Kavofobica to je sladoled ili nešto kao mousse ili ??
Kavofobica to je sladoled ili nešto kao mousse ili ??
Ribice ja bih rekla da je to varijacija svega ovog što si navela
Sada moj omiljeni recept za tikvice, ajme ubila sam se jučer
Tikvice narezati na deblje ploške i naglo popeći na maslu. Staviti u posudu, posoliti, preliti podosta maslinovim uljem, ubaciti nasjeckanog češnjaka i gore preko staviti Chilly začin od kotanyija . Kako je to dobro, aaaaaaaa... Ne mogu se odlučiti jel bolje odmah jesti ili da odstoji pa onda kao hladnu salatu. Ludilo dobro![]()
Dobar recept koji se može sa raznim povrćem kombinirati http://www.multiplydelicious.com/the...-veggie-saute/
Posljednje uređivanje od anchie76 : 12.07.2013. at 11:18
Danas za gablec malo mojih čvaraka koje sam radila prvi put u životu s šalicom kefira a ručak bolonjez s tikvicama i zelena.
+kava naravno![]()
Obozavam tikvice ovako:
Narezem ih na ploske,poprzim na tavi,naribam gore cesnjak i poslozim mozzarellu i opet na tavu ili pecnicu samo da taj sir malo opusti..
Mljac,meni savrsen prilog uz piletinu
doručak - šejk s borovnicama i kozjim
ručak - jaretina od jučer i isprobat ću ovu vašu paleo tikvica pizzu kao prilog
večera - banana muffini
šejk s kupinama i kozjim. toliko sam se navukla na šejkove, ne mogu zamisliti dan bez šejka
kasnije će biti pureći ražnjići sa cvjetačom u nekoj kombinaciji i krastavci salata
kupila sam pola kile indijskih, idem tražit nešto njami od kolača da napravim mdu za roćkas![]()
Ja danas mini pizze... al sam odlučila da neću s bademima tijesto (jer planiram napraviti granolu, pa mi se to čini too much orašastih), nego sam napravila na patlidžanu i tikvicama. Patlidžan je bolji, manje je vodenasto. Upravo se ubijam![]()
Danas sam ispekla presavršen kolač od banane i čokolade. Kažem presavršen jer je okus odličan, a priprema traje doslovno 5 min.
Radi se o modificiranim banana muffinima. Ja sam sve od oka sipala, ali sastojci idu otprilike ovako (količina za mali protvanj ili možete muffine raditi);
20 dkg bademovog brašna
2 veće ili 3 manje zrele banane
2 jaja
2 žlice maslaca (ili bolje kokosovog ulja, ja nisam imala)
žlica kakaa
žlica vanilije
žlica meda
pola žličice sode bikarbone
prstohvat soli
2 reda tamne čokse (za posipanje)
Sve sam radila u blenderu. Prvo zmiksala bademe u brašno, dodala sve ostale sastojke osim tamne čokse, smiksala u tekuću smjesu i izlila u malu tepsiju na pek papir.
Tamnu čoksu sam izrezala na male kockice i posipala po svemu.
Peče se cca 20 min na 180.
Meni je za prste polizati već vruće bilo. Sad čekam md-a da dođe pa ću mu poslužiti na tanjur s tučenim slatkim vrhnjem i malo mrvljenih lješnjaka
Sutra mu radim neku tortu s indijskim oraščićima, napišem recept kad smislim što ću.
Kako se pravi nademovo brašno?
Meni ostaje svaki puta nakon izrade bademovog mlijeka smjesa koju bacim. Da li je to brašno ili?
Pokušala sam ga osušiti ali se nekako pokvari za vrijeme sušenja.
Neću više pisati preko mobitela. Stalno griješim... Sorry....
Opskrbila sam se patlidzanima i sad sam u nedoumici da li da ih pretvorim u pizzu ili u parmiggianu
Pizza je bila mrak dobra, i hladna u sitne sate kad sam došla doma sinoćDefinitivno češće na mojoj kuking listi od sada
Moram i ja probati pizzu idući tjedan
Danas sam radila tortu prema uzoru na Sirovu tortu od narandže, samo sam narandže zamijenila kupinama. Nadam se da će biti mljac.
