u principu kvinoja i amaratan spadaju u pseudo žitarice tj. nisu žitarice ali se jedu ko žitarice.
inače vidla sam recept s repom ne kužim zakaj soliti i žmikati, može se lagano prepeči sitno narezano na maslinovu ulju, to voli moj najmanji
Ne quinoa nije po striktnom LCHF-u jer na 100g ima 62 ugljikohidrata. Ja jedem quinou jer treniram biciklizam i ne moram mršavjeti. Ne jedem ju često, al dva puta mjesečno ju pojedem
Definitvno je bez glutena.
Na portal lchfsvakidan.com ću staviti kategoriju bez glutena i quinou ću staviti tamo
Hvala što ste pogledale. Imate li prijedloga kako poboljšati?
LolaMo,ja sam daleko od iskusne,samo koketiram s LCHF-om ali mogu ti rec da su posije OK jer za razliku od zitarica nemaju UH,samo vlakna...
Eto to sam naucila...))
Ja pravila maloprije oopsie,hm,nije mi dobro ispao...kad sam dodala zutanjak i sir u snijeg sve se nekako rasplintilo i smjesa je bila dosta ligera.. (a dobro sam bjelanjak istukla)
pa sam onda zlicom spustala na pleh male hrpice (njih bice 12ak) koje su se sve jos malo rasplintile i spojile pri pecenju,dosta narasle pa se onda na kraju spljostile...(LOL,koji opis...)
okus me podsjeca na neku losu prepecenu kajganu.... i jos nisam namastila pleh nego stavila papir za pecenje pa mi se prilicno zaljepilo sve...
koliko je 1gr pp-a? ja sam bice 1/3 zlicice razmutila u malo kefira...
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 06.11.2013. at 23:03
Lolamo tebi onda više treba paleo nego lchf, voće je dozovljeno u paleu pogotovo ako je domaće i lokalno.
S maslacem od orašastih budi tek toliko suzdržana da ne pređeš neku šaku, dvije ( doza suhog orašastog) na dan.
Brobaj Eggmilk, meni je otkriće za kavu, još dodam na vrh žlice kakaa ili cimeta mmmm...
Za majonezu nisam ziher ali kao i sve u životu ne smije se biti jako ograničavajući i treba si neka sitna zadovoljstva dozvoliti.
Ako se ide na dugi rok a vjerujem da ovaj način života mnogi "žive" na duže ne smijemo gledati samo ravno, treba kupovati lokalno, jesti domaće ali ne se uzrujavati ako je koka koju smo pojeli iz cekina a ne iz farme..dok ne jedemo pakirano, vegetu i slična sr...a, gotovu hranu, rafinirane žitarice i proizvode tipa tjesta, peciva, kruha mislim da sebi radimo jako veliku uslugu.
Probaj granolu samo od orašastog za doručak, možda će ti biti ok.
Skulirana sada imaš super palačinke :D pa ih možeš napuniti s sirom/špekom/paprikom/mljevenim i salatom....i super je za ponjet na posel.
Tak su mini, onda napravi big mac s njima
Mogla bi ih i ja napraviti.
Jučer sam napravila sladoled/mousse od čokolade s malinama.
Izmisala 0.5 l veronikinog sl vrhnja, dodala 150 g otopljene čokolade i kada se malo ohladila dodala sam je u istučeno vrhnje i samo umješala maline.
Što je to fino.
Hvala cure..
Gledala sam i tu plaeo prehranu i ne sviđa mi se kaj nema mliječnih prozivoda koje jako volim. Dok jaja mogu pojesti, ali ne bas svaki dan..a vidim da je to najčešći doručak u lchf..jedino me taj doručak i muči..probat cu tu granolu, tenks ribice.
zasad skuliranaPosije koje sam ja našla i probala, one iz DM-a i bio bio sadrže UH..imaju više vlakana, nego obične pahuljice što je definitivno plus, ali inzulina mi treba jednako za jedne i druge..isprobano
Majoneze pojedem žličicu dnevno...valjda je to ok
Sad sam 4. dan na ovakvoj prehrani i osjećam se super! Doze inzulina su mi se skoro prepolovile i samo jedna hipo u ova 4 dana. I puno sam odmornija. Nema one pospanosti nakon jela. Idem dalje pa cu vidjeti..meni treba nekaj dugoročno, da se osjećam dobro, ali ne kao i da se svega odričem..nadam se da će to biti to
Posljednje uređivanje od LolaMo : 07.11.2013. at 10:21
je kvinoa nema glutena ko ni proso, riža, amaratan i heljda.
zanima me kolko to btrašno od buće može stajati, u frižideru ili u špajzi?
Dva poriluka, dvije mrkve, pola korabice (to je ona zelena9, komad korjena celera, jedna paprika,pola hokaido buce. Isjeckala sve i skuhala sa maslinovim uljem i maslacem, a dodala sam i vrhnja za kuhanje. U tanjure dodala preprzene kockice domaceg speka i bucine i suncokretove sjemenke (prepecene).Meni i muzu sa velikom salatom, klincezama sa bulgurom i salatom od cikle.
