bravo Angelina
baš me veseli tvojih -10![]()
bravo Angelina
baš me veseli tvojih -10![]()
Hvala ti! Ufff, jos puno posla al sad sam stvarno zadovoljnA. Sad ce mi sve biti lakše, kad već donekle normalno izgledam. Slijedece javljanje na -15
.
Zao mi je sto ne doprinosim s receptuma, kad stvarno jedem jednostavno.
evo danas sam ipak dobila i tu pizzu, pa pojela četvrtinu za večeru. Nije mi to vise tako ukusno kao nekad. Možda cu preko ljeta zgrijesiti sa tjesteninom sa skampima, al osim toga , stvarno ne vidim gdje bi me mogli navuci. Bas nigdje!
danas doručak sumsko voće i avokado sa kefirom sejk, a ručak losos, tikvice na leso, i zelena salata s majnonezom i vrhnjem.
mene malo ljuti (ali i veseli) što mi "stara" hrana više nije fina
ono, hoću se počastiti nečim i onda se totalno razočaram jer mi je okus bzvz
jedina boljka su mi banane. njih obožavam, oduvijek...i nisam ih se ni sad odrekla i mislim da ni neću dokle god kile idu dole![]()
a zašto meni kile ne idu dolje?
griješim jedino s bananom, svaki dan
ok, i drugo voće jedem, ali kao zasebni obrok
jel moguće to što i dalje pijem kavu sa šećerom? btw- gdje ste jeftino kupile steviju?
Ufff, sad si me sjetila kavofob, ja obožavam breskve i lubenice. Šta ću ondaaaaaa? Al dobro, problem po problem.
Mala vila, ja ne znam što je jeftino a što skupo, jer samo stavljam u kavu pa dugo traje (ne radim kolače pa da mi trebaju neke količine), tako da kupim gdje stignem, dm, veliki dućani...
ja se uopće ne važem, jedem voće a i vrlo često zgriješim s nečim, ali sam prezadovoljna. Otišlo mi je nešto špeka oko struka a to mi je i trebalo, jer nisam mogla zakopčati stare a usčuvane stvari. Tako da sam ja i više nego zadovoljna. Jedino mi ne bi škodilo napraviti par trbušnjaka, pa da ulčinak bude potpun.
No, ja niti nisam imala nešto puno kila viška, nego samo te naslage oko struka
Ajoj.
Baš je banana no-no za većinu dijeta.
Evo i Montignac voli i mast i pršut i svašta nešto masno, ali bananu ne.
nemam ni ja puno ostataka, zato me i živcira da ne ide dolje
sa -5 bi bila jaaako zadovoljna
ja sam se malo pogubila sa tih ugljikohidratima u povrću. voće sam izgacila osim bobičatog ali me buni povrće. jel se može rabiti montignacova tablica UH-a? inale, jučer sam bila na predavanju A.Šupe i ostale stvari su mi se razbistrile. počeo je challenge u suradnji sa cross fitness centrom ali meni je i ovo trčanje 3xtjedno previše. ako nekoga zanima jučer je počelo
UH u povrću?
Montignacu nije upitno povrće sve dok mu glikemijski indeks nije visok, ima tablica na internetu. Većina povrća našeg podneblja je ok.
Nego, kako se našao ovaj topic u blizini? http://forum.roda.hr/threads/5414-Tr...okoladnu-tortu
majčicumu :D
Ja jedem LCHF preko tjedna, a nedjeljom kuham uobičajene obroke, s tim što mi ni tada ne paše jesti kruh, krumpir i sl, jedino si priuštim kolač ili sladoled.
Od voća jedem samo jagode ovih dana i to mi je još od montija ostalo, da voće jedem uvijek na prazan želudac, pa onda cca pola sata ništa i tek tada neki obrok.
Imala sam i nekih mjesec dana kad su se zaredali neki rođendani, Uskrs, pričesti i kad sam jela uobičajeno, uglavnom sve skupa od početka veljače -7 kg.
Uopće se više ne opterećujem time koliko ću izgubiti sve dok ide na dolje.
A da ne bude da nisam i recept stavila
Musaka od cvjetače i mljevenog mesa (ne znam je l' netko već stavio):
Na dno pola obarene i nasjeckane cvjetače, u sredinu mljeveno meso prodinstano na sjeckanom luku s paprom i solju, i gore opet cvjetača, sve preliti mješavinom jaja i kiselog vrhnja i peći cca pola sata na 200.