Danas doručak šejk s kupinama, avokadom i kozjim, kasnije malo kozjeg sira i pršuta.
Ručak pureći batci pečeni u pećnici i krastavci salata. Ove godine mi baš jako pašu krastavci, nikako da ih se zasitim![]()
Kavofob, sjetila si me na drugoj temi s kolačima...
Jesi kad pravila svoju čokoladu?
Jedan period sam pravila i onda me uhvatila manija da ću napraviti raznih okusa - s lavandom, pa s cimetom, pa s narančom, pa s kokosom, pa s lješnjakovim/bademovim maslacem pa svašta.. I od silne želje, nisam znala što bih prvo i na kraju nisam pravila uopćeTamo na vježbanju su mi bacili sad bubu u uho s čokoladom, možda je vrijeme da se podsjetim
![]()
Jučer sam radila granolu, ajme kako je finaaaaaaSamo sam ja umjesto indijskih oraščića stavila kokos. Mislim, to fakat staviš ono što imaš. I nisam dodala meda. Samo su 2 banane unutra. Prefina je.
A danas za doručak palačinke s breskvama, vrlo fino![]()
Anchie, nisam, daj upute pa ću praviti
Masno iskorištavam "ne smijem mršaviti" fazu![]()
Ha ha haaaaa apsolutno razumijem, sad sam i ja u toj fazi, treniram pa i jedem više togaIako moram priznati da mi više paše slano...
Elem, čokolada je very easy, radi se s kokosovim uljem (ja ga nemam više, pa ću probati s maslacem/maslom).
Uglavnom koliko ulja, duplo manje kakaa (recimo 2 žlice ulja, 1 žlica kakaa - to je dobra količina za početi). Ja bih ga otopila na vrlo laganoj vatri. I onda kad se malo ohladi, dodam med po želji, malo soli (da istakne kakao) i vanilije.
Uliješ u posudice od leda i bubneš u frizer. Kad se stegne, izvadiš van kockice čokse i držiš ih u nekoj kutijici u frižideru.
Svakakvih bi se tu kombinacija dalo raditi. Radila sam pola kokosov maslac pola čokoladaKažem u planu mi je bilo još puno toga, al shvatila sam da ću se baciti u proizvodnju čokolade koliko me uhvatilo raditi razne okuse. S lavandom bi to bilo mmmmmmmm Ma sa svime bi bilo mmmmm
![]()
Posljednje uređivanje od anchie76 : 15.07.2013. at 13:23
Anchie, ne znam kako sam propustila ovaj recept za čoksu, zvuči sjajno i ful jednostavno. Radim sutra, baš sam nedavno kupila 2 pikse kokosovog
Danas sam, uslijed viškova kozjeg sira, radila vrlo zasitan i ukusan kolač s bananama, orasima i sirom, evo receptić;
3 zrele banane
30 dkg svježeg sira (može kravlji ofkors)
3 šake oraha
3 jaja
3 žlice maslaca
1 žlica kakaa
3 žlice meda (manje ili više ovisno o zrelosti banana i ukusu)
1 žličica sode bikarbone
prstohvat soli
žličica ekstrakta vanilije
2 reda tamne čokse narezane na kockice
Može se raditi u blenderu tako da se sve smiksa, izlije u tepsiju na pek papir i odozgora posipa kockicama čokse. Peče se na 180 cca 25 min.
Budući da je moj blender na servisu :rolleyes:, radila sam u 3 zdjele; u jednoj pomiješala suho, u drugoj sir, jaja, vaniliju, u trećoj štapnim banane i maslac. Na kraju sve sjedinila i na pek papir. Za razliku od banana-kakao kolača kojeg ne mogu prestati jesti, ovaj je prilično zasitan, a jednako fin. Zadovoljila sam se samo s 2 komada nakon ručka![]()
wow, ovo fakat dobro zvučiDaj link na originalan recept, ja moram slike vidjeti
![]()
probat cu i ovo, probala onaj banana/kakao kolac bez sira - odlican je!
e da, htjedoh pitati - je si li ga probala raditi s nekim drugim vocem?
Sad kad je kavofob krenula po paleo desertima, nema šanse da itko smršavi na ovoj temi![]()
Posljednje uređivanje od anchie76 : 17.07.2013. at 15:24
Ajoj, zbiljaU fazi kad sam htjela gubiti kg ne bi mi bilo drago stalno o kolačima čitati. Mogli bismo otvoriti paleo slastice posebnu temu
Bubice, baš mi je drago da ti se svidio, meni je ludilo čim stavim u pećnicu i za 5 min cijela kuća krene mirišati po bananama, vaniliji i čokoladi
Anchie, nema originalnog recepta, početni su banana muffini, samo sam zamijenila kokosovo brašno mljevenim orasima, kokosovo ulje maslacom, izbacila cimet, ubacila sir i kakao i čoksu.
Evo fotki jučerašnjih pizzeta i današnjeg kolača, ali nisu baš neke, em je iphoneov fotić užasan, em držim bebu pa stalno tresuckam dok fotkam.
Fakat si inspiracija![]()
Posljednje uređivanje od anchie76 : 17.07.2013. at 16:41
Hvala Anchie
Baš sam postala druga osoba, tj.vratila sam se onoj koja sam nekad bila. Nisu samo kile, tu je i volja za životom, za postizanjem novih ciljeva koju sam na neko vrijeme izgubila, izgled samo odražava kako se osjećam iznutra![]()
Evo vam jedna fotka što sam jučer jela (kao prilog), ajde probajte pogoditi što je to![]()
Da, neki error izbacuje iako je link dobar
a ovako?
Posljednje uređivanje od anchie76 : 18.07.2013. at 14:24
Sad vidim i živo me zanima što je to jer znam da krumpir nije, ali da je netko drugi postao zaklela bih se da je krumpir popečen na masti ostaloj nakon šnicli na naglo![]()
ananas nije, mora da su breskve
anchie, nestrpljivo te cekamo![]()
Ha ha haaaaa znala sam da ćete odmah reći da krompir nije
Mislim, NIJE krompir, to ste pogodili. Ali povrće je![]()
Posljednje uređivanje od anchie76 : 18.07.2013. at 14:43
jel gomoljasto, s curryjem?
Neću razvući temu na 5 strana, al tako bih vas rado pustila da pogađate
Hokaido tikvaIspečeni komadići na maslu. Idealno bi bilo da je narezano kao pommes frites, meni se nije dalo. Straaaaašno podsjeća na krumpir. Malo se posoli (ili ne mora čak) i s kiselim vrhnjem ide suludo dobro - ajme
![]()
tikva mi ne bi pala na pamet ...
kaj ih već ima?
Posljednje uređivanje od ninik : 18.07.2013. at 14:53
Haha, nisam se uopće tikvi sjetila
Btw. došao mi novi frižider, zapremnina 230 litara, zamrzavanje ne brojim. Osmijeh mi je od uha do uha svaki put kad u kuhinju uđem. Konačno ću imati mjesta za sve, bez stalnog premještanja![]()
a očigledno ima, meni mama poslalaI ja gledala neki recept za juhu i pogledam na dnu recepta piše "i probajte nešto neuobičajeno, narežite tikvu na komadiće kao za pommes frites, ispržite na ulju (sic!) i prelijte kiselim vrhnjem"
Jesu hokaido i butternut iste? U stvari nemam pojma, slutim da su barem slične ako ne iste. Uglavnom pisalo je to za recept za butternut, napravila ja i onda mi mama rekla da misli da je to hokaido a ne butternut. Koja god da je, fenomenalna je bila![]()
aha, sad sam guglala, moja je hokaido bila. Al eto, možete i s jednom i s drugom![]()