Majko moja kako je to fino![]()
sad za kupiti nisam sigurna, ali zakaj ne napraviš sama po Zutinom receptu
gdje je taj recept? - nešto sam propustila
kupila sam danas gloriju, imaju dodatak the art of raw, ima krasnih receptića, koga zanima.
meni je super ovaj, za kekse od vanilije
2,5 šalice indijskih oraščića
2 šalice kokosovog brašna
0,5 žl. vanilije u prahu
1 veća kruška
2 žlice agavinog sirupa.
indijske i kokos izmiksati, dodati vaniliju imiksati, na kraju dodati krušku i agavin sirup i miksati dok se nepoveže. sušiti u dehidratoru oko 6 sati.
ok, ovaj dio sa dehidratorom se vjerojatno može zamijeniti sa pećnicom nekako, ali zvuči slasno.
to je za 20 kom.
tunice polijena sam ti ja za te stvari...vrhunac mog deserta je, koji mi bude nekad doručak ili večera, u jogurt umješam kokosovo brašno, steviu, ekstrakt vanilije, nekad mljevenih badema ili oraha, i ponekad kakao...eh to mi je...
mada ovi keksići zvuče odlično...još kad bi mi ko napravio
...
eee, nisam ni ja od neke akcije, ne volim ni ručak kuhati,, ali mislim da ću probati bar jednom napraviti to,pa šta ispadne
Evo i ja bi vam se pridruzila ako me primatePozdrav svima na forumu!!!
Od prije nekih 10ak dana sam primorama promjeniti prehranu i to na Zelenu kuru. Obzirom da ja jako volim kuhati i papati i to gotovo sve namirnice koje poznajem... ovo me malo ogranicava... odmah sam prestala papati sve zabranjene namirnice i naletila na hrpu problema... naime, mene najvise muci dorucak, sta jesti?!?!?!?! za sada skoro svako jutro jedem jaja, imam osjecaj da cu se u njih pretvoriti... isprobala sam neke kombinacije peciva i kruhova koji meni uopce nisu lose...Krekeri sa zutine stranice su odlicni
E sad, molim vas za idee sta vam pada na pamet s tim da su zabranjeni svi mlijecni proizvodi, svo voce, sve UH namirnice...
Nabavila sam i tibetansku gljivu i domace kravlje mlijeko, to mi je uglavnom vecera...
Malo me muci tezina, tj. bojim se da ne skinem previse kila, sad imam taman koliko bi htjela.... a tek sam krenula, s tim da mi ljudi vec sad govore da sam skinula i da se vidi
Toliko od menezeljno iscekujem vase odgovore...
))
Rogac je super fini, a koristi se i kao zamjena za cokoladu, pa me zanima jel zna netko jel on ok po lchf-u?
http://bravoforpaleo.com/2013/06/24/...gg-in-avocado/
ovo radim sutra za dorucak, iako me malo strah kak ce ispast peceni avokado![]()
rogač nije po lchf
imate li kakvih LCHF recepata za keksice? za blagdane cu radit 2 vrste kuglica (mogu ih zaledit), jednu nepecenu tortu od narance i fali mi suhih....
glavno da sam ja ima mjesec dana kupila zvjezdasti anis....![]()
a i ovaj dobro izgleda, samo budes morala kupiti kardamom![]()
http://paleoparents.com/featured/holiday-bundt-cake/
LOL, i to je kupljeno ima mjesec dana....
Malo sam cackala i iskopala ovaj,para zanimljiv:
LCHF keksici
200 gr lješnjaka,
70 gr putra,
2 jaja,
4-5 žlica kašice od jabuka,
1 žličica cimeta,
oko 100 gr kokosovog brašna
170 gr lješnjaka sameljemo na finije, a 30 gr na krupnije.
U fino mljevene lješnjake utrljamo putar narezan na listiće.
Dodamo krupnije mljevene lješnjake, 2 jaja, cimet i kašicu od jabuka.
Želite li slađi okus dodajte u smjesu malo stevije u prahu.
Zatim umiješamo kokosovo brašno u kompaktnu smjesu.
Žlicom vadimo dio smjese i stavljamo na pleh obložen masnim papirom.
Svaki keks malo poravnamo, lagano pritisnemo žlicom.
Zagrijemo pećnicu na 180 C i pečemo oko 15 minuta.
A pokusat cu i ovaj: http://www.mariannslchf.com/bread/cardamom-rusks/
Nadam se da kardamom mogu samljet u mlincu za kavu,imam samo onaj u sjemenkama....
I ovaj mi se cini jednostavan : http://my-energy-plan.com/recipe-van...lmond-cookies/
Sta umjesto 100g erythritol-a ? koliko stevije?
sad sam tek vidjela da ima javorovog sirupa i svasta nesto, dakle nije bas lchf, ali nije ni junk pa ako pojedemo samo kolacic ili dva ne bu se nebo srusilo![]()
Of skroz,to ti je iz LCHF kuharice od A. Šupe:
Čoko podloga:
2 čaše badema
2 žlice kokosovog ulja
2 žlice kakao praha
4 žlice meda (ili stevije po okusu)
Postupak:samelji bademe,dodaj im med,kakao i omeksano kokosovo ulje i sve dobro promjesaj u sjeckalici/blenderu.
Smjesu utisni prstima kao podlogu na dno kalupa za tortu. (koristis ili 1 veliki ili puno manjih za porcije)
Krema:
2,5 čaše indijskih oraščića
3 žlice hladno prešanog kokosovog ulja
ribana korica od 3 naranče
sok od 3 naranče
malo meda ili stevije
Postupak: u blenderu miješajte sve sastojke dok smjesa ne postane glatka. Ako je pregusto dodajte još malo soka od naranče.
Kremu stavite na čoko podlogu i ostavite u hladnjaku 24h da bi se krema potpuno stisla
Moje primjedbe:
Ja sam imala velike naranče pune soka tako da su mi 3 bile previše,nisam izlila sigurno 1/3 soka jer bi mi krema bila prerijetka!
Koristila sam onaj standardni okrugli kalup za torte i bila je jako jako plitka,ako imaš neke manje bilo bi bolje.
Torta je jaaaaako zasitna,ja bi jedva mali komad pojela....tako da bi za idući put sigurno smanjila količinu meda iz podloge a u kremu ga ne bi uopće stavila...
Najbolje vidi dok praviš pa korigiraj količinu...super je što se ne peče pa možeš stalno probavati sirovo...![]()
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 30.01.2014. at 17:14
zasad skulirana ima ovdje jedan http://deliciouslyorganic.net/slice-.../#comment-7913
cini se da su ovi sa ljesnjacima super, a zacine mozemo i mjenjati.
kao zasladjivac koristim iskljucivo domaci med, ali umjereno. Ne znam zasto imam takav otpor prema steviji, a ovo sa E kak se zove mi spada u kemijski laboratorij, a ne u kuhinju![]()
ma daj,pa stevija je biljka, nije kemija!
hm,neznam kako ce se ponasat med (kao mokra komponenta) kad je ovo suho...provat cu,valjda ce ispast nesto...![]()
Jel tko kupovao tahini u turskom dućanu u Importane Galeriji? Koliko košta i koja količina?
Moj buraz je narucio kikiriki maslac i maslac od badema sa neke stranice za bildere u UK.
1kg kikiriki putra je 7 funti
1 kg putra od badema ili indijski orascica 11 funti
Bas danas cu biti u blizini IG pa cu pogledati, nisam znala za taj ducan.
nazovem te , pa ti javim.
Aj pitaj buraza koji je to site. Radim procjenu isplati li se kupiti na iherbu tahini![]()
Sad vidim da lazem 1 kg putra od kiririjkija je 6 funti.
http://m.myprotein.com/sports-nutrit.../10530743.html
Al postarina je 9-10 funti. Treba naručit hrpu toga da bi se isplatilo.
jep,ja sam isla naruciti 2 stvari i onda radi postarine na kraju kupila jos 3....isla principom,pa kad vec placam postarinu....
ali,stvarno sam dugo cekala na paket,prebacila sam se na ovaj UK: http://www.ecogreenstore.co.uk/
cek,ali kikiriki nije LCHF? plus sto ti maslaci znaju biti puni dodataka i secera...edit:sad vidim da pise na linku ko da je 100% natural i bez dodataka...
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 14.01.2014. at 16:50
kikiriki nije lchf![]()
Upravo sam pojela jedan od najboljih mi LCHF-ručkova. Radila sam prije raznorazne slične kombinacije, ali na kraju me najjednostavnija najviše oduševila. Ostatku ekipe radim francuski krumpir, a sebi sve isto osim što sam umjesto krumpira stavila cvjetaču. Prvo sam ju kratko prokuhala. Stavila sam ju u vatrostalnu posudu, samo vilicom rasporedila po dnu. Na to sam stavila nekoliko šnitica domaće šunke i jedno kuhano jaje. Odozgo sam stavila dvije velike žlice milerama sa malo muškatnog oraščića (solila sam malo cvjetaču i malo mileram). Odozgo sam naribala malo sira grana padano i poslagala nekoliko šnitica domaćeg špeka. Pekla sam jedno pola sata poklopljeno i onda još 15-20 min otklopljeno, da špek postane hrustav.
Do sada sam tisuću puta radila slično, ali sam obično zajedno umutila jaja i mileram. Dakle isti sastojci, ali ispalo je drugačije. Ovo mi je puno bolja varijanta. Doduše, mislim da je ključ svega u dobroj šunki i špeku.
Karfiol i mljeveno meso, bez paradajza, je moj najnajdrazi rucak. Probaj![]()