Možete i gratinirati sirom pred kraj ako volite.
Također za prilog često jedem sataraš i jedva čekam domaće povrće.
Umjesto krumpira, jedem šampinjone isječene na četvrtine, pa ih bacim na 2-3 žlice ulja, oni brzo puste vodu i kuhaju se u vlastitom soku, pred kraj (kad voda ispari) ih začinim i posipam sjeckanim češnjakom.
nisam pohvatala sva pravila u vezi lchf, kad citam ovu temu cudim se sto vi sve jedete i kombinirate, a jako puno sam smrsavila u zadnje vrijeme, tako da ne mogu reci tocno kako. i to me priznajem uzasno ljuti, jer se vec nekoliko godina mucim na sve mile nacine i samo sam se debljala. a jela stvarno nisam puno i jos stalno bila gladna, umorna i za nis sposobna...
prvenetsveno sam izbacila sve zitarice, jela sam puno povrca, ukljucujuci grahorice, krumpir, batate i slicno, mlijecno i voce (jabuke, agrume i banane jedem, ali banane jedem i inace rijetko, jednom tjedno recimo). voce jedem na prazan zeludac i samo.
vec pola godine muckam ulje svako jutro i to mi je super otkrice, vec nakon par dana sam imala super rezultate u vezi opceg stanja, koza mi se popravila, i kile su mi puno brze pocele ici dole.
i pocela sam postiti svakih 4 tjedna jedan dan na tekucini.
koliko sam srsavila nemam pojma, jer se vec godinu ili vise dana ne vazem, prestala sam kad sam se priblizila brojci od 70 ili ju presla, ne sjecam se vise, moj um ne zeli prihvatiti da sam bila toliko debela, spremila sam vagu duboko u spajzu. prije tjedan dana sam imala 61 kg, to nije moja mrsava kilaza, ali imam osjecaj da izgledam bolje nego kad sam imala 55 kila ili manje, jer imala sam ja i manje kila nego sada (imam jos stare odjece u koju se ne mogu uvuc, najvise hlaca), ali stalno sam imala osjecaj da sam debela (dobro, to je vec tema za psihijatriju, ne za nutricionizam
)
kuham na suncokretovom ulju (hladno presano) te ponekad maslu i zacinjavam s maslinovim i bucinim.
recimo, omiljeni mi je dorucak jogurt sa zlicicom bucinog ulja.
obozavam veronikin kajmak i ono crveno vrhnje (kajmak vecinom jedem sam, bez vrhnja).
meso ne jedemo, jaja u principu isto ne, al sad sam pocela (al rijetko ih jedem, samo ako nadem domaca), seitan i tofu jedem. kolace, pizze, cokolade pojedem tu i tamo ako je takva prilika, jednom u 2 tjedna recimo nesto od toga. ionako to nisam ni prije puno jela, sto me najvise i frustriralo, sve nesto cici mici, a samo se sirim ko slon, najgore je sto sam po konstituciji dosta tanka i imam malu glavu i to je bilo strasno.
sad moram pazit da se previse ne topim jer ce mi sva odjeca koju sam u zadnjih par mjeseci kupila postat premala, prvenstveno hlace. malo sam pretjerala i s kupovinom (kupila sam si jedno 50 stvari, ukljucujuci cak i 2 minice i 3 kratke hlace, sto nisam ni prije pretjerano kupovala ni nosila, al sad me puknulo), ali od poroda nisam skoro nista mogla kupit jer mi je sve u ducanu najcesce bilo malo, pa cak i stvari koje sam nosila u 5. mjesecu trudnoce su mi bile male
sad samo idem okolo i sokiram ljude
i tak, ova ispovijest mozda nije za temu recepti, al morala sam
javljat cu se i dalje ako isprobam neke nove recepte, za sada su moje kombinacije vrlo jednostavne, al morat cu malo prosiriti repertoar zbog ostatka obiteji. oni vecinom jedu ko i ja kuhane stvari, ostalo po starom. i moram malo vise proucit pravila lchf.
ja se isto ne držim strogo Lchf-a- jedem puno sireva, voće normalno pa i sušeno voće. Nešto sitno sam smršavila, i meni je dosta, tako da povremeno pojedem i kruh koji jako volim. Samo moram paziti da ne pretjeram
mala-vila, nismo svi jednako osjetljivi na UH. netko počne mršaviti čim izbaci kruh, tijesto, rižu i slične namirnice s visokim udjelom UH, a netko mora biti u dubokoj ketozi duže vremena da krene
ja na fejsu imam ove stranice zabiljezene i stalno mi dolaze neki recepti koje ja redovito ne isprobavam
http://www.facebook.com/#!/LivingHealthyWithChocolate
http://www.facebook.com/modernpaleowarfare?ref=stream
http://www.facebook.com/youngandraw?ref=stream
http://www.facebook.com/autoimmunepaleo?ref=stream
http://www.facebook.com/AgainstAllGrain?ref=stream
http://www.facebook.com/mypaleolife?ref=stream
http://www.facebook.com/CivilizedCaveman?ref=stream
http://www.facebook.com/realfoodforager?ref=stream
http://www.facebook.com/PaleOMG?ref=stream
http://www.facebook.com/eatdrinkpaleo?ref=stream
http://www.facebook.com/pages/The-Pa...017?ref=stream
http://www.facebook.com/preppypaleo?ref=stream
http://www.facebook.com/JustEatingRealFood?ref=stream
http://www.facebook.com/#!/wholenatu...ocation=stream
da, malo kila je otišlo odmah čim sam izbacila kruh, tjesto, rižu i krumpi i pojačala masnoće
ali sad stoji pa mislim da bih trebala svesti na minimum mliječno i paziti koje povrće jedem s obzirom na količinu UH
ima smisla?
Drži se ovog i kile odlaze zagarantirano
1. Osnovne namirnice ili baza prehrane:
· Meso i perad. Najbolje je meso pasnih zivotinja i slobodnih kokosi. Ne uklanjajte masnocu s mesa i kozu s piletine.
· Riba i druga hrana iz mora, rakovi, skampe, skoljke, alge. Jedite cesce plavu ribu zbog omege 3 (npr srdela, skusa, lokarda).
· Jaja - najbolja su organska ili jaja slobodnih kokosi.
· Povrce koje raste iznad zemlje po mogucnosti iz organskog uzgoja - sve vrste kupusa, brokola, cvjetaca, kelj, prokulica, spinat, blitva, rastika, zelene mahune, articoka, sparoge, tikvice, patlidjani, masline, sve vrste zelene salate, krastavci, rajcica, paprika, koromac, celer, gljive.
· Masti - maslac, pileca, pacja, govedja i svinjska mast, hladno presano kokosovo ulje.
· Hladno presana ulja - maslinovo, laneno i sezamovo ulje. Ulje jetre bakalara.
· Luk, cesnjak, djumbir, zacinsko bilje.
· Lakto-fermentirane namirnice kao domaci kefir, domaci jogurt i domaci kiseli kupus.
· Iznutrice
· Suho meso, slanina, prsut, cvarci i kobasice - ali samo iz domace proizvodnje tj bez glutaminata, nitrita i drugih opasnih kemikalija.
· Hladetina, juhe od kostiju.
· Domaca majoneza i umaci napravljeni od hladno presanog maslinovog ulja, maslaca, domacih jaja, zacinskog bilja...
· Avokado
· Voda je najbolje pice.
Meni se istopilo 5 kg. Ne jedem kruh, tijesto, krompir, rižu. Šećer - nula. Ponekad se zasladim medom. Od voća jedem dosta jabuka, kivi, narandže, ananas. Bobičasto voće ponekad. Kuham na masti i maslacu. Koristim maslinovo i bučino ulje za salate.Mesa i sira jedem više no ikad. Obavezno domaći kefir. Puno povrća i gljiva. Nema proljetnog umora , sve je pod kontrolom
![]()
Jučerašnje nagradjivanje mi je donijelo današnju vucju glad, pojela sam duplo od inace, ali nisam grijesila pa se nadam da me nece dugo držati. Pa nevjerojatno!
za gubljenje kg bez voća, ali tebi ne treba mršavljenje pa za tebe ne vrijedi
angelina, i meni se dogodilo neki dan; počastila sam se kolačima iz ivice i marice...drugo jutro glaaad (i nervoza) za koju sam zaboravila da postoji
sve i da hoću, mislim da se ne bih mogla vratiti na stari način prehrane. shvatila sam da sam u starom režimu u puno lošijem izdanju, i to ne samo izgledom, nego i raspoloženjem i razinom energije
Ako jedeš voće, zašto bi jela suho? Suho je još ušećereno.. apsolutno je bolja verzija jesti svježe ako jedeš.
Da, ovo mi je totalno fascinantno... I tko to nije osjetio, zaista je teško objasniti nekome tko nije na toj prehrani što je sad tu tebi problem i kako se osjećaš. Nevjerojatan je taj osjećaj nedostatka energije, kao da je sistem energetski "zaštopan", vrlo teško je meni to opisati nekome tko to nije iskusioKavofob prvotno napisa
X ko kuća!
Evo neki dan sam napravila granolu, ajme kako je to super, oduševila sam i mami i sestru. Al opet, ja mogu pojesti samo malo toga s mlijekom. A prije sam mogla puuuno veću količinu muslija, i brzo bih poslije bila gladna.
Ja sam isto u 'čemu vaganje?' fazi. A jedem i voće, uključujuće banane, i mliječno. Sve povremeno, sve kao da slušam svoje tijelo, svoje potrebe....i funkcionira.
Ma super je LCHF![]()
Ima izvrsnih granola i bez žitaricanikako da napravim a planiram već mjesecima
Blueberry Granola
Ingredients
1 cup raw almonds
1 cup raw pecans
⅓ cup sunflower seeds
½ cup shredded coconut, unsweetened
½ cup almond butter
⅓ cup flaxseed meal
2 tsp vanilla extract
3 tbs raw honey
3 tbs coconut oil, melted
1 cup blueberries, fresh or frozen (add a little more if you’d like)
Instructions
preheat the oven to 93°C
ground the almonds, pecans and sunflower seeds in a food processor until just coarsely chopped
add the shredded coconut, almond butter, flaxseed meal, coconut oil, vanilla and honey and mix until combined
toss the blueberries to the mixture
spread mixture evenly on a parchment or foil lined baking sheet
bake for about 4 hours, or until dry and crispy
cool on wire rack
store in airtight container or in the fridge
Paleo Granola
Preparation time: 10 minutes, Cooking time: 20 minutes, Number of servings: 10-12
Ingredients
2 cups mixed almonds, hazelnuts, macadamia and brazil nuts
1 cup dried plums or dried cherries, cranberries or apricots
1/2 cup pepitas (pumpkin seeds, activated if possible)
1/2 cup hazelnut or almond meal
1 cup desiccated coconut, unsweetened
1/2 cup coconut flakes (if you have them)
1-2 tbsps chia seeds
1/2 cup melted coconut oil
5-6 tbsp honey, rice malt syrup, maple syrup or a little less coconut syrup (it’s usually more concentrated)
1 tsp vanilla extract
Optional but very nice: zest of 1 orange
You will need a food processor or some other way to break the nuts into smaller crumbs
Instructions
Preheat oven to 165C (330F).
Add whole nuts and dried fruit to a food processor. Process the mixture into medium size crumbs, some of it will turn into finer flour/meal like consistency but that’s what we want – a variety of shapes and sizes.
Mix processed nuts and all other ingredients in a large mixing bowl. Use a wooden spoon or a spatula to break down the clumps, which will form when coconut oil and honey come into contact with dry ingredients. It’s ok if some of them remain unbroken.
Line a deepish roasting tray with baking paper, making sure the sides are covered. Spoon the mix into a tray and flatten with a spatula.
Bake for 18-20 minutes in total or until golden brown on top. Make sure to mix through at a 10 minute point to expose more of the granola to the heat.
Remove and let it cool completely. You can even refrigerate it for 10 minutes, this solidifies coconut oil and honey in it.
Break into crumbs and pieces using your hands or a spoon. Transfer to an air-tight container. I transfer mine still in the baking paper and keep it, unrefridgerated, in a large plastic container for up to a week.
anchie,za recepte
baš se spremam raditi granolu sutra-prekosutra![]()
Imam još jedan negdje al ga ne mogu naćiSvakako izvjesti rezultate. Meni se čini ovaj s bademovim maslacem
al mrsko mi raditi maslac (iako je to stvarno skoro pa ništ posla)
Aaaa evo ga, ja tražila granola a on se zove cereal bread
Oil & Nut Free Banana Bread Cereal
1 1/2 cups of sunflower seeds
1/2 cup unhulled hemp seeds
1/4 cup chia seeds
1/4 cup shredded, unsweetened coconut
1/8 cup coconut flour
1/8 tsp ground cloves
1 tbsp cacao or carob powder
2 near-death bananas, squished
1 tsp cinnamon
2 tsp vanilla
1/4 cup maple syrup or raw honey
1/4 cup walnuts (optional)
Preheat the oven to 350.
In a food processor, pulse about half of the sunflower seeds until they’re chopped up very fine. NOT a powder. Toss all of the ingredients (including the rest of the seeds) into a bowl, and mix very well. Make sure it’s clumpy, and not super dry. If you need to add more moisture, add some extra honey, or a splash of coconut cream.
Spread out & flatten on a parchment lined baking sheet. Bake for about 15 minutes, and check it to prevent burning. When it’s beginning to brown, it’s done! I burned a batch. Don’t repeat my mistakes (; Allow it to cook completely, and then break apart. Store it in jars in the fridge. Don’t worry – it won’t last long.
Evo ti originalni linkovi jer tamo vidiš fotke (pa ti je najlakše odlučiti koji ćeš praviti )
http://livinghealthywithchocolate.co...ain-free-1093/
http://eatdrinkpaleo.com.au/our-favo...ranola-recipe/
http://livenourished.org/2013/03/25/...-bread-cereal/
ne mogu napraviti maslac :S
ovaj moj glupi blender od skoro 900 kn ne može smljeti orašasto u maslac! uf, ljuta sam čim se sjetim...
javim svakako kako je ispalo, tnx još jednom![]()
nisam probala s bademima, ali jesam s lješnjacima
njegov problem nije snaga (ima 800 Watt) nego kut pod kojem su noževi; samelje samo dio fino, a ostatak lamata po cijelom blenderu i ne mogu ga nagovoriti da se i tome posveti
ali to moraš ručno skidati, nema tog blendera koji će se svemu posvetiti... treba otvoriti, skinuti sa stranica i onda opet par krugova pa skinuti.. dok ne postane masnije, onda ide samo sve zajedno. Al ta faza skidanja je naporna, što jes jes. I nije do blendera, u svakom to moraš raditi.
ma znam anchie, imala sam duplo jeftiniji blender koji je, uz pomoć naravno, mogao raditi maslac. ovaj uvijek ostavlja puno krupnih komada, možda bi mogao uz puno truda...ne znam, baš sam razočarana njime. očekivala sam da će biti još mnogo bolji od onog prije, ali figa
neki Phillips, Avance Collection, Problend 6
krasan, s lijepom staklenom posudom od 2L i zamamnim, moćnim, crnim postoljem
enivej, zaobiđite ga svi u širokom luku
Ja sad imam bosh mali i cilj mi je kupiti nešto jače i veće od boscha u budućnosti, samo ne znam još točno što (mislim znam što ne (mogu), samo nikako odlučiti što da LOL)
Sad sam ovu granolu radila s bademima, lješnjacima, orasima, i još sezamom i lanom, mals.uljem, jaaaako malo posija, stevijom (bez meda). Mislim da je kavafob čak stavila recept, nekad prije...? Super je bila! Evo, dakle bez žitarica.
A prije sam jela one, iz kutije, s puuuno šećera, the usual iz dućana. I od nje bih brzo bila gladna.
ima tu dobrih recepta http://www.biobio.hr/recept/sirove-t...a/?partID=1652
današnji jelovnik "pojedi da ne propadne"
d: kava sa putrom i kokosom+jučerašnje jagode sa šlagom(šlag sa stevijom)
r: jučerašnja musaka s keljom
r2: šampinjoni na grill tavi sa špekecom+zelena salata
v: vjerojatno ništaili par badema
Posljednje uređivanje od maxi : 13.05.2013. at 12:26
Mislim, upozorila sam te![]()
ukratko jedan od najjačih ako ne i najjači blender, moćan i premoćan i želim ga jaaaaako, ali kooooošta tisućeeeeeee
Evo ti pa čitaj ovaj review na hrvatskom http://marijanapontoni.com/?p=609