Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1783

Tema: LCHF recepti + što danas jedemo

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

skrenula bih paznju na batat ili sweet potato
    http://www.fineli.fi/food.php?foodid=30600&lang=en

to je puno previse ugljikohidrata ako se planira mrsavljenje i garantirano izbacuje iz ketoze.

i inace preporucam fineli.fi kao dobru referentnu stanicu za nutritivne vrijednosti namirnica. (ima i engleski, nije samo suomi i slicno)
    Posljednje uređivanje od anledo : 12.01.2013. at 19:07

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj anledo prvotno napisa Vidi poruku
    skrenula bih paznju na batat ili sweet potato
    http://www.fineli.fi/food.php?foodid=30600&lang=en

to je puno previse ugljikohidrata ako se planira mrsavljenje i garantirano izbacuje iz ketoze.

i inace preporucam fineli.fi kao dobru referentnu stanicu za nutritivne vrijednosti namirnica. (ima i engleski, nije samo suomi i slicno)
    Pa nitko ovdje ne jede da bi bio u ketozi. Neki ne moraju biti u ketozi da mrsave, a neki ne mrsave čak niti u ketozi ( ja npr.).

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nitko ovdje ne jede da bi bio u ketozi. Neki ne moraju biti u ketozi da mrsave, a neki ne mrsave čak niti u ketozi ( ja npr.).
    naravno.
    pisala sam to iz pozicije osobe koja je zaljubljena i odusevljena ketonima kao pogonskim gorivom.
    batat svakako nije dobar izbor hrane za nekoga tko zeli smrsaviti jer ima previse UH.
    sve namirnice koje imaju preko 5g UH na 100g bi valjalo izbjegavati ako se zeli gubiti kilograme (i biti u ketozi).
    tko zeli 'samo' zdravije jesti vjerojatno si moze tu i tamo priustiti i namirnice sa vise UH, ali to onda ne mora biti batat, moze biti i chips i sladoled i zacherica...

u ketozi je skoro nemoguce ne mrsaviti (jedino ako nemas sto )
    jesi pomocu trakica provjeravala ketone u mokraci?
    Posljednje uređivanje od anledo : 13.01.2013. at 09:12

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj anledo prvotno napisa Vidi poruku
    u ketozi je skoro nemoguce ne mrsaviti (jedino ako nemas sto )
    jesi pomocu trakica provjeravala ketone u mokraci?
    O, moguće je, itekako. Ja sam nekad i po 2 tjedna u dubokoj ketozi (na ketodiastixu 4 stupanj od 5) a da ništa ne izgubim. Viška imam puno. Za gubiti kile moram jako srezati i UH i proteine, pojačati masnoće i biti oko 1000-1200 kcal. Čvarci rules!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •