Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
Moze bundeve. Ima dosta ugljikohidrAda pa bi mogla kociti mrsavljenje nekome, jedino to. Ali na pocetku svakako moze, mrsavit će se i uz bundeve .
Ja jedem bundevu, tj. muškatnu tikvicu. Najfinija mi je pečena u pećnici (samo se prereže i peče skupa s korom), pa začinjena mileramom.

Prekjučer sam ju pravila ovako: propržila sam na maslacu crveni luk, sitno isjeckani pileći file, isjeckan komad muškatne tikvice i sezam. Posolila i jela s vrhnjem. Bilo je baš fino.

Moj omiljeni recept (i prije LCHF-a): pileća prsa izrezana na trake i kratko popržena na maslacu - složiti u tepsiju. Posebno malo prokuham cvjetaču, brokulu, može i mrkvu izrezanu na kolutiće.
I to istresem u tepsiju, sve polijem vrhnjem za kuhanje i zapečem u rerni. Ja sam u to prije miješala i široke rezance ali sada svojima rezance skuham posebno. To mi je nešto prefino.

Evo još nekih mojih recepata:
- Popržim crveni luk na maslinovom ulju, na to istresem tunjevinu iz konzerve, još malo pržim i zalijem kuhanom rajčicom. Začinim origanom ili bosiljkom.

- mljeveno meso začinim samo sa soli i paprom, pravim ćevape. Nakon što ih ispečem na tu masnoću bacim par glavica crvenog luka izrezanog na kolutove i popržim. Uz to jedem sir i vrhnje.

- popržene pileće filete koji su ostali od ručka i ohladili se sitno izrežem i ubacim u umak (vrhnje, sol, malo maslinovog ulja, papar, slatka crvena paprika)

"Kruhove" ne pravim jer su mi s brašnom orašastih plodova to više kolači nego kruh .

Danas sam si uz meso napravila prilog: izmućeno jaje, malo soli, žlicu vode, zobene mekinje i sjemenke sezama - dobila sam tijesto (malo rjeđe) koje sam vadila žlicom i pržila na masti. Iznenadila sam se jer me malo podsjetilo na kukuruzni kruh.