Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1783

Tema: LCHF recepti + što danas jedemo

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

danas pravim popečku od kelja, samo s jajima baš me zanima kako će ispasti.
    Nego, u subotu se spremam raditi hobotnicu i lignje, kako mi to najbolje ide s krumpirom i pogačom na mukama sam .
    Razmišljala sam da možda one lepinje za hamburger napravim. Jeste probale te lepinje sa lanenim sjemenkama napraviti? Nemam gdje kupiti sirove oraščiće.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Nego, u subotu se spremam raditi hobotnicu i lignje, kako mi to najbolje ide s krumpirom i pogačom na mukama sam .
    Umjesto krumpira si napravi pire od cvjetače, ubaci unutra peršina i češnjaka i to ti je super slično krumpiru s češnjakom koji dobro ide uz ribu.

Razmišljala sam da možda one lepinje za hamburger napravim. Jeste probale te lepinje sa lanenim sjemenkama napraviti? Nemam gdje kupiti sirove oraščiće.
    Kupi obične oraščiće, oper ih od soli, osuši i to je to. Bolje ta verzija nego da jedeš pravu pogaču od pšenice

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jucer:
    - dorucak: cappuccino, zobene palacinke sa sirom za mazanje, cimetom i stevijom;
    - "medjuobroci": sipkov caj sa limunom, limunada sa stevijom
    - rucak: skusa, paradajz
    - vecera: lagana pizza margherita. Nakon vecere zelena jabuka za "desert".

Danas:
    - dorucak: jogurt
    - rucak: shirataki alla carbonara
    - vecera: piletina u curryju, kiselis-salata.
    I jos moram iskopati recept za neki desert s jogurtom, imam 4 jogurta koja mi isticu danas, pa da ih potrosim (jednog sam se rijesila za dorucak ).

Javi omjere i kako je ispalo, bas me zanima.

E da, pravila sam onu tvoju 'laznu francusku salatu', bas je super!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

- vecera: lagana pizza margherita. Nakon vecere zelena jabuka za "desert".
    Ovo baš nije "lagana" večera, mislim je osjećaj u želucu, ali na kilažu baš nije lagana jer je ta pizza digla inzulin poprilično. Ako ne želiš maknuti stvari koje dižu inzulin, onda ih bolje konzumiraj tijekom dana ili ujutro, idealno prije neke aktivnosti. Da tijelo potroši taj višak šećera u krvi umjesto da ga s inzulinom strpa u masno tkivo. Ako ti je ok da spremi u masno tkivo (ne znam jel si na LCHF-u zbog kg), onda nije problem (osim što ima glutena )

imam 4 jogurta koja mi isticu danas, pa da ih potrosim
    Ne moraš se opterećivati točnim datumom, jogurti (i većina druge hrane, osim mesa) su ok još daaaaanima nakon roka isticanja. Rokovi postaju sve kraći i da bi industrija više profitirala - mi bacimo jedan i onda kupimo opet drugi...

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja kupujem oraščiće u dm-u od alnature, mislim da su ti ok, nisu ni posoljeni ni prženi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •