Stranica 19 od 36 PrviPrvi ... 9171819202129 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 901 do 950 od 1783

Tema: LCHF recepti + što danas jedemo

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja stalno kiksam - odnosno jedem puno previše voća, ali to je tako kada krene sezona.

i definitivno jedini LCHF kruh koji mi je fin i to baš jako fin je onaj koji kao glavni sastojak ima indijske oraščiće (lješnjaci i bademi mi ne pašu). sezam, lan i ostalo kao dodatak je ok, ali indijski moraju biti glavni sastojak. Sva sreća da sam prošli put obrstila Hofer u Brežicama

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Mene obuzima ocaj - od proslog ponedjeljka kako sam pocela s time sto sam imala cijeli prosli tjedan zitarice u dorucku i dva voca dnevno. I tad sam izgubila 1100 gr. Sva dusevljena brzinom maknem i te jutarnje musle i uklonim cak i voce a kad ono a vagi sok - sve se vratilo nazad od kako sam bas strogo ne UH! Pa ko je tu lud?! Nema vise nade za mene - svaka trudnoca mi ostavi 3 kile a meni fiksno!
    Ima li tko objasnjenje ili utjehu molim vas ja ovu vagu ne mogu vise smislit!!!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Prestani se vagati .

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ufff. Ajde bar vise nemam manijakalne napade gladi prilikom kojih postajem grozna osoba. Al ne kuzim u cemu je stvar,tim vise sto su mi te zitarice u dorucku bile najveca zrtva

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

PMS? Ovulacija?
    Takodjer utjecu na kg-dvije gore-dole, od dana do dana.
    Ili si jela nesto sto ti zadrzava tekucinu (masline npr.)...?

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ovulacija sutra-preksutra brojeci dane al i to mi se sad cini cudno i drukcije (inace znam prepoznati plodnu sluz al sad je drukcije, ima li lchf veze s time - ne znam). Masline nisam jela, jaja, ribu, brie, gorgonzolu, speck, prsut, losos dimljeni, brdo zelene salate vrhnje, putar, ajvar, sampinjone, mrkvu, paprike,pileca prsa, tikvice, jogurt svako jutro casu cjedene narance. Uglavnom to su namirnice koje sam jela od kad mi se izgubljeno vratilo. Kako se zna dal jedem previse? Jedem ako sam gladna. Gdje je greska?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobro ti je rekla Sirius, prestani se vagati Vodi se time kako se osjećaš i koliko mjesta imaš u hlačama

A sad natrag na temu recepata

Pre pre pre dobar doručak danas, konačno sam se natjerala isprobati (a mjesecima planiram).

Slanine + banana
    jaje na oko

Ajme koja ludilo fina kombinacija mislim da mi je to sada omiljen doručak

Evo recepta i fotke

http://www.katiekdid.com/2013/01/28/...acon-scramble/

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Anchie, nemoj me zezati

Moram priznati da ja kombiniram slatko sa slanim kao nikada do sada (prije mi je nezamislivo bilo, bilo što slatko i slano spariti), moram obavezno ovo probati.

Inače, u zadnje vrijeme nemam volje, a ni vremena baš za biti puno u kuhinji, jedem dosta "plain"; za doručak obavezno kozje mlijeko/voće šejk, tijekom dana grickam suho meso, kozji ili kravlji svježi sir i brdo voća. Ručkovi su uglavnom pečeno meso i sirovo povrće...

Kad se obogatim, plaćat ću paleo kuharicu da mi kuha svaki dan

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E ovaj obrok je fakat brzinski a čisto gurmansko ludilo Ja sam bila dosta skeptična, ono ne mogu zamisliti slaninu pa slatko nešto, ali oborilo me s nogu. Kao da jedem ne znam što a ne slaninu i pečena jaja

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Probam čim kupim slaninu

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čekam dojmove

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Čekam dojmove

I meni je prva reakcija bila, ma daj nemoj me zezat!!

Ali...probat ćemo, volim slatko slane.....daj još koju kombinaciju!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh... nemam ovaj tren u rukavu ...Al kad se opet budem usudila (a to bude rijeeeeetko ) opet isprobati nešto ovako "divlje" svakako izvjestim

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Za ljubitelje slatko-slanog, talijani cesto jedu dinju i prsut zajedno. I svi nesto luduju za tim po ljeti. Meni je to nejestivo. Al ja sam jedina koju znam i kojoj je to bljak. Pa ako vas to inspirira probajte

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To jedu mnogi. Samo to nisu ove naše nerančaste dinje nego više zelene iznutra. uspjela sam takvu vrstu naći u lidlu. na dinje i pršut sam se navukla u španjolskoj davnih godina, atu vrstu dinje sam u zagrebu prvi put pronašla prošle godine

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pa konkreto ova dinja koju vidjam tu u Italiji je ona narancasta dinja vulgaris a takvu uz prsut serviraju i po restoranima. Popularno kao hladno predjelo ili kao lagana ljetna vecera. Navodno moze i sa smokvom ali to nisam vidjela.
    Kruska navodno dobro ide s nekim sirevima

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Zaželjela sam se nečeg slatkog pa sam napravila banana-badem slasticu;

2 zrele banane
    cca 70 g maslaca
    3-4 šake badema
    1 žlica meda
    1 žlica kakaa
    pola mahune vanilije

Smiksala sam bademe posebno, sve ostalo posebno, zatim pomiješala i izlila u plitku posudu. Stavila sam u zamrzivač da se stisne, ali je i ovako bilo mljac. Jedva čekam degustirati hladno

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Sjetila sam se ja jedne kombinacije koju nisam jela, al mi zvuči ok, frendica je papala ne nekom brunch-u: datulje umotane u pršutić i sve poprženo na tavici uz masli. kap ulja....potencijalno fiiiinooo
    Posljednje uređivanje od MalaRiba : 03.07.2013. at 19:25

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maslac od orasastih plodova moze se dobiti na mlicu za mak, samo treba prvo samljeti ljesnjake na uobičajeni način.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Pa konkreto ova dinja koju vidjam tu u Italiji je ona narancasta dinja vulgaris a takvu uz prsut serviraju i po restoranima. Popularno kao hladno predjelo ili kao lagana ljetna vecera. Navodno moze i sa smokvom ali to nisam vidjela.
    Kruska navodno dobro ide s nekim sirevima
    X, jucer za veceru dinja i prsut San Daniele.
    Kruska ide odlicno sa sirevima, a meni takodjer i jabuka.
    I sir + orasi

U Konzumu imaju na odjelu za dijabeticare Dorina mlijecna cokolada zasladjena stevijom, i Dorina tamna cokolada zasladjena stevijom. Trenutna cijena 9,99 Kn.
    Sasvim je dobra. Mogla bih ju i sama napraviti.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni sir ide s grožđem

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

danas za doručak

chia sjemenke ostavila u mlijeku preko noći da nabubre, ujutro dobro izmiješala, dodala kakao, cimet, malo soli i pastu od datulja da se malo zasladi. Mljac Savršen desert koji je poslužio i za doručak :D

Inače pasta od datulja je idealna za zaslađivanje jer ne diže toliko inzulin, zdrava je i neutralna pa ne mijenja okus jelima. Uzmete datulje, namočite ih (prekrijete vodom samo toliko da se namoče), izvadite koštice i izmiksate - eto paste od datulja

Jučer sam klopala sirove tikvice narezane kao "tjesteninu" s umakom od brokule (brokula na pari skuhana, slatko vrhnje, muškatni oraščić i sol), i onda poslije mi se jelo slatko i u sekundi sam si složila ajme predobar voćni sladoled - uzela smrznute banane iz frizera, dodala vanilije i ubacila komadiće svježe breskve. Za minutu sam imala najfiniji voćni sladoled. Sad sam kupila dosta malina, i već se veselim sladoledu od malina

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Anchie, sve mi zvuči mljac...ja bih se preselila kod tebe

Moj banana-badem jučerašnji desert je ispao savršeno. Jutros me čak sin tražio još, nisam mogla vjerovati. Čekam da banane sazrele pa sutra opet radim

Ima netko kakav recept ili ideju za kozji sir? Sad svaki dan napravim jedan pa bih tu i tamo iskoristila za neku finu papicu

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    Anchie, sve mi zvuči mljac...ja bih se preselila kod tebe
    možeš

Čekam da banane sazrele pa sutra opet radim
    Kod mene u lokalnoj trgovini svako malo imaju tih ful prezrelih banana na 50% sniženju. Onda se ja zaletim, kupim koji kg (svi me čudno gledaju ) i bubnem u frizer. Pogotovo tijekom ljeta, mora ih uvijek biti u frižideru

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mogu zamisliti kak im je čudno...obično točkaste banane nisu popularne.

Počet ću i ja kupovati te snižene pa frknuti u škrinju. Ima baš super recepata s banana glavnim sastojkom

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tona toga ima, i za mufine i za palačinke - ma za sto stvari

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Jesu li ove vase banana delicije pogodne i za one na planskom mrsavljenju? Ili sam ja previse streber sto sam izbacila i voce? (Jucer sam doduse zgrijesila s tresnjama)

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Tiziana, ja se ni na najstrožem režimu nisam odricala banana...

Utjecaj UH na mršavljenje je dosta individualan, ja nikad nisam ušla u ketozu, ali sam bez problema izgubila skoro sav višak. Nekome i u dubokoj ketozi ide teško.

Moraš probati da bi znala

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

A ja sam banane prve izbacila jer sam po nekim tablicama vidjela da bi mogle biti najkriticnije. Hmmm bas mi je ovo sad zanimljivo

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Jesu li ove vase banana delicije pogodne i za one na planskom mrsavljenju? Ili sam ja previse streber sto sam izbacila i voce? (Jucer sam doduse zgrijesila s tresnjama)
    U principu oni koji žele smršaviti ne bi trebali jesti namirnice koje imaju više od 5gr UH na 100 gr namirnice. Banana ih ima oko 30 gr.

E sad, što više iskačeš iz tog okvira, sporije ćeš mršaviti. Naravno ovisi jel imaš i fizičke aktivnosti itd.

Meni je ovo lifestyle, nije mi cilj mršavljenje, pa se ne opterećujem. Kad poželim malo stati na loptu, izbacim voće i par dana samo po povrću i tako kontroliram svoje kg.

I uvijek sam mišljenja, ako ono "moraš" zabrazditi u slatko, onda neka to bude krajnje kvalitetna namirnica a ne prazan sladoled iz trgovine ili čoksa iz trgovine itd.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

I jesu najkritičnije; em su slatke, em škrobaste...ali ja ih volim

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tiziana, ja se ni na najstrožem režimu nisam odricala banana...
    Ali ti si zaista uzor po količini vježbanja, to uvelike igra ulogu s gubljenjem kilograma

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Hvala! Upijam svako vase slovo

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Ali ti si zaista uzor po količini vježbanja, to uvelike igra ulogu s gubljenjem kilograma
    Mozda si krivo citirala - ja ne stignem vjezbati uopce!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam krivo citirala, referirala sam se na Kavofobinu rečenicu da nije toliko jako pazila na količinu UH

U tvom slučaju onda zaista ne trebaš jesti ni voće (a ni povrće!) koje ima više od 5gr UH na 100 gr.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

U pravu si Anchie, ja sam vjerojatno "nadoknadila" banane vježbanjem. Htjela sam reći da nekome puno više smetaju UH, a netko može i dosta voća pojesti pa mršaviti. Treba probati i ako mršavljenje zapne, izbaciti još UH

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

takoe

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Danas za užinu/ručak tikvice s grill tave na salatu s malo svježeg sira.
    A za večeru mini pizze od tikvica.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

danas za doručak: chia sjemenke u slatkom vrhnju i malo mlijeka + malo paste od datulja + maaaalinneeee

ručak: srdele

večera: što ulovim

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj ribice prvotno napisa Vidi poruku
    Danas za užinu/ručak tikvice s grill tave na salatu s malo svježeg sira.
    A za večeru mini pizze od tikvica.
    Ove mini pizze mi zvuce privlacno. Kako ih radis? Imam tikvice kasicne duguljaste i one okrugle, te okrugle vjerujem da bi bile bolje

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Napravila sam prvi put granolu od mljevenih badema, lješnjaka, sjemenki lana, zobenih mekinja, indiskih oraščića malo maslinovog ulja i malo meda i zapekla sam u pečnici, ma milina.
    Zašto nitko ne viče kako je ovo fino.
    Jako sam se zaželjela pahuljica i ovo mi je super sjelo.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

http://www.tumblr.com/tagged/zucchini%20pizza

Radila sam ih tako da sam na grill tavi na suho ispekla deblje šnite velike tikvice pa ih složila na papir za pečenje, stavila šniticu šunke, malo domaćeg umaka od rajčice, origana i naribala tvrdog sira i pokapala s maslinovim uljem, to sam sve spremila u frižider i čeka popodne da dođemo doma da ih zapečem.
    Mislim da će biti super.

Ma kakve god da tikvice staviš nemreš fulati
    Posljednje uređivanje od ribice : 05.07.2013. at 10:24

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Odlicno! Sigurno to radim za vikend! Mijenjam origano za bosiljak i tvrdi sir za mozarellu od bivola ostalo kopiram!
    Nece me vise ona pizza po zamrzivacu nervirati! Bas ti hvala!

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja obožavam pizzu i štrudlu od sira i to su jedine stvari koje mi kronično fale ali ovako mi je super, samo pazi da ti nisu pretanke šnite tikve jer dok se peku na tavi smanje se i stanje pa da ti se ne naprave rupe po sredini kao meni.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Jedna slatko-slana kombinacija. U wok sa povrćem uvijek dodam ananas. I malo kokosovog mlijeka (ako ne radim na kokosovom maslacu).

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ribice, granola je suuupeeeer, ja sam vikala svojedobno, i Kavafob....i sad si me dobro sjetila jer ju nisam pravila par tjedana.

Što se tiče odricanja, ja se ne odričem Voća pogotovo, šteta mi je, malina ima samo sad, i trešanja, pa lubenica, dinja, breskvica.... iako na jesen planiram zelenu kuru, jer kile mi stoje. Al sad, iako mi kile stoje - - ja stanem u hlače u koje nisam stala od prije poroda

Tiziana, možda da probaš moju metodu, ravnanje po starim hlačama

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

http://www.tumblr.com/tagged/zucchini%20pizza

Radila sam ih tako da sam na grill tavi na suho ispekla deblje šnite velike tikvice pa ih složila na papir za pečenje, stavila šniticu šunke, malo domaćeg umaka od rajčice, origana i naribala tvrdog sira i pokapala s maslinovim uljem, to sam sve spremila u frižider i čeka popodne da dođemo doma da ih zapečem.
    Mislim da će biti super.

Ma kakve god da tikvice staviš nemreš fulati
    ovo je odlično

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

super fora s pizzom, to cemo vecerati
    mi imamo srdele, špinat, avokado, mozda juhu
    ne znam još... kak mi se bude dalo

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Napravila sam prvi put granolu od mljevenih badema, lješnjaka, sjemenki lana, zobenih mekinja, indiskih oraščića malo maslinovog ulja i malo meda i zapekla sam u pečnici, ma milina.
    Zašto nitko ne viče kako je ovo fino.
    Jako sam se zaželjela pahuljica i ovo mi je super sjelo.
    Ja sam vikala, ali ti ne slušaš

Baš mi je drago da ti je njam, meni je jako

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

drugi put glasnije vičite
    Posljednje uređivanje od ribice : 05.07.2013. at 13:11

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke