-
E da, i još je razlika ta da
1) pravo brašno različito upija tekućinu. Ja sam često do sada samo samljela obično ovo kokosovo, it's doable, ali ne ponaša se u receptima identično pravom brašnu tako da to treba imati na umu.
2) nije slatko na okus nego više kao pravo brašno
Pravog kokosovog brašna nema za kupiti bliže od ovog u Mariboru
http://www.norma.si/hrana-brez-glutena?izdelek=6974
http://www.norma.si/hrana-brez-glutena?izdelek=2123
Ja sam već 2x radila pravo brašno i prezadovoljna sam. Evo vam recept:
IZRADA KOKOSOVOG MLIJEKA
1. Omjer šalica kokosa i vode je recimo 1:1 (može ići i 1:2).
2. Vodu staviti da se grije, da skoro zavrije
3. Kada je skoro zavrila, ugasiti, ubaciti kokos unutra i miješati možda minutu
4. Ostaviti da se rashladi
5. Rashlađenu masu ubaciti u blender i blendati više puta po 30 sec (to je odokativno, ništa se ne dogodi ako blendaš minutu)
6. Zatim blendanu masu ubaciti u recimo tetra pelenu koja stoji na cjedilu i maksimalno iscijediti u neku posudu koja je ispod cjedila
7. Voila, imaš kokosovo mlijeko koje možeš koristiti umjesto kravljeg. I totalno je prefino 
IZRADA KOKOSOVOG BRAŠNA
1. Nakon što si odradila korake 1-6, staviš kokosovu pulpu u pećnicu na sušenje, ja stavim na cca 75C
2. Treba biti što suše, što je sušije to bolje (o tome ovisi koliku će poslije imati moć upijanja)
3. Samelješ u mlincu za kavu (možeš probati i u blenderu, jedino možda neće biti tako fina tekstura al ko ga šljivi)
4. Stavim u vrećicu i čuvam u frižideru (iako brijem da ne mora biti u frižideru)
I to je sva umjetnost 
Zvuči kompliciranije nego što je
Posljednje uređivanje od anchie76 : 18.04.2013. at 14:02
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma