budu mekane i socne!
    naravno,to se moze samo sa svjezima!

    jedva cekam na ribanje,neki su ih vec poceli lovit ali neka one jos malo narastu...
    ccc,da patagonijske....jooooj,koje svetogrdje....


    pitanje,jeli se moze s psylliumom zgusnut juha? cini mi se da je netko pisao da nije bas zamjena za skrob jer je vise zelatinasta?
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 18.09.2013. at 22:09

  28. #1478
    Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,700

    Početno

    ja cu jos jednom pitati - sto jedete kad ste u crijevnoj virozi? S kratkim prekidom vec sam 5 dana na stapicima, nis ne mogu staviti u usta, skuhala si pilecu juhu, bila i premasna, nije i dobro legla. Nemam uopce ideju sto bi jela a gladna sam!

  29. #1479
    Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,405

    Početno

    Sorry sorry sorry..... Sjetila sam se nakon 2 sata gdje sam post napisala. Sve me strah bilo pogledati komentare :D... Ovaj hm... Sorry....

    Ali evo da se iskupim. Imam velikih problema sa probavom nakon operacije crijeva. Jedino što mi odgovara je lchf prehrana. Ne mogu reći da se držim 100% (jedem voće) i nekada se doslovno upropastim namjerno, ali dok se držim pravila prehrane u potpunosti sve je uredu. I MM se priklonio lchf prehrani uz rijetke izuzetke.

    a sada odoh, posramljena.... :D

  30. #1480
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    ma daj, Dodirko, što se ispričavaš... odmah sam shvatila da je to bilo slučajno

  31. #1481
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,988

    Početno

    ma gdje bi ti dodirko...
    ajde bar smo se nasmijale

  32. #1482
    maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Brussels
    Postovi
    2,040

    Početno

    Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Pa isto vrhnje imaju i u tetrapaku. U istoj ambalaži kao vrhnje za kuhanje, crveni tetrapak .
    nije mi isto i odrvatno mi je što se razdvoji na tekuće i ono tvrdo. bljak

  33. #1483
    ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    986

    Početno

    veronikino? meni je fino!

  34. #1484
    ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    928

    Početno

    Napravila sam imitaciju pomfria od celera izrezanaog na trakice i pečenog u acty fry fritezi s velikom žlicom masti, da ne pričam kako smo polizali zdjelicu, jedino su djeca mrmljala jer su očekivale drugačiji okus.

  35. #1485
    maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Brussels
    Postovi
    2,040

    Početno

    Citiraj ninik prvotno napisa Vidi poruku
    veronikino? meni je fino!
    imaju? hvala!

  36. #1486
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    veronikino je ok, ima zaista kratak rok trajanja (što je dobro jel), ali podosta je rijetko. Nisam ga probala umutiti u šlag, samo sam ga koristila za kuhanje, ne znam jel bi uspjelo se umutiti.

  37. #1487
    ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    928

    Početno

    Ja koristim veronikino slatko vrhnje za sladoled i prefino je, izmiksam ga bez problema ali mi se po ljeti znalo pokvariti prije isteka roka i od od onda ga kupujem po hladnijem vremenu.
    Iako sam i to kakti pokvareno iskoristila za maslac.

  38. #1488
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    sada ću i ja morati probati - samo jednom sam kupila Veronikino i bilo mi je očajno (znam da je bilo veliko pakiranje ili 1 l ili pola)

  39. #1489
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    za gablec sam pojela špageti bundevu
    http://www.seeds-gallery.com/sr/spag...deva-seme.html

    jučer sam kupovala najobičniju bundevu - nju ionako najviše volim, a ne volim niti jela od bundeve, nego isključivo pečenu bundevu izrezanu zna šnite. i tako dok sam birala, prodavač mi je poklonio ovu špageti i stvarno je odlična. nakon pečenja se odvaja u špagete. isto je malo slatkasta, ma baš je fina

  40. #1490
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    NanoiBeba, imas li mozda kostica od te bundeve za posaditi? Nikako da negdje naletim na sjeme.

  41. #1491
    Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012
    Postovi
    1,287

    Početno

    Ja sam danas odusevljena purecim prsma izrezana u tanke snicle pecenima na maslu i pred kraj posula vlasac! Njam!! Obicna glupa anonimna puretina mi postala delikates! Uz to grill patlidjan i zelena salata s kiselim vrhnjem i bucinim uljem.
    I danasnji delikt: - Lindt cokolada s 90% kakaa! Neprocjenjivo! Za past u nesvjest! A nema ni sojinog lecitina ni suncokreta. Samo malo vanilije. Ne zvakati nego drzati u ustima dok se ne otopi.

  42. #1492
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,706

    Početno

    Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    NanoiBeba, imas li mozda kostica od te bundeve za posaditi? Nikako da negdje naletim na sjeme.
    sačuvala sam par ali kao hranu za hrčka. On može dobiti nešto drugo za jesti, ukoliko ne nađem ponovno tu bundevu pa ti sačuvam koštice. Ja sam neuka za sadnju - trebam ti samo sačuvati koštice?

  43. #1493
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    NiB, samo ih stavi na papirnati rucnik da se osuse. Ti meni kostice, ja tebi iduce godine tikvu ako uspije.

  44. #1494
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    Kakav je stav prema špicama ( bučine sjemenke)?

  45. #1495
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Citiraj kinder prvotno napisa Vidi poruku
    Kakav je stav prema špicama ( bučine sjemenke)?
    Vrlo dobar

  46. #1496
    kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Postovi
    2,338

    Početno

    Bas si me razveselila ! Istina je da sam danas podjela još 7 sljiva, ali to su posljednje ove godine, nema vise

  47. #1497
    Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012
    Postovi
    1,287

    Početno

    Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Pece mi se upravo ova kakao coko badem torta ali nakon 20 min mi je bila jos uvijek mlohava. Vise puding nego torta, pa se produljilo pecenje. Valjda nisam sta pogrijesila. Cekam da tijesto stvrdne.
    Ima ko kakvu ideju/iskustva sta gore staviti?
    Kako se radi mouse od mascarponea?

  48. #1498

    Datum pristupanja
    Mar 2010
    Postovi
    248

    Početno

    Tiziana, ja sam je radila ovaj vikend i super je ispao kolac, ali bademe uopce nisam samljela u brasno jer mi se nije dalo. Ako si radila po receptu, pricekaj jos malo pa ce biti ok.
    Stavila sam dva reda crne cokolade i pojela sam komad oko 8 navece pa pola noci nisam mogla spavati. PAzite tko je osjetljiv na crnu cokoladu jer ona razbudjuje.

  49. #1499

    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    640

    Početno

    upadam ko padobranac, ali moram
    veronikino slatko vrhnje kad je pri kraju rok trajanja ubacim u keramičku zdjelu i dodam par zlica vrhnja, promijesam i ostavim preko noci pa dobijem creme fraiche, mislim da moze i jogurt, do jutra se to malo zgusne i onda vratim u teglicu i onda moze biti korisno jos 4-5 dana
    ide super uz ove čokoladno bademaste torte, a savršeno pase ako to sve ukrasim zlicicom (znam da nije LCHF) moje marmelade od naranči
    cremu naravno koristite i u slanim jelima
    ja sam malo na, a malo ne na LCHF, skinula sam nekih 5 kilograma prije ljeta
    sad brljavim, ali nisam vratila, mada imam plan opet na LCHF
    pozdrav

  50. #1500
    Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012
    Postovi
    1,287

    Početno

    Citiraj sophie girafe prvotno napisa Vidi poruku
    Tiziana, ja sam je radila ovaj vikend i super je ispao kolac, ali bademe uopce nisam samljela u brasno jer mi se nije dalo. Ako si radila po receptu, pricekaj jos malo pa ce biti ok.
    Stavila sam dva reda crne cokolade i pojela sam komad oko 8 navece pa pola noci nisam mogla spavati. PAzite tko je osjetljiv na crnu cokoladu jer ona razbudjuje.
    Jesam, radila sam po receptu,jedino sto se peklo 40 minua a ne 20. Jaoooooo koji mrak kolac!!! Ludilo! Jel se moze od toga udebljati? Ostalo mi vise od pola, sve me strah proci pored frizidera da ne dodjemu napast!
    Dodala sam mu i premaz koji sam izmislila od mascarponea jabuka i manga.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •