a ja baš volim takve sasušene
još ih najviše volim ispeći pun pleh, pa preliti marinadom da dobijem sardele na savor - takve su mi najfinije, i mogu stajati u frižideru više dana, idelano za manje obroke:
http://dobrahrana.jutarnji.hr/recept...rane-srdele-2/
http://dobrahrana.jutarnji.hr/recept...nirane-srdele/
(mislim da ću baš to napraviti danas i jesti ostatak tjedna

)
inače kad pečem ribe u pećnici prije ih uvaljam u žlicu-dve ulja i još toliko vina ako se nađe, i dodam začine (mediteransko bilje, češnjak, malo papra i slično) i stavim skroz pod gornji grijač, još zadnjih 5 min pojačam temperaturu da dobiju koricu. U brašno ih ne valjam.
(slično tako pečem i krumpire ali to je ot

)
Srdele čistim, samo papaline ne čistim i nisam baš ni najsretnija dok ih jedem.