Page 14 of 36 FirstFirst ... 4121314151624 ... LastLast
Results 651 to 700 of 1783

Thread: LCHF recepti + što danas jedemo

  1. #651

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    eh, slavonci...riba može proći samo ako je nafilana špekom

    pozdrav oka i dobro došla

    u lchf prehrani se izbjegavaju sve škrobaste namirnice pa tako i krumpir, tim više ako ti je cilj mršavljenje. ako se "samo" želiš hraniti zdravo, slobodno možeš jesti svo voće i povrće.

    lchf i paleo ne moraju nužno značiti (uvijek) isto. pod paleom se općenito podrazumijeva prehrana izvornom hranom kakvu su jeli naši preci u doba paleolitika - industrijski neprerađenom hranom. svi paleo obroci nisu nužno i lchf, ali prehrana kao takva u globalu je lchf (niži unos UH, veći zdravih masnoća). u svakom slučaju krumpir je više iznimka nego pravilo, nema paleo prehrane koja je bazirana na krumpirastim prilozima, kao što je često slučaj u hrvatskim kuhinjama.

  2. #652
    oka's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    3,305

    Default

    Hvala kavofob na lijepom objašnjenju, malo me zbunilo da se baš na tom blogu nudi takav recept pa eto da si razjasnim

  3. #653

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    nema frke, samo pitaj sve što te zanima

    također ćeš pronaći paleo recepte koji uključuju med i suho voće. slatke namirnice uglavnom nisu po lchf i neće ti pomoći u gubitku kg, ali ako želiš nešto slatko, zdravo i jako finooo, ond su paleo slastice savršen izbor

  4. #654
    oka's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    3,305

    Default

    Aha, razumijem.
    Znaš da hoću, sad radim 'ne-paleo' za jedne, a danas ću i ove keksiće sa bloga, jedva čekam.
    Hvala

  5. #655
    oka's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    3,305

    Default

    Inače sam sinoć prvi puta radila Oopsie pogačice-kruh, super su svima.
    Jedino mislim da sam stavila mrvu previše praška za pecivo, moram naći način da odredim koliko je jedan gram p.p.

  6. #656

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    za orijentaciju; čajna žličica ima 5 grama, jušna 10-15, ovisno o veličini/dubini
    Last edited by kavofob; 30.03.2013 at 10:21.

  7. #657
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Pitanje, zobene posije iz dm-a -je li to Hafer Flaechen?

    (jer meni to ne ispada isto kao crusca d'avena, tj. zobene mekinje ... :zbunjena

  8. #658
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,242

    Default

    ne to su pahuljice, mekinje su mrvljevine jako sitne i malo tamnije, a pahuljice su svjetlije

  9. #659
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Hvala ti, Jelena, i meni su se cinile pahuljice (Flaechen).

    Pod kojim se onda njemackim nazivom zobene mekinje (posije) prodaju u dm-u?

  10. #660

    Default

    Elly, Haferkleie mit klemm, od Alnature!

  11. #661
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Quote Originally Posted by angelina1505 View Post
    Elly, Haferkleie mit klemm, od Alnature!
    Hvala, Angelina!

  12. #662
    oka's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    3,305

    Default

    Radila sam muffine bez brašna i keksiće od sjemenki sa bloga, mogu samo reći: izvrsno je ispalo! (probala sam čak malo)
    Ali sad mi je dosta delicija jer pokraj svega toga stvarno nije lako održavati dijetu.

  13. #663

    Default

    Quote Originally Posted by Elly View Post
    Hvala, Angelina!
    Elly, mit keim, oprosti, morat ću po naočale

  14. #664
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    OK, hvala jos jednom! .

    Danas:
    dorucak: nesica sa mlijekom i stevijom; jedan red Dorina cokolade bez secera.
    rucak: umak alla pizzaiola (passata od rajcice+mozzarella+origano - E. zeli spaghette, pa sebi samo odvojim umaka), zelena salata.
    vecera: slana flan torta sa purecom sunkom i kozjim sirom
    (pureca sunka + jaja + kozji sir + quark sir + naribani gruyere sir + kopar, sol i papar - sve zajedno izmijesati i ispeci u plumcake-tepsiji)
    kiselis-salata.

  15. #665
    Roza's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,721

    Default

    jučer:
    doručak: 1,5 dcl jogurta s lanenim sjemenkama (mljevenim)
    ručak na poslu: celer korijen + kuhana šunka (ostaci od uskrsa)
    ručak doma: bistra juha od jelena, tanke jelenove šnicle na naglo, kuhani karfiol i tikvica, mladi luk
    večera (nakon insanityja): 1,5 dcl jogurta i lanene sjemenke

    primjetila sam da sam bila jako gladna za vrijeme uskršnjih praznika, a mislim da je to zbog toga što sam jela premalo masnog (sve neka posna šunka). tako da sam danas odmah ubacila špek, a za ručak će biti fini masni umak od maslaca i i vrhnja.

    danas
    doručak: 1,5 dcl jogurta s lanenim sjemenkama (mljevenim)
    ručak na poslu: špek, brie sir, celer korijen
    ručak doma (planiram): piletina s umakom od vrhnja, kuhane mahune, zelena salata i rikola

    čini mi se da ovaj jogurt ima previše UH (prije sam miksala i voće, sad samo lanene stavim), moram se raspitati za proizvodnju kefira doma.

  16. #666
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default

    Quote Originally Posted by Elly View Post
    rucak: umak alla pizzaiola (passata od rajcice+mozzarella+origano - E. zeli spaghette, pa sebi samo odvojim umaka), zelena salata.
    .
    kako jedeš samo umak?
    ok, i salatu

  17. #667
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Quote Originally Posted by Anci View Post
    kako jedeš samo umak?
    Narezem na snitice mozzarellu ili Feta sir, pa ubacim unutra (jucer sam ga jela s mozzarellom).
    Ostale varijante: karfiol na pari, mrkvica na pari.
    Ili "spaghetti" od tikvica.

    Takodjer, apsolutno otkrice su mi shirataki, nasla sam ih ovdje u biljnoj ljekarni. Mogu glumiti spaghette, a imaju 0 kalorija.


    Jucer:
    dorucak: slana palacinka (1 zlicica mekinja+sir za mazanje+1 jaje), quark sir pomijesan sa lukom, kiselim krastavcem, purecom sunkom i zacinima; za "desert" ostatak pakovanja quarka pomijesan sa stevijom i aromom ljesnjaka.
    rucak: nekako sam ga preskocila, jer sam doruckovala kasno. Pa sam onda jos popila dosta caja od narance.
    vecera: homemade pizza margherita, naranca za desert.

    Danas:
    dorucak: nesica s mlijekom i stevijom, kasnije cottage sir.
    rucak: bistra povrtna juha; ostatak slane flan torte, zelena salata.
    vecera: curry piletina, tzatziki umak, mijesana povrtna salata.

  18. #668
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Quote Originally Posted by Roza View Post
    , moram se raspitati za proizvodnju kefira doma.
    Imam ti ja zrnaca ako trebaš

  19. #669
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    fritaja sa šparogama za doručak

    Obožavam šparoge. jučer sam naletjela na nešto nižu cijeni i sada ću se "ubiti" u njima.

    Jedino kaj već desetak dana ne jedam Lchf - stalno nešto iskrne i nikako se vratiti

  20. #670
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,979

    Default

    danas za doručak salata od kuhanih jaja
    jaja izrežem i pospem sitnim komadićima pečene slanine, narežem kiseli krastavac i sve pospem sušenim češnjakom...
    R-kelj na lešo i pljeskavica
    V-možda zelena salata i nešto...

  21. #671
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Sinoć sam napravila ovaj "puding", mali ga je slistio u sekundi i tražio još (naravno pojma nije imao od čega je , nije pitao a ja se nisam hvalila )

    Stvarno je prejednostavan i gotov u 2 minute

    http://balancedbites.com/2013/01/eas...e-pudding.html

  22. #672
    oka's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    3,305

    Default

    Quote Originally Posted by anchie76 View Post
    Sinoć sam napravila ovaj "puding", mali ga je slistio u sekundi i tražio još (naravno pojma nije imao od čega je , nije pitao a ja se nisam hvalila )

    Stvarno je prejednostavan i gotov u 2 minute

    http://balancedbites.com/2013/01/eas...e-pudding.html
    Odličan recept, hvala.
    Baš sam kupila 100% kakao powder koji mi je odličan, miriši kao čokolada i okus je fenomenalan.
    Jedino kokosovo mlijeko, to ću sutra još nabaviti.
    Koliko vitamina u takvoj poslatici još se samo nadam da će se curki, koja mi je sa vitaminima na Vi, puding svidjeti.

    Inače sam se također opskrbila sa sjemenkama za izradu kruha i nadam se da će dobro ispasti.
    Dukanov onaj jednostavan kruh su mi jeca lijepo pojela, zašto ne bi i ove bogatijih okusa.

    Čini mi se da će nam LCHF sjesti, svima u obitelji i djeci i mužu, jer malo je teže uspjeti kad netko odbija,
    odmah se čovjeku smanjuje volja da se potrudi i izbori.
    A meni stvarno treba jer kad pogledam svoju prošlost i prehranu te sklonost kardiovaskularnim oboljenjima, ne piše mi se dobro.

  23. #673
    oka's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    3,305

    Default

    Samo da pitam, avokado mora odstajati i poprimiti tamnu boju?

  24. #674
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Samo da pitam, avokado mora odstajati i poprimiti tamnu boju?
    Ne mora odstajati ako ga kupiš zrelog. Avokado mora biti mekan na dodir a opet treba paziti da nije trul. Ovdje su ti super upute kako se ne zeznuti



    Došla sam na temu staviti ovaj recept. Čini mi se najbolji do sada! Probat ću ga sutra

    http://yourlighterside.com/2012/02/l...ish-pan-pizza/
    Last edited by anchie76; 05.04.2013 at 09:47.

  25. #675
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    ovaj puding izgleda odlično, ne za mene, za djecu.
    Konačno bih i ja mogla kupiti to kokosovo ulje. kaj srte na kraju rekle - BioBio ima najpovoljnije? Da se ne vraćam sada na ne znam koju stranicu

  26. #676
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Je, bio bio 400 ml, hladno prešano 72kn

  27. #677
    oka's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    3,305

    Default

    Quote Originally Posted by anchie76 View Post
    Ne mora odstajati ako ga kupiš zrelog. Avokado mora biti mekan na dodir a opet treba paziti da nije trul. Ovdje su ti super upute kako se ne zeznuti
    Upute su stvarno super, hvala

    Nanoibeba, ako misliš ulje za ovaj puding samo da ti kažem da je u ovom pudingu kokosovo mlijeko, a ne ulje, valjda sam u pravu

  28. #678
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Istina je da piše da u ovaj recept ide kokosovo mlijeko, no ja nisam dodavala ništa. Bilo je savršeno gusto.

  29. #679
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    aha, nisam pažljivo čitala

  30. #680
    oka's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    3,305

    Default

    Puding je odličan iako je to više čokoladno kremasti užitak.
    Djeca su pojela, a to mi je najbitnije, jedino sam stavila samo jedan avokado jer je bio zadnji u voćari,
    a ostalo sam po receptu i to sa onim sirovim kakaom.

    Bit će to često na dječjem meniu jer kakao baš ne piju, a ovo je supervitaminska bomba.
    Hvala na receptu!

  31. #681
    betty blue's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    5,312

    Default

    daj mi reci jel se ubije okus avokada u tom pudingu jer sam skužila da avokado ustvari ne volim (probala sam, stvarno sam se trudila, ali ne ide)

  32. #682
    oka's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    3,305

    Default

    Osjeti se samo čokolada i banana , ali ima posebni egzotičan okus, a ako staviš malo meda kao što piše
    nema šanse da ga osjetiš.

  33. #683
    Osoblje foruma Danci_Krmed's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    T-dot
    Posts
    2,294

    Default

    Gledam recept na blog Paleo Parents, i nije mi jasno kako bi se arrowroot powder zvao kod nas? Znam da u SAD-u se od toga rade tvrdi keksi za bebe, ali osim toga ne znam ništa. Što bi to moglo biti na hrvatskom?

  34. #684
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Ne znam što je al znam da je sastav čisti škrob

  35. #685
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Quote Originally Posted by anchie76 View Post
    Ne mora odstajati ako ga kupiš zrelog. Avokado mora biti mekan na dodir a opet treba paziti da nije trul. Ovdje su ti super upute kako se ne zeznuti



    Došla sam na temu staviti ovaj recept. Čini mi se najbolji do sada! Probat ću ga sutra

    http://yourlighterside.com/2012/02/l...ish-pan-pizza/
    Pravila sam za vkd ovu pizzu, puno mi je bolja od one sa cvjetačom.

  36. #686
    Osoblje foruma Danci_Krmed's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    T-dot
    Posts
    2,294

    Default

    Quote Originally Posted by anchie76 View Post
    Ne znam što je al znam da je sastav čisti škrob
    hmm da vidim i ja sad da je :/ zašto ga toliko koriste na ovom paleo blogu onda nije mi jasno? krumpire ne, a ovo da. a zapravo su vrlo slični. svašta.

  37. #687
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Hm, fakat je čudno ako ne koriste krumpire a ovo da. Jer škrob je škrob, i da, paleo prehrana je generalno fleksibilnija sa škrobom jer on ne radi štetu tijelu osim što diže inzulin, tj daje energiju. No ako ćemo to potrošiti (npr ideš na Sljeme pješke ), onda nije problem konzumirati ga.

  38. #688
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,979

    Default

    danas pravim popečku od kelja, samo s jajima baš me zanima kako će ispasti.
    Nego, u subotu se spremam raditi hobotnicu i lignje, kako mi to najbolje ide s krumpirom i pogačom na mukama sam .
    Razmišljala sam da možda one lepinje za hamburger napravim. Jeste probale te lepinje sa lanenim sjemenkama napraviti? Nemam gdje kupiti sirove oraščiće.

  39. #689
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Quote Originally Posted by Kosjenka View Post
    danas pravim popečku od kelja, samo s jajima baš me zanima kako će ispasti.
    Nego, u subotu se spremam raditi hobotnicu i lignje, kako mi to najbolje ide s krumpirom i pogačom na mukama sam .
    Umjesto krumpira si napravi pire od cvjetače, ubaci unutra peršina i češnjaka i to ti je super slično krumpiru s češnjakom koji dobro ide uz ribu.



    Quote Originally Posted by Kosjenka View Post
    Razmišljala sam da možda one lepinje za hamburger napravim. Jeste probale te lepinje sa lanenim sjemenkama napraviti? Nemam gdje kupiti sirove oraščiće.
    Kupi obične oraščiće, oper ih od soli, osuši i to je to. Bolje ta verzija nego da jedeš pravu pogaču od pšenice

  40. #690
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Jucer:
    - dorucak: cappuccino, zobene palacinke sa sirom za mazanje, cimetom i stevijom;
    - "medjuobroci": sipkov caj sa limunom, limunada sa stevijom
    - rucak: skusa, paradajz
    - vecera: lagana pizza margherita. Nakon vecere zelena jabuka za "desert".

    Danas:
    - dorucak: jogurt
    - rucak: shirataki alla carbonara
    - vecera: piletina u curryju, kiselis-salata.
    I jos moram iskopati recept za neki desert s jogurtom, imam 4 jogurta koja mi isticu danas, pa da ih potrosim (jednog sam se rijesila za dorucak ).


    Quote Originally Posted by Kosjenka View Post
    danas pravim popečku od kelja, samo s jajima baš me zanima kako će ispasti.
    Javi omjere i kako je ispalo, bas me zanima.

    E da, pravila sam onu tvoju 'laznu francusku salatu', bas je super!

  41. #691
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    - vecera: lagana pizza margherita. Nakon vecere zelena jabuka za "desert".
    Ovo baš nije "lagana" večera, mislim je osjećaj u želucu, ali na kilažu baš nije lagana jer je ta pizza digla inzulin poprilično. Ako ne želiš maknuti stvari koje dižu inzulin, onda ih bolje konzumiraj tijekom dana ili ujutro, idealno prije neke aktivnosti. Da tijelo potroši taj višak šećera u krvi umjesto da ga s inzulinom strpa u masno tkivo. Ako ti je ok da spremi u masno tkivo (ne znam jel si na LCHF-u zbog kg), onda nije problem (osim što ima glutena )

    imam 4 jogurta koja mi isticu danas, pa da ih potrosim
    Ne moraš se opterećivati točnim datumom, jogurti (i većina druge hrane, osim mesa) su ok još daaaaanima nakon roka isticanja. Rokovi postaju sve kraći i da bi industrija više profitirala - mi bacimo jedan i onda kupimo opet drugi...

  42. #692
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Anchie, re: lagana/nelagana pizza: nisam na striktnom LCHF, kolicina je bila mala, nismo vecerali kasno (17:30h)... Znam da je bolje UH konzumirati za dorucak ili eventualno za rucak, ne za veceru, no eto - dosla sam kuci na gotovo. . (i ne, ne pravdam se ).

    Thnx za info o jogurtu!

  43. #693
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Quote Originally Posted by Elly View Post
    (i ne, ne pravdam se ).


    Obzirom da je tema LCHF recepti i što danas jedemo (u smislu LCHF-a), mislim da bi bilo bolje da pišemo samo LCHF što smo jeli, jer ovako bi netko (neznajući da ti nisi na LCHF-u u potpunosti) čitajući temu mogao zaključiti da je pizza LCHF

  44. #694
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    OK, onda moram pobjeci s teme (vec sam stavljala ne-potpuno-LCHF disclaimer). I postati lurker.

  45. #695
    Freyja's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,920

    Default

    Quote Originally Posted by Kosjenka View Post
    danas pravim popečku od kelja, samo s jajima baš me zanima kako će ispasti.
    Nego, u subotu se spremam raditi hobotnicu i lignje, kako mi to najbolje ide s krumpirom i pogačom na mukama sam .
    Razmišljala sam da možda one lepinje za hamburger napravim. Jeste probale te lepinje sa lanenim sjemenkama napraviti? Nemam gdje kupiti sirove oraščiće.
    Ja kupujem oraščiće u dm-u od alnature, mislim da su ti ok, nisu ni posoljeni ni prženi.

  46. #696
    NanoiBeba's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    12,703

    Default

    napisala sam na drugoj temi - Hofer u Sloveniji, 200 g prefinih oraščića 2,5 eura. žao mi je da nisam kupila barem 1 kg

  47. #697
    anchie76's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,991

    Default

    Ja bih negdje kupila pravo kokosovo brašno, a koliko vidim ima samo u Sloveniji

  48. #698
    oka's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    3,305

    Default

    Kak misliš pravo ima samo u Soveniji, kod nas nema kokosovog brašna? (nisam kupovala, još)
    Ili je stvar u tome da je jeftiniji u hofferu?
    Last edited by oka; 10.04.2013 at 22:51.

  49. #699

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3,186

    Default

    kod nas nema kokosovog brašna

  50. #700
    Osoblje foruma Danci_Krmed's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    T-dot
    Posts
    2,294

    Default

    žene iz dalmacije na lchf fb grupi su si naručile iz zagorja 35 kg eko zobenih mekinja, možda se može grupna narudžba napraviti i dobit bolju cijenu?

Page 14 of 36 FirstFirst ... 4121314151624 